Fabrizio Brambilla je najbolj osovražna oseba na slovenskem FB, on pa nima pojma zakaj…..

Zelo verjetno si tudi ti te dni prejel/a obvestilo na Facebooku od svoje prijateljice/prijatelja z opozorilom, da bodi pozorna/pozoren na nekega gospoda z imenom Fabrizio Brambilla, ki ima sliko s psom, ki pošilja državljanom naše male podalpske pozive za prijateljstvo, potem pa jim sheka FB profil…..

Da, za to sporočilo gre :

“Prosim povej vsem tvojim kontaktom v messengerju naj ne sprejemajo ničesar od osebe imenovane Fabrizio Brambilla, Ima sliko s psom, je heker in ima sistem povezan z mesengerjem, Če ga sprejme kateri izmed tvojih kontaktov, boš tudi ti shekan, zato se prepričaj, da to vedo vsi tvoji prijatelji, Hvala. Posredovano kot prejeto, Drži prst na sporočilu, na dnu na sredini bo pisalo posreduj (forward), Pritisni to in nato klikni na imena tvojih stikov in jim bo poslano.”

In da, za sporočilno prevaro gre. Spet eno tistih. ki se je sicer začela med evropskimi FB uporabniki širiti že v začetku julija letos, a šele zdaj pristala v naši mali podalpski…..

In sploh ne gre za kakšno kreativno sporočilo, saj so sporočila s to vsebino, zamenja se le ime in slika, začela krožiti že 1990 med uporabniki MSN Messenger ter email-i.

Ampak, dokler bi lahko tisti najbolj panični in naivni uporabniki FB dojeli, če bi sploh, da gre za povsem nenevarno prevaro, je bilo že prepozno…..

Medtem pa…… v mestu Bologna, mestu pokrajine Bologna na severu Italije v Padski nižini, ki se bohoti tudi z najstarejšo univerzo v Zahodnem svetu…..

Fabrizio Brambilla, oseba ki dejansko obstaja in je umetnik iz Bologne, ne kriv ne dolžen, živi svoje življenje, medtem ko na svoj FB profil postavlja fotke in zanimive novice iz sveta športa….

In dejansko Fabrizio ne bi imel pojma, da je postal tak “strah in trepet” med FB uporabniki, če…..če mu ne bi nekateri uporabniki začeli groziti s smrtjo…..dobesedno in zelo resno…..

“Resno ? Kaj reči na to “, se je vprašal Fabrizio, ko je videl FB objavo nekega fanta, ki je obelodanil, da “odhajam v Italijo ubiti Fabrizia Brambilla”…..manjkali pa niso niti uporabniki z objavami “Koga bi ti hekal, opica?”, pa “Kje imaš tega psa, da ga razparam” in podobne navdihnjenosti trenutka…..

Na srečo pa so se našli tudi uporabniki, ki so Fabriziu pojasnili, da je postal viralec, tudi v naši mali podalpski, zagotovo po Balkanu in Evropi, zelo verjetno po celem svetu, kjer ni, pa še utegne postati “hit”…..

Zadevo so zdaj uporabniki začeli obračati v zabavo, čeprav dvomim, da je Fabriziu do tovrstne zabave, dobro v slabem pa je, da je Fabrizio zdaj pridobil na popularnosti, ko ga naprošajo z avtograme in kakopak za sprejem FB prijateljstva….

Sicer pa samo v vednost – profila na FB ni mogoče shekati tako, da s kom postaneš prijatelj. Me je pa fascinirala ta slovenska čredna naivnost paničnega deljenja tega sporočila na vse konce in to kljub temu, da je uporabnik, ko je na FB, le klik proč od brskalnika, na katerem lahko preveri verodostojnost tudi takšnih informacij…..

ampak ok, vsak ima pravico biti včasih naiven, s poudarkom na “včasih”…..že ker se dogaja tudi najboljšim…..to pa, da lahko tovrstne FB prijatelje, ki te zalagajo s takšnimi in podobnimi spami, enostavno izbrišeš, pa verjetno že veš……

Don Marko M

3 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Fabrizio Brambilla je najbolj osovražna oseba na slovenskem FB, on pa nima pojma zakaj…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *