Tiranija Virant – glasovanje po svoji vesti in volji strogo prepovedano

No, v resnici je Virantovim volilcem od včerajšnje parlamentarne burleske prepovedano sploh vsakršno izražanje. Zato ker je šef tako rekel. Virant pač ne zaupa svojim volilcem, čeprav oni njemu so. Volilci Viranta so tako, tudi proti svoji volji, izpadli klovni. Nemi. Ker je šef tako rekel. Najbolj zanimivo pa je, da so v včerajšnjem teatru totalitarno tiranijo praktično demonstrirali ravno tisti, ki so imeli (pre)polna usta obsojanja totalitarizmov…..

Če bi si tako potezo odvzema vseh pooblastil in ustavnih svoboščin od ljudstva izvoljenih privočil Janez Janša, me to sploh ne bi čudilo, ker večjega komunista, kot je Janša itak pod Alpami ni. Ampak od Janše smo navajeni že tudi kaj hujšega.

Da si je tiranijo demokracije v stilu Viranta privoščila Ljudmila Novakova v bistvu tudi ne preseneča, ker pač sploh ne skriva žarečega zagovarjanja Cerkvenega totalitarizma in “gad bles amerika”.

Žerjav ? Eh, Žerjav je kot nepotešena ženska, ki zbira in zbira, potem, že v fazi delirija, pa panično pograbi kar ji pride in potem postane zelo pametna. Me pa res zanima, če je že kdaj doma uveljavljal to Virantovo demokratično prakso.

Ampak, da si je tiranijo demokracije, celo v hramu naše demokracije, nad svobodno voljo, osebno in ljudstva ter ustave dovolil Gregor Virant, ki se brez sramu javno deklarira kot čistega in totalnega liberalca….No, tukaj se demokracija zagotovo konča, še preden se je sploh začela. Pa čeprav Virant trdi, da zaupa svoji poslanski ekipi, a svobodnega izražanja jim vseeno ne dovoli.

Zelo in najbolj smešno pa je, da so, kar še vedno, ravno omenjeni totalitarci Virant manije, od končanih volitev dalje, vseskozi brezobzirno obsojali Jankovića avtokratske drže in nastopa. Ampak Jankovićevim, od ljudstva izvoljenim poslancem, veliki šef ni prepovedal glasovanja.

So pa zato brez slabe in po svoji vesti glasovali Virant, Janša in Žerjav. Četudi proti, ampak glasovali so. Svojim tlačanom pa so to pravico odvzeli. Res pravi demokratični še(ri)fi…..

Po naši zakonodaji poslanci v parlamentu morajo glasovati, odvisno od primera, bodisi tajno ali javno. Glasovati torej morajo, ker so nenazadnje za to izvoljeni in (pre)plačani. To je njih delo. In edino opravičilo neglasovanja je zgolj odsotnost zaradi zdravstvenih ali posebnih razlogov in takrat je jasno, da ne more glasovati, ker ga itak fizično sploh ni tam.

Če pa je v času glasovanja v parlamentu na seji, potem glasovanje mora izpeljati. In pri tem, tudi tajnem glasovanju, se lahko povsem mirno sklicuje na glasovanje po svoji vesti, ne glede ali je za ali proti. Ne obstaja ne bom ali nočem glasovati.

Včeraj smo bili torej priče zgodovinskemu dogodku, ko določeni poslanci povsem namenoma niso hoteli delati, torej niso hoteli opravljati svojega poslanstva zaradi tiranije Viranta. To jim je lahko v delno opravičilo, če bodo uporabili ta izgovor.

Ker če bo kateri od tistih rekel, da se je sam odločil, da ni hotel glasovati, no, potem mora takšnega poslanca tudi to isto ljudstvo, ki ga je izvolilo, brcniti brez vsakega pomisleka iz parlamenta. Lenob in neodgovornih poslancev nam pač, sploh glede na situacijo v naši mali podalpski, zagotovo ni treba več podpirati in plačevati.

Zdaj, če kdo misli obsojati Viranta za včerajšnji scenarij, potem nikar. Za akcijo totalitarnosti destrukcije demokracije pač. Milo mu je padlo iz roke pod skupinskim tušem. Virant je namreč včeraj prvič moral pokazati spontanost v danem trenutku in pokazal je svoj pravi jaz. Kakor Borut Pahor, ki bi Mussomeliju zlezel še v oneta, če ne bi ta zgolj pljuval. Ivan Cankar je že napisal svoje, Stanovnik pa ga je recitiral pred rekordno publiko…..

Janković pa….hja, Janković predobro ve, da moraš včasih dva koraka nazaj, da lahko potem lažje skočiš na vrh……v tem času pa bo ljudstvu itak vse postalo jasno, kdo v resnici jih spoštuje in ima namen delati dobro razvojno za to našo malo podalpsko. In seveda, kdo jim dopušča svobodo izražanja…..

Don Marko M

22 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Tiranija Virant – glasovanje po svoji vesti in volji strogo prepovedano

 1. Zelo se strinjam z napisanim. To, da poslanci, ne smejo delati po lastni presoji, je skrajno nedemokratično. In v Viratovem primeru vredno krohotanja do nezavesti.
  Od drugih je to pravzaprav normalno, razen Žerjav, ta še ne ve kaj bo sadil, rožice ali krompir – važno, da se trudi za Slovenijo v smislu: kar bo pa bo, v bistvu me ne briga in to sem dolžan svojim volivcem.
  Naša “oblast” je totalno psihopatska in narcisoidna do konca.

 2. Z uvedbo nadzora nad izražanjem volje poslancev se je naša demokracija znašla na dnu. Upam, da niže res ne gre več.

 3. Sramota za demokracijo je bila poteza neglasovanja. Ogabno, da ti ljudje prejemajo denar iz proračuna za tovrstno afnanje. Kdor ni glasoval naj ga vržejo za vedno iz politike! Ogabno!!!!!!

 4. Eh tega se svet ni videl….vodje poslanskih skupin so dosegli, da njihovi poslanci niso šli dvignit glasovnic. Seveda so vedeli, da v kolikor se glasovnice dvignejo, da se bo našlo nekaj takih, ki bodo glasovali drugače…Žalostno, to zame ni demokracija ampak navadno klanfanje….Upam, da gremo na predčasne volitve, v bistvu so že vsi pokazali svoje prave ksihte..je pa žalostno da noben poslanec nima tolk jajc in dosstojantva in reče jaz bom pa glasoval in bi postavili končno enkrat pravi vrstno red 1. interes države in potem vse ostalo..

 5. ampak Virantovi, Janševi, Novakovi in Žerjavovi poslanci so pa res dokazali da so HLAPCI in to veliki HLAPCI.

 6. g.Virant zavzemite se tudi proti avtokratskemu ukazovanju o tem kako naj poslanci desnice glasujejo. Če znajo na desnici toliko gvoriti čez komunizem in enopartijski sistem, se očitno kaže, da se poslužujejo ravno tovrstne metodologije.

 7. Virant itak ne bo več dolgo plesal to mu je eden zadnjih plesov in on naj bi predaval ljudem na fakulteti o demokraciji sramota

 8. Prvič se je zgodilo, da je v parlamentu nekdo nekomu enostavno odvzel pravico, da voli po svoji vesti.Kakšni demokrati. Ni kaj! Virant kdor tebi zaupa pa je res polpismen in še manj.

 9. Janša sovraži urbane predele države, je v kazenskem postopku, 74% Slovenije ga ne prenese in tak človek bi rad vodil dražvo. NE, hvala

 10. Če je to vse skupaj demokracija potem je najboljše, da demokracijo kar prepovemo, ker nas bo privedla v totalni bebavizem.

 11. Včeraj je umrla ustava. Pri atentatu pa je bil glavni predsednik Državnega zbora Gregor Virant.

 12. Parlamentarci so izvoljeni in plačani zato da glasujejo v imenu svojih volilcev. Kdor ne glasuje, nima v parlamentu kaj iskati!

 13. Sramota je ta država, res je sramota. Še najhuje od vsega pa je to, da večino časa živimo pod gnilo korumpirano levico, ampak praktično nimamo izbire, kajti alternativa je janšev totalitarizem. Slovenska demokracija je slabša od beloruske ali turkmenistanske. Sramota, sramota, sramota. In mi smo v EU. Kakšna sramota, res, kako nagnusno. Danes mi je že ves dan slabo od te parlamentarne farse.

 14. Groteskno je pa to, da se je Janša tako grozno bal, da je na desnici kakšen Pucko, da je vsem desnim poslancem prepovedal glasovanje. Bizarno do konca. Poslancem, katerih poglavitna naloga je glasovanje v parlamentu (kjer s svojimi glasovi predstavljajo nas, državljane) in Janša jim je glasovanje prepovedal. In pri tem se je jasno pokazalo, da so vse tri manjše desničarste stranke (SLS, NSI in DLGV) samo janševi psi, poslušni služabniki, ki so zmožni edino uboganja ukazov vrhovnega voditelja.
  Danes me je sram, da sem Slovenec. Prav sram me je. Hvala, Janša, Hvala Virant.

 15. Poigravanje z državo Slovenijo postaja pravi šport.
  Kaznovati bi bilo potrebno neresnost strank in njihovih članov in vsak odmik od uresničenja vodenja države finančno obremeniti politične stranke, državno blagajno oprostiti plačevanja ponovnih volitev ter dvema milijonoma prebivalcev urediti drugačen način vodenja.

 16. Če bi v tem “Augijevem hlevu” – DZ Republike slovenije sedeli resni in trezni ljudje z interesom do dobrobiti za celotno Slovenijo potem tega “cirkusa” ne bi bilo. Žal so izvoljeni vedno ne najbolj razumni in umirjeni, ampak največji gobci in nastopači, zato tudi ni že dolga leta od tega DZ nobene resnične koristi. Je dobesedno ” vaški vodnjak ” ob katerem se prenašajo čveke in spletke tercijalk in zapitih večnih herojev. Ob taki ” elitni zasedbi ” DZ bo Slovenija še dolgo na nivoju srednjega veka.

 17. VIRANT JE NAJVEČJA DVOLIČNA KRASTAČA V PARLAMENTU..Kmetovalec Žerjav naj ostane kar na njivi,ker ne ve, kaj točno bi sam s sabo.. Novakova, pejt ene par zdravamarij odpet.. Janša, ti pa si absolutni poraženec volitev.. Ne sili se, da ne boš bruhal od požrešnosti. PREDČASNE VOLITVE! ZAHTEVAMO JIH!!

 18. kakorkoli, Jankoviću iskrena hvala, da nam je bilo videti faco Janše in Co. po volitvah – neprecenljivo – poleg tega kmečka nevesta Žerjav, Ljudmila in Janša s pudljem Virantom politično ne morejo preživeti koledarske pomladi … čas je pa absolutno na strani naroda

 19. Kaksne predcasne volitve? Se enkrat bomo vse skupaj placevali ali kaj?

  Ustavno bi bilo treba kaznovati tiste, ki so to farso naredili. Zato pa imamo vodje strank. Ce ne morejo nadzorovati svojih poslancev potem je potrebno jih odpustiti iz parlamenta.

  Kaj jaz zdaj placujem zato, da se bodo lahko poslanci samo greli v parlamentu? Treba je akcije, treba je sankcionirati igrackanje z nasim denarjem.

Leave a Reply

Your email address will not be published.