Slovenska policija – modra obleka vika modrost

Odmevne akcije slovenske policije se vrstijo, kot v najbolj napetih Poirotovih epizodah. Kriminalce, sploh tiste gospodarske, preganjajo vrli policisti po vseh koncih in krajih, da jih še sence ne dohajajo. Ne, ne bom tokrat o tistih pešadinskih policajih, ker imajo oni preveč očitno lahko delo s tem, ko samo pišejo položnice v prometu in podobno. Sploh pa sem jih temeljito predstavil v tem svojem zapisu pred skoraj dvema letoma. Tokrat bom o cvetu slovenske policije, o strnjenem venčku maximalne inteligence, ki poganja ta ustroj. O kriminalistih. In korupciji. Ne morem si namreč kaj, da jim ne bi oddal odkrito priznanje za dosežke, za katere bo tudi Ginesova knjiga rekordov izdala posebno izdajo. In zadnji njih dosežek, ko so uspeli stopiti na prste godpodarskim kriminalcem v kranjski AMZS, je nesporni dokaz njih sposobnosti. Še dolgo bo tako odmevala tudi izjava vodje kriminalistov : “Za nas ni majhnih ali velikih rib, za nas so vsi enaki”. Kar seveda pomeni, da… se omenjeni vodja še nikoli ni preživljal z ribolovom.

Mene, kot navadnega smrtnika, seveda zanima zgolj končni epilog. In ta AMZS korupcijska akcija ga ima – 5 oseb kriminalisti sumijo za 17 kaznivih dejanj. Za prejemanja podkupnin od 30 – 50 €. Vodja tiste kranjske AMZS pa si je, za osumljeno prejetih 250€, a še ne dokazanih, prislužil še 45 dni pripora.
Zdaj pa stroški kriminalistov, torej koliko davko plačevalskega denarja so vrli možje porabili, za ta nepozaben podvig. Na tem primeru jih je garalo 40 in to dobro leto, kar v zvenketu denarja pomeni, da so za prijetje ene majhne ribe porabili – 960.000 €. Kdor zna, ta zna.

Sicer pa moram kriminalistom slovenske policije v tem primeru priznati določeno spretnost – zameglevanje bistva. Samo dan pred to pompozno AMZS akcijo je namreč v Kopru udarilo na polno. Kar je v sicer že postala neka stalnica za policijo v Kopru. A tokrat je, čeprav ne prvič in sigurno ne zadnjič, počilo v vrstah kriminalistov. Nekateri med njimi namreč uporabljajo totalno drugačne delovne vzvode, kot njih kranjski kolegi.
Vodji koperskih kriminalistov in še par njim se očita, da so se okoristili z zaseženo pošiljko droge, zajeti v koperski Luki, katere zaseg so, seveda zgolj po naključju, opravili ravno koperski kriminalisti. Da so se nekateri okoristili seveda pomeni zgolj to, da so pač vzeli več, kot je primerno za osebno uporabo. Je pa res, da mera zasebne uporabe ni točno določena.

Ampak takšnih modelov smo v Kopru že navajeni. Tokrat je bilo še malo hujše. Omenjenemu vodji se namreč, poleg drog, očita še dodatna korupcija, saj je ravno on vodil preiskavo v primeru tajkunizacije Bavčarja v Istrabenzu, katerega tajnica je bila ravno žena vodje kriminalistov. Bavčarju kasneje, kot je že znano, ni padel niti las iz glave od izgube svojega premoženja, razen, da se mu očita zgolj še pranje denarja. Kot da koga briga če je Bavčar pozabil vzeti iz žepa tisti šop bankovcev, preden je njegova žena zabrisala njegove hlače v pralni stroj.
Seveda koperski primer ravno tako preiskujejo kriminalisti in po dosedanji praksi v Kopru, v takšnih policijsko kriminalističnih korupcijskih zadevah, lahko mirno pričakujemo, da se bo sindrom učinkovitosti kriminalistov Čiste lopate preselil na Obalo. Končni stroški pa bodo tam tam isti.
Naslednjič pa bom o koperskemu tožilstvu. Natančneje o tožilkah. Kriminalisti policije so namreč proti njim pravi amaterji.

Don Marko M

16 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Slovenska policija – modra obleka vika modrost

 1. Ahahahaha oprosti ampak meni je tole naravnost smešno. 40krimičev, dobro leto, 960000€ stroškov za slabih 1000€ podkupnine? Pa ti se hecaš no!
  Pa te krimiče bi blo treba vse pozapret, ker oni kradejo davkoplačevalcem.
  Ahahahahah sam ne morem verjet, da je nekdo dejansko odobril tako akcijo noooo!!!

 2. Počakmo da vidmo kolk Čistih lopat bojo krimiči zaslužl na koncu če konc bo pa kolk zraven še za rop SKB.Sej sam še za policaje delamo oni pa za politike.Zgublena država.

 3. Don,si to prav zračunal?Meni je šlo čez miljonček.Zdaj bo pa nekaj mesecev nekaj tisoč avtov brez tehničnega v garaži parkiranih,saj to delajo na skoraj vseh tehničnih po Sloveniji.V Kopru vam pa rata,da vaši policaji vsako leto sklepajo nekaj korupcije na kup bolj kot drugje.Sej ni čudno potem,da primankuje policajev.Lp

 4. Sem brala,da je Kosova komisija koje odšla na nove položaje pustila novim članom komisije par tisoč nerešenih primerov korupcije.Se mi zdi,da je boljše tako kot da policija rešuje te primere kot tega AMZS ali Čisto lopato.V Kopru zgleda imamo najboljše policiste v Sloveniji saj znajo delati in čuvati občane,korupcijo jemljejo dobesedno in se v njo vživijo,droge zaplenijo in podilajo.Pravi profesionalci proti katerim še mafijci izpadejo nerodni.Najbolj smešno mi je pa potem ko njihove podvige potem dokazujejo njihovi kolegi.Sej je Janša rekel prav,da rabimo eno novo Slovenijo.Eno brez takšne policije,tožilcev,sodstva in politikov.Sem prav jezna,da naši davki plačujejo takšne,ki si ne zaslužijo niti drobtine kruha.

 5. Jest pa dam čist prou našim krimičem-pred zakonom smo vsi enaki!Sedaj,ko so v priporu Tovšakova,Bavčar,Šrot,Zidar in vsi ostali tajkuni pa naj bo še ta revež iz AMZS!

 6. Smo najbolj skorumpirana država na svetu, mišljeno na velike ribe!!! Naša policija ne deluje, ker je privatizirana v Kresal&Senica! Naše tožilstvo absolutno ne deluje – visoko skorumpirano! SLOVENIJA – NE DELUJE!!!!

 7. Tamara

  kolikor spremljam dejavnosti naše policije, sploh zadnjih 8 let, potem večina njih akcij sodi v rubriko ‘saj ni res, pa je’…..ampak, čeprav naj bi bila policija neodvisna od politike, je očitno pri nas nemogoče pričakovati, da bi policija delala kakor koli drugače, kot zgolj po navodilih politike…..bistvo vseh skrivnosti pa je itak v samem vrhu policije, kjer se direktive izdajajo…..riba pač smrdi pri glavi…..
  da pa bi pozaprli skorumpirane policiste pa je pri nas bolj znanstvena fantastika…..predvsem zato, ker potem te preiskave izvajajo proti svojim kolegom ravno policisti in čeprav je, predvsem v Kopru nekaj policistov zaradi tega že odletelo, vseeno ni pričakovati nekih globljih sprememb vsaj dokler ne bo omogočen nadzor nad delom policije in posledično tudi izreki sankcij nekega neodvisnega organa našim policistom, po možnosti iz tujine, a še vedno iz EU…..do takrat bodo pač policisti vehementno zapravljali brezglavo, brez bojazni, da bi odletela kakšna glava, kot je to praksa v tujini….ma, važno, da ne pozabijo stavkati za višje plače….

 8. Anticoop

  čistih lopat bodo zaslužili za nekaj tovornjakov, a še vedno dosti premalo, da bi jih bilo dovolj za razmetat vse kupe škode, katero so že in še bodo nametavali…..bolj je vprašanje, kdo in kako bo tiste lopate uporabljal, oz. jih že uporablja…..saj kakšen policaj se zna tudi naslonit na lopato, da bi jo premaknil pa….no tega jih v Tacnu ne učijo….

 9. Billy

  ne, nisem točno izračunal….v seštevku manjkajo še prevozni stroški in policajski krofi….tudi tisti z roza prelivom….v kopru, kot si opazil, imamo res vse posebno – od župana, do policije in še kaj vmes…..naš župan pač tako vpliva na okolico….
  ja, zdaj bo kak mesec res ostalo kje v garažah nekaj sto ali tisoč neregistriranih, ker si ne bodo ne eni ne drugi upali talati tehnične na lepo oko ali za napitnino, ampak bistvo te akcije je bilo itak zameglevanje pomembnejših zadev, tudi v vrstah policije….

 10. Ivonca

  se strinjam…..bolje bi bilo, da bi tistih tisoč še neobravnavanih primerov korupcije kar pustili v predalih, ker končni epilog je enak, le v stroških je razlika….
  in res je, to kar si dovoljujejo koperski kriminalisti je resno poniževanje dela prave mafije….ja, mogoče res rabimo eno novo Slovenijo, ampak, poleg tistega kar si navedla, tudi brez Janše….

 11. iztok

  kaj sem mogoče kaj zamudil ?….v kakšnem priporu pa so Tovšakova, Bavčar, Zidar in podobni ?….odobritev sodne preizkave za omenjene, kolikor mi je znano, ne vključuje nobenega dodatnega pripora….ko pa bomo pred zakonom res vsi enaki, potem bomo res doživeli polne zamenjave kompletne politike, tožilstva, sodstva, vsaj polovice birokratov in seveda skoraj cele policije….do takrat pa papir vse prenese….
  sploh pa, zame ni enako, če si kdo s korupcijo, tudi na račun državljanov, pridobi 10 in več milijonov, kupe nepremičnin, podjetij ali pa če si kdo pridobi 250 €, s katerimi niti položnic ne more dobro plačati……

 12. @iztok: hahahahaha aaaa dobra 🙂 ja, če so že vsi veliki pozaprti pa naj bodo še tamali ane 😀

  @MarkoM: mah stavkati za višje plače… zdaj spet mečemo vse v isti koš, tudi tiste, ki svoje delo dobro opravljajo. mi “navadni smrtniki” imamo največ pravka s kakšnimi prometnimi policisti, s kriminalisti pa veliko manj.
  je pa res težava, da “vrana vrani ne izkljuje oči” in da takšni, ki bi dejansko morali za zapahe tja ne bodo prišli. vpliv politike pa (sarkazem on) a se hecaš? pri nas pa politika res ne vpliva na delo policije, a nisi slišu ministrice?! hudo, a ti v to dvomiš?! (sarkazem off)

 13. Tamala

  ne, tiste, ki svoje delo dobro opravljajo nisem omenil, čeprav si bolj zaslužijo omembe in čeprav so še vedno v manjšini….in še enkrat ne, sploh ne dvomim v to izjavo naše prve policajke – če ne dvomijo njeni službeni kolegi, potem tudi jaz ne…

 14. Pesek v oči za tiste, ki bi lahko preveč videli. 🙂 Pozornost je namreč potrebno preusmeriti in tako narediti druge zadeve neopazne. 🙂 🙂 🙂

 15. Plujem

  aha…in moram priznati, da je tudi to treba znati….vreči pesek tako, da pristane v čim večjem številu odprtih oči….čeprav ima vsak možnost jih zapreti…. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.