Populistična Levica poziva na referendum o nefinanciranju SV s 780 milijoni, ki ga ne bo…..

Najbolj populistični stranki našega parlamenta sta levi – SDS in Levica, ob čemer mi je res težko se odločiti katera od njiju je bolj, razlike v bistvu ni…..tudi zbiranje podpisov Levice za referendum je zgolj populizem…..včeraj je bil v našem parlamentu potrjen zakon investicij Slovenski vojski (SV), po katerem se bo SV v naslednjih 6ih letih, torej do 2026, namenilo 780 milijonov v celoti oz. 130 milijonov na leto….

ker je naša mala podalpska članica NATO, bodo milijoni skladno temu porabljeni za nakup oklepnih vozil (Patria 2 del in pol) ter za vzpostavitev srednje bataljonske bojne skupine….sprejetju zakona so nasprotovali LMŠ, SD, Levica in SAB….

V Levici so tako danes – s populističnimi floskulami “mi ne rabimo svoje vojske” (ker itak nas čuvata Mesec in Kordiš s svojo armado) ali še bolj populistično gorečimi “Nezaslišano je, da vlada sredi največje krize nabavlja za 780 mio. evrov orožja” in Meščevo kulminacijsko izjavo “Vlado opozarjamo, da ne more prepovedati protestov ali referendumov” – napovedali in začeli zbirati prvih potrebnih 2500 podpisov za začetek referendumskih postopkov, na katerem bi naj narod odločal ali bodo tej milijoni SV tudi podeljeni…..

Levici se je v zbiranju 2500 podpisov, ki morajo biti zbrani v enem tednu, aktivno zbirateljsko pridružila SD, medtem ko sta LMŠ in SAB zavrnili zbirateljsko sodelovanje. Za manipulatorski LMŠ to niti ne preseneča, sploh pa ne za SAB….

SAB pač ne more proti sami sebi oz. najbolj potratna in narodu škodljiva baba vseh časov v “samostojnosti” naše male podalpske alenka bratušek ne more proti sebi….razlog tiči v 11. vladi RS, katero je – v sestavi PS, SD, DL in DeSUS – kot premierka vodila prav bratuškova….

Njena vlada je v kratkem času spočela nič manjše grozljivosti državi in narodu, kot janezova SDS v vseh treh vladah, za nameček si je dovolila posegati tja, kamor se posega le z veliko mero treznosti, modrosti in s tresočo roko – v našo Ustavo….

in takrat je bratuškina vlada krepko posegla v Ustavo, med ostalim tudi s spremembo v 90em členu, ki se nanaša na zakonodajni referendum in od takrat se ta člen glasi tako :

“Državni zbor razpiše referendum o uveljavitvi zakona, ki ga je sprejel, če to zahteva najmanj štirideset tisoč volivcev. Referenduma ni dopustno razpisati:
– o zakonih o nujnih ukrepih za zagotovitev obrambe države, varnosti ali odprave posledic naravnih nesreč,
– o zakonih o davkih, carinah in drugih obveznih dajatvah ter o zakonu, ki se sprejema za izvrševanje državnega proračuna,
– o zakonih o ratifikaciji mednarodnih pogodb,
– o zakonih, ki odpravljajo protiustavnost na področju človekovih pravic in temeljnih svoboščin ali drugo protiustavnost”

bratuškova je torej, tako kot SD, kreatorka in podpisnica Ustavnega člena, ki jasno določa, da se zakonodajni referendum, ko gre za vprašanje zagotovitve obrambe države, varnosti – enostavno ne more in po Ustavi niti ne sme zgoditi….

To je jasno vsakemu vsaj delno funkcionalno pismenemu in verjamem tudi perli slovenskih intelektualcev iz Levice, kakor tudi SDjevcem, kar pomeni, da s tem pozivom zbiranja podpisov za začetek referendumskega postopka Levica fura zgolj in edino cenen populizem, z dodatkom prevare.

In da – že od tistega referenduma včlanitve naše male podalpske v NATO, s tem tudi pripadnikov SV v to organizacijo, sem odločen nasprotnik tega….a obenem zagovornik, da moramo kot država imeti svoje oborožene sile, za izključno svoje obrambne potrebe na izključno ozemlju naše male podalpske, tudi z naborništvom, ker država brez svojih oboroženih sil pač ni država….

Posledično je treba SV, sicer že leta pod poveljnikom Pahorjem katastrofalno neusposobljeno, pač vzdrževati (kar zavezuje tudi pogodba z Nato), kot se z denarjem državljanov vzdržuje tudi delovanje Levice in edini pomislek za teh 780 milijonov SV imam v transparentnosti in nadzoru nakupovanja opreme, v upanju da se ne bo zgodilo janezovo nadaljevanje Patria 2….

“Slovenski vojski ne jemljemo denarja, strinjamo se, da morajo biti vojaki dobro oblečeni in opremljeni”, je poudaril Mesec iz Levice in to v istem odstavku, v katerem poziva k oddaji podpisa za referendum o v odvzemu 130 milijonov Slovenski vojski vsako leto, naslednjih 6 let…..

ne le običajen populizem, pač pa hipokrizijski populizem Levice, ki, zanimivo, sploh ne nasprotuje ostalim korona ukrepom janezove komunajzarske vlade, ki dnevno neposredno škodijo državljanom, pač pa jih še podpira, s parlamentarnim glasovanjem za obvezno cepljenje vred……zdaj pa še meglenje o referendumu, katerega sploh ne bo….

Don Marko M

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *