“Afganistan papers” – afera, ki bo zrušila Donalda Trumpa….

Washington Postu je po 3eh letih sodnih spopadanj z vlado kavbojev naposled uspelo….sodišče je mediju dovolilo objaviti, javno predstaviti projekt “Afganistan papers”, na katerem so delali novinarji tega medija nekaj let in v katerem ameriške predsednike George W. Busha, Baracka Obamo in Donalda Tumpa, razen da so vojni zločinci, z dokazi obremenijo tudi, da so na račun vojne v Afganistanu serijsko lagali državljanom kavbojlenda in zapravili milijarde….

novinarji WP so za afero “Afganistan papers” zbrali preko 2000 strani zaupnih podatkov in intervjujev z ljudmi, ki so bili direktno vpleteni v vojno v Afganistanu, od generalov, diplomatov, humanitarnih delavcev in afganistanskih birokratskih pomembnežev….

dobrih 18 let so George W. Bush, Barack Obama in Donald Tump svojim državljanom o vojni v Afganistanu neprestano ponavljali “Napredujemo”, kar je bila le ena izmed vztrajno ponavljanih laži, kar je trojica, z generali vred, dobro vedela, a je bilo tako najlažje skrivati dokaze…..

od leta 2001 je bilo v Afganistan poslanih preko 775.000 ameriških vojaških skupin, številne tudi večkrat, po podatkih ameriškega ministrstva obrambe pa je tam 2.300 njihovih vojakov umrlo, skoraj 21.000 pa je bilo ranjenh….

za razne vojaške operacije v Afganistanu so ameriško ministrstvo obrambe, zunanje ministrstvo in agencija za mednarodni razvoj porabili 978 milijard $…..

poročilo Washington Posta sicer ne omenja, za koliko milijard so premožnejše ZDA na račun pokradene nafte in opija v teh 18ih letih v Afganistanu, saj je glavni namen poročila prikazati, da je vojska kavbojlenda pod vodstvom in zaradi laži omenjenih 3 predsednikov doživela največji vojaški poraz v svoji zgodovini, ki je dosti večji, kot tisti v Vietnamu….

celotno poročilo novinarjev Washington Posta, zaradi katerega bo v volilnem letu v ZDA očitno zelo razburkalo in premetalo karte, si lahko prebereš s klikom na to povezavo – “Afganistan papers”

Don Marko M

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *