60. rojstni dan Luke Koper (foto)

Mirno morje. In tih deževen dan, ki se je spustil nad mesto. Praviloma se v takšnih dnevih po mestu sprehaja bolj malo naključnih, a tokrat je bilo polno vrveža na poti in na pomolu samem….

Razlog je bil samo eden – 60 rojstni dan Luke Koper. Naše edine luke, obenem tudi še zadnjega (socialističnega) paradnega konja istrskega gospodarstva, katerega jim v “samostojnosti” (še) ni uspelo uničiti in/ali razprodati.

Na rojstnodnevni zabavi nas je bilo zbranih dovolj, da smo zapolnili centralno prizorišče in se, poleg bogatega programa, posladkali tudi s torto velikanko, ki je bila, baj d uej, njami, tako sadni kot čokoladni del.

Bila je pleh muzka, mažoretke, razne luške delavnice, prevozi na ogled luke – mesta v mestu – z vlakcem, avtobusi in ladjami, a glavni moment se je zgodil na pomolu s pevskim nastopom.

Posebej za to obletnico se je v posebni podobi predstavil pevski zbor OŠ Koper, sestavljen iz 60 posameznih pevk in pevcev vseh starostnih kategorij, katerih vloga je bila, poleg petja, tudi botrstvo te obletnice, saj so jih predstavniki Luke izbrali za Botre 60. obletnice.

Temu primerno so bili v zelenih majčkah in, kot praviloma, v čistem rock’n’roll duhu čudovito izvedli svoj repertoar, nakar so prebrali še svojo poslanico najboljših želja zapisano na “gusarskem” listu papirja, jo zvili in vtaknili v steklenico, pripravljeni za morsko plutje po svetu.

Bil je tih deževen dan….in razigran…..še en čudovit……

Don Marko M

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *