Zgodovinsko – zima 20/21 v Sloveniji prvič brez enega samega primera gripe……

Ob letu osorej….Na današnji dan 11. februarja 2020 je bilo v naši Istri vse pripravljeno na 12. Istrsko pustno povorko, ki se je 10 dni kasneje z veseljačenjem 15.000 obiskovalcev tudi izpeljala…..

Na ta dan je naša mala podalpska v seštevku pozne jeseni 2019 in zime 19/20 beležila že 750.000 okuženih in skoraj toliko od virusa gripe že ozdravljenih državljanov, v bolnišnicah je bilo z gripo okuženih skoraj 1.800 državljanov, 350 jih je z virusom gripe umrlo, ampak takrat so bile obdukcije dovoljene in so se dejansko pod gripo beležili izključno umrli s tem virusom…..

Kljub temu, da je od konca novembra 2019 do 11. februarja 2020 zaradi virusa gripe od pouka izostalo kar 43 % šolarjev, iz služb pa skoraj enako število zaposlenih državljanov, tega ni prav nihče obešal na veliki zvon, noben krek, beovička ali kdo iz NIJZ, noben Šabeder zdravstveni minister, noben že odstopljeni premier Šarec, kot noben od 90ih parlamentarcev….

Cela država je tekla, sicer počasneje, a je tekla, vse je bilo neovirano odprto 24 ur na dan, nihče ni razglasil epidemije, nihče policijske ure, nihče ni hodil okoli z maskami, večina ni upoštevala 2m distance, nihče ni uporabljal razkužil, nihče ni stal v vrstah za hitre teste, nihče od medicinskega osebja se ni pritoževal ali zahteval priznanje herojskega statusa, vse je teklo…..

In tako se je sprehajanje virusa gripe stopnjevalo iz dneva v dan, vse do 12.marca 2020, ko je takratni minister Šabeder v zadnji uri svojega mandata, in le nekaj ur pred zaprisego janševe komunajzarske vlade, razglasil epidemijo…..a ne epidemijo gripe, kljub vrtoglavim številkam, pač pa epidemijo – korona virusa…..

Na dan, ko je Šabeder razglasil epidemijo korone je bilo v naši mali podalpski s tem virusom okuženih natanko – 0 državljanov….z besedo – nič državljanov…..

17. aprila 2020 janševa komunajzarska vlada prepove izvanja obdukcij nad umrlimi do preklica, ki se še ni zgodil, zdravnikom pa je bilo naročeno, da prav vse umrle v bodoče, ne glede na vzrok smrti, vodijo izključno kot umrle s covid19, kar so zdravniki pridno izpolnjevali in še, obenem pa so od vlade zahtevali, da jih z zakonom oprosti vsake krivde do umrlih….

In potem je prišel 29. november 2020, ko je Irena Grmek Košnik iz NIJZ naposled v imenu vlade priznala :
“Tudi tretji val bo zagoneten, ker zdravniki še vedno ne bodo vedeli, ali ima bolnik gripo ali covid19″……

Na današnji dan spletna stran NIJZ ne prikaže prav nič o gripi zima 2020/21, na medijsko vprašanje o stanju gripe v naši mali podalpski pa le skopo odgovorijo “to sezono še nismo zabeležili primera gripe”……in to kljub dejstvu, da je janezkova komunajzarska vlada v Maj mesecu celo pozabila naročiti cepivo proti gripi za letošnje leto in je tako cepiva iz januarske naročene zaloge Šarčeve vlade zmanjkalo že oktobra…..

in tako Slovenija prvič v svoji 76 letni zgodovini beleži zgodovinski dosežek – prvo sezono brez enega samega primera gripe med državljani……in to praktično brez porabljenega centa…..kar je seveda izjemen dosežek zmagoslavja, vreden najmanj vojaške parade SV po centru Ljubljane, pod taktirko vrhovnega poveljnika Pahorja na častnem odru, v druščini vseh 90ih parlamentarnih komunajzarjev in častnih gostov, ki so v tem podvigu sodelovali…..

Don Marko M

5 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Zgodovinsko – zima 20/21 v Sloveniji prvič brez enega samega primera gripe……

  1. To je več kot izjemno! Fenomenalen dosežek te garniture politikov na čelu z enim in edinim. V počastitev teh koronalnih, ups : kolosalnih uspehov predlagam prelet 90 parlamentarcev s pomočjo katapulta v smeri nepovrat! In na višku proslave namočimo vladno ekipo v katran, ovenčamo s perjem in odnesemo z odra zgodovine!!!

  2. Točno je to. Mi doma smo v začetku januarja 2020 ležali vsi, cela familija. Tri generacije. Rekli so: To je gripa. Tiho bodi, leži in pij čaj in antipiretike. Ko boš zdrav, marš delat”
    Pojma niso imeli, za kaj sploh smo zboleli. Že takrat ni bila gripa, ampak nova gripa, ki so jo poimenovali covid. Šele čez mesece sem se to zavedal, ker sem cel dan samo spal in po preboletju sem izgubil okus za nekaj časa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *