Policija prepovedala koncert Thompsona in dokazala – Slovenija je totalitaristična policijska država…..

“Upravna enota Maribor je ugodila predlogu policije in za soboto napovedan koncert hrvaškega glasbenika Thompsona prepovedala”. S takšno izjavo UE Maribor medijem se v naši mali podalpski tudi dokončno razkazuje popolnost policijske totalitaristične države…..

Policija je prepoved predlagala, ker ocenjuje, da “Informacije kažejo na povečano varnostno tveganje zaradi nevarnosti, da bo koncert izrabljen za izvrševanje kaznivih ravnanj, saj bi lahko na koncert prišli ljudje iz okolij, kjer so koncerti Thompsona prepovedani in da bi na koncert lahko prišli radikalni pevčevi privrženci iz Hrvaške”.

Policija torej najprej istem stavku trdi, da bo koncert zlorabljen, v nadaljevanju istega stavka pa za argument uporabi “saj bi lahko”.

Točno na račun takšnih policijskih “sumimo, domnevamo, možno je” in podobnih opletanj politiki nekaterih držav EU polnijo ulice in trge svojih mest s policijsko represijo. In potem se prav vedno policijski “sumi, domneve, možno je” izkažejo za neresnične blodnje, a je že prepozno. Za državljane tiste države, ne tujce…..

No, to policijsko “argumentacijsko” poneumljanje razloga zahteve odpovedi koncerta, se lahko kosa le še z izjavo Thompsona, ko je izvedel za odpoved koncerta : “Vsakdo, ki je poslušal moje skladbe, ne more najti v njih ničesar takega, za kar me obtožujejo”…….

E pa Thompsonu, nikoli prej nisem poslušal tvojih komadov, to pač ni rang mojega glasbenega, sicer širokega, okusa in repertoarja, a zaradi tega koncerta v Mariboru sem si privoščil poslušati 5 tvojih komadov, več si moj prebavni trakt ni mogel dovoliti…

In v prav vsakem od teh 5ih sem jasno našel grobe nacionalistične izpade, katoliške pozive k maščevanju, pobijanju, zaničevanju različnosti, itd. Priznam pa, da so komadi dovolj všečno zapakirani, da kdo z manjkom osnovne splošne razgledanosti malo težje dojame bistva besedil.

A kljub temu in vsemu – Thompson ni narodu naše male podalpske do sedaj izrekel še prav nobene žaljivke, z nobenim dejanjem žalil to državo, skratka nič spornega, kaj šele kaznivega, ni rekel ali naredil našim državljanom in državi…..Želim, da kdo argumentirano delno ali v celoti ovrže to mojo trditev.

Vsaka Upravna Enota v naši mali podalpski je samostojen, neodvisen organ odločanja tudi ko gre za izdaje dovoljenje za izvedbe javnih prireditev in tudi policija nima nobenega zakonskega pooblastila podajati svoje mnenje, izvajati pritiske ali celo zahtevati prepovedi v postopku izdaj dovoljenj UE za katerikoli javni dogodek pred izvedbo samo, razen izjemoma v kolikor dogodek sam dokazano predstavlja neposredno ogrožanje nacionalne varnosti, katere v tem primeru ni bilo….

Je pa policija, na osnovi izdanega dovoljenja UE, dolžna izvajati varnostne ukrepe na prireditvah s preko 3000 obiskovalci in to brez vsakih pomislekov, sploh neargumentiranih. Za koncert Thompsona je bilo prodano 1000 kart…..

Policija torej lahko prekine javni dogodek v primeru katerihkoli zakonsko navedenih kršitev, a šele, ko se le ta dejansko izvajajo, nima pa prav nobenih pooblastil prepovedati glasbeni dogodek zgolj zato, ker si pač nekaj domišljajo, domnevajo da bi lahko bilo, če bi bilo, torej na ravni babjih čenč….

Absurd v tem primeru je še večji, saj ne govorimo o recimo 20, 30.000 ali več obiskovalcev tega koncerta, temveč zgolj o peščici do 1000 obiskovalcev in še to v zaprtem prostoru, kjer je varovanje prireditve v domeni organizatorja, brez obvezne prisotnosti policije, ki se zglasi šele v primeru izgredov ali na poziv organizatorja.

Za zahtevo UE Maribor po neizdaji dovoljenja organizatorju za prireditev je “Policija pri svoji odločitvi upoštevala tudi dejstvo, da je bila konec marca zoper organizatorja koncerta na okrožno državno tožilstvo v Mariboru v zvezi s sumom storitve kaznivih dejanj (javno spodbujanje sovraštva, nasilja in nestrpnosti; sramotitev slovenskega naroda) podana kazenska ovadba”…..

Ja in ? Lahko je dejstvo, da je policija to ovadbo vložila zaradi nedokazanega suma, a je tudi brez vsakega dvoma dejstvo, da tožilstvo, do tega dneva neizdaje dovoljenja UE organizatorju za koncert, sploh še ni obravnavalo te policijske ovadbe, kaj šele da bi o njej odločalo in kaj šele, da bi jo, v primeru odločitve izvajanja pregona, podalo v sodni postopek.

Policija je torej svojo zahtevo UE po neizdaji dovoljenja za koncert Thompsona bazirala na povsem – neobstoječih, možno tudi izmišljenih, dejstvih. Res me zanima, kako si je lahko UE Maribor dovolila tako in toliko nestrokovnosti, neprofesionalnosti, da ni izdala dovoljenja zgolj zaradi zahteve policije, ki ni bila nikakor, kaj šele primerno, predstavljena in argumentirana.

Če bi naša policija, s tožilstvom vred, pa tudi Upravnimi Enotami, res bila tako pravična in zavedna borka zoper osebe, ki javno spodbujajo sovraštvo, nasilje, nestrpnosti in sramotitev slovenskega naroda, potem bi bile prepovedane številne prireditve, naši zapori pa prenabiti z levimi in desnimi skrajneži, predvsem bi pa se po zaporih dolgoletno svaljkalo kompletno članstvo SDS….kot pa je javno znano, nič od tega, žal…..

Sam sem svoje stališče do koncerta Thompsona predstavil že 2.aprila v zapisu Cela Evropa prepoveduje Thompsonu koncerte zaradi ustaštva. Mu bo Maribor dovolil koncert ?, v katerem sem predlagal enostavno rešitev “volk sit, koza cela”, a žal toliko enostavne diplomatske taktike, čeprav so jih polna usta demokracije, ne premorejo številni (samooklicani) intelektualci, politiki, župani, kakor tudi pametne glave UE Maribor, policaji itak, ki so temu dogodku ostro, a brez vsakega argumenat dejstva, nasprotovali.

Čeprav jih obenem prav nič ne moti, da si slovenski domobranci dobesedno postavljajo spomenike po državi, organizirajo javne zbore, celo v domobranskih uniformah, na katerih opevajo svoje NOB podvige, RKC jim med mašami daje podporo, dnevno sejejo nestrpnost in žalijo državljane in državo,itd…..

Vse to dnevno domobransko sranje, ki naši policiji, tožilstvu in tokratnim nasprotnikom Thompsonovega koncerta pač ne predstavlja prav nobenih težav in razlogov za prepoved izvajanj le tega.

Vsega je kriv pač en tujec, pravijo ustaš, ki hoče predstaviti svojo glasbo in ki obišče našo malo podalpsko v ta namen 1x na 10 let, če sploh, 100tine slovenskih domobrancev, ki vam dnevno pljuva v obraz pa sami nedolžneži, namesto ukrepanj pa “ah ja no, kaj čmo, takšni so”. Ker edini krivec je tisti en sam, pa še ta tujec na enodnevnem obisku, glasbenik…..

Represijsko totalitarno prepovedati koncert Thompsona, ne pa tudi recimo Cece ? V čem sploh je razlika ? Razen v glasbenih ritmih….Kdo je naslednji ? Modrijani ? Ker v svojih besedil poudarjajo, da je ta prav Slovenc samo če je alkoholik in cerkvenjak ? Mogoče župniki RKC, ki med mašami prepevajo o lepotah slovenskega hlapčevstva Vatikanu ? Ali pak uredniki tv oddaje “Pričevalci” na nacionalki, kateri v opevanjih domobranstva manjka le še zaključna oddaja naslova “Domobranci so zmagali v NOB in osvobodili Slovenijo”……Jebemti preprostost hinavščine….

Ker v tem policijskem stilu in zagovarjanju le tega lahko naslednjič mirno pričakujem prepoved izvedbe koncerta Green day, saj fantje odkrito pojejo slovenskim parlamentarcem in vsaj določenemu delu naroda “American idiots”……

In do dneva, ko bo “naša” policija polno represijsko krenila nad lasten narod z vodnimi topovi in vojaškimi oklepniki, je tako le še vprašanje časa…..

Kakorkoli že, naša policija je s to zahtevo prepovedi koncerta prekoračila vsa svoja pooblastila, končno tudi nesporno dokazala, da naša mala podalpska ni le obdana z bodečo žico, kot ni bila še nikoli v svoji 98 zgodovini, pač pa da je tudi uradno postala policijska, represijska, totalitarna država, proti kateri se lahko še sistem iz bivše SFR Jugoslavije skrije in rdi od sramu, ali pak zgolj navihano posmiha.

Ta policijski diktat odpovedi koncerta Thompsona je več kot dovolj zrel za interpelacijo notranje ministrice Vesne Györkös Žnidar, če že ne kar direktno odstavitev.

In da, ta odpovedani koncertni policijski fiasko bomo plačevali vsi državljani…v milijonih…..demokratično……organizator koncerta je namreč že napovedal tožbe, tudi odškodninske, zoper šalabajzersko delo organov v tem koncertnem postopku in sploh ne dvomim, da bo dobil prav vse tožbe….

O tem pa, da bodo zdaj zaradi te policijske neumnosti tako naši, kot hrvaški politiki, iz tega nedogodka naredili nov medsosedski,mednarodni spor, s katerim bodo nabijali naslednje mesece in tako odvračali pozornost od lastne nesposobnosti in povzročanja škode narodu, pa ja itak škoda izgubljati besed…..

E pa ne gre to tako ljudje (božji) – če ste se odločili za EU in demokracijo, potem sprejmite in izvajajte demokracijo v celoti, z njenimi dobrimi, slabimi, uporabnimi ali bizarnimi sestavinami…..v demokraciji se pač ne ocenjuje in obsoja neutemeljene domneve, pač pa dokazana dejstva……demokracija se izvaja na polno ali nikakor…..tako pač to gre pri demokraciji…..(slovenska) policijska represija totalitarnosti je že dosti bolj enostavna…..

Don Marko M

31 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Policija prepovedala koncert Thompsona in dokazala – Slovenija je totalitaristična policijska država…..

 1. What`s next? Ko sam ja ,da sudim ili branim njekome bit ustaša,četnik,peder… Zakaj niso prepovedali vseh glasbenih prireditev,kjer je možno zaużiti ali kupiti prepovedano drogo! Sej drugače mi je vseeno ,kdo kje komu poje al mi gre na bruhanje od prepovedovanja in dovoljevanja! In pazi to,jebeni koncert! Omejujejo ,samo omejeni!

 2. Nada, zakaj ?….kaj je do zdaj naredil žalega državi ali državljanom Slovenije ?…..in kako bi se ti počutila, če bi policija prepovedala koncert tvojega priljubljenega izvajalca (ne glede na zvrst glasbe) zgolj s pojasnilom “obstaja sum, da bodo na koncertu izgredi” ?…..

 3. Don Marko M , ce bi on bil pro ustasa , ajd dobro,naj bo, ma on je navadn manipulant z ljudmi, men dost, pa unga “corbo! bi tud vritnjak, kaj ma on zalit narod…

 4. Milan, Bora čorba je dejansko žalil narod in državo in je zasluženo fasal prepoved……ampak jaz sprašujem številne ljudi naokoli, naj mi povejo vsaj en sam stavek ali dejanje “zvezde” tega odpovedanega koncerta, s katerim bi naredil karkoli žalega tej državi in/ali narodu, pa mi nihče ne predstavi niti enega stavka……

 5. Kdo sploh je ta tip skaterim se ukvarja pol Slovenije prej nikol nisem slisala za njega

 6. ne razumem. ko enkrat enega psa ali pač koga premagaš, se moraš zaradi tega čez dvajset let naslajat? obstajajo nove borbe; ekonomske politične, znanstvene pa tudi glazbene. rajši ne. Gremo mi po starem nacionalizmu

 7. Branko, verjamem, da si opazil, da točno to počnejo naši politiki že 26 let, dan na dan in če bi bila reakcija naroda vseskozi takšna, kot je zdaj do tega CRO POP “zvezdnika”, bi imeli že 25 let in 11 mesecev nekaj povsem drugega, drugačnega, torej boljšega…..

 8. No ja, v isti kos metati geje in ustase, khmmmm.. Tukaj ne gre za nobeno diskriminacijo, ampak enostavno za nekaj, kar be sodi na javne prireditve… Enako kot ce bi prijavili shod neonacisti ali koncert glasbena skupina z jasno izrazenimi neonacisticnimi nagnjenji… To enostavno ne gre.. Thomson in njegovi koncerti so hvala bogu prepovedani tudi v vecini ostalih evropskih drzav, ker se na koncertih obnasa proustasko (pozdrav, vsebina pesmi..) enako kot nihce pri zdravi pameti ne bi dovolil koncerta, na katerem bi nekdo castil Hitlerja in uporabljal fasisticni pozdrav…

 9. Maja, kako ne gre za diskriminacijo ?…..in to policijsko totalitaristično…..kaj pa je to drugega kot diskriminacija glasbenega izvajalca……in to brez da bi na naših tleh karkoli naredil, kaj šele izvedel svoj glasbeni nastop…..naj se mu prepove izvedbo določenih spornih pesmi, ikonografijo, ne pa celega nastopa….

 10. Korekten txt. Lahko bi prepovedali koncert zaradi bolj utemeljenih razlogov ne pa zarad neumnih izgovorov.

 11. Spoštovani Don, če prav razumem, to pomeni, da pedofil iz Avstrije, pri nas ni pedofil, vse dokler ne stori kaj pri nas? Z vsem spoštovanjem: Se ne strinjam s teboj! Spoštujem pa tvoje mnenje. Gremo dalje…..

 12. Jadran D. Pedofil iz Avstrije ne more priti v Slovenijo, ker je v Avstriji zaprt, za razliko od nekaterih

 13. spoštovani Jadran, ne, ne razumeš prav, ker takšnega zaključka iz mojega zapisa enostavno ni mogoče potegniti, sploh pa ne takšne primerjave….in čisto nič ni narobe, če se občasno ne strinjamo, če le argumentirano utemeljimo svoje stališče….kot praviš, gremo dalje…

 14. FB prijatelj, tu se pa ne strinjava. Ustaši, Belogardisti in ostali neo kaj vem kdo še pri nas niso in ne bodo dobrodošli, nikoli!

 15. Matjaž,
  če si prebral cel moj zapis, potem veš, da se strinjam s tem kar omenjaš….ampak to je druga zgodba….naša mala podalpska je demokratična država v kateri se posledično uradno ne more nikogar obsoditi ali mu prepovedati izvajanje določenega dejanja, če z le tem ni nikoli poprej na našem ozemlju nikomur škodil kakorkoli, tudi zakonu….

  verjamem da nikomur, pa tudi tebi, ne bi bilo prav, če bi ti uraden organ prepovedal opravljati svoje delo zgolj na osnovi neke domišljavosti nekoga v delu organa, ki bi si domišljal, da pa ti boš nekaj protizakonitega izvajal na svoji prireditvi, četudi tega dejansko nikakor ne bi…..

  najprej se človeku, kateremukoli, dovoli da prvič izvede dejanje na našem ozemlju in če bi s svojim dejanjem dejansko kršil našo zakonodajo, šele potem se lahko ukrepa s sankcijami….treba se bo odločiti – ali bomo v tej državi delovali po zakonih ali pak po sistemu divjega zahoda…

 16. Don Marko M,Ne glede na to, da mi je tvoj blog všeč pa da sem prebral tvojo objavo večkrat, mi le ta enostavno ni všeč. Sicer pa, vem, da sva na isti strani mavrice.

 17. Primož Cirman: “Najbolj razvpit hrvaški pevec že nekaj let nima vstopa v Avstrijo, Nemčijo, Švico in na Nizozemsko. Tudi v Istri, na Reki ali v Sarajevu ni zaželen gost. Thompson namreč nikoli ni bil le glasbenik, ampak veliko več. Že skoraj dve desetletji je prvi glas in obraz kulturne revolucije hrvaške desnice, ki se vidi kot branik pred komunisti, udbaši, prostozidarji, antikristi, orjunaši in seveda Srbi. Zveni znano?” So države, ki Thompsomu niso dovolile vstopa in komcerta, manj pravne kot je naša?

 18. Tatjana, to sem zapisal tudi v zapisu….ampak bit te zgodbe je drugje….vabim tebe in vse ostale, da jasno in nedvoumno odgovorite, kdaj točno in kako je Thompson na svojih glasbenih nastopih kakorkoli žalil Slovenijo oz. bil v Sloveniji kakorkoli kaznovan za delovanje proti slovenski zakonodaji, da bi se mu zaradi tega prepovedalo nastop….z zanimanjem pričakujem odgovor….

 19. pred časom ,sem že napisal rešitev,ki bi zadovoljila vse deležnike v tej ,kao kvazi aferi…koncert se naj organizira v Zavrču na nogometnem igrišču,kjer se za golom ki je na Hrvaškem postavi oder,na igrišču kjer je Slovenija pa naj bodo obiskovalci in problem bo rešen,(volk sit in koza cela)

 20. MArko Mogoče zarad tega ? Janez Stariha
  5. junij ob 15:22

  ⚠️
  Novela Vitomila Zupana Modre dekliške oči za Paveliča govori o tem, kako so pri ubitem ustašu našli vrečko s 340 pari človeških oči, poleg nje pa še eno z modrimi dekliškimi očmi, posebej namenjenimi vrhovnemu poveljniku Anteju Paveliču.
  Ki ga v svojih pesmih opeva ustaški pevec Marko Perović – Thompson, katerega koncert v Mestna občina Maribor je danes omogočila proustaška Vlada Republike Slovenije.
  Tule spodaj so ti vaši hrabri borci proti komunizmu, krvavi in pijani od sreče, ker so ravno poklali nedolžne otroke, posilili nosečnice in obglavili partizanske heroje, dragi, od politične moči opiti minister Ales Hojs Ministrstvo za notranje zadeve SDS Ljubljana.
  Smrt fašizmu!Janez Stariha
  5. junij ob 15:22

 21. Dušan,
  ne, nobeno svetohlinstvo ni, pač pa objektivnost…..mojega zapisa očitno nisi prebral, niti povezav v njem….to kar ti limaš vem sam dosti bolje kot ti, in verjetno še bolje kot Janezkaterega linke lepiš, moja stališča do časov NOB tudi na našem ozemlju pa so kristalno jasna, večkrat predstavljena, tudi v tem blog zapisu, in jih tokrat nimam namena ponavljati…..

  bom pa ponovil tole – vedno, ampak vedno ocenjujem človeka izključno na osnovi njegovih dejanj….torej ne tistega, česar ni naredil, ampak tistega, kar je….in v tem primeru govorimo o potencialnem dejanju, ki se bo zgodilo v Sloveniji, kjer veljajo tukajšnja zakonska pravila….

  in tudi ni toliko stvar demokracije, kot je vsaj kančka treznosti….če je kaj, potem je svetohlinstvo dejstvo, da nasprotniki izvedbe njegovega koncerta poskušajo izvedbo le tega izpodbijati in zamegljevati z raznimi navedbami iz zgodovine NOB….da to počnejo neuki niti še ni tako hudo, da pa to počnejo parlamentarci in uradne osebe, ki bi pa morale imeti večino potrebnih znanj in dobro razmisliti preden odprejo usta pa je katastrofalno, ker s tako poceni populizmom sicer lahko pridobijo kakšno politično točko več, a obenem tudi sporočajo državljanom, da lahko mirno steptamo vsak poskus dela kogarkoli – ki ni “naš”….

  koncert je posel….oz. delo, ki je izvedeno s strani organizatorja in izvajalca….kot vsako drugo delo….in edini strokovni pogoj pri izvedbi dela v naši mali podalpski je, da je delo opravljeno skladno z našo zakonodajo….dokler kdorkoli delo izvaja v okvirih naše zakonodaje pa to pomeni, da mu izvajanje le tega nihče nima pravice prepovedati….tudi ta koncert, kot vsak drugi, je posel….kdor tega osnovnega ne razume je bolje, da se vzdrži vsakega komentarja….

  da, res je – Thompsonu so prepovedani koncerti tako v njegovi rodni Hrvaški in še kje….ampak zakaj ?…..zato ker je na svojih koncertih kršil veljavno zakonodajo določene države…..ne zato, ker bi si nekdo začel domišljati ali celo populistično nabijati in predvidevati, da pa bi lahko na koncertu počel kaj protizakonitega, pač pa izključno zato, ker je to na koncertu tudi dejansko naredil….

  ali enostavneje povedano – Thompson še ni nikakor kršil slovenske zakonodaje, ker sploh še ni nastopal in tako niti dobil možnosti, da bi jo kršil….če bi sploh jo….kdo sploh lahko trdi, da bi jo v Sloveniji kršil ?….in na osnovi česa ?….a zdaj bomo pa ljudem v naši mali podlpski prepovedovali delati že zgolj zaradi podivjane domišljije posameznikov, ne pa zaradi nespornih rezultatov opravljenega dela ?…..

  če je takšen način – da prepovedujemo ljudem delati tudi četudi svoje naredijo po črki zakona in jih diskvalificiramo za nekaj kar sploh niso naredili, ker jim delati sploh ni bilo dovoljeno – vse, kar smo se državljani naše male podalpske naučili v 30 letih neke kao demokracije, potem pač lahko mirno ugasnemo luč in zaključimo….

  no Dušan, kako pa bi ti prebavil, če bi bil zasebnik in bi hotel izvesti določeno delo, pa ti uradni organi ne bi hoteli dati dovoljenj zgolj zato, ker bi recimo po spletu za hobi govoril proti določeni politični opciji in bi te kar že vnaprej obsodili, da boš med opravljanjem svojega službenega profesionalnega dela kršil vse možne zakone, četudi jih ne bi ?…..

  a tako se bomo igrali – nekdo, ki bo svoje delo opravil po zakonu ne bo smel delati, nekdo pa ki bo mimo vse zakonov pa bo lahko zgolj zato, ker je “naš” ?….

  to skrajno populistično haluciniranje proti koncertu Thompsona, s čimer se mu dela še cel kup dodatne reklame, je prešlo že vse meje sprejemljivega…..in da, skrajnežev res ne prebavljam, sploh skrajno levičarskih skrajnežev komunajzarjev kot so članstvo SD in SDS….

  in da, ker odgovora od nasprotnikov Thompsonovega koncerta še vedno nisme dobil, spet in zova…..vabim tudi tebe in vse ostale, da jasno in nedvoumno odgovorite, kdaj točno in kako je Thompson na svojih glasbenih nastopih kakorkoli žalil Slovenijo oz. bil v Sloveniji kakorkoli kaznovan za delovanje proti slovenski zakonodaji, da bi se mu zaradi tega prepovedalo nastop….

  pa tudi kaj boste naredili, če na koncertu on osebno ne bo kršil nobenega dela naše zakonodaje in izvedel nič od tega, kar se mu zdaj že vnaprej pripisuje…..aja, pa kako mislite nasprotniki poravnati Trolu in Thompsonu odškodnino 150.000 za že prvič odpovedan koncert……z zanimanjem pričakujem odgovor….

 22. Ne stzrinjam se s tem, Marko ….. NAmreč povsem jasno je, ad se stem kamot začnejo emociej, gibanja, nasprotovanja in cel kup sranja samo zuato, ekr bi s tem eno stran, jst ji rečem zaslepljena, tole vzela, kot nek simbol nečesa, o čemer nimajo poijma kot ga imaš ti, kot praviš, druga stran, ki v tem vidi simboliko mučenja in trplejnja mnogih , tud njihovih prednikov , recimo ..In ko vidiš pol to klot povelčičevanje klavskega zločinstva in si sam emotivno v tem udeležen, pride kaj hitro do pizdarij Je res m sielno toi vse nardit da se zadobvolji neki floskuli o svobodi govora in ekonomnski svobodi , ko vidiš, kam vse to zelo verjetno pelje …VSe tovrstne pizdarije se prično ravno s izgovarjan jem na take pravice …dokelr ne prerastejo naciji prek ušes in niso več v miru obvladljive ..Men je to nesmiselnio in škodljivo .:če nekdo v imenu umetnosti poveličuje zločine, je to lahko stbvar argumentiranih pogovorov, kejr im avsak možnost predsatvit svoje videnje in pol pač enkrat en, al pa drug spozna,m da je popušil, TAkole pa je dobesedno prilivabnje na ogenj zame ZAkaj apo nebi organizatorji in državni organi pozvali najprej na resen javni , moderiran pogovor oi tem in če se izkaže, da ej nek nastop povsem normalna umetniška , oz zabavna stvaritev, brez primesi slabvljenja zločinov in zločincev, pol se bo folk iutak strinjal, da nej pride in zabava folk, amapk atkole je pa meni to zelo nevarno…… NA isti način bi sicer lahko relativiziral razne psokuse umetnosti, kot jo predstavljata na pr brata Podesta in podobni ..AAbramovičlevo ne biom emtal v isti koš, roke poa ne bi dal v ogenj, vseeno ne ..In eč bi zej povabli v SLO POdesto, da poredstavi te njegoive poipačene , zlorab ljene sliek in kipe predvsem otrok in spak …ob dejstvu, da jih na milijone na leto ensoatvno izgiune neznano kam …bi blo to enako noro dejanje, ki je posvem nesmiselno……. TAko da še enkart RAzumem tvoje videnje situacije, a mi ej preveč nevarna in nagnusna, da bi jo taklole požegnal Res pa bi si želel kako odprte debate – okjrogle mize, kejr nej pol Thompson predstavi svoje videnje tega in anj rpepriča, da en poziva in en poveličuej zločinov, pa da vidimo, kako to izgelda v praksi ? ….

 23. Dušan,
  saj se ti ni treba strinjati, debatirava in izmenjujeva stališča, ti pač govoriš o nekih čustvenih momentih zgodovine, jaz govorim o demokratični in pravni Sloveniji v 2020….nobenega dvoma namreč ni, vsaj zame, kot tudi z asodišče, da bi o poveličevanju zločincev lahko govorili le v primeru, če bi se koncert zgodil in če bi se na koncertu to dejansko zgodilo….takrat šele bi imela tudi policija pristojnosti ukrepati, organi pa mu trajno prepovedati nastope v naši mali podalpski….ampak nič od tega se ni zgodilo….

  in kaj če se na koncertu nič tega sploh ne bi zgodilo ?….kaj potem ?….bi vsi, ki bi z zahtevo po onemogočanju dela 100 ljudem, toliko jih namreč dela na takšnih projektih, rekli tem ljudem vsaj – oprostite….bi jim plačali iz svojega žepa namerno povzročeno škodo ?….retorično vprašanje….ker vem da ne bi, ampak bi se vsi potuhnili kot podgane in sprenevedali, da se kao nič ni zgodilo….

  kot pravim – prepovedati delo nekomu že vnaprej brez vsakega dokaza, zgolj na osnovi domišljije, domneve, je ne le protizakonito, pač pa tudi sprevrženo, pa naj bo to za Thompsona ali kogarkoli drugega….v Sloveniji imamo svoje zakone in šele če/ko jih kdo krši, se mu lahko izrečejo sankcije….

  in višje sodišče je že lani, 2019, ravno s takšno argumentacijo zavrglo odločbo prvostopenjskega sodišča, ki je na pritožbo Trola, da je mariborska UE protizakonito in neupravičeno prepovedala koncert, kljub vsemu odločilo, da je UE kao prav odločila….

  a višje sodišče je povsem pravilno ugotovilo, da sodba ni bila izrečena skladno s slovensko in evropsko zakonodajo ter jo posledično razveljavilo in poslalo v ponovno sojenje…..kdaj bo to ponovno sojenje ne ve še nihče, kar dejansko sploh ni pomembno, ker je tokraten sklep notranjega ministrstva, da se dovoli izvedbo koncerta, povsem pravilen, saj je sledil sodbi višjega sodišča, ki je prepoved UE razveljavilo….

  če pa se mislimo kot družba iti vandalizem po sistemu domnev, celo blodenj in tako ocenjevati ljudi še preden kaj naredijo, namesto jih ocenjevati potem, ko so naredili, potem lahko to državo mirno zapremo in fuknemo v koš, ker takšnih državljanov si ta država pač enostavno ne zasluži….

  sicer pa….postavil sem ti enostavno vprašanje – kako pa bi se ti počutil, če bi ti prepovedali delati zgolj zaradi tega, ker bi si nekdo domišljal, da boš s svojim delom počel kaj protizakonitega ?…. pa mi še vedno nisi odgovoril in pričakujem, da na to odgovoriš….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *