Ne le za otroke – Cerarjeva SMC bi zakonsko obvezno cepljenje tudi za vse odrasle državljane…..

Danes je na Trgu republike v Ljubljani potekal protest proti sprejetju novele zakona o nalezljivih boleznih. Ne, protestniki niso bili proti cepljenju (njih) oz. vseh otrok, kot želijo nekateri zavajujoče predstavljati, pač pa zahtevajo, namesto sedanje obvezne, svobodno pravico do izbire po kateri se vsak sam odloči ali se bo cepil ali ne…..

Povod za ta protest pa je Cerarjeva SMC, ki želi uzakoniti svojo predlagano novelo zakona o nalezljivih boleznih, v kateri med ostalim predlagajo, da otrok, ki ne bi bili cepljeni zaradi nemedicinskih razlogov, starši ne bi mogli vpisati v javne vrtce oz. javnofinancirane zasebne vrtce.

In okoli tega se vrti glavnina javne debate o tej noveli in medtem, ko eni starši zagovarjajo svobodno izbiro odločitve o (ne)cepljenju, na drugi strani udrihajo z vsemi topovi zagovorniki obveznega cepljenja, slednji znajo biti dosti bolj primitivni v svojih komentarjih…..

A ta SMC novela zakona o nalezljivih boleznih nosi v sebi dosti več, kot le zahtevo po obveznem cepljenju otrok, kar je SMC poslanka Simona Kustec Lipicer podrobneje razložila na novinarski konferenci 13.aprila v zgolj enem stavku, katerega bi moral vsakdo razumeti.

Ciljna skupina tega zakona so pravzaprav vsi, ne samo otroci, ampak vsi prebivalci te države, zaradi tega, da se cepijo pred nalezljivimi boleznimi“, je izjavila Lipicerjeva.

In to, kar je rekla Lipicerjeva piše tudi v SMC noveli v spodnjem členu, kjer se ne operira s pojmom “otrok”, pač pa “oseba”. Oseba, ki se samostojno cepi, torej polnoletna oseba, torej vsi prebivalci te države.

Da s posiljevanjem obveznega cepljenja ne gre le za otroke, pač pa tudi za polnoletne državljane, v nadaljevanju predstavi novo vrinjen 51.b člen te SMC novele, ki v primeru neizpolnitve obveznega cepljenja dejansko povsem onemogoča tako izobraževanje, kot zaposlitev dijakom in študentom.

Od tu dalje lahko država na osnovi te novele, seveda le v primeru parlamentarnega sprejetja, pozove na dokazovanje o opravljenem obveznem cepljenju tudi prav vsako odraslo osebo, tebe,mene, njo, njega…..Čeprav živiš v prepričanju, da si obvezna cepljenja že opravil/a. Pa si jih res ?

No, če si jih, torej če si se cepil/a za tista zakonsko obvezna, potem moraš zagotovo kje hraniti uradno potrdilo o opravljenem cepljenju. A da se ti ne sanja kje ga imaš ? Hja, potem to pomeni, da ga nimaš. In če ga nimaš, potem nisi cepljen/a. Torej se bo treba spet cepiti.

No, na srečo boš lahko tudi brez najdenih dokazil o cepljenju imel/a možnost dokazati, da si bil/a cepljen/a. Enostavno boš stopil/a do laboratorija in opravil/a test na protitelesa. Kar te bo sicer stalo 40€, ampak koga briga. Tako boš državi dokazal/a, da si bil/a tisto obvezno cepljen/a. Ali pak ne. V slednjem primeru bo pač sledilo obvezno cepljenje….

Zmotno je namreč prepričanje, da obvezna cepljenja v otroštvu zadostujejo za celo življenje. Jok. Številne znanstvene študije jasno navajajo, da je cepljeni s cepivom zaščiten do 15 let. Torej kar se obvezno cepiš kot otrok zdrži do največ 20 leta, prej manj. In potem konec.

Oz. spet začetek, ko bo treba državi dokazati s tistimi testiranji. Ni dvoma, da smo večina državljanov naše male podalpske, z menoj vred, pa tudi vsemi onimi ki bruhajočega ognja obsojajo starše ki nočejo cepiti svojih otrok, že kar lepo presegli tistih 15 let zaščite. Torej nas ne bo zmanjkalo odraslih, da se na SMC zahtevo spet cepimo.

A najbolj sporno v zakonu o nalezljivih boleznih, česar ta SMC novela ne odpravlja, pa je, da medicinska stroka ki cepljenje izvaja, kakor tudi proizvajalci teh obveznih cepiv, nikakor in v nobenem primeru niso odgovorni za kakršnokoli poškodbo cepljenega posameznika, ki bi nastala iz naziva cepljenja. Tudi zaradi tega člena zakona bi moral biti zakon ničen in obvezno cepljenje ukinjeno….

Skratka, Cerar je s svojo polno pravnikov SMC še enkrat več razgalil, da ga v bistvu nikakor ne skrbi precepljenost oz. “varnost naroda”, pač pa zgolj ekonomski interes, v tem primeru zelo jasno izražen interes podpore farmacijskim korporacijam, pa s tem ko se bodo morali cepiti tudi vsi odrasli se bo tudi na državni blagajni poznalo.

Obvezna cepljenja sem svojčas sicer opravil in ne, nimam pojma kje so ta potrdila, cepil sem tudi svoje otroke, a zdaj po tej še eni SMC zakonski svinjariji ne postajam nasprotnik obveznega cepljenja, pač pa odločen podpornik, da se vsak naš državljan lahko liberalno odloči ali bo sebe in/ali otroke cepil ali pak ne. In država osebne proste odločitve nikakor nima pravice kakorkoli kaznovati….

Ker če v Nemčiji, Avstriji, Švici, Nizozemski in še kje po Evropi, kjer so v vseh segmentih neprimerno bolj razviti kot v naši mali podalpski, cepljenje otrok, pa tudi odraslih, zakonsko ni obvezno, pač pa je prosta odločitev posameznikov oz. staršev, in to brez vsakih kazenskih prijemov če kdo noče, potem je jasno, da se da demokracijo furat tudi drugače, le modrijane je treba spraviti v parlament, kretene pa iz njega….

Don Marko M

29 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Ne le za otroke – Cerarjeva SMC bi zakonsko obvezno cepljenje tudi za vse odrasle državljane…..

 1. Potem pa odločitev o cepljenju prepustimo farmaciji in politiki, ki v zelji za zasluzkom ne poznata etike. Cudno, da imajo po večini evropskih drzav starsi v rokah odlocitev o tem. Samo v Slo ne. Se sprasujem, ce smo torej v Slo starsi bolj butasti in nesposobni, kot starsi v sosednjih drzava ???

 2. Če bi enkrat izdali recepturo cepiva, bi bilo drugače. V Ameriki in na Japonskem je na različne, sumljive načine umrlo nekaj znanstvenikov, ki so javnost obveščali, kaj cepivo vsebuje. Gre za sestavino, ki na dolgi rok oslabi imunski sistem ljudi…in gre za denar, nepredstavljivo količino denarja v farmacevtski industriji.

 3. najprej naj cepi sam sebe,proti neumnosti,vseh miljon zakonov,ki jih nam je uturil….še mal pa bomo po zakunu lulali pa kakali….

 4. Ko ti cepiva ranijo otroka ,ko zdravniki filajo le s kemijo spet s hudimi stranskimi ucinki ,da resujejo posledice, ma kaj vam ni jasno ? Normalno ,da ce mama vidi in cuti ,da nekaj ni vredu ,razlozite mi ,zakaj za vraga bi morala verjeti zdravniku ,ki nima niti pet minut na razpolago da bi odgovoril na bilo kako vprasanje, ce pa ze ,je to vse v par sekundah in adijo naslednji. Razlozi te mi ,zakaj se nebi sama zacela poucevati o necem ,kar mi je sumljivo. ? Zakaj le nekomu verjeti ? Zakaj se na medicinskih fakultetah ne ucijo niti ene ure o hrani kot zrmdravilu ? Zakaj, ko.pa prisegajo na Pitagoro ,kateri je sam napisal : Hrana je zdravilo ? Zakaj bi morala verjeti ,nekomu ,ki se ni ucil glavnih cloveskih osnov na fakultetah? Kaj pravzaprav tam sploh ucijo ? Zakaj ne povezejo kitajske medicine z naso ?,Toliko zakajev ima ta nasa danasnja farmacija ,da ne omenimo lobijev za dopuste ,avte itd…tko da ,ja vso pravico imamo se poucevati tudi sami o zdravju nasih otrok in nas samih ,ce oni tega niso sposobni !!!

 5. Sonja, vsebine tega bloga so prosto dostopne v branje in deljenje vsakomur, ki to želi, razen uradnim medijem za katera veljajo posebna pravila deljenja oz. uporabe zapisov…..hvala za deljenje….

 6. Vem, ampak je vljudno vprasati 🙂 Ker sem delila na svoji strani fotografije z vcerajsnjega shoda je prav da preberejo se ta blog tisti ki se jim posmehujejo.
  Ja, tudi to se dogaja.Nihce pa se ne vprasa kaksna grozljiva razseznost poskodb otrok mora to biti ce je vceraj prislo v Ljubljano toliko ljudi.In to vecinoma mladih starsev.

 7. Sonja,
  v bistvu me ne prepričajo argumenti ne enih, ne drugih, ampak povsem jasno je, da je vsak poseg v človekovo telo brez privolitve le tega povsem nesprejemljivo, nedopustno po raznih mednarodnih konvencijah in v demokraciji tudi kaznivo….izjemoma je, poleg lastne privolitve, poseg v telo posameznika s strani druge osebe dopuščen v urgentnih primerih, ko se rešuje življenje…..

 8. A ves da morajo tudi v urgentnih primerih vprasati za dovoljenje?Torej zakaj potem mamice nimajo vec nobenih pravic?Saj zato gre.Jaz lahko veterinarja vprasam glede macka in odlocam.Starsi glede otrok pa ne!!!!Primerjava macek- otrok se bo komu zdela zaljiva.In tudi je!!!!Ker imajo macki tu dobesedno vec pravic pri zdravju kot otroci

 9. Mi smo bili kot otroci precepljeni, pa ni nihče zato umrl. S tem so se izkoreninile nalezljive bolezni. Zdsj se pa ponovno pojavljajo. V Srbji so umrli zaradi ošpic.

 10. Andreja, cepivo drži do največ 15 let, torej nisi več odporna in se bo treba spet cepiti, ker predstavljaš enako nevarnost, kot starši, ki cepljenja ne dovolijo…..tudi meni je teh 15 let že preteklo….

 11. ja res je. Mi smo bli precepljeni, ampak tista cepiva “ne držijo” več. Tko, da bi se moral še enkrat, če nočemo starejši zbolet in umret zaradi neprecepljenih otrok.

 12. za mene osebno je tisti ki ne cepi otroka, njihov sovražnik in vseh tistih ki bi zaradi tega zboleli…………………………vse preveč je kvazi strokovnjakov oz pokvarjencev ki bi želeli ukiniti cepljenje…………..vsak sam ve za sebekaj bo storil zato je ta negativna agitacija in pranje možganov osveščenim nepotrebna

 13. Ko ste tko pametni,pol pa pridite placevat vse posledice katere nosijo nasi otroci na sebi zaradi cepljenja ! In lazi o tem da so cepiva izkoreninila bolezni, ahahahaha, ma res se vprasam na katerem planetu zivite ? A se zna kdo uporablati svoje mozgane ? V tej dobi informacij so ljudje postali se vecje ovce kot v totalitarizmu…Mi nismo proticepilci,smo le starsi ,ki so verjeli ,dokler nismo obcutili posledic cepiv in jih cutimo in zdravimo se danes !!!

 14. Rajko,
  ne razumem tvojega komentarja….v pičlih dveh stavkih označiš nasprotnike cepljenja za sovražnike svojih otrok, takoj za tem pa dodaš, da vsak ve zase kaj bo storil…..btw, tudi tvojih 15 let po cepljenju je minilo in predstavljaš enako nevarnost okolici, kot vsak necepljen….sklepam, da se boš šel že jutri odgovorno spet cepiti…..

 15. kot sem že dejal ne nasedam kvazi strokovnjakom, ter sam osebno skrbim za svoje zdravje tako da nme potrebujem kvazi posrednikov………………….hvala za trud

 16. Rajko, sploh se mi ni treba truditi…če zagovarjaš cepljenje zase, potem je tvojih 15 let imunosti minilo in edino logično tvojemu stališču je, da se boš šel spet cepiti…..ker če se ne boš šel, si pač v povsem enaki fazi, kot necepljeni in če jim kaj očitaš, potem v bistvu očitaš tudi in predvsem sebi…..

 17. Don Marko M otroke naj cepijo, a se bomo vsi odrasli zdaj zaradi novorojenih cepili

 18. Poglej črne koze in en kup takih bolezni. Vse so skoraj izkoreninili s cepljenjenm. A zdaj naj se pa to začne spet pojavljat?

 19. Andreja,
  vedno imaš na izbiro, da se cepiš…in če si cepljen, potem se teh bolezni ne moreš nalesti…..razen če mi hočeš povedati, da se lahko tudi cepljen okuži s temi boleznimi….

 20. Andreja,
  torej ti je ta stroka, kateri zaupaš, lepo razjasnila, da če si cepljena, potem pač za temi boleznimi ne moreš zboleti….torej ni potrebna nobena panika in nasprotovanjem onim, ki so izbrali necepljenje….

 21. Spravil si me v dilemo glede tvojega razmišljanja, ker sem velik skeptik, kas se tega tiče, da odločitev o cepljenju prepustimo staršem, ki so postali pravi veleumi z vpijanjem znanja, katerega širijo razni kvazi strokovnjaki po spletu….Moj vnuk ni cepljen in ker bo star zdaj štiri leta, me je torej že štiri leta strah zanj…..bog ne daj, da se mu kaj zgodi, zato ker so danes laiki postali pametnejši od strokovnega osebja….ne mislim tebe, da se razumeva….Stališča SMC res po malem mejijo na kretenizem in bilo bi dobro, da v parlament pridejo resnični modrijani, a rešitev tematike, ki obravnava varstvo naših otrok, mora biti zelo preudarno izpeljana, z veliko mero znanja in z nevtralnim stališčem do farmacevtskih lobijev…..drugače bomo še drago plačevali.

 22. Se strinjam in zanima me, koliko zdravnikov je samih sodelovalo pri izdelavi oziroma raziskavi vsebine cepiv. Koliko je k zmanjšanju okužb pripomogla uvedba higienskih standardov na vseh področjih in ne cepiva?
  Po logiki nekaterih ta civilizacija sploh ne bi smela več obstajati. Veljala bi pozornost na propagando. Kdor je bil zadnjih nekaj let pozoren na dogajanje bo že skoraj težko preštel koliko “pandemij” so nam do sedaj navrgli …. svinjska, ptičja gripa, ebola, ošpice, …. da ne govorim. Pri takrat danih napovedih bi morala biti že zajetna količina svetovnega prebivalstva pod rušo. A tresle so se gore in tudi miši je bilo bolj malo.
  Najbolj zgovorna je bila scena v eni izmed “Tarč” na Slo TV, kjer je imunolog Gorazd Pretnar spustil zbrani druščini preprosto vprašanje, zakaj pritisk na lastno prebivalstvo, če pa država niti od tujcev, ki prihajajo k nam ne zahteva potrdila o opravljenem cepljenju. Kratkemu kadru zmedenih zbranih pred kamerami v studiu je sledila kaj hitra prekinitev Pretnarja iz telekonference.

  Pristop stroke k prepričevanju offc je milo rečeno čuden in v sodelovanju s politiko postaja nasilen. Elita s svojim farmacevtskim lobijem tudi tu izvaja program s tem, da poseduje riti na položajih.

  Čim politika piše restriktivne zakone o nečem, kar bi moralo biti svobodna izbira posameznika in z maksimalnim upoštevanjem o nedotakljivosti posega v telo brez privolitve, gre za to, da pristajamo na resnico oblasti in ne oblast resnice.

  Kar se mene tiče bo morala zdravniška stroka še kakšno potno kapljo spustit v smeri raziskav kaj je v ampulah, ki jih tako veselo priporočajo a hkrati ne odgovarjajo za morebitne posledice njih uporabe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *