10 perlastih nasprotnikov Družinskega zakonika

Odštevamo dneve do referenduma Družinskega zakonika, ki je že tretji, katerega je, kot pobudnik, aktiviral Aleš Primc, ki ima očitno ženske rad samo, če so tiho in upognjeno gospodinjijo doma, zabava pa jim je dovoljena zgolj na cerkvenih mašah. Prvi referendum proti ženskam je Primc spočel pred 10imi leti, ko je bil pobudnik referenduma o zdravljenju neplodnosti in postopkih oploditve z biomedicinsko pomočjo. Takrat je bila, ob sicer nizki volilni udeležbi, ženskam odvzeta ta možnost. Tudi na naslednjem referendumu se je Primc spravil na ženske…..

Leta 2003 je bil namreč pobudniku razpisa referenduma proti dekriminalizaciji prostitucije, a je tokrat klonil, saj mu je uspelo zbrati zgolj 4000 podpisov in referenduma ni bilo.

In zdaj v 3jem poskusu Primc ostaja dosleden svoji praksi in spet se je spravil na ženske. In zraven še na otroke. Kdor je namreč prebral Družinski zakonik mu je jasno, da le ta v največji meri ščiti prav ženske, na drugem mestu otroke, potem pa kakor kdo naleti.

Moje menje o DZ je jasno, saj sem o tem že pisal na blogu. Mnenje pa sem podal šele potem, ko sem ene 3x prebral vseh čez 300 členov, določene tudi večkrat.

Seveda, da ima tudi ta zakon kakšno kukavičje jajce insajd, ampak tako se pač pišejo slovenski zakoni. Polno zadovoljen pa ni itak nihče. Sicer pa – ubogo je tisto ljudstvo, ki čaka, da jim zakon uredi tisto, kar bi v resnici morali sami in najprej pri sebi.

In tokrat si bom privoščil, že ker nasprotniki DZ razkladajo zgolj o 2eh členih zakonika, ostale pa namenoma zanemarjajo, čeprav so celo dosti bolj pomembni, predstaviti 10 njih v “argumentih”, zakaj so proti. O tem, da je večina predstavljenih diplomsko izobraženih in na davkoplačevalskih plečih, pa je že druga zgodba.

Povsem jasno je namreč, da se na tem referendumu ne bo glasovalo o zakoniku, ampak o naših in vašim, čeprav sta tako levica, kot desnica, pripeti na en sam trup ene glave. In če pade referendum, bo to tudi začetek konca Janeza Janše…..

Elde Viler :
“Sem proti zakoniku. Vsepovsod se sliši marsikaj, jaz ne vem, ker ga nisem prebrala.”

Janez Janša :
“DZ po nekih naravnih zakonih ne sodi v slovensko pravno ureditev.”

Civilna iniciativa za družino in pravice otrok :
“Po novem družinskem zakoniku bodo otroke lahko imeli tudi bratje in sestre.”

Angelca Likovič :
“Homoseksualcem ne smemo zaupati otrok. Moram pa povedati, da so lezbijke in geji danes in. Če si normalen, si kar malo neroden.”

Robert Hrovat :
“Sem tradicionalen, konservativen in nazadnjaški, tak bom tudi ostal.”

Marjan Žveglič :
“Homoseksualna zveza je slepa ulica, ker ogroža obstoj vrste.”

Tatjana Malec :
“Zelo preprosto, dva moška ne moreta dojiti otroka in nadomeščati matere.”

France Cukjati :
“Razglašati homoseksualnost, pedofilijo, zoofilijo za normalno, pomeni delati tem ljudem medvedjo uslugo.”

Ljudmila Novak :
“Dvema ženskama ali dvema moškima, ki želita živeti skupaj tako, kot vsi ostali poročeni pari, te možnosti ne bom nikoli priznala.”

In zdaj še – pozor – zadnja in najbolj sveža izjava Aleša Primca, katero je treba seveda brati kot premetanko ali pa kot zavedanje pred referendumskim polomom.
Aleš Primc :
“Otrokom v istospolnih zvezah želim vse najboljše in se tudi zavzemam za to, da jih država in družba ne bi obravnavala drugače kot druge otroke.”

Don Marko M

14 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “10 perlastih nasprotnikov Družinskega zakonika

 1. Zaradi takšnih bab kot sta Ljudmila Novak in Tatjana Malec smo potem prave ženske v drek porinjene.Ta Prdinc zgleda res ne mara žensk in bo kar prav,da bo na referendumu dobil porcijo.Bom še cel kup prijateljic spokala na referendum,da bo bolj sigurno. 😉
  Mucek,ne pozabi na karneval jutri. 😉 🙂

 2. Izjave teh intelektualcev so na stopnji IQ 528.Minusa.Briljira še posebej izjava Civilne iniciative za družino in pravice otrok,ki je podpise zbirala.Na referendumu bo žurka prava,pred in po njem še bolj.Se razume,da sem za zakonik tudi če je JJ proti ali pa ravno zato.

 3. Pingback: Dan boja z mlini na veter / Day of fighting windmills

 4. Veš, gospod Marko, jaz mislim, da se je večina ljudi odločilo kar tako, po drugih, po tem, kar slišijo, ZA ali PROTI.
  Brez posebnih dokazov ne za eno ne za drugo.
  (To vidim tudi po komentarjih na svohjem blogu.)

  Jaz osebno še nisem prebrala in nič mi ni do tega, ker raje berem literaturo in še kaj, ne pa to. A morala bom, če hočem imeti svoje mnenje.

  Nisem homofob, vendar po mnenju nekaterih sem. 😉

  Vse dobro!

 5. Ob tem, da se denar za opremo, ki omogoča pregled srca najmlajšim, denar za reševalni motor in še malo morje drugih reči zbira z donacijami, desna politična opcija, Primc…porabljajo proračunski denar za to, da proklamirajo svoje poglede na pravice drugih. In kar je najbolj zanimivo: nihče zgoraj načtetih ne naredi nič za ustrezno sankcioniranje vrha RKC, v okviru katerega so se ali se dogajajo stvari, o katerih piše črna kronika. Dotikajo pa se vprašanja iznečevanja pravic otrok.
  Ne podpiram načina, na katerga je govorila gospa Makarovič, niti načina tega Primca.
  Pred kratkim je bil objavljen na spletu tekst, po katerem je RKC dobila v 2010 preko 107 mio eur donacij od države. POdatkov nisem preverjal, so pa poteze teh pobudnikov idiotskih referendumov voda na mlin predlogu, da davkoplačevalci nehamo financirati verske organizacije. Ob tem, da so s strani proračuna plačani tudi socialni prispevki za zaposlene v cerkvi pa se posamezniki norčujejo še z referendumi.
  In kar je bistvo tega poneumljana, ki se ga gredo nekateri: niti centa denarja več ne bo dobila država na svetovnem ali lokalnem trgu ob sprejetju teh očitno osebnostnih problemov, ki jih imajo nekateri s pravicami povsem drugih.
  Ob tem, da je 117.000 brezposlenih, 250.000 pa živi pod pragom revščine si gre nekdo, ki ni do sedaj ustvaril popolnma nič opaznega jemati pravico trošenja denarja za dokazovanje, da so njegova slaboumna razmišljanja splošno podprta.
  Sicer pa pobudniki referenduma ne bodo razumeli, kaj želim povedati. Je za njih prezahtevno. KOt tudi ne bodo razumeli, da nezakonski otroci duhovnikov prav tako dobivajo donacije kot vsi ostali v enostarševksih družinah iz proračuna RS.
  In nisem še srečal koga, ki bi predlagal referendum, da se tem otrokom prepreči, da jim občine sofinancirajo vrtec, ker pač njihovi očetje pripadajo nekoč močni in bogati organizaciji.
  Zato bom Družinski zakonik podprl. IN tudi predlog zakona, da kdor želi imeti referendum o nenormalnih dilemah nekaterih posameznikov, ki preveč spominjajjo na osebnostne motnje, naj si ga plača sam.

 6. Don,vidim da si skrbno izbral izjave znanih slovencev.;)Priznam,da zakonika nisem prebral in tudi nimam namena.Sem pa redno prebiral debate po spletu,radiu,televiziji.Iz tega sem zaključil,da nasprotniki zakonika kot teh deset znanih slovencev nimajo nobenega argumenta za proti,zato bomo v moji družini na referendumu za zakonik.Upam še,da se takšni referendumi kot je ta,ki zgolj kregarijo že tako sprt narod Slovenije ne bodo nikoli več zgodili.Lp

 7. Tudi sama se ne mislim prebijati skozi vase tiste člene in podčlenov člene…
  saj smatram, da je naloga strokovnjakov, da zakone pišejo tako, da bodo v korist tistim zaradi katerih so tudi spisani.
  poleg tega pa sem tudi mnenja, da nagnjenost do istega spola ni merilo ljubezni do otroka. ker… otroke imaš rad ali jih pa nimaš. in to neglede ali so to tvoji biološki ali pa ne.
  ampak… zdaj pa pride tisti moj pomislek:
  dosedaj še namreč nisem nikjer zasledila niti enega primera, ko bi kateri od otrok, ki že odraščajo v takšnih zvezah, pa povedal kako pa dejansko izgleda/poteka njegovo življenje.
  kako se je počutil od trenutka dalje, ko je recimo vstopil v vrtec, šolo,…
  le zakaj so ti otroci pa tako skriti v anonimnosti…
  a so oni res ponosni na to, da po njih v vrtec oz. šolo hodita dva očeta ali pa dve mami…

 8. Ko sem prišla do člena v zakonu,kateri kazensko prepoveduje vsako obliko nasilja nad otrokom,sem takoj vedela,da bom glasovala za zakonik.Mislim da ta člen zaščite otroka bolj muči Cerkev in Primca,kot tisti o istospolnih skupnostih.Hvala,da si me opozoril,kakšne sorte znanih slovencev imamo,kar sicer ni spremenilo mojega prvotnega prepričanja,le še utrdilo.Lepo se imej.

 9. Ne podpiram družinskega zakonika. V vsej tej evforiji proti Primcu ne vidim veliko argumentov, prej emocionalno razburjenje, ki ne pove ničesar bistvenega.

 10. Jaz bom za. Pa ne zato, ker bi me zagovorniki prepričali, ampak me je prepričala rimsko katoliška cerkev. Če so oni proti, potem mora biti zakon že dober in napreden, potem bom za.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *