Duhovnike RKC pod nujno pred poročni oltar

Pa ne zato, da bi vodili poročni obred pred svetim oltarjem, kot to počnejo po službeni dolžnosti, temveč, da postanejo oni ženini, torej bodoči vzorni družinski možje, poročeni tudi pred matičarjem. S to potezo bi sicer Cerkev morala preklicati, za začetek, skoraj 1000 let zaukazano papeža Leona IX, da pač morajo biti vsi duhovniki devičniki od začetka do konca, če ne se obtožijo krivoverstva, pa mislim, da to ne bi smel biti problem, ker je devičnih duhovnikov verjetno še ravno toliko, kot snega na Jamajki, njih, sicer v grehu, a imenu Boga spočetih potomcev pa že toliko, da se celo hudič križa…
Seveda moram ta svoj predlog utemeljiti. Sicer ne vem, kdo se je tega spomnil, še manj kdo si to še upa trditi, ampak katoliški duhovniki naj bi bili, poudarek  na “naj bi”, v svoji svetosti nezmotljivi, tako v svojih besedah, kot dejanjih in kot takšni edini poklicani tolmačiti resnico in pridige nam smrtnikom, med kar sodi seveda tudi moralnost, kot vrhunska vrednota.

Prav, vedno sem in bom trdil, da o določenih zadevah lahko moralizira zgolj tisti, katere, tudi in najprej, sam dosledno izvaja, sploh če je to voditelj, ki po avtomatizmu s svojo držo tako daje zgled svojim ovčkam ali borcem. Borčevske ovčke seveda ne obstajajo.
Pod okriljem moralnosti tako RKC, posledično duhovniki, na dolgo in široko prodajajo floskule, da je prva in prava temeljna vrednota človeštva zakonska skupnost in če je le ta okronana še z Božjim zakramentom, pa je sploh edina pravilna poteza.

To njih mlatenje slame prepričevanja bi človek nekako še lahko razumel, če…..Hja, če bi bili poročeni tudi duhovniki. Pa ne le oni, ampak tudi nune in celoten inteligentni vrh RKC. Ampak, ker to niso, je povsem jasno, da enostavno nimajo nobenih praktičnih izkušenj zakonskega jarma in posledično tudi nobene pravice pridigati o tem. Ker to potem izpade kot kot kakšna mestna damica, ki se prvič znajde na kmetiji in začne neusmiljeno nažigati kmetu, kako, kdaj in kaj mora početi z zemljo, da mu obrodi. Plevel itak raste povsod.

Čeprav na nek način ne dvomim, da so duhovniki polni teorij o dogajanjih v zakonskih skupnostih, katere jim, povsem nesebično in celo pretirano osebno, razgaljajo razočarane gospodinje v spovednicah in duhovniki jim morajo te grehe oprostiti, če je potrebno tudi hudiča iz njih izganjati s posvečeno semensko palico, pa če se prime kaj ali pak ne.
Še večji spodrsljal pa si RKC dovoljuje ko, v praktično isti sapi, na eni strani povzdiguje heteroseksulno zakonsko skupnost, kot višek vrednote in morale, v neslutene višave, po drugi strani pa homoseksualno zakonsko skupnost križa na vse možne načine. Ampak, spoštovani iz RKC, sploh duhovniki – zakonska skupnost je to ne glede na obliko seksualnosti. Sploh, ker so gay-i pomemben člen RKC.

In tako smo prišli do bistva spodrsljajev in sprenevedanj skupaj, katerega si, čeprav ne vsi in povsod, privoščajo duhovniki – pedofilije. Le ta je namreč krona moralnosti katoliških duhovnikov in nesporen znak, da se morajo tudi duhovniki obvezno poročati, torej sklepati zakonske zveze. Nisem jasnovidec in tako ne upam točno napovedovati, koliko manj pedofilstva, razen da dosti manj ali praktično nič, bi še ostalo na račun duhovnikov, če bi se poročali, zagotovo pa bi vsak takšen poskus imel povsem drugačno pravno podlago kasnejše obravnave.

V primeru sklenitve zakonske skupnosti pred državo, bi seveda tudi duhovniki zapadli v mlin pedofilske zakonodaje, kar pomeni, da se niti pod razno ne bi več mogli skrivati glede tega, kot to počnejo, s polno podporo samega Svetega vrha RKC, že 100letja in še danes, ker potem bi pač odgovarjali pred civilno zakonodajo, ki sicer pedofilov (še) ne kastrira ali postavlja pred strelski vod, jih pa odstrani na zelo varno razdaljo pred vnovičnimi poskusi tega početja, kar je najmanj moralno zadoščenje za njih žrtve, če jim že slučajno ne uspe dobiti še odškodnin.

Ni dvoma, da ima RKC posebno dolžnost v družbi, kot pač vsaka verska skupnost in, da bi se morala temu primerno obnašati. Namesto sprejetja odgovornosti za brutalnost spočetih pedofilskih grehov duhovnikov, ostala zgodovinska inkvizicijska dejstva tokrat namenoma izpuščam, kakor tudi nekaterih ostalih uslužbencev RKC, pa si le ta zatiska oči in spreneveda, njih verniki pa jim to početje celo odobravajo, s tem, ko jim nudijo vso podporo. Ali tudi tukaj velja načelo, da isti ščiti istega ?

Ob vsem tem pa ni nič manj huje, da tudi ta pedofilska in moralistična dejanja duhovnikov RKC finančno krepimo dobesedno vsi davkoplačevalci, bili člani RKC ali ne, v podobi državnih sredstev namenjenih verskim skupnostim. In ja, v tem delu nas država ne vpraša, ali jim je kdo pripravljen prispevati od davščin, ampak avtomatično vzame in razdeli. Po tej logiki dejansko vsi financiramo te pedofilske, pa še katere, akcije RKC. Vprašanje, koliko sta po tem še lahko ali smeta biti premešani država in RKC, je bolj stvar kota pogleda.

Nedvomno pa je naša država glede tega pogrnila na celi črti, saj bi, po mojem, financiranje verskih skupnosti moralo biti zgolj in edino breme vernikov posameznih skupnosti, ne pa države kot celote, pedofilskim duhovnikom pa bi morali že sedaj, čeprav leta prepozno, soditi povsem enako, kot ostalim pedofilom.
Da se utegne na ta moj zapis obregniti tudi kakšen predstavnik RKC in mi posledično očitati, da s takšnim mnenjem najmanj načenjam  “moralno avtoriteto in gospodarsko moč cerkve”, sploh ne izključujem. Ampak, če so njim, za pedofilske  brutalnosti, na spovedi oproščeni vsi grehi, potem bo tudi meni ta dobronameren predlog. Župniki pač morajo biti poročeni in imeti svojo družino, četudi homoseksualno.

Don Marko M

17 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Duhovnike RKC pod nujno pred poročni oltar

 1. Sicer te berem že nekaj časa preko Facebooka,a s tem zapisom si pridobil še eno zvesto bralko.Všeč mi je,da nisi udrihal kar počez in da si dobro utemeljil svoj predlog,kar sicer pri večini pogrešam,ker pljunit je lahko,medtem ko pri podajanju predloga rešitve večina slovencev potone.Se povsem strinjam,da bi se morali službeni predstavniki RKC poročati in šele potem pametovati.Želim ti lep vikend.

 2. To kar ste napisal je višek nesramnosti in velika žalitev tudi zame,ki sem vernica Cerkve.Zahtevam,da takoj umaknete ta vaš škodljiv članek,ker če ne bom ukrepala pri skrbniku vašega bloga,da odstrani cel blog.Grozno,sramotno kaj si nekateri dovolite.

 3. Kristina, dejanja nemoralnih duhovnikov so žalitev za vero, ne pa tale zapis, ki je samo nastavljeno ogledalo sedanjemu stanju v RKC.

 4. Kristina: joj joj, če si verna ti ta zapis o napakah in grehih ljudi, ki predstavljajo vero pač ne more škoditi. Je pa dejansko resničen – poglej kaj se dogaja, ko je duhovnik obtožen pedofilije, ukrepa se šele ko sodišče prejme zgrožene prijave, da duhovnik, ki je tako zelo bolan, da ne more odslužiti svoje kazni šeta po trgovskem centru. Sramota! Isto so ljudje kot vsi ostali in isto naj bodo deležni sojenja v našem pravosodnem sistemu ter odsedijo kazen v zaporu ne pa v nekem “izoliranem samostanu”. TO je sramota in TO škodi Cerkvi. Že dolgo (kolikor pri svojih letih dolgo pač lahko) trdim, da vera ni enako Cerkev in da Cerkev škoduje veri. Vera sama po sebi ni nič slabega, daleč od tega. Cerkev pa je leglo udobnega življenja željne golazni. Seveda so tudi dobri predstavniki ampak ti zbledijo v vsem šitu, ki se dogaja.

 5. Uh mucek,ko šokiraš to narediš iz korenin.Resnica je lahko boleča.Čeprav nimam nič proti nobenim vernikom vseeno ne razumem,kako lahko verniki RKC dopuščajo te pedofilske afere uslužbencev RKC ponižne glave.To imaš pa čisto prav,da bi se morali katoliški duhovniki poročati in potem naj pametujejo kaj je svetost zakonske skupnosti.Če bi bila jaz papež bi takoj red naredila tej papeži pa se delajo kot,da se to ne dogaja v njihovi hiši.Tista božja palica za grešnike se je zgleda skrila nekam.

 6. Jaz bi takoj poročila župnika,da bi lahko imela spoved na kolenih kar doma.;)Sem pa čisto proti tem njihovim pedofilstvom in ostalim škodljivim kozlarijam.

 7. Uhu,mi je prej zbežalo.Kristina,našega Don Marka pustite lepo pri miru in raje pometite pred svojim cerkvenim pragom kjer imate že toliko tega,da bi imela še komunala težave s čiščenjem.

 8. Tole sm se pa tud sam spraševal zakva farjiniso poročeni čeprau sm iz verske družine.Sem bil čist šokiran ko sm prvič prebrau tvoje pisanje drugič sm pa probu bolj nevtralno razumet kva si napisu in ej čist možn da bi farji manj al nč pedofilije zganjal če bi bli poročen pa neb te sramote delal nam vernikom.Sm fotru reku da bom izstopu pa je čist ponoru zdej pa mu bom tole pokazu pa mislm da bom kr adijo reku cerekvi ker oni se lahk sprenevaedajo jst se pa nočem.Klinc Jezus čist neki druzga uči.

 9. grega

  župnik z župnikom je sicer čisto v redu, ampak mislim, da bi po poroki imela preveč pestro poročno potovanje na Dobu, kar pa je tudi čisto v redu…

 10. Kristina

  kot ste opazila moj zapis še kar veselo krasi moj blog….moram pa vam čestitati, da ste pogumno izrazila svojo željo kar vsem na očeh….letno namreč dobim med 5 do 10 groženj, tudi zelo resnih po osebnih namerah škodovanja, ampak so tisti pogumneži bolj brez jajčne sorte in se mi obešajo zgolj na mail….
  seveda ste razumela, da v tem primeru niti ne pomišljam na kakšen občutek krivde in posledičnega opravičevanja, kar pomeni, da ga ne bom namenil niti vam, ker mi pač niste na noben način in z ničemer argumentirala, kako in v katerem delu naj bi vas osebno užalil…..
  tako, da vas mirne duše prepuščam obveščanju skrbnikov mojega bloga, katerim pogumno izrazite svojo zahtevo….ker pa mi je izid znan že vnaprej, vsa vabim še kdaj na branje mojega bloga in oddajo kakšnega spretnega komentarja, kot ste to storila tokrat….amen

 11. Ivonca

  ja, zgleda da Bog ni založil zgolj svoje palice neznano kam, ampak je tudi čisto obupal nad nekaterimi dejanji duhovnikov RKC…tudi njih…

 12. živahna

  verjetno nisi edina, ki bi potrebovala spovednico z duhovnikom kar doma….le da bi jo nekateri čisto zares, da dnevno čistijo…

 13. Drago

  v kaj in iz česa nameravaš vstopati je seveda tvoja volja in pravica, ampak tega nikoli ne počni zaradi kogar koli, temveč zgolj in edino zaradi samega sebe…..

Leave a Reply

Your email address will not be published.