Koper – občinska volilna komisija v celoti zavrnila ugovor Popovića – Bržan prejel še dodatne glasove za zmago….

občinska volilna komisija v Kopru je v celoti zavrnila ugovor bivšega župana Borisa Popovića in odvetnika Francija Matoza…..

v ponovnem štetju je Bržan pridobil še dodatne glasove in še bolj prepričljivo zmagal, namesto 7 je dobil 17 glasov….

popović in matoz sta napovedala dodatno pritožbo na občinski svet, ki bo prvič zasedal naslednji teden in v katerem bivši župan nima več večine, tako da bo nov občinski svet lahko le potrdil današnji sklep OVK…..

popović/matoz kompanija bo potem lahko, kar tudi bo, postopek peljala na upravno sodišče, ki pa bo lahko le potrdilo, da je Aleš Bržan nov župan MO Koper…

Don Marko M

13 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Koper – občinska volilna komisija v celoti zavrnila ugovor Popovića – Bržan prejel še dodatne glasove za zmago….

 1. “…v ponovnem štetju je Bržan pridobil še dodatne glasove in še bolj prepričljivo zmagal….” – tale citat je ilustracija dela volilnih organov, sestavljenih na predlog izključno političnih strank, a po zakonu le parlamentarnih strank. Zakon, pisan politiki na kožo, Ljudstvo pa nič! Doslej.

  Da bi bila mera prepolna, pa organi javnega sektorja, ki bi morali biti zgled za strokovno brezhibnost, delijo takšne razlage pravilnosti glasovnic, da te lahko kap, če nisi pripravljen na vse mogoče. ‘Love you’ napis nad kandidatovim imenom naj bi bil izraz jasne volje volivca? Pa kakšnega volivca – iz južne Karoline? Kaj ti famozni častni člani volilnih organov ne vedo, da je v Sloveniji po Ustavi predpisan slovenski jezik kot uradovalni jezik? Da o funkcionalni nepismenosti tako takšnega volivca (volivke?) in enako članov volilnega organa, ki to prizna kot veljavno glasovnico,sploh ne govorimo!

  In takšnih in podobnih idiotizmov kar mrgoli na voliščih in pri volilnih organih, kar verjemite, le da se Ljudstvo doslej ni zbudilo. A se vendarle je. KONČNO!

  Kot vse kaže, je zaradi izjemnega pritiska javnosti pokleknila celo občinska volilna komisija, in kar sama našla nekaj svojih napak iz preteklih 6 – 7 kratnih vnovičnih preštevanj.
  KOLIKO JIH PA NI “NAŠLA”? To bo pa sedaj ugotavljal poraženec volitev. Ampak, zaman. Saj se bo verjetno vključila tudi kriminalistična policija, vsaj morala bi se po vsem tem, ki ne operira s proceduralnimi floskulami, in se bo našlo še mnogo, mnogo volilnih okostnjakov. Pa tudi drugje bi se in že vse od plebsicida, oh, oprostite, od plebiscita dalje, če bi ljudstvo sistematično nadzorovalo tako volitve, kakor referendume, ne pa da je dovoljevalo, da so politične stranke same sebe volile in same sebe nadzorovale – kar na podlagi zakona, ki so si ga prej spisale, da so se nato desetletja pred ljudstvom obvarovale in se od Ljudstva ograjeno bogato obdarovale…
  Da, Ljudstvo, le organiziraj se, kajti tvoj čas prihaja, zato ga ne zamudi, kakor si ga doslej!

 2. Jutro. Pred oknom je še tema in jaz pri računalniku srkam svojo prvo jutranjo kavo. Prehlad prav počasi mineva in boljše volje postajam. Pa ne le zaradi prehlada. Še bolj , ker ko pogledam skozi okno , tja dol , čez Kras, kjer slutim Koper in sploh slovensko obalo vidim , da se počasi svetlika. Da. Prav počasi prihaja svetloba,ki bo razsvetlila vso umazanijo in zlorabo demokracije. Primer iz Kopra na zadnjih volitvah je to dokaj jasno pokazal in dokazal.
  Razmišljam! Volitve naj bi bile neodtujljiva pravica vsakega državljana tega sveta. Pod določenimi pogoji seveda! Tako kot pri raznih drugih zahtevnih človeških opravilih, ko se mora človek zavedati pomena svojih odločitev in dejanj in tudi znati to izpeljati. Ne morem si namreč priznati kako zelo veliko je funkcionalno nepismenih volilcev in volilk med nami. Pa ne samo funkcionalno. Tudi dejansko. Kako naj npr pričakujemo, da bodo volilci in volilke znale razumsko izbrati in voliti , če pa najbolj banalnih navodil na glasovnici ne razumejo. Na glasovnicah , katerihkoli volitev jasno piše, da se glasuje tako DA SE OBKROŽI ZAPOREDNO ŠTEVILKO PRED IMENOM KANDIDATA! Kaj je pri tem navodilu nejasnega? Nerazumljivega? Tako preprosto in jasno navodilo a ga posamezni volilci in volilke ne razumejo. Črtajo, pripisujejo, križajo, rišejo…. in se nato razburjajo da zakaj pa taka glasovnica ni veljavna. Neka babnica npr se kar podpiše na glasovnico. Ja zakaj pa, za boga milega. Je mislila da , če bo kdo vedel kje se je podpisala bo dobila nagrado na dom? Da bo s tem šla v loto boben in dobila sedmico? Pa druga… Pripisuje neke angleške fraze. Zakaj ne v jeziku iz Burkine Fasso, da bi bilo bolj razumljivo?
  Da! Zelo raztegljiv pojem je nato pri prebiranju takih glasovnic ugotavljanju volje volilcev. Zelo raztegljiv. Vsaka komisija nato lahko sprejme pri enaki obliki pripisov , risb ipd, drugačno tolmačenje kaj da je veljavno in kaj ne. Odvisno od polne lune in razpoloženja članov posamezne komisije, ali čega drugega? Da! Izvirno krivdo za take dileme pripisujem državnim volilnim organom,ko so pred leti začeli tolmačiti, da je veljavna vsaka glasovnica kjer je volja volilca jasno razvidna. In kdaj je jasno razvidna? Če je npr narisan penis zraven kake kandidatke (za katerokoli funkcijo) kakšna volja volilca je izražena? Kako bo to tolmačila komisija? V zakonu še vedno piše namreč le to da se GLASUJE TAKO DA SE OBKROŽI ŠTEVILKA…
  Volitve niso abstraktno ali umetniško ižživljanje posameznih zafrustriranih osebkov. Je zelo ekzaktno dejanje. Pridi volit a spoštuj pravila. Bi šlo tako? Če to ni tako potem ni daleč dan ,ko si bo nekdo pač npr po svoje trolmačil navodila za vožnjo po cesti (aja! Pa saj si že) Ker se nekomu zdi lepše voziti po levi kot v Angliji bo pač vozil po levi. Kaj ga ali pa jo briga, če nekje v nekem zakonu piše drugače! On ali pa ona se je pač odločil drugače in ga navodila ne zanimajo. Je to, to? Če pride do težav se pač vedno nekdo lahko sklicuje na to, da je bila volja voznika vendar jasno izražena. No ! In če tako preprostih navodil kako se glasuje nekdo ne zna prebrati in upoštevati , kako lahko potem ocenjujemo pa njegovo ali njeno sposobnost pametne izbire med kandidati. To je pa za take ki ne zmorejo preprostega obkrožanje številke na glasovnici že krepko višja znanost. Vsaj doktorat znanosti! In potem se seveda čudimo zakaj kje kaka čudna izbira, a tolažimo se, da je pač to demokracija! Ne dragi moji! To ni demokracija! To je nepismenost.

  V vsakem primeru, moje iskrene čestitke g. Bržanu za izvolitev v Kopru (na glasovnicah brez risb, podpisov, izlivov ljubezni v stilu I love you ,,,, itd itd…). Prav tako pa tudi čestitke komisiji ki ni klolnila pod vsemi mogočimi pritiski v upanju pa da bodo na naslednjih volitvah vse glasovnice na katerih ljudje ne bodo glasovali tako kot zakon to predpisuje , izločene! Veliko težav bo s tem rešenih še preden bodo sploh nastale!

 3. dodatno pritožbo? Pa Matoz je bil včeraj ja prisoten na seji. Še izjavil je,da je zadovoljen z delom članov. Kdo bo pa plačal te ljudi,ki štejejo in štejejo in pod lupo gledajo vsako glasovnico? Matoz? Mama od unga bumbarja?

 4. Marko se vedno misli da lahko pocne kar zeli…itak vse placa MOK…sedaj bi bilo fanj,da Brzan naredi eno veliko revizijooo…da pride vse na dan…kar je popota verjetno tudi strah,zato se sedaj tudi bori -kar je pripisoval drugim,je pocel ravno on sam…imel je svoje izvajalce,tako ,da on itak spet ni nic kriv!!!!Zdaj pa zadosti tega sranja!!!

 5. Mirjana,posredno preko povprečnine te njegove neumnosti in “njegove izvajalce”plačujemo vsi davkoplačevalci v državi. Bi blo prav,da revizijo nardi država.

 6. Uboga Popovićeva mama, zdaj bo šele težko vzdrževala sina, prej je vsaj zaslužil kakšen evrček. Mislim, prav norca se dela iz Koprčanov.

 7. Jože,
  je bril norce, ja….konec je….še ta dva njegova ugovora bomo preživeli, tudi finančno, ne dvomim pa, da mu bo to zdaj pa res nepotrebno dodatno povzročanje škode občanom poračunano z obrestmi….

 8. Čestitke volilni komisiji, ki je pokazala in dokazala da je vredna tega imena. No s tem še ni končano. Ko bo prišla zadeva do Ustavnega sodišča smo dolžni ukrepati VSI prebivalci Slovenije. To je posmeh vsem nam , namreč kar počne Popovič in Matoz. Če ne zlepa bo pač šlo zgrda! Gotov je!

 9. Vili,
  mislim da ne bo prišlo do US, zaključeno bo že na upravnem sodišču, Bržan je župan in tega dejstva ne more več nihče spremeniti…..bo pa s temi ugovori bivši župan z matozom povzročil nepotrebne dodatne stroške in dodaten gnev celo med tistimi, ki so ga zagovarjali…..

 10. Samo medklic: občinske volilne komisije (sedež imajo in tudi delujejo v pisarnah občine ali upravne enote) so tiste, ki dajejo OBVEZNO INŠTRUKTAŽO volilnim odborom (volilni odbori delujejo na voliščih).

  Tako je vsaka napaka volilnega odbora ZGOLJ ODRAZ NEZADOSTNIH, NAPAČNIH – BOLJ ALI MANJ NENAMERNIH(?) USMERITEV IN NAVODIL VOLILNIH
  K O M I S I J.

  Eden izmed številnih problemov, ki se jih nihče niti s črko ne dotakne, pa je, da so člani volilnh odborov (na voliščih) izbrani za vsake volitve in za vsak referendum SPROTI in po strankarskem ključu in tako brez predhodnih izkušenj, med tem ko imajo volilne komisije štiriletni mandat, in morajo biti predsedniki in namestniki vsaj univerzitetni diplomirani pravniki – če ne celo sodniki, kakor velja (tudi po zakonu) za vol. komisije volilnih okrajev (88+2)in volilnih enot(8+2).

  Sedaj – skozi prizmo poznavanja volilne zakonodaje ob primerjanju zakona z ugotovljenimi napakami (za kateremi se lahko skriva tudi kaznivo dejanje) bo pač treba vendarle priznati OGROMNO ODGOVORNOST VOLILNIM KOMISIJAM, KI SO STROKOVNO IMENOVANE – VSAJ DELNO -, medtem ko so volilni odbori pogostokrat imenovani celo brez predhodnega soglasja posameznih članov. VEM, IZ PRAKSE!
  Rešitev je le v vodenju volitev in referendumov na vseh voliščih po strokovnih upravnih delavcih občin in upravnih enot – enako, kakor velja za predčasne volitve. Le zakaj ne tudi za redne – na volilno nedeljo? Se kdo vpraša to? Saj imamo upravnih delavcev kot listja in trave …, celo brezposelnih! Pozdrav, ČRi

 11. Res je neverjetno kaj vse se počne z krajevnimi volilnim komisijami oz. njihovimi člani. Najprej je katastrofa in popolnoma nedopustno, da člane krajevne komisije lahko določi politična stranka.krajani pa nimajo nobene moči in besede. To počne le ena stranka in enkrat lahko ugibate katera. In ko bi ti podtaknjeni člani delo opravljali kot se spodobi. Ampak ne, tip prinese s seboj knjigo in ves čas bere. Ko se ljudje temu uprejo in ga hočejo zamenjati pa nastane vihar in bombardiranje z vseh strani in cel kup nesmiselnih pripomb, da ima vsak pravico kandidirati in sodelovati, vse drugo pa je nepomembno.
  Da ne govorimo o veljavnih glasovnicah. Če mora biti obkrožena številka pred imenom mora to tako biti in nič drugega ne pride v poštev!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *