Člani Socialistične partije Slovenije (SPS) napadli Thompsonovo gazelo v živalskem vrtu Ljubljana….

Ta ponedeljek je bilo v ljubljanskem živalskem vrtu (ZOO Ljubljana) vse pripravljeno na svečan dogodek, ki pa se je že takoj po odprtju vhodnih vrat spremenil v nedopusten vandalizem članov SPS, celotno dogajanje pa je bilo že na robu tragedije…..

Dolgoletno prijateljsko, pobrateno in vzorno sodelovanje ljubljanskega ZOO z afriškim narodnim parkom Serengeti je lansko leto postreglo z novico, da se je Kenija, s strinjanjem Tanzanije, odločila podariti 10 Thompsonovih gazel ljubljanskemu živalskemu vrtu. Sprva eno in potem vsak naslednji mesec po eno, do dopolnitve črede.

Veselje vodilnih ljubljanskega ZOO je bilo, razumljivo, veliko, zato so za ponedeljkovo jutro napovedali premieren ogled Thompsonove gazele za zunanje obiskovalce. Že skoraj dobro uro pred 9, ko uradno odprejo vrata, se je pred vhodom zbrala velika množica obiskovalcev, ki je spominjala na slavne dni živalskega vrta.

Bili smo prijetno presenečeni nad obiskom. V zraku se je čutilo navdušenje, malo se je sicer zavleklo z nakupi kart, a se nihče ni pritoževal in ko je množica vstopila je sledila našima vodičkama, ki sta jih popeljali do Thompsonove gazele, kateri smo za začetek namenili pravkar odprt del površine, katere večina je sicer v obnovi.

Ljudje so se postavili vzdolž ograje in sprva zadržana Thompsonova gazela, se je po 10ih minutah le radovedno približala ograji, kar so obiskovalci uporabili za fotografiranja. Prizor je bil res idiličen.

Potem se je naenkrat med nekaj obiskovalci zaslišalo nekaj povišanih tonov, že v naslednjem trenutku je nekaj mladcev preskočilo mrežo in začelo loviti Thompsonovo gazelo. Med ljudmi je zavladal preplah, otroci so jokali…..pritekla je naša varnostna služba, klicali so policijo…..prišla je policija, ki je začela loviti te mladce….

popoln kaos…..kaj takšnega naš živalski vrt ni doživel vse od odprtja leta 1949…..zadnje, kar se spomnim je, da jih je policija zmetala v svoj kombi“, je, še vedno šokirana, razložila Monika Gajs, PRovka ljubljanskega ZOO.

Številni očividci dogodka v živalskem vrtu so potrdili, da se je vse dogajalo zelo hitro. Peterica je dokaj spretno preskočila ograjo in se zapodila proti novinki v živalskem vrtu, po nekaj metrih so se razpršili in pričeli glasno vpiti “ti gnoj ustaški”, “zdele te nabijemo”, “v Sloveniji ni mesta za ustaške pedre”, “vrnil se je Valter”, in podobne vzklike.

Thompsonova gazela, kljub dejstvu, da sodi med najhitrejše živali na svetu, ni uspela ubežati skupinskemu lovu članov SPS, kateri so ji povzročili številne telesne poškodbe in le ukrepanju posebnih policijskih enot gre zahvala, da je sploh preživela ta vandalski napad.

Policija je potrdila, da je peterica skrajnežev članov Socialistične partije Slovenije (SPS), katera je soboto poprej z grožnjami po uporabi fizične in oborožene sile izsilila prepoved koncerta hrvaškega pevca Thompsona v Mariboru.

Kot dodajajo iz ZOO Ljubljana, se Thompsonova gazela trenutno nahaja v šok sobi, kjer ji oskrbujejo tudi fizične poškodbe, upajo pa, da bo kmalu okrevala in bo na voljo ljubiteljem živali, ki obiskujejo živalski vrt.

Don Marko M

3 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Člani Socialistične partije Slovenije (SPS) napadli Thompsonovo gazelo v živalskem vrtu Ljubljana….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *