Pristašem “Ploščate Zemlje” močna zaušnica – izšel je prvi 3D 360° VR posnetek Zemlje iz vesolja….da, okrogla je….

Teoretiki zarot “Ploščate Zemlje” so zdaj postavljeni pred največji izziv dokazovanja svojega prav. Zgodil se je namreč prvi 3D 360° VR posnetek Zemlje iz vesolja, ki jasno dokazuje njeno okroglost in zdaj me pa res firbec, kako bodo ploščkoti dokazali nasprotno….

Krivec za ta prvi 3D 360° VR posnetek Zemlje je italijanski astronavt Paolo Nespoli, ki ga je lansko leto snemal na Mednarodni vesoljski postaji, katera je skupni projekt 5 vesoljskih agencij – EU, ZDA, Rusije, Japonske in Kanade.

Projekt je Napoli, ki pravi “čutim da je to moja dolžnost do ljudi, da kot človeško bitje prevzamem svoj del odgovornosti za napredek človeštva”, izvedel v sodelovanju z National Geographic, za katerega je snemal serije “One strange rock”, katere bo National Geographic predvajal na svojem kanalu.

Prvotna ideja je bila postavitev kamere na lokacijo Node 2, kjer se stikata japonski in EU laboratorij vesoljske postaje, a se v obeh poskusih ni zgodilo nič od pričakovanega, zato se je Napoli odločil spremeniti samega sebe v podnožje kamere in si je na glavo posadil VR kamero, nahrbet pa laptop, ki je kamero napajal. In začel je s snemanjem….

S kamero na glavi in v lebdečem stanju je tako Paolo “letel” skozi postajo, skozi vseh 5 modulov in posnel celo serijo, za začetek pa se je NG odločil pokazati delček Paolovega doživetja v 4 minutnem prvem 3D 360° VR video posnetku, kjer je lepo videti njeno okroglo visočanstvo Zemljo iz vesolja.

Posnetek si lahko ogledaš s klikom na to povezavo. In ne pozabi skrolat z miško tisti krogec…..Pristaši “Ploščate Zemlje” – zdaj pa ste na vrsti, da dokažete nasprotno in predstavite svoj posnetek Zemlje iz vesolja, lahko tudi 2D360°…..

Don Marko M

2 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Pristašem “Ploščate Zemlje” močna zaušnica – izšel je prvi 3D 360° VR posnetek Zemlje iz vesolja….da, okrogla je….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *