Janševa vlada – zaradi enega smučišča boste vsi državljani vračali svojo prejeto korona pomoč…..

Rekorder v izrečenih lažeh v 2020 ni slovenski zet Donald Trump, kot bi kdo zmotno mislil, pač pa premier slovenske komunajzarske vlade janez komunajzarski, ki izreče laž dobesedno vsakič, ko kaj izjavi, iz ust ali pak na svojem čivkanju….

Osvežimo spomin tokratne klon zgodbe janša&Janša….

Pred par dnevi se je direktor RTC Krvavec Janez Janša odločil požvižgati na vladni odlok, ki do konca tekočega leta prepoveduje obratovanje smučišč, ob čemer je bil ta vladni odlok objavljen le dan kasneje, ko je vlade odlok prejšnji dan odprl smučišča po naši mali podalpski. Direktor smučišča Janša je takrat povedal, da smučišča nima namena zapreti in da bo pač plačal kazen, če mu jo bo inšpekcija naložila, ki mu jo je dan kasneje v obliki nekaj tisočakov tudi dejansko naložila v plačilo in dodala še prepoved obratovanja.

Na to državljansko nepokorščino soimenjaka se je odzval tudi premier janez komunajzarski, ki je še isti dan 26.12. v svoj čivk zapisal :

Smučišča v Nemčiji, Franciji, Italiji itd. so popolnoma zaprta. Vse te države imajo boljšo epidemiološko sliko kot #Slovenija. Nekateri se ob pomoči #MSM dobesedno norčujejo iz našega zdravja in življenj“….

A ker mu čivk ni bil dovolj, je za praktično vse slovenske MSM (mainstream media, ustaljeni mediji), po katerih sicer konstatno ščije, svoj čivk dopolnil s sledečo izjavo :

Pri ukrepu za smučišča je šlo za začasno odprtje. Ta provokacija s Krvavcem je bila popolnoma nepotrebna. In tisti, ki ne spoštujejo ukrepov, si tudi ne zaslužijo subvencij za nadomestilo izpada prihodkov“…..

Seveda sem si vzel 5 minut časa in šel najprej preveriti janeza komunajzarskega trditev “Smučišča v Nemčiji, Franciji, Italiji itd. so popolnoma zaprta” in tukaj so zbrani podatki za 26.12., ki so veljali v tednu pred tem datumom, veljajo še danes in bodo tudi celo zimo….

Uradno je v tem času po Evropi za smučarje odprtih 277 smučišč in sicer :

Avstrija – 147 smučišč
Švica – 58
Norveška – 16
Poljska – 14
Slovaška – 11
Švedska – 8

Finska – 4
Francija – 4
Španija – 3
Bolgarija – 3
Romunija – 2
Nemčija – 1
Liechtenstein – 1
Srbija – 1
Ukrajina – 1
BiH – 1
Italija – 1

Večina teh držav ima slabšo epidemiološko sliko kot Slovenija. Seveda pa sploh ne dvomim, da sta premier janez janša in njegov soimenjak direktor Janez Janša odigrala zelo amatersko zrežirano predstavo za javnost, ki je imela že vnaprej določen končni cilj…

In ta se je zgodil danes v parlamentu tik pred sprejemanjem 7. korona paketa, ko sta SDS in NSi na račun te smučarske pravljice Krvavca vložili dodaten 89.a člen v sicer še vedno nesprejeti 7.korona paket, v katerega sta, med ostalim, zapisali :

“Ne glede na določbe ZIUOOPE, ZZUOOP, ZIUPDV in ZIUOPDVE subjekt, ki je uveljavil pomoč v obliki :
– nadomestila za začasno čakanje na delo
– delnega povračila plače zaradi odreditve dela s skrajšanim delovnim časom, ali
– mesečnega temeljnega dohodka,
ni upravičen do pomoči, če mu je bila izrečena globa zaradi kršitve odloka, izdanega na podlagi prvega odstavka 39. člena ZNB”

Ali enostavno povedano – vsakemu državljanu naše male podalpske, ki mu je bila v letošnjem korona letu izrečena globa zaradi katerega izmed par sto neomejeno omejenih odlokov komunajzarske vlade, bi moral državi vrniti, z obrestmi kakopak, katerokoli od 3eh navedenih oblik državne pomoči ali celo vseh skupaj. In takšnih državljanov je na tisoče….

Ob čemer SDS komunajzarji s svojimi podrepniki NSi očitno namerno niso napisali “pravnomočno izrečena globa”, ker bi se tako število državljanov z izrečeno globo zajetno zmanjšalo, saj jih je lep del vložilo ugovore oz. pritožbe na izrečene globe, katerih postopke pristojni organi še vedno niso zaključili.

To pomeni janezka komunajzarskega izrečeno “In tisti, ki ne spoštujejo ukrepov, si tudi ne zaslužijo subvencij za nadomestilo izpada prihodkov” s ciljnim namenom – opaliti po žepu vse državljane, ki ne podpirajo te komunajzarske vlade, kot ne nje milo rečeno neomejeno omejenih korona ukrepov in za nameček še protestiramo tako proti ukrepom, kot proti janezkovi vladi ali kar komplet parlamentu. Lepo govorim, da korona ni nikakršen problem….

Seveda ne dvomim, da je ta SDS predlog 89.a člena nastal že dosti pred to zrežirano smučarsko predstavo janša&Janša, kar nenazadnje dokazuje tudi že nekaj mesečni teror slovenske policije in inšpektorjev, ki so pisali in še pišejo globe državljanom kjerkoli, kadarkoli, za kar koli, tudi protizakonito, tudi ker je nekdo zgolj jedel rogljiček na svežem zraku….

In da, strinjam se s tem delom izjave janezka komunajzarskega – nekateri se dobesedno norčujejo iz našega zdravja in življenj….ob čemer ni nobenega dvoma, da je ta nekateri točno ta, ki je to izjavil….

Prozorno, janezek komunajzarski, prozorno……pa zelo amatersko, celo najbolj amatersko od vseh dosedajih izključno amaterskih potez…..pa pozabil si, da vedno prejmeš le, kar daješ, z obrestmi….da ne boš potem spet jokal….

Don Marko M

1 pred teboj je povedal za zapis “Janševa vlada – zaradi enega smučišča boste vsi državljani vračali svojo prejeto korona pomoč…..

  1. Znano geslo sds podrepnikov: “ukop morma držet” Ne bi vedel pa z njim opleta naš župan,ki že četrto leto pozablja na obljubljenih mi pet karjol peska za občinsko makadamsko “cesto” do mojega doma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *