A veš, da je padla vlada ?

Vem ja in boli me patak, čeprav me mogoče ne bi smel. Padec vlade namreč ni poraz naših politikov, temveč poraz slovenskega ljudstva in le extremni egocentrični omejeni sadisti se lahko veselijo temu trenutku. Najbolj pomembno pa je, kaj smo se ljudstvo naučili iz padca vlade, ker naši politiki se, dokazano že 20 let, niso naučili nič pametnega, če odštejem (ne)spretno skrb zgolj za lastno rit. Z izglasovanjem padca vlade pa so naši politiki izvedli še zadnji manever v dokazovanju svoje nesposobnosti vodenja tega ljudstva….

Vlada je padla iz enostavnega razloga – nobeden, ampak prav nobeden od naših trenutnih politkov v parlamentu namreč ni sposoben popeljati našo malo podalpsko iz godlje, v katero so nas spravili. No, roko na srce, niso samo politiki krivi, nič manj namreč ni krivo ljudstvo samo, ki jih je izglasovalo na tiste pozicije.

Po 20ih letih molzenja smo prišli do dočke, ko je molzna krava crknila in ker naši politiki prej niso poskrbeli za sposoben naraščaj prihodnosti, torej štalco polno kravic mlekaric, so se sedaj enostavno naredili “francoze” in sami sebe razrešili vseh obveznosti in dolžnosti, mislijo celo odgovornosti. Ta padec vlade je izdaja svoje domovine, izdaja svojega ljudstva.

Dejstvo je, da je rožic in puhlic, s katerimi obmetavajo politiki za pridobivanje naklonjenosti enostavno zmanjkalo, ostalo pa je trnje, robida, ogromno tega, kar je treba počistiti, kaj počistiti, izkoreniniti pod zemljo. In jasno, kateri politik, ki zaukaže lastnemu narodu stiskanje pasu za nekaj let pa je lahko popularen ? Ampak ta prijem čaka vsakega naslednjega politika, ki bo stopil v parlament, kajti prej kot slej bo moral nekdo začeti popravljati vso škodo, katero so nam naši, očitno nesposobni politiki, uspešno naprtili v zadnjih 20ih letih.

Če se ne motim, je to prvi padec vlade v zgodovini naše podalpske, čeprav je bil tudi Janša prej na podobni preizkušnji, a je preživel in svojo diktaturo nekako izpeljal do konca, čeprav ne povsem tako, kot si je želel. Razlika med Pahorjem in Janšo pa je bila itak le v tem, da je slednji zapravljal, ko je še bilo kaj zapravljati, čeprav ni bilo, medtem ko je Pahor zapravljal že zapravljeno.

Ampak vlado tvori vseh 90 poslancev, torej so vsi v isti meri, kot omenjena, odgovorni za dno, do katerega so nas pripeljali. Ta cirkuška burka padca vlade, s spoštovanjem do pravega cirkusa, pa je le dokončno dokazala, da se nobenemu od teh naših politikov niti približno ne sanja, kako rešiti to našo nasedlo domovino in zato so pač zrušili sami sebe, da bi ljudem odvrnili pozornost od grozljive situacije v ozadju, katera prihaja nezadržno v ospredje.

Gospodje so pač, upam da še zadnjič, dokazali, da jim je le za svojo rit, saj so s padcem vlade sebe povsem razbremenili krivde nastale situacije (tako vsaj mislijo) in odgovornosti lastne nesposobnosti  in vodenje naše domovini prepustili brezvladju. Čeprav, roko na srce, brezvladje imamo že 20 let, le da je tokrat prvič tudi uradno in to je edina (uradna) razlika.

Ne glede na to kdaj bodo naslednje volitve, pa je jasno, da bo zadnje leto mandata tem politikom v vsakem primeru postlano z najmanj 50 tisočaki plače – če bodo redne volitve naslednje leto pač toliko, če bodo izredne pa jim itak pripada še leto dni 55 tisočakov, ker bodo brezposelni.

Vsekakor pa je zdaj res skrajni čas, da se ljudstvo te naše male podalpske dokončno zbudimo do naslednjih volitev. Razumeti moramo, da kdor že bo naš naslednji vodja, vključno z ostalo ekipo v parlamentu, bo enostavno moral najprej počistiti trnje in plevel, kar pa pomeni kako leto zelo zategovanj pasu narodu. Lahko pa tudi izstopimo iz OECD, EU, Nata in še česa in se gremo resnično samostojnost.

Predvsem pa bomo morali biti pozorni, da bomo imeli v bodoče politike, ki bodo delali za tiste, ki so jih tja izvolili – torej za ljudstvo. Dokazano pa je, da si niti eden, ampak prav nobeden, od teh politikov, kateri še danes in vsa ta leta samozadostno korakajo po parlamentu, ne zasluži niti enega samega glasu ljudstva. In tisti volilec, ki bo glasoval za člana katere koli politične opcije, ki so sedaj v parlamentu, no, tisti volilec ima izjemno zahtevne travmatične težave, katere uspešno odpravljajo v Idriji.

Don Marko M

21 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “A veš, da je padla vlada ?

 1. pa vsakega, ki ponuja (bog ne daj kupi) kakšen drug avto kot NM twingo / clio na pranger 😛
  Bencinske črpalke pa zapreti, ker tudi bencin in nafta pomenita zapravljanje naših € za Libijce 😛

 2. Na žalost bo vsaj 30% ljudi imelo Idrijo na dosegu roke. Predlagam uvoz par skandinavcev da nam porihtajo državo. Kot pri fuzbalu. Dobro jih plačamo , jim damo mandat al dva in potem bo stvar štimala, mi bomo pa razbremenjeni dnevnega kozlanja prvakov na tv. :))

 3. Don,treba je tej nezahvalni bandi v parlamentu pobrat še telefone in vse kar imajo gratis na uporabo na naš račun in jih v času brezvladja spravit na minimalno plačo.Zdaj tudi uradno nič ne delajo in če bomo ljudstvo pametni,tudi ne bo nobeden od njih več delal v politiki.Lp

 4. Mucek,tisti v Idriji se ponavadi vrnejo v redu nazaj in popravijo svoje napake,kar ne upam trditi za naše parlamentarce.Se pa čisto strinjam,da nekaj ne more biti v redu s tistimi,ki bodo na volitvah glasovali za katerega od teh sedanjih politikov.Mogoče bo pa to ljudstvo le srečala pamet. 😉

 5. No Mercy

  itak….če se že igramo, se dajmo konkretno in do konca….tudi kamele vrnit Libiji…
  aja, švedska princesa je bila dovolj jasna, da nima namena kraljevati parlamentu polnem neuravnovešenih bab…. 😎

 6. Marko S

  smo že probali nekaj z Nemci urediti državo, pa niso imeli s kom govoriti….Nemci mislim…. za tistih 30%, če jih je res samo toliko, vključno z našimi politiki, bomo pa akcijsko, udarniško in z veselo lahkoto že pozidali sveže kapacitete v Idriji….medicinski turizem je itak zdaj moderen in baje tudi donosen….. 😎

 7. Billy

  točno tako….zdaj tudi uradno delajo samo tekoče zadeve in za to jim je dovolj minimalka, brez vseh bonitet…..so pa pripeljali že tako daleč, da bi jim marsikdo plačal, samo da že včeraj spokajo iz parlamenta, ker so naredili škode že za naslednjih nekaj generacij…..

 8. Toliko oholosti, puhlosti in prenapetosti je težko vkup spraviti na tako majhnem prostoru in s tako malo besedami.
  Sloveija s politiki sicer nima preveč sreče, ima pa le srečo, da se takšni napihnjenci, kot je Don Marko M ne pojavljajo na kandidatnih listah.
  Če takšni zavladajo Sloveniji,potem ne bo lestvic, na katerih bi se še ploh lahko pojavila.
  Delno velja tudi za njegove oboževalce.

 9. APM

  mirne duše lahko zatrdim, da je dojemanje mojega zapisa, na način kot ga ti opisuješ, sposoben zapisati zgolj skrajno nesamozavesten človek, ki za nameček še, namerno, pozablja, kaj vsega krutega so vsi tej naši nesposobni politiki že naredili tej državi…..tebi je pač vseeno in si na tisti stopnji, ko bi še enkrat volil za iste….in ja, zaradi takšnih volilcev je šla ta država v anus….
  lepo od tebe pa, da nisi imel poguma zapisati, da nisem zapisal čiste enostavne gole resnice…ker pač veš, da sem jo….in na to dejansko nimaš komentarja, ker pač veš, da je vse res…..
  in ja, imaš prav….še dobro, da se ne pojavljam na kandidatnih listah…dobro zate in tebi podobnim….ker če bi se znašel tam, bi se v najkrajšem možnem času v tej naši podalpski začel red, končalo s korupcijami, podkupovanji, krajami družbene imovine in seveda nepotrebnimi kregarijami fanatikov določenih političnih opcij, ki, razen škode, niso pokazali še ničesar koristnega ali uporabnega za to ljudstvo….ampak, da se ne boš prezgodaj veselil, pri meni se nikoli ne ve, kam usmerim naslednji korak….
  pa lep dan tudi tebi….

 10. Enake cilje, kot jih opisuješ, so si zastavili politiki, ki so kmalu za tem postali diktatorji.
  Med te lahko štejemo Lenina, Tita, Mao ze donga, Castra , Kim il Suga in še celo galerijo. Začeli pa so popolnoma enako kot ti. najprej so kritizirali obstoječi sistem in ponujali poštenje in raj na zemlji,ko pa so se usidrali, pa so si najprej postrgli sebi, nato pa svoji kamarili. Ljudstvo pa je ostalo prevarano.
  Toliko za informscijo.
  mene pa zanima, kaj se da nareiti s politiki, ki jih pač imamo. Drugih zaenkrat ni in je pač potrebno, tako zahtevajo pravila demokracije, med njimi izbrati najboljše. razume se brez ideoloških zadržkov.

 11. APM

  dokler me ne primerjaš z Bushem ti nič ne zamerim, ker so bili vsi katere omenjaš zanj pravi amaterji….
  ampak če te prav razumem, ti bolj ustreza način delovanja naših politikov zadnjih 20 let do danes, kot pa moja predlagana določena urejenost in pravičnost, kateri se da izpeljati tudi brez vsake diktature in v splošno zadovoljstvo naroda….verjemi, da slabše voditi državo, kot so jo vsi sedanji parlamentarni politiki skupaj, se pa res ne da….
  in verjetno me nisi dobro razumel – jaz nisem nič začel…ne še…uporabljam le svobodno voljo lastnega razmišljanja in izražanja, za katere sem seveda po potrebi odgovoren….
  tvoj pristop obdelave sposobnosti politikov, kateri so tenutno in že predolgo v parlamentu, se mi sicer zdi primeren, ker nakazuje na to, da znaš biti po potrebi tudi človek dialoga, ki iz človeka izbeza tiste najbolj pozitivne zadeve….ta tvoj del je vsekakor dober….
  ampak, ja, spet ta ampak, ne razumem, zakaj tudi po 20ih letih, ko se v parlamentu izmenjavajo praktično isti ljudje in iste stranke še vedno poskušaš ugotoviti, kaj lahko še oni ponudijo oz. kaj se da z njimi narediti…..jaz sem to analizo naredil in zgoraj je moj zaključek…..
  obenem pa te težko razumem, zakaj se trudiš iskati toplo vodo med temi stalno krožečimi istimi strankami in politiki, ki so dokazano nesposobni in so uničili to našo malo podalpsko, ko pa imamo v naši mali podalpski uradno registriranih kar 75 strank in prepričan sem, da je prav vsaka izmed njih boljša opcija od vseh skupaj v parlamentu trenutno…..
  če se res hočeš igrati politiko, potem prisluhni širini in analiziraj svež mladi veter strokovnjakov, ki so dejansko sposobni rešiti to našo državico, zgodovino preteklosti naše podalpske pred “samostojnostjo”pa jemlji kot zgolj kot primerjalni poduk, česa si naši politiki ne smejo več dovoliti, čeprav so si dovoljevali zadnjih 20 let….
  aja, mogoče me pa še prepričaš, da vstopim v politiko in verjamem, da bi bil tudi ti zadovoljen s to novico in kasnejšimi dejanji…. 😎

 12. Slovenija je še vedno trazicijska država. Da ni vstopila v krog demokratičnih držav je kriva partija s Kučanom na čelu, ki nikoli ni resno sestopila z oblasti. Zato v Sloveniji ne veljajo demokratični standardi, tako kot v drugih demokratičnih državah.
  Po izgubljenih volitvah mora poltik pakati kofre in oditi iz politike. V Sloveniji to ni standard.
  Potem, ko vlada zgubi zaupanje volilcev, se mora posloviti. Tudi to v Sloveniji ni standard.
  Ko politik pogreši, odstopi. Tudi to v Sloveniji ni standard.
  V Sloveniji še vedno vladajo sile iz ozadja, kar se je videlo pr vladanju Pahorja. Navidezno je imel volan v rokah, daleč pa od tega, da bi vodil vlado. Vlado so vodili in usmerjali botri iz ozadja.
  Za demokracijo mora biti usposobljeno tudi sodstvo, ki mora biti strokovno in nesprstransko.parv talko, kot tožilstvo in policija. Teega v Sloveniji ni. Še vedno se po sodiščih valjajo kreature, ki delujejo tako, kot so delovale v časih, ko je za partijo veljalo eno pravo, za ostalo rajo, pa je veljalo drugo pravo. Prav to pa se dogaja tudi sedaj v Sloveniji.
  Ne bom citiral Patrije in Janše,dovolj je če citiram proces v zadevi Patrija in Erjavca.
  To je škandal, kjer bi morali odleteti vsi akteriji, pa jih ohranjamo, ker da so neodvisni sodniki.
  Vse, kar sem navedel so težave, ki jih bo potrebno popraviti, vendar ne na način, da se odpovemo politiki. Takšno imamo, na volitvah jo lahko kaznujemo in zahtevamo boljšo.

 13. APM

  vidiš, pa si dovolj argumentirano in neizpodbitno navedel nekaj razlogov, zakaj zamenjati kompleten parlament in tiste politike in stranke poslati v nepovrat….v bistvu si le uporabil drugačen retorični pristop kot jaz v svojem zapisu, a končni zaključek je pri obeh enak….
  naša mala podalpska lahko ponovno svobodno zaživi samo s človeškimi politiki, ki premorejo moralno, strokovno in odgovorno držo, kar, oba se strinjava, niti pod razno ni bila vrlina politikov v parlamentu teh zadnjih 20 let….tudi to, da smo po 20ih letih še vedno v tranzicijskem statusu samo še dodatno priča o njih nesposobnosti….in ne, nikjer nisme omenil, da se je teba odpovedati politiki, le takšni politiki, kot so jo furali naši frajerji zadnjih 20 let…..
  in kot si zapisal, kar sem sicer tudi sam – padec vlade je dobrodošel tudi zato, da državljani končno pometemo pred svojim pragom in se takšnim politikom, ki škodijo lastnemu narodu, tudi dokončno odpovemo…vse drugo bi bil samo še harakiri slovenskega ljudstva….

 14. Da ne bova polemizirala v nedogled,bom povzel mojo tezo: Slovenija ima takšne politike kot jih ima. Politiki so profesionalci, ki se v svoji veščini izurijo le v praksi. Ni jih možno zamenajti v celoti, ker preprosto nadomestnih ni. Na volitvah se v glavnem zamenja politična opcija, ne pa politične elite.
  Za slabo stanje političnih elit pa so krivi volilci, posredno pa novinarji, ki ustvarjajo podobo o posameznem politiku, kot na primer o Kučanu ki je 11x bil Slovenec leta, o Drnovšku,pod katerem je Slovenija zavozila,ali o Portočniku,ki je nenehno drugi na lestvici politikov,pa večina, med njimi tudi jaz,ne vemo,zakaj je sploh tam.
  Za takšno porazno stanje pa nosijo svojdelež krivde tudi mnenjski voditelji, kot so DR. Miheljak,DR Spomenka Hribar, DR Boris Vezhjak, DR Manca Košir in podobne kreature.
  In še majhna priomba: včeraj je na eleviziji nek gledalec vprašal Janaza janšo, ali je ljudožerec?
  Mar ni takšnovprašanje, ki je bilo postavljeno zelo resno, plod demonizacije, ki jo zganja slovensko novinarstvo, ki ga pa nekdo usmerja?

 15. ma ne skrbi, ne bova polemnizirala v nedogled….zadeva je namreč jasna….naša podalpska si zasluži boljše politike, boljše voditelje….in če smo volilci omogočili, da so se šli praktično vsi naši parlamentarni politiki določenega elitizma, potem je čas, da jih vseh skupaj razrešimo teh skrbi, da nam ne povzročijo še večjih…..
  od preostalih 75 strank, kolikor jih je še na razpolago za izbiro, je dovolj izbire tako za leve, desne in vse vmes…..sploh p aje treba spremeniti volilno zakonodajo, ker ta obstoječa je dobesedna pisana na kožo tem istim 6im, ki se ponavljajoče paradirajo po parlamentu in zganjajo umotvore povsod tam, kjer ni treba, namesto obratno….poenostavljeno – Pahorji, Janše, Golobiči, Jelinčiči, Kresalovi, Erjavci in njih fanatični pripadniki, ki tvorijo približno 30% državljanov so nesporno dokazali, da jim ni za zaupati niti kamna in ker niso pokazali niti interesa, kaj šele volje, da bi popeljali svoje ljudstvo v neke zasluženo lepše čase, je pač čas, da jih odslovimo dokončno, tudi zato, ker so gospe in gospodje postali le še sami sebi namen…..
  in zato, ker v naši mali podalpski žal in kljub demokraciji nimamo neodvisnih medijev, ampak so eni od levih, drugi od desnih, tudi prihaja do takšnih neboluznih situacij, da se JJ sprašuje, če je ljudožerec….čeprav, metaforično, vprašanje sploh ni napačno in ni daleč od resnice….

 16. Od kje so se vsi ti pokvarjeni politiki vzeli, verjetno ne iz vesolja? Ne, rodili so se načim mamam, hodili v naše šole in univerze, hodijo v naše trgovine in k našim frizerjem. Ljudje, to je največ kar zmoremo :))

  PS: 90 poslancev pa res ni vlada

 17. Lezo

  verjetno si mislil, da je to največ “kar zmorejo”….naši politiki….ker ljudstvo zmore dosti več in tokrat bo to moralo tudi dokazati…predvsem tako, da izbrišejo iz spomina vse te (do)sedanje naše politike….
  bi bilo pa res zanimivo vprašati mame naših politikov, že ker jih omenjaš, koliko so res ponosne na svoje sinčke…. 🙂
  aja, ne skrbi, vem, da 90 poslancev res ni vlada, ampak vem tudi, da jih vseh 90 vlada….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *