Ko janez janša rešuje vojaka Boruta Pahorja, 34 intelektualcev pa brca mimo intelekta…..

Novinarska monotonost letošnjih soočenj predsedniških kandidatov je presegla tudi kokošja valjenja jajc in slab teden pred volitvami pripeljala do tega, da bi lahko nedeljske volitve po merjenju adrenalina potolkla že maša lokalne cerkve, v kateri bi župnik, vsled navdušenega užitja kristusove krvi, odpeljal v svet zamaknjenosti…..

In potem je v to mrtvilo pred dvema dnevoma, v soboto, najprej dreznil oni z “bez ograničenja trajanaj mandata” janez janša in na svojem FB profilu objavil Borutu Pahorju odprto pismo naslova “Živi in pusti umreti“.

Ker za vikend očitno trezni ne funkcionirajo, so se dva dni kasneje, torej danes, oglasili še (samooklicani) intelektualci, 34 le teh, in tudi objavili odprto pismo Borutu Pahorju naslova “Zakaj Pahor ni primerna izbira za predsednika”.

Če že nisem imel nobenih težav najti pismo janše, ker ga je pač objavil na svojem FB profilu, pa sem zabredel v pravo iskalno akcijo za pismom teh 34 intelektualcev. Vem ja, kdo poreče, pa saj so ga skoraj vsi mediji objavili. Pa vem to, ampak to, da je teh 34 intelektualcev po mailu poslalo to svoje pismo na naslove uredništev medijev, ki so ga potem kakorkdo objavili, in tudi podpisnike, me ne zanima.

Jaz sem iskal to pismo na naslovih teh 34 intelektualcev podpisnikov, torej na njih spletnih naslovih, blogih straneh, karkoli kar nosi ime njih spletne predstavitve. Pa nič. Nada. Intelektualna tema.

Celo dr. Boris Vezjak, prvopodpisani pod tem pismom Pahorju, ki ima edini svojo spletno stran od teh intelektualcev podpisnikov, nima nikjer objavljenega tega intelektualnega pisma “Zakaj Pahor ni primerna izbira za predsednika”. Pa dobro, koliko intelektualca moraš biti, da izrečeš predsedniškemu kandidatu javno pisno kritiko, za katerega ne objaviš nobenega svoje povezave do izvirnika ?!

Res je, lahko bi objavil besedilo njih pisma Pahorju, da bi ga kopipejstal iz katerega do medijev ali link tega medija, pa ne bom, ker če intelektualci niso poskrbeli za link izvirnika tega pisma, potem tudi meni ni treba.

Upam pa, da 34 podpisnikov pisma “Zakaj Pahor ni primerna izbira za predsednika” dejansko niso cvet slovenskih intelektualcev, ker potem smo res globoko v anusu in je še Pahor rožca upanja, čeprav brez cveta.

Ker to in tako, kot je teh 34 “intelektualcev” predstavilo svojih “argumentov” proti še to malo predsedniku Pahorju ne le, da nikogar ne odvrne od oddaje glasu omenjenemu, pač pa je že proti vsem osnovam in že žalitev intelekta.

En janša je recimo, brez vsakega intelektualnega naziva, celo brez intelekta, v svojem pismu Pahorju natresel neprimerno več in prepričljivejših dejstev, kako vse je Pahor uničeval Slovenijo, da človeka prime, da bi ga kar neintelektualno kresnil na gobec in nogiral iz Slovenije. Avtorja pisma in Pahorja. V paketu s temi 34 “intelektualci”…..

Ampak namen je dosežen. (Pre)potrebna doza adrenalina pred volilnim dnem se je vzdignila, kar dokazujejo tudi takojšnji naslovi “Janša se je odrekel Pahorju”. Pa se je res ?

Seveda se ni. A obstajajo državljani naše male podalpske, ki doživijo kolaps na vsako janševo besedo in so pripravljeni narediti dobesedno vse, samo da bi kontrirali janši, dobesedno vse, celo ignorirati vsa nesporna dejstva in argumente stvarnosti.

Točno zaradi takšnih janša kontrašev, ki jih sploh ne brigajo dejstva in argumenti pač zgolj in edino proti janši za karkoli že, smo dobili Magno, 2.tir, slabo banko, TEŠ in še cel kup destrukcijskih polomij, ki uničujejo to državo in točno zaradi takšnih janša kontrašev smo leta 2012 dobili tudi predsednika države Boruta Pahorja…..

In na povsem isto karto kot 2012, je zaigral janša na račun Pahorja in naivnih državljanov tudi tokrat……

Leta 2012 je imel SDS kandidata (Zvera), ki ne bi mogel postati predsednik Slovenije niti če bi bil edini kandidat in tako je tudi v 2017. Zato je janša tudi tokrat spisal javno pismo Pahorju, v katerem pa bolj kot njemu posveča pozornost tradicionalnemu Kučanovem klanu, predvsem pa izreče podporo in predlaga javnosti, naj glasuje za SDS kandidatko.

A janša je dejansko Pahorjev največji “bradrs in arms” podpornik in ta manever je izvedel tudi 2012, ko je Pahor prvič kandidiral za predsednika. Tudi takrat je janša Pahorja javno kritziral pred prvim krogom predsedniških volitev in javno ponujal SDS kandidata.

V drugem krogu pa je janša, po izpadu SDS kandidata, obrnil ploščo in s polnih ust hvale javno podprl Pahorja, Pahor pa se je javno pohvalil z “štejem v čast, da me je janša podprl”. In tako so potem SDS-ovci “kot je vodja rekel”, s pomočjo vernikov RKC, izvolili Pahorja za predsednika, no, pa še tisti odstotek žensk, ki so za Pahorja glasovale zgolj zato “ker je lep”, te ga bodo zaradi istega razloga volile tudi letos.

Tistega 2012 po zaključenih volitvah je janša izjavil, da so volilci SDS glasovali za Pahorja zato “ker je bil manj slaba ponudba”. Lahko bi recimo SDS volilci sploh ne šli voliti v drugi krog, že ker je njih kandidat izpadel v prvem, ampak vodja je določil….

In ne le to, janša je bil celo prvi, ki je javno čestital Pahorju za predsedniško izvolitev, Pahor pa se mu je oddolžil tudi tako, da mu je po, vsaj 120 let prezgodaj, zaključeni zaporni kazni v Slovenski vasi čestital povratek v parlament, pred polnim parlamentom in tv kamerami.

Ker se tudi letos očitno ponavlja (janšev) scenarij predsedniških volitev 2012, ko se bo tekel še drugi krog, se ponavlja tudi janša, ki spet rešuje svojega velikega zavezniškega vojaka, prijatelja Boruta Pahorja.

Ne, janša se ni odrekel Pahorju, pač pa ga rešuje, da bi dobil še en predsedniški mandat, v katerem bi kot predsednik imenoval na vse vitalne funkcije v državi janšev kader…….glas Pahorju je pač zgolj in edino glas SDS in janši…..kdor voli, naj izvoli….

Don Marko M

8 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Ko janez janša rešuje vojaka Boruta Pahorja, 34 intelektualcev pa brca mimo intelekta…..

  1. Vsak janšev manever ima neko ozadje in ta teorija je verjetna, je pa s tem dal Šarcu, ki je edini resen protikandidat Pahorju, več možnosti, da pride v drugi krog. Kar se pisma t.i. intelektualcev tiče, se pa kar strinjam z njimi, Pahor si ne zasluži še enega mandata.

  2. to že, ampak da en janša našteje sam več argumentov zakaj ne več Pahor za predsednika, kot pa vseh 34 intelektualcev skupaj, pa je že res žalostno in zaskrbljujoče, koliko intelektualnosti dejansko premorejo tej intelektualci…..

  3. Povsem točno! Zato teh dveh prepiljivcev ne bomo volili, ampak Zedinjeno Slovenijo, številko 5 Andreja Šiška za predsednika!!!!

  4. Točno to sem si mislil ob zapisu Jajota, perfekten blef, ki bo prinesel izgubljene glasove.

  5. Tako je, kot si napisal.Še enkrat bomo nasedli, kot stara barka in agonijo podaljšali za pet let…

  6. Pahor ima vse atribute, ki zadovljujejo večino Slovecev, kratkega dometa: je lep, zna pometati, peči kruh, prodajati v kioskih, čudovito pozirati, predvsem na stopniščni ograji, kar spada naravnost v okvir in na steno, svobodno izraža svoja mnenja o morali, navdušenjem nad maturanti enakosti med Slovenci – zelo povezujoče skratka. Edinstven za predsednika takšnega naroda, kot smo Slovenci, v večini, ki vanj neomajno verujemo. No to nas enači z SDS. Bravo.

  7. Slovenci ! Streznite se in prenehajte podpirati igro teh dveh trgovcev, ki jo igrata na naš račun. Naj odideta v pokoj (sicer nezasluženi !) ali pa na Deviške otoke in še kam, kamor je šel naš denar ! Z ničemur se nimata pohvaliti razen: z naraščajočo bedo, brezposelnostjo, poraslim kriminalom, umetno ustvarjeno razdeljenostjo naroda in brezizhodnostjo, ki je vir vsega tega zla. Pa srečno!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *