Dobrodelno – 1. akcija “Kolesarji Smetarji” – (o)čistimo naravo in zbiramo sredstva za Anžetove terapije…..

Bo že držalo, da ravno kolesarji, ob pešcih, še najbolj(e) skrbimo za čistost ozračja, a obenem smo med kolesarjenjem na svojih poteh dolžni poskrbeti tudi za ohranjanje čistosti na tleh, to so pač vrline kolesarjev. Tudi zato je spočeta 1. nacionalna čistilna akcija “Kolesarji Smetarji” s kar dvojnim dobrodelnim namenom. In kaj je lepšega kot z eno samo potezo narediti dvojno dobrega – za Naravo in sočloveka……

sobota 9. marec 2019 ob 9.30, pred trgovino Mercator v Polhovem Gradcu….

to so datum, ura in lokacija začetka 1. dobrodelne akcije “Kolesar Smetar”…..iz naziva akcije je razumeti, da je v prvi vrsti zaželjeno, da se sodelujoči do startne lokacije pripeljete s kolesi, ni pa to pogojeno….lahko si namreč kolesar iz kakšnega oddaljenega kraja in se tja lahko pripelješ s poljubnim prevoznim sredstvom….

če imaš namen biti tam potem seveda upoštevaj točnost, torej da je začetek ob 9.30…..takrat bo namreč Matej Špehar odvodil porazdelitve v manjše skupine, vsaka od teh bo prejela informacije o “svoji” trasi, pa vreče za smeti in potem akcija čiščenja Narave….napolnjene vreče v Naravi pobranih smeti skupinam ne bo treba nositi na startno lokacijo, saj bodo le te prevzemala spremljevalna vozila…..

ob zaključku akcije, ki bo na istem mestu kot start, torej v Polhovem Gradcu, pa bodo vse udeležence pričakovali sendviči ter pijača….

in da, za sodelovanje v tej akciji ti ne bo hvaležna le Narava, pač pa tudi 4 letni Anže….

namreč, za vsako v akciji pobrano in nabrano smet bodo sponzorji akcije namenili 0,10 €….10 centov torej….in več kot bo pobranih smeti v akciji, več denarčkov bo nabranih za fizioterapije malega Anžeta, ki mu bodo pomagale shoditi….

ker, povsem logično, kakopak obstaja možnost, da bi se sicer marsikdo želel udeležiti te super akcije, a mu iz takšnih ali drugačnih vzrokov to ne bo uspelo, je tukaj še dodatna opcija s katero lahko pomagaš Anžetu na daljavo…..

v zbiranju sredstev za njegove fizioterapije namreč lahko sodeluješ tudi tako, da pošlješ sms s ključno besedo “Kolesarji5” na številko 1919….tako boš za Anžetove fizioterapije prispeval/a svojih 5 €……

in še enkrat da – ko je mali Anže izvedel, kakšna kolesarsko-smetarska akcija se pripravlja zanj, se je takoj odločil, da bo v soboto 9. marca ob 9.30 v Polhovem Gradcu tudi sam na startu s svojima staršema in sodeloval v akciji s pobiranjem smetk…..

v akcijo “Kolesarji Smetarji” se lahko prijaviš tako, da obiščeš profil akcije s klikom na FB KolesarjiSmetarji ali pa na spletno stran Kolesarji Smetarji.

ostalo pa tudi že veš – vabljen/a si da deliš obvestilo o 1. akciji “Kolesarji Smetarji” tudi vsem svojim prijateljem in znancem kolesarjem in tudi tako pomagaš, da bo po akciji Narava bolj čista, posledično pa bo zbranih več denarčkov za Anžetove fizioterapije…..ala gremo, do zmage naprej….

Don Marko M

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *