Minister Hojs odstopil sekretarja Breznika, katerega je policija rešila zaporne kazni….

Malo prej je minister za notranje zadeve Aleš Hojs na novinarski konferenci razglasil, da je sprejel ponujen odstop svoje desne roke, državnega sekretarja MNZ Franca Breznika, ki je na tem delovnem mestu zdržal le 3 tedne….

Breznik, ki se – saj ni res pa je – vrača v parlamentarne klopi, je šefu ponudil odstop zaradi prehitre vožnje in vožnje v pijanem stanju s službenim avtomobilom, za kar so mu policisti, kot sam pravi, v postopku naložili 600€ kazni, 16 kazenskih točk, obenem pa je po postopku zaradi prepovedi nadaljevanja vožnje službeni avtomobil pustil kar na izvozu z avtoceste, za kar pa mu policisti še niso izrekli dodatne kazni.

Bivši sekretar in desna roka Hojsa je po policijski navedbi hitrost prekoračil za 20 km, namesto dovoljenih 100 je vozil 120km/h, se je pa dosti bolje odrezal pri pihanju v alkotest, ki mu je pokazal 0,44 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, za kar pravi Breznik, da je popil le dva kozarčka žgane pijače, kar pomeni lahko le, da je bodisi prvič v življenju pil alkohol ali pa je tista 2x2dcl kozarca res videl kot kozarčka.

Očitno je, da so bili policisti do Breznika zelo milostni in izpustili kar nekaj zakonskih določil pri izreku kazni, zaradi česar ne bi bilo čisto nič narobe, če bi pristali v disciplinskem postopku…..

Policisti so očitno pozabili, da za vsakega voznika službenega vozila, kot ga je vozil Breznik, velja le eno pravilo – napiha lahko zgolj in edino 0,0. Posledično bi mu za napihanih 0,44 miligrama morali izreči denarno kazen 900 € in 16 kazenskih točk, za prekoračitev hitrosti bi morali izreči dodatnih 300 € in vsaj 5 kazenskih točk, dodatnih 80€ za zapustitev vozila, torej že to nanese za odvzem vozniške za vsaj leto, zdravljenje od alkohola in ponovno opravljanje vozniškega izpita, če pa bi ga policisti kaznovali še zaradi ogrožanja lastnega in tujega življenja, kar bi sicer morali, potem bi se Breznik v soočenju s sodnikom praktično nemogoče rešil vsaj enega leta zaporne kazni.

Še bolj je Breznik padal v globino, ko je začel razlagati, da je tista “2 šilca” nagnil na sestanku s predstavniki ljubljanskega podjetja Rastoder d.o.o., bolj znano kot Derby banane, ko je v njih prostorih urejal donacijo za humanitarne organizacije v njegovi občini Lenart. Skladišča Derby je sicer konec januarja letos obiskal Nacionalni preiskovalni urad s policijskimi specialci v bliskoviti akciji v zvezi z zbiranjem dokazov glede sumov neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, preiskava pa še ni zaključena.

Da je Breznik za “svojo” občino dejansko uredil neko donacijo z Derby bananami je danes potrdil Janez Kramberger, sicer župan občine Lenart, ki je izjavil, da so iz tega posredovanja Breznika prejeli donacijo 2 paleti banan in 1 paleto čebule….tisti bel prah, ki je odpadal iz palet, ni bila sodabikarbona….

In če že to ni zadosten problem za kazenske sankcije, potem je brez dvoma pika na i, da je Breznik kot državni sekretar, uradnik MNZ, med rednim delovnim časom, s službenim vozilom, urejal zasebno donacijo za “svojo” občino, kar je korupcijsko dejanja za takojšnjo odpoved iz sekretarskega mesta in prepoved vrnitve v parlamentarne klopi.

Nobenega dvoma namreč ni, da so za donacije in s tem povezano na ravni občine pristojni župani občin in Breznik bi lahko kot sekretar, izključno s pooblastilom države, kvečjemu urejal donacijo za državo, ki bi donacije zbrala, kot recimo maske, in jih potem kot donacijo potem predala naprej občinam, enakomerno razdeljeno, izjemoma posamezni občini več, v kolikor bi se izkazalo, da je tista občina bolj upravičena do donacije kot ostale občine. Je občina Lenart res edina upravičena do doniranih 2 palet banan in 1 palete čebule ?….retorično vprašanje, ki ne odtehta samovoljnega ravnanja Breznika, ki je tako zlorabil svoj položaj….

A da je Franc Breznik, meni sicer znan iz parlamentarnih nagovorov kot praktično edini parlamentarec SDS komunajzarske partije ki je razpravljal o morali, s tem dejanjem ponujenega odstopa Hojsu storil kakšno odgovorno dejanje, kot pravijo eni sds komunajzarji ?…..kje pa….odgovorni svojega odstopa ne ponujajo v presojo odločitve nadrejenemu, ampak brez ovinkov direktno napišejo svojo nepreklicno odstopno izjavo….

Dejstvo je, da Breznik omenjeno pijanko in srečanje s policisti izvedel 2.aprila in še včeraj, torej 13 dni kasneje, je dopoldne na novinarski klic pop tv in vprašanje “Boste odstopili ?” lahkotno brezbrižno odgovoril “Zakaj pa bi ponudil odstop ?!”….

Šele nekaj ur kasneje je Breznik le priznal, da se je dogodek dejansko zgodil, a da je bilo vse skupaj napaka, pa je napihal le malo nad mejo in da itak ni povzročil nobene prometne nesreče….

A seštevek Breznikovih kršitev v tem primeru, za še višje kazni in prekinitev parlamentarnega mandata, je jasen :

– v službenem času je privat urejal stvari za “svojo” občino
– v službenem času užival alkoholne pijače
– vozil pod vplivom alkohola
– vozil z preveliko hitrostjo
– s svojim ravnanjem je grobo škodil ugledu službe in MNZ

Dvoma ni, da je Breznik pač zaigral na ruleto sreče in poskušal vse skupaj prikriti in bi mu tudi uspelo, če ne bi zgodba prišla novinarjem v roke….

In naravnost smešno je bilo jecljanje Breznikovega nadrejenega ministra Hojsa pri poročilih, ko je to dejanje Breznika zagovarjal z izgovorom, da so vse dni delali po 16-18 ur na dan in da se z Breznikom nista videla in slišala že 14 dni, da bi mu lahko sporočil o tem pripetljaju, kar mu sicer lahko verjame le nekdo, ki mu ušesa skupaj drži nitka. Če pa bi bilo to slučajno res, kar trdi Hojs, potem je pač treba tudi njega nujno odstaviti, ker pač nima pojma, kaj se dogaja z njegovimi najožjimi sodelavci in je torej nikakršen vodja, sploh za MNZ na katerem morata še posebej prevladovati red, disciplina in najvišja moralna stopnja odgovornosti.

Da si je moral vzeti “12 ur za premislek” ali bo sprejel odstop Breznika, je pred današnjo tiskovno konferenco prijavil Hojs in nadaljeval :

Lahko vam sporočim, da sem zjutraj sprejel odstop državnega sekretarja Franca Breznika. Sprejel sem ga po tem, ko sem dobil zagotovilo vršilca dolžnosti direktorja policije, da v tem primeru ni šlo za nikakršne zasede, kot jih poznamo iz primera ministra Koprivnikarja. Tudi sam moram reči in to sem jasno povedal, da zaupam in verjamem v delo policije. Ne verjamem, da je do te zasede osebno prišlo, ampak vendarle sem si moral vzeti vsaj 12 ur časa, da sem dobil to zagotovilo. Dodatno preverjenje vršilca dolžnosti direktorja policije ni potrebno, zaupam policiji.

Sam vzpostavljam nove standarde – ljudje moramo za napake odgovarjati, zato se mi zdi prav, da odstop sprejmem. Imena novega sekretarja še nimam, saj je nemogoče, da bi od včeraj že našel novega.

Čudim se sicer, da so policisti očitno to zgodbo prej povedali novinarjem kot meni. Ta zgodba je za mene še vedno vprašljiva. Pa se v to ne bom spuščal. Očitno imajo nekateri policisti raje novinarje kot svoje vodstvo, vključno z mano in s tem mislim da je zgodba zaključena. Torej Breznik od danes dalje ni več državni sekretar“.

Hojs je torej poskušal še z zadnjimi atomi izvleči Breznika iz brezna, tudi tako, da je iskal zarotnike med svojimi podrejenimi, da bi jih lahko sankcioniral, četudi so dokaj korektno opravili svoje delo, le še nekaj kazni so pozabili pripisati Brezniku, sprenevedavo pa je pozabil, da so zarotniško afero Koprivnikar spočeli ravno policisti, ki niso skrivali pripadnosti SDS partiji. Ko nekdo podtika in dobi podtaknjeno, karma pač.

Obenem pa je minister Hojs več kot očitno svoje podrejene policiste spotoma označil še za špiclje, ki ga nimajo radi, ker je to, da ga imajo podrejeni radi, če ga nočejo nadrsati, je Hojsu pač pomembneje, kot korektno in profesionalno opravljeno policijsko delo. Da, samo skrajno levičarski SDS komunajzarji so takšne mevžaste pičkice oz. kakršen vodja, takšna ekipa….

Da bi moral Breznik zdaj odstopiti tudi kot parlamentarec ni nobenega dvoma, že ker pravi njegov (bivši) šef Hojs, da je zdaj začel furati nove standarde sploh za članstvo SDS partije in bodo po Hojsevo ljudje morali poslej za svoje napake odgovarjati. Pa si poglejmo ta film…
začnite sproščati sobe v Slovenski vasi, Hojs bo za začetek pripeljal kar svoje….

Medtem pa lahko Hojsov kolega, drugi komunajzarski SDS minister Anže Logar pošlje Svetu Evrope še eno ljubezensko pismo in jim razloži, da Hojs s svojo policijo izvira iz časov “komunizma”, skupaj s kabinetom premierja janše, sicer tudi predsednikom bez ograničenja mandata skrajno levičarske komunajzarske SDS partije….ali kot (se) minister Logar sprašuje – “Kaj pa v zapisanem ne drži ?”….

Don Marko M

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *