Koper – po Popoviću ugovor za ponovno štetje glasovnic vložil tudi nov župan Aleš Bržan…

Po Popović/Matoz ugovoru za ponovno štetje glasov 2. kroga volitev, je ugovor za ponovno štetje glasovnic vložil tudi nov župan MOK Aleš Bržan….za razliko od Popovića je to izvedel na lastne stroške, brez odvetnika, brez obremenitve občinske blagajne….kot se to pač to po higieni, moralnosti in zakonu naredi….da si eni in drugi navijači nimamo kaj očitati, ali pač….o ugovorih bo občinska komisija odločala v četrtek….

je pa najmanj sporna izjava Matoza, odvetnika Popovića, da ugovor podaja zato, da bo po novem štetju spremenjen volilni izid, ki namiguje na vse, razen na pošteno igro…..

Don Marko M

2 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Koper – po Popoviću ugovor za ponovno štetje glasovnic vložil tudi nov župan Aleš Bržan…

 1. Zelo sem navdušena, da so se vsaj kandidati za volitve končno ‘zbudili’ in postali pozorni na volilne in referendumske goljufije, na katere sem opozarjala najmanj dve desetletji – tako na osnovi svojih izkušenj, kakor tudi na osnovi volilne zakonodaje, ki kar ‘kliče’ k volilnim goljufijam in prevaram.
  Verjeli ali ne, ni bil volilni sistem vzrok nezadovoljstvu z rezultati volitev, ki – upoštevajoč vzročno zvezo – dajejo temelj, osnovo, ‘fundo’ celotni korupciji v državi od osamosvojitve dalje. Volilne sisteme imamo namreč v vseh možnih variantah – od proporcionalnega, kombiniranega, preko večinskega, in posrednega.
  A navdušena sem tudi iz osebnega razloga: od kvalificiranega pristojnega zdravstvenega delavca sem namreč v preteklosti dobila priponko, da sem ‘obsedena’ z volitvami, ker sem v medijih ves čas opozarjala na metode in tehnike volilnih goljufij. In dokler se niso kandidati in politične stranke, ki so imele izgube pri volitvah, tega resno ovedle,so bili rezultati, s katerimi ni bil nihče zadovljen – ne kandidati, ne politične stranke ne volivke in volivci. Najverjetneje pa so marsikateri ‘gajstni’ , ki so me poslušali, tudi sami v praksi preizkušali metode in tehnike, s katerimi sem jih naivno seznanjala. Pa se ne bi jezila, če bi šlo le za civilne posameznike, ne, šlo je tudi za pristojne volilne organe, ki so me pri poslušanju povrhu še ‘čukasto’ gledali in si – najbrže tudi oni – mislili, da je z mojo pametjo ‘nekaj narobe’, namesto, da bi se resno in poglobljeno zamislili nad mojimi besedami.
  SEDAJ BO PA VOLILNA PRAKSA POKAZALA, S ČIGAVO PAMETJO JE BILO DOSLEJ NAROBE…
  In ko sem prepričevala volivke in volivce, da naj se organizirajo z namenom opazovanja volitev (samo, kar je zakonodaja dopuščala, sem jih rotila), so se mi pa smejali, trije ‘gajstni’ so se pa organizirali… – a nič dosegli, ker niso poznali zakonodaje in so kar poprek obtoževali.
  Tako, sedaj sem se končno lahko tudi sama ‘izkašljala’ nad koprskim primerom, saj sem morala zaradi napadov v ‘izolirko’, ker sem morebiti dobila že predznak ‘državne nevarnosti za red in mir zaradi raznašanja neresničnosti’, ki vnašajo med ljudi nemir, strah, negotovost v pravno gotovost ipd.
  Lep pozdrav vsem, ki ste prebrali ta sestavek in ki se vas je tudi dotaknil v perspektivi,
  ČRi

 2. K temu članku (Kriminal ekipe Popoviža na volitvah 2018 v Kopru – podkupljeni člani volilnih odborov …. kriminalisti na poti berite (da se ne ponavljam) tudi moj komentar k
  “Koper – po Popoviću ugovor za ponovno štetje glasovnic vložil tudi nov župan Aleš Bržan…
  4. december 2018 by Don Marko M”
  Lep pozdrav vsakemu, ki bo prebral,
  ČRi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *