Škandal na izboru Miss kamela 2018 – sodniki diskvalificirali 12 kamel zaradi prepovedane uporabe – botoksa….

S koncem januarja je na obrobju Rijada v Savdski Arabiji zaključen celomesečni Festival kamel kralja Abdul Aziza, katerega pa je letos pospremil nesluten škandal, ki je poskrbel za diskvalifikacijo 12ih kamel…..

Stroga sodniška zasedba je namreč odkrila, da je 12 kamel v tekmovalnem delu uporabilo – botoks. Kar je kakopak povsem v nasprotju s pravili festivala, na katerem sodeluje okoli 30.000 kamel, letos pa je festival obiskalo 300.000 gledalcev.

Strokovno osebje festivala sicer priznava, da so lastniki kamel sicer polni trikov v želji, da bi ravno njih kamela postala Miss kamela leta, a tega, da bodo svojim kamelam vbrizgavali botoks v ustnice, gobce in celo za ustno vilico, s čimer so povečali kameljo glavo in še bolj zadovoljili standarde lepote, pa je bilo še zanje preveč in trajna diskvalifikacija lastnikom teh kamel iz tega tradicionalnega festivala je bila samoumevna.

Kot pravi Ali al-Mazruei, pa tokratni botoks poskus prevare ni edino, kar si omišljajo lastniki kamel, da bi posegali po najvišjih mestih na tem festivalu, saj nekateri s posebnimi metodami nategujejo kamelam ustnice, da bi bolj izstopale ali celo uporabljajo hormone, da bi bile videti bolj mišičaste, nekateri pa so jim celo z operativnim posegom zmanjševali ušesa.

Glavni kriteriji pri ocenjevanju bodoče Miss kamela leta so namreč ravno tanka ter manjša ušesa in čim večji gobec, poleg splošnega videza in položaja grbe, najstrožje pa je prepovedano kamele operirati in jim tako spreminjati obliko telesa, kakor tudi uporaba drog.

Prejeti naziv “Miss kamela leta”, pa si želijo prav vse od 30.000 kamel na tem lepotnem tekmovanju, no, zmagati želijo tudi prav vsi lastniki le teh, za kar imajo kar 57 milijonov $ razlogov – toliko namreč znaša nagradni fond za zmagovalke kamele po posameznih kategorijah, od česar prejme Miss kamela celih 31 milijonov $.

Ja, tudi kamelji manekenski boj je neizprosen, pa čeprav je predsednik žirije ponosno prijavil, da so sicer kamele še vedno ponos tradicije Savdske Arabije, nekoč sicer nujno potrebne za potrebe prebivalcev, danes pa so postale hobi, ki krasijo ta kamelji festival, z akaterega že za naslednje leto napovedujejo popoln globalni dogodek.

Po dodatni preverbi uredništva tega bloga se obe kameli Boruta Pahorja, Princeska I. in Princeska II., kljub veliki želji, nista uspeli udeležiti tega prestižnega miss tekmovanja zaradi banalnega birokratskega vzroka – zunanji minister Karl Erjavec jima namreč ni hotel izdati vizuma za vstop v Savdsko Arabijo, Pahor zahteva pojasnilo, vroče bo, z vikend snegom do nižin….

Don Marko M

1 pred teboj je povedal za zapis “Škandal na izboru Miss kamela 2018 – sodniki diskvalificirali 12 kamel zaradi prepovedane uporabe – botoksa….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *