V Nemčiji se je katoliška Cerkev po 400 letih le opravičila za sežiganje čarovnic….

Skozi svoj obstoj je bila RKC predvsem nasilna in zločinska organizacija, kar je sicer še danes in če bi rekel, da so bila katolikov spočeta dejanja v imenu boga predvsem nad neverniki grozljivka, bi bil to še nežen izraz. Vrh tega nehumanega in zverinskega početja RKC je bila zagotovo njih inkvizicija v lovu na čarovnice, ki je po Evropi v dobrih 300 letih pomorila preko 100.000 predvsem žensk, a tudi otrok….

V bavarskem mestu Eichstätt je bilo med 15. in 18. stoletjem okoli 400 nedolžnih ljudi mučenih in pobitih z obrazložitvijo, da so čarovnice oz. paktirajo s hudičem, dejansko pa je bila njih edina “napaka”, da so zavračali posiljevano katolištvo, za kar so jih katoliki najprej obtoževali z raznoraznimi izmišljotinami, v nadaljevanju pa jih tudi obsodili in zverinsko mučili, nakar so jih s konji razčetverili ali zažgali na grmadi.

Katoliško cerkev in škofijo v Eichstättu se je umetnik Wolfram Kastner iz Münchna leta 2017 odločil preučevati in bolj ter globje kot se je spuščal v raziskovanje, bolj in globje je bil šokiran nad odkritji in naposled se je določil odkritja predstaviti javnosti.

Zagnal je javno kampanjo v okviru katere je pred mestno katedralo javno prebiral zgodovinske zapiske usod žrtev tega katoliškega zverinjaka skozi 100letja, med ostalimi zgodbami je razgalil tudi primer iz leta 1627, ko so katoliki inkvizicije aretirali Uršulo Bonschab, sicer ženo takratnega župana Eichstätta in jo, v starosti 36 let, brutalno mučili celih 20 dni, tudi z “rezanjem čelade” (zategovanje kovinskega traku okoli glave, v skrajnem primeru dokler ni počila lobanja).

21i dan je Uršula naposled priznala izmišljene katolikov obtožbe, da je izkopavala trupla mrtvih otrok, nečistovala s hudičem in zastrupljala druge, kar so bile sicer standardne izmišljene obtožbe katolikov v lovu na čarovnice. S tem priznanjem se je Uršula sicer rešila pred obglavljanjem, ne pa tudi pred grmado na kateri je potem zgorela v pepel.

Po 3 letih Kastnerjevih javnih predstavljanj teh katoliških grozot nad 400 nedolžnimi lokalnimi prebivalci in pridobljenimi tisoči podporniki njegovega dela, ki so vztrajno zahtevali od katoliške Cerkve, da naj prizna krivdo in se najmanj opraviči za te spočete grozote, se je včeraj naposled oglasil katoliški škof Gregor Maria Hanke…..

se javno opravičil in te dogodke svojih verskih prednikov opisal kot “krvavo rano v zgodovini naše cerkve”, ob čemer je obljubil, da bo v spomin na te nedolžne žrtve postavil spominsko ploščo v lokalni stolnici.

Wolfram Kastner je to škofovo gesto pospremil z “Dobro je, da so nekaj storili, a to seveda ni dovolj” in s tem se strinjajo tudi tisoči njega podpornikov, ki očitno še niso rekli zadnje škofu Gregoru….

V Nemčiji sicer zadnja leta potekajo dokaj intenzivni podvigi civilnih iniciativ, ki zahtevajo od katolikov oz. RKC opravičila in tudi odškodnine za njih spočeta grozodejstva skozi zgodovino na ozemlju Nemčije vse do današnjega dne in “lov na čarovnice” je le eno od poglavij.

Vzporedno pa že od 2011 poteka tudi kampanja proti nemškim mestom, ki so s svojimi civilnimi sodišči sodelovala z RKC ter njeno inkvizicijo in skladno doktrini o čarovnicah in hudiču obsojala nedolžne na mučenje in kasnejšo usmrtitev.

Vodja te kampanje pa je upokojeni nemški protestantski župnik Hartmut Hegeler in v 9ih letih kampanje se je javno opravičilo že več kot 50 županov nemških mest za vlogo takratnih mestnih oblasti pri sežiganju čarovnic

RKC se je bala reformacije in sojenja čarovnicam so bila sredstvo za boj proti njej. Tisti, ki so odklonili katolištvo, so bili označeni, da so v ligi s hudičem in takrat je to delovalo, a danes je treba te krivice popraviti“, je Hegeler razložil bit te kampanje, ki bo, vsled vseh spočetih katoliških grozodejstev, očitno trajala še dolga leta.

In kje smo s temi zahtevami po opravičilih in popravljanjih škode grozodejstev od katolikov oz. RKC nad nedolžnimi v naši mali podalpski ? Inkvizicijska RKC je namreč v lovih na čarovnice brutalno mučila in pobila tudi tisoče žensk, mater, otrok na slovenskem….Da, čas je, da se takšne kampanje za spočeta katoliška grozodejsta nad slovenstvom začnejo tudi v naši mali podalpski….aequa lanx

Don Marko M

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *