Policija prepovedala koncert Thompsona in dokazala – Slovenija je totalitaristična policijska država…..

“Upravna enota Maribor je ugodila predlogu policije in za soboto napovedan koncert hrvaškega glasbenika Thompsona prepovedala”. S takšno izjavo UE Maribor medijem se v naši mali podalpski tudi dokončno razkazuje popolnost policijske totalitaristične države…..

Policija je prepoved predlagala, ker ocenjuje, da “Informacije kažejo na povečano varnostno tveganje zaradi nevarnosti, da bo koncert izrabljen za izvrševanje kaznivih ravnanj, saj bi lahko na koncert prišli ljudje iz okolij, kjer so koncerti Thompsona prepovedani in da bi na koncert lahko prišli radikalni pevčevi privrženci iz Hrvaške”.

Policija torej najprej istem stavku trdi, da bo koncert zlorabljen, v nadaljevanju istega stavka pa za argument uporabi “saj bi lahko”.

Točno na račun takšnih policijskih “sumimo, domnevamo, možno je” in podobnih opletanj politiki nekaterih držav EU polnijo ulice in trge svojih mest s policijsko represijo. In potem se prav vedno policijski “sumi, domneve, možno je” izkažejo za neresnične blodnje, a je že prepozno. Za državljane tiste države, ne tujce…..

No, to policijsko “argumentacijsko” poneumljanje razloga zahteve odpovedi koncerta, se lahko kosa le še z izjavo Thompsona, ko je izvedel za odpoved koncerta : “Vsakdo, ki je poslušal moje skladbe, ne more najti v njih ničesar takega, za kar me obtožujejo”…….

E pa Thompsonu, nikoli prej nisem poslušal tvojih komadov, to pač ni rang mojega glasbenega, sicer širokega, okusa in repertoarja, a zaradi tega koncerta v Mariboru sem si privoščil poslušati 5 tvojih komadov, več si moj prebavni trakt ni mogel dovoliti…

In v prav vsakem od teh 5ih sem jasno našel grobe nacionalistične izpade, katoliške pozive k maščevanju, pobijanju, zaničevanju različnosti, itd. Priznam pa, da so komadi dovolj všečno zapakirani, da kdo z manjkom osnovne splošne razgledanosti malo težje dojame bistva besedil.

A kljub temu in vsemu – Thompson ni narodu naše male podalpske do sedaj izrekel še prav nobene žaljivke, z nobenim dejanjem žalil to državo, skratka nič spornega, kaj šele kaznivega, ni rekel ali naredil našim državljanom in državi…..Želim, da kdo argumentirano delno ali v celoti ovrže to mojo trditev.

Vsaka Upravna Enota v naši mali podalpski je samostojen, neodvisen organ odločanja tudi ko gre za izdaje dovoljenje za izvedbe javnih prireditev in tudi policija nima nobenega zakonskega pooblastila podajati svoje mnenje, izvajati pritiske ali celo zahtevati prepovedi v postopku izdaj dovoljenj UE za katerikoli javni dogodek pred izvedbo samo, razen izjemoma v kolikor dogodek sam dokazano predstavlja neposredno ogrožanje nacionalne varnosti, katere v tem primeru ni bilo….

Je pa policija, na osnovi izdanega dovoljenja UE, dolžna izvajati varnostne ukrepe na prireditvah s preko 3000 obiskovalci in to brez vsakih pomislekov, sploh neargumentiranih. Za koncert Thompsona je bilo prodano 1000 kart…..

Policija torej lahko prekine javni dogodek v primeru katerihkoli zakonsko navedenih kršitev, a šele, ko se le ta dejansko izvajajo, nima pa prav nobenih pooblastil prepovedati glasbeni dogodek zgolj zato, ker si pač nekaj domišljajo, domnevajo da bi lahko bilo, če bi bilo, torej na ravni babjih čenč….

Absurd v tem primeru je še večji, saj ne govorimo o recimo 20, 30.000 ali več obiskovalcev tega koncerta, temveč zgolj o peščici do 1000 obiskovalcev in še to v zaprtem prostoru, kjer je varovanje prireditve v domeni organizatorja, brez obvezne prisotnosti policije, ki se zglasi šele v primeru izgredov ali na poziv organizatorja.

Za zahtevo UE Maribor po neizdaji dovoljenja organizatorju za prireditev je “Policija pri svoji odločitvi upoštevala tudi dejstvo, da je bila konec marca zoper organizatorja koncerta na okrožno državno tožilstvo v Mariboru v zvezi s sumom storitve kaznivih dejanj (javno spodbujanje sovraštva, nasilja in nestrpnosti; sramotitev slovenskega naroda) podana kazenska ovadba”…..

Ja in ? Lahko je dejstvo, da je policija to ovadbo vložila zaradi nedokazanega suma, a je tudi brez vsakega dvoma dejstvo, da tožilstvo, do tega dneva neizdaje dovoljenja UE organizatorju za koncert, sploh še ni obravnavalo te policijske ovadbe, kaj šele da bi o njej odločalo in kaj šele, da bi jo, v primeru odločitve izvajanja pregona, podalo v sodni postopek.

Policija je torej svojo zahtevo UE po neizdaji dovoljenja za koncert Thompsona bazirala na povsem – neobstoječih, možno tudi izmišljenih, dejstvih. Res me zanima, kako si je lahko UE Maribor dovolila tako in toliko nestrokovnosti, neprofesionalnosti, da ni izdala dovoljenja zgolj zaradi zahteve policije, ki ni bila nikakor, kaj šele primerno, predstavljena in argumentirana.

Če bi naša policija, s tožilstvom vred, pa tudi Upravnimi Enotami, res bila tako pravična in zavedna borka zoper osebe, ki javno spodbujajo sovraštvo, nasilje, nestrpnosti in sramotitev slovenskega naroda, potem bi bile prepovedane številne prireditve, naši zapori pa prenabiti z levimi in desnimi skrajneži, predvsem bi pa se po zaporih dolgoletno svaljkalo kompletno članstvo SDS….kot pa je javno znano, nič od tega, žal…..

Sam sem svoje stališče do koncerta Thompsona predstavil že 2.aprila v zapisu Cela Evropa prepoveduje Thompsonu koncerte zaradi ustaštva. Mu bo Maribor dovolil koncert ?, v katerem sem predlagal enostavno rešitev “volk sit, koza cela”, a žal toliko enostavne diplomatske taktike, čeprav so jih polna usta demokracije, ne premorejo številni (samooklicani) intelektualci, politiki, župani, kakor tudi pametne glave UE Maribor, policaji itak, ki so temu dogodku ostro, a brez vsakega argumenat dejstva, nasprotovali.

Čeprav jih obenem prav nič ne moti, da si slovenski domobranci dobesedno postavljajo spomenike po državi, organizirajo javne zbore, celo v domobranskih uniformah, na katerih opevajo svoje NOB podvige, RKC jim med mašami daje podporo, dnevno sejejo nestrpnost in žalijo državljane in državo,itd…..

Vse to dnevno domobransko sranje, ki naši policiji, tožilstvu in tokratnim nasprotnikom Thompsonovega koncerta pač ne predstavlja prav nobenih težav in razlogov za prepoved izvajanj le tega.

Vsega je kriv pač en tujec, pravijo ustaš, ki hoče predstaviti svojo glasbo in ki obišče našo malo podalpsko v ta namen 1x na 10 let, če sploh, 100tine slovenskih domobrancev, ki vam dnevno pljuva v obraz pa sami nedolžneži, namesto ukrepanj pa “ah ja no, kaj čmo, takšni so”. Ker edini krivec je tisti en sam, pa še ta tujec na enodnevnem obisku, glasbenik…..

Represijsko totalitarno prepovedati koncert Thompsona, ne pa tudi recimo Cece ? V čem sploh je razlika ? Razen v glasbenih ritmih….Kdo je naslednji ? Modrijani ? Ker v svojih besedil poudarjajo, da je ta prav Slovenc samo če je alkoholik in cerkvenjak ? Mogoče župniki RKC, ki med mašami prepevajo o lepotah slovenskega hlapčevstva Vatikanu ? Ali pak uredniki tv oddaje “Pričevalci” na nacionalki, kateri v opevanjih domobranstva manjka le še zaključna oddaja naslova “Domobranci so zmagali v NOB in osvobodili Slovenijo”……Jebemti preprostost hinavščine….

Ker v tem policijskem stilu in zagovarjanju le tega lahko naslednjič mirno pričakujem prepoved izvedbe koncerta Green day, saj fantje odkrito pojejo slovenskim parlamentarcem in vsaj določenemu delu naroda “American idiots”……

In do dneva, ko bo “naša” policija polno represijsko krenila nad lasten narod z vodnimi topovi in vojaškimi oklepniki, je tako le še vprašanje časa…..

Kakorkoli že, naša policija je s to zahtevo prepovedi koncerta prekoračila vsa svoja pooblastila, končno tudi nesporno dokazala, da naša mala podalpska ni le obdana z bodečo žico, kot ni bila še nikoli v svoji 98 zgodovini, pač pa da je tudi uradno postala policijska, represijska, totalitarna država, proti kateri se lahko še sistem iz bivše SFR Jugoslavije skrije in rdi od sramu, ali pak zgolj navihano posmiha.

Ta policijski diktat odpovedi koncerta Thompsona je več kot dovolj zrel za interpelacijo notranje ministrice Vesne Györkös Žnidar, če že ne kar direktno odstavitev.

In da, ta odpovedani koncertni policijski fiasko bomo plačevali vsi državljani…v milijonih…..demokratično……organizator koncerta je namreč že napovedal tožbe, tudi odškodninske, zoper šalabajzersko delo organov v tem koncertnem postopku in sploh ne dvomim, da bo dobil prav vse tožbe….

O tem pa, da bodo zdaj zaradi te policijske neumnosti tako naši, kot hrvaški politiki, iz tega nedogodka naredili nov medsosedski,mednarodni spor, s katerim bodo nabijali naslednje mesece in tako odvračali pozornost od lastne nesposobnosti in povzročanja škode narodu, pa ja itak škoda izgubljati besed…..

E pa ne gre to tako ljudje (božji) – če ste se odločili za EU in demokracijo, potem sprejmite in izvajajte demokracijo v celoti, z njenimi dobrimi, slabimi, uporabnimi ali bizarnimi sestavinami…..v demokraciji se pač ne ocenjuje in obsoja neutemeljene domneve, pač pa dokazana dejstva……demokracija se izvaja na polno ali nikakor…..tako pač to gre pri demokraciji…..(slovenska) policijska represija totalitarnosti je že dosti bolj enostavna…..

Don Marko M

17 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Policija prepovedala koncert Thompsona in dokazala – Slovenija je totalitaristična policijska država…..

  1. What`s next? Ko sam ja ,da sudim ili branim njekome bit ustaša,četnik,peder… Zakaj niso prepovedali vseh glasbenih prireditev,kjer je možno zaużiti ali kupiti prepovedano drogo! Sej drugače mi je vseeno ,kdo kje komu poje al mi gre na bruhanje od prepovedovanja in dovoljevanja! In pazi to,jebeni koncert! Omejujejo ,samo omejeni!

  2. Nada, zakaj ?….kaj je do zdaj naredil žalega državi ali državljanom Slovenije ?…..in kako bi se ti počutila, če bi policija prepovedala koncert tvojega priljubljenega izvajalca (ne glede na zvrst glasbe) zgolj s pojasnilom “obstaja sum, da bodo na koncertu izgredi” ?…..

  3. Don Marko M , ce bi on bil pro ustasa , ajd dobro,naj bo, ma on je navadn manipulant z ljudmi, men dost, pa unga “corbo! bi tud vritnjak, kaj ma on zalit narod…

  4. Milan, Bora čorba je dejansko žalil narod in državo in je zasluženo fasal prepoved……ampak jaz sprašujem številne ljudi naokoli, naj mi povejo vsaj en sam stavek ali dejanje “zvezde” tega odpovedanega koncerta, s katerim bi naredil karkoli žalega tej državi in/ali narodu, pa mi nihče ne predstavi niti enega stavka……

  5. Kdo sploh je ta tip skaterim se ukvarja pol Slovenije prej nikol nisem slisala za njega

  6. ne razumem. ko enkrat enega psa ali pač koga premagaš, se moraš zaradi tega čez dvajset let naslajat? obstajajo nove borbe; ekonomske politične, znanstvene pa tudi glazbene. rajši ne. Gremo mi po starem nacionalizmu

  7. Branko, verjamem, da si opazil, da točno to počnejo naši politiki že 26 let, dan na dan in če bi bila reakcija naroda vseskozi takšna, kot je zdaj do tega CRO POP “zvezdnika”, bi imeli že 25 let in 11 mesecev nekaj povsem drugega, drugačnega, torej boljšega…..

  8. No ja, v isti kos metati geje in ustase, khmmmm.. Tukaj ne gre za nobeno diskriminacijo, ampak enostavno za nekaj, kar be sodi na javne prireditve… Enako kot ce bi prijavili shod neonacisti ali koncert glasbena skupina z jasno izrazenimi neonacisticnimi nagnjenji… To enostavno ne gre.. Thomson in njegovi koncerti so hvala bogu prepovedani tudi v vecini ostalih evropskih drzav, ker se na koncertih obnasa proustasko (pozdrav, vsebina pesmi..) enako kot nihce pri zdravi pameti ne bi dovolil koncerta, na katerem bi nekdo castil Hitlerja in uporabljal fasisticni pozdrav…

  9. Maja, kako ne gre za diskriminacijo ?…..in to policijsko totalitaristično…..kaj pa je to drugega kot diskriminacija glasbenega izvajalca……in to brez da bi na naših tleh karkoli naredil, kaj šele izvedel svoj glasbeni nastop…..naj se mu prepove izvedbo določenih spornih pesmi, ikonografijo, ne pa celega nastopa….

  10. Korekten txt. Lahko bi prepovedali koncert zaradi bolj utemeljenih razlogov ne pa zarad neumnih izgovorov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *