Ankete – SDS padla javna priljubljenost za 50%

V zadnjem letu me zelo zabava branje javnih anket “Koga bi volili če bi bile volitve danes”, “Kdo je najbolj priljubljen politik ?” in sorodnih vprašanj, katere izvajajo različne agencije, a vse po istem vzorcu na 600 – 700 državljanih, katere pokličejo na domač stacionarni telefon…..

seveda te agencije ponujajo v izbiro zgolj trenutne parlamentarne stranke, ker za predstavljanje vseh novih je pač potrebno dodatno usposabljanje, kar bi že resno ogrozilo obstoječe stranke v parlamentu in to seveda nima smisla….

alora, prepričljivi vodilni stranki zadnjega leta v teh javnih anketah sta popolni novinki “Ne vem, koga bi volil” s povprečno 28 % in “Ne grem na volitve” s povprečno 11%…..le tema dvema strankama se je podpora dvignila, vsem preostalim parlamentarnim pa strmo padla…..paradoksalno pa bi zmaga teh dveh strank na volitvah pomenila status quo v našem parlamentu….

prav po vseh anketah, katere si parlamentarne stranke kakopak same naročajo, pa od parlamentarnih strank vodi SDS, že 20 let je tako…..tudi aprila je bilo tako po vseh anketa in tudi po anketi, katero so si naročili SDS sami in jo v svojem mediju opremili z naslovom “Janševa SDS se približuje 50 %”…..

kdor prebere samo naslov kakopak ostane šokiran….kdor prebere vsebino, pa prebere, da celo SDS sami priznajo, da ni govora o nobenih 50%, pač pa strmem prostem padu…..do letošnjega leta je namreč SDS v nevolilnem revialnem obdobju po anketah priljubljenosti redno pobirala okoli 30 – 35%…..

a od začetka letošnjega leta manjko gravitacije opravlja svoje tudi za SDS…vsak mesec par % všečnosti manj….po vseh anketah in kot SDS sami zelo jasno zapišejo rezultate aprilske ankete celo po svojem naročilu, znaša anketna priljubljenost SDS le še 17,6%…..

o kakšnih “SDS se približuje 50%” torej sploh govorijo……pa sanjajo tistih nekdanjih 30 – 35% in po njih zadnji anketi jim manjka le še drobižek %, da bodo na 50% priljubljenosti, ki so jo imeli še lani…..

obenem SDS v svoji anketi predstavijo tudi izobrazbeno strukturo svojih navijačev, v katerih višje in visoko izobraženih praktično ni, prednjačijo pa stari nad 55 let, moški, z osnovno šolsko izobrazbo…..

vse skupaj je lažje razumeti, ko človek kdaj prebere komentarje pod članki Nova24tv….ne glede katere tematike se članek dotika, SDS komenatorji furajo vedno en in isti film, ki nima prav nobene veze z vsebino članka, v bistvu nima veze z ničemer……

da se razumemo – zame, po številnih življenskih izkušnjah prakse, formalna šolska izobrazba posameznika ni prav nobeno merilo dejanskega odraza njegove splošne razgledanosti, funkcionalne pismenosti, logičnega dojemanja in dejanskih sposobnosti…..

poznam namreč preveč takšnih (obstajajo tudi svetovno znani miljarderji), ki z zgolj osnovno šolo dojemajo družbene okoliščine neprimerno bolje kot t.i. intelektualci, obenem pa so lahko tudi res pravi in hudi sposobni podjetniki, že dolga leta, po drugi strani pa poznam tudi številne s faks diplomami, ki v svoji ozki profilnosti niso sposobni razvozlati niti enostavnih sporočil, celo niti pet smiselnih stavkov zložit na kup celo iz svoje branže, kuhanje kave pa je že itak misija nemogoče…..

in tako je tukaj logičen prosti spis, katerega bi morali brez dvoma predvsem janševi navijači, s celotnim SDS vred, enostavno razumeti :

Bil sem tako bolan, bled in Bohinj, da nisem mogel ne brat ne sestra . Šel sem v posteljo, zaspal in začel sanjati, da sem se povzpel na Šmarno goro. Dol sem se spustil z zmajem, junijem in julijem. Na vso srečo pristanem v puščavi. Takrat me obkrožijo levi in nato še desni.

Hvala ku**u vidim tam en terenc Nivo, vrt in travnik. Sedem noter, osem ven in se odpeljem v gostilno. Tam naročim kos torte in škorec vina. Natakarju naročim naj tudi sebi natoči kaj za popit, Dolanc in Kardelj. Družba se je razživela in začeli smo peti in šesti : Marko skače, Jože s koze, Franci pa z delfina.

V tistem trenutku stopi moj boss, West in Mild in zavpije name : “Izgubili ste delo, Jano in Anteno”. Ni mi preostalo drugega kot da spakiram kufre in se spokam na morje. Upal sem da mi bodo pomagale pravljične vile, kosa in grablje. Šel sem v Lucijo, Andrejo in Matejo nabirat školjke, lijake in bideje. Še sedaj ne vem, zakaj se po vsem tem moja mama tako sekira, žaga in lopata…..

Don Marko M

4 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Ankete – SDS padla javna priljubljenost za 50%

  1. Tako se govori. Ankete plača naročnik in na koncu hoče ugoden rezultat!
    Vsa umetnost pa je v odstavku kjer piše o izobrazbi in opravilni sposobnosti. Če je ni niti za vzorec je vse izgubljeno in tako je v teh anketah.
    Kot rečeno SDS je prva že več kot 20 let, kar bi bilo smešno če ne bi bilo tragično.
    Niti enega ni med prvih deset, oziroma kar dvajset, stranka pa je kljub temu prva??? To je sramota tudi za agencijo ki to opravlja in zapiše.
    Kaj bi rekli. če bi bila v športu ekipa prva, niti enega člana iz te ekipe pa ne bi bilo med prvimi dvajsetimi tekmovalci???

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *