NIJZ uvrstil članstvo SDS na seznam kroničnih bolezni s prednostjo pri korona cepljenju…..

Medtem, ko se Janševa vlada otepa obtožb, ker lani decembra sploh ni naročila cepiva proti covid19 in ga zdaj primanjkuje, je direktor NIJZ Milan Krek na današnji tiskovni konferenci, ob bok tedenskim spremembam vladnih ukrepov, razložil, da se je nacionalni inštitut odločil uvrstiti članstvo SDS na seznam kroničnih bolezni s prednostnim statusom pri uvrščanju na seznam cepljenja proti covid19…..

Na nacionalnem inštitutu javnega zdravja smo se tako odločili po obsežnem pregledu medicinske dokumentacije, s poudarkom na pshofizičnem stanju vseh 32.000 članov SDS, nakar smo ocenili, da akutno stanje članov izpolnjuje vse pogoje kronične bolezni in se mora prednostno uvrstiti na cepilni seznam. To obenem pomeni tudi, da prekinjamo korupcijo številnih državljanov, ki so se preko prijateljskih vezi nekontrolirano vsiljevali v prednostno cepljenje s šestim odmerkom cepiva, četudi bi morali počakati na vrsto še par mesecev“, je poudaril Krek.

Odločitev NIJZ je pozdravil tudi premier Janez janša, ki je izrazil upanje, da bo utišala vse kritike, ki so napadali člane SDS zaradi cepljenja preko vrste, saj bodo poslej povsem uradno zakonito na vrhu cepilnega seznama.

SDS je bila ta, ki je v začetku lanskega junija premagala korono, SDS je bila ta, ki je premagala slovensko gospodarstvo, SDS je bila ta, ki je prevzela vso odgovornost korone tudi ko se je oktobra vrnila. In zagotavljam vam, da bo SDS ta, ki bo spet premagala korono – za vas. Naši člani že dobro leto prenašajo izjemno breme, ko se vsakodnevno borijo in obolevajo zaradi kroničnega članstva, gre za veliko žrtvovanje domovini….

Naši člani so, potem ko tega nihče drugi ni hotel, zavihali rokave in prevzeli državna podjetja ter organe in zagotovili normalno delovanje države. Ko so se pojavile težave z nabavami opreme naši člani niso stokali, niti prosili koga za pomoč, ampak so poklicali člane svojih družin, da jim pomagajo, odprejo nova podjetja in se vključijo v postopke javnih naročil in vse to le zato, da bi vam, državljanom, zagotovili vse potrebno za vsakodnevno življenje.

Nihče od naših članov ni zahteval za te nadčloveške napore, žrtvovanja, nič v zameno, razen za to predpisane plače. In kaj so prejeli v zameno – napade, nezahvalnost, diskriminacije, stigmatizacije, zgolj zato ker so člani stranke, ki je na oblasti, celo prepovedi vstopa v številne lokale, tudi v prostore združenja borcev NOB. Veste kako se temu reče – skoraj fašizem“, je nadgradil Krekovo razlago premier Janez janša.

Milan Krek je nato predstavil spremenjen razpored cepljenja, po katerem se zdaj na vrhu nahaja kronično obolelo članstvo SDS, ki bodo prednostno cepljeni s cepivom AstraZeneca po sledečem razporedu…..

Najprej bodo cepljeni kronični člani SDS starejši od 80 let, za njimi kronični člani SDS starejši od 75 let, za njimi kronični člani SDS starejši od 65 let, sledilo bo cepljenej polnoletnih kroničnih članov SDS, za temi bodo na vrsti člani mladinskega pogona SDS s predispozicijami za razvoj kroničnega članstva, sledile bodo širše in ožje rodbine kroničnih članov SDS iz Slovenije, za temi širše in ožje rodbine kroničnih članov SDS iz Argentine in nazadnje še širše in ožje rodbine kroničnih članov SDS iz Slovenije.

Pravico do prednostnega cepljenja na osnovi kroničnega članstva SDS lahko posamezniki uveljavljajo s prijavo predsedniku območne enote stranke, kateri pripadajo, kjer bodo prejeli tudi nadaljna navodila poteka cepljenja.

Po tako zakjučenem prednostnem cepljenju kroničnih članov SDS se bo nadaljevalo cepljenje preostalih državljanov po že predstavljenem spremenjenem razporedu cepljenja, katerega je izdal minister za zdravje Janez Poklukar.

Don Marko M

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *