Še ena brutalno debilna igra Zahoda – umrli ruski novinar Arkadij Babčenko živ in zdrav, živi zdravi mediji pa umrli…..

da je Velika Britanija v aferi “Skripal”, ko je celo zahtevala od ostalih članic da solidarnostno izženejo ruske diplomate iz svojih držav, zgolj svinjsko lagala celemu svetu, je zdaj že jasno…..a teh svinjskih igric Zahoda prav noče biti konca…..tokrat si jo je, še hujšo kot Britanci, privoščila Ukrajina…..

par dni nazaj, v torek, so namreč ukrajinske oblasti v medijih obvestili javnost, da se je zgodil umor ruskega novinarja Arkadija Babčenka, sicer živečega v Ukrajini….ukrajinske oblasti so kar na prvo in brez vseh zadržkov za ta umor obsodile, ja spet, – Rusijo…..

po poročanju ukrajinskih oblasti in njih medijev so Arkadija umorili ruski plačanci, na njegovem domačem naslovu, celo njegova žena je za medije izjavila, da so ga večkrat ustrelili v hrbet, ko je zapuščal stanovanje, priložena je bila celo celo slika mrtvega novinarja v mlaki krvi…..

novica je bliskovito zaokrožila po svetu, umori novinarjev so namreč, žal, v zadnjih letih evropske demokracije neprimerno pogostejši, kot v vseh prejšnjih letih totalitarne Evrope…..sočutja, obžalovanja in izrekanja sožalij so oblastem v Kijev in ženi umorjenega novinarja romala iz celega sveta, tako politikov, kot milijonov navadnih smrtnikov…..

in ni jih bilo malo, ki so, tako kot v primeru “Skripalo”, začeli ostro napadati Rusijo in Putina…..oglasili so se tudi predstavniki Evropske unije in Sveta Evrope ter obsodili umor ruskega novinarja in pozvali k takojšnji učinkoviti preiskavi….

na prvo so pač Ukrajincem verjeli, kar se v sodobni demokraciji sicer nikoli ne počne, verjame na prvo namreč, sploh ko se oglašajo točno določeni politiki določenih držav……skratka velika škoda ugledu Rusije je bila storjena praktično v trenutku…..

in potem včeraj totalen šok…..

včeraj so ukrajinske državne varnostne službe organizirale novinarsko konferenco, da bi pojasnili še nekatere okoliščine okoli smrti novinarja…..a na polno presenečenje vseh prisotnih novinarjev, se je na konferenci pojavil tudi – Arkadij Babčenko…..novinar Arkadij Babčenko….ja, ta isti umorjeni novinar…..

novinar se je opravičil tako ženi, kot javnosti, priznal da je bil njegov umor v celoti zaigran, kakor tudi, da je pomagal ukrajinskim obveščevalnim službam razkrinkati rusko zaroto, ki naj bi stregla njegovemu življenju in ukrajinski državni obveščevalni službi……

Babčenkovo zgodbo je kakopak potrdil tudi vodja ukrajinske obveščevalne službe Vasil Gricak, a ne Babčenko, kakor ne Gricak in nasploh nihče od ukrajinskih oblasti, niso predstvili niti enega samega edinega dokaza za to svojo zgodbo…..

so pa zato številni ukrajinski politiki in tudi novinarski kolegi Babčenkova takoj naslednji dan po njegovi neresnični smrti začeli združeno pozivati Evropo in svet, naj zahodni politiki ne odpotujejo na SP v nogometu Rusija 2018, začeli so celo pozivati reprezentance, naj bojkotirajo prvenstvo…..

skratka, administracije določenih držav Zahoda, katerim Ukrajina ponižno leze v anus, očitno premorejo toliko bolnega podstrešja, da bo treba na novo ustvariti klinične diagnoze….

številni za novinarjem žalujoči iz celega sveta se danes kakopak počutijo izigrane, ne le da se tako počutijo, dejansko se zavedajo, da so bili krepko izigrani, prevarani na polno…..

kar se mene tiče je Babčenko zaključil z novinarsko kariero, tudi če jo bo poskušal nadaljevati nima več najmanjše možnosti, da si še kdajkoli povrne kredibilnost…..kar velja tudi za določene politikante določenih držav Zahoda, z Ukrajino vred…..

ker komur ni sveta niti smrt in jo je pripravljen zlorabljati za osebne interese, temu ni sveto niti življenje, nikogar…..problem pa bo nastal, ker tej politikanti s takšnimi igricami namerno izničujejo kredibilnost in resničnosti zgodb ostalih novinarjev, skratka ustvarja se namerna zmeda med in ko bo naslednjič čisto zares počen kakšen novinar ali kdo, ne bo nihče več verjel……

to je ta izjemno nevarna psihološka metoda, ki ljudi labilnih konotacij spravlja v fazo nezainteresiranosti, frigidnosti, neaktivnosti, neuporonosti, skratka v položaj, ki več kot ustreza točno določenim politikom, da ostajajo čimdlje na oblasti……

in pozor – to so tej isti ljudje, ki bodo na glas tulili, da se pazi lažnih novic alias “fake njuz” in bodo hitro poskušali s to oznako oblatiti vsakogar, ki bo povedal resnico, ki ni njihova resnica…..

Don Marko M

1 pred teboj je povedal za zapis “Še ena brutalno debilna igra Zahoda – umrli ruski novinar Arkadij Babčenko živ in zdrav, živi zdravi mediji pa umrli…..

  1. S tvojim zaključkom se popolnoma strinjam. Salta na salto in vse manj bo tistih, ki jih zanima resnica. Prepričanim vernikom pa tako ni pomoči. Dokazano! Ti na koncu razumejo le še kroše življenja samega. Pa še za to običajno najdejo razlago v nečem izven njih.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *