Ponosni na Slovenijo – kulminacija 20 letne sramote

Včeraj mi je bilo v nekaj sekundah jasno, zakaj tudi kulturniki niso hoteli sodelovati na proslavi Ponosni na Slovenijo, niti proti plačilu. Proslava se je namreč končala že na začetku, ko je uvodni govornik, kar so potem še 20x ponovili, prijavil : “Ni res, da so Slovenijo osvobodili 1945, mi smo jo osvobodili 1991.” In če sem še dvomil, da Janševa vlada ne zmore nižje, so… dvomi postali totalitarna dejstva. Dejstva, zaradi katerih državljan ne more(m) biti Ponosen na Slovenijo. Ker je pomlad v resnici nekulturna sibirska zima. In ker me je sram, da 20 let sramote še vedno sedi v prvi vrsti. (Iz)pljuni in zapoj, mati Slovenija – ponosno !

Don Marko M

p.s. – Janez, tole bo na naslednji proslavi…..gratis….

httpv://www.youtube.com/watch?v=Qt9MCuEvhNQ

18 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Ponosni na Slovenijo – kulminacija 20 letne sramote

 1. Dobro napisano. 20 let izčrpavanja, 20 let teptanja ponosa, 20 let trpljenja. Tisti, ki so si ta plan izmislili in ga izvedli živijo svojo obljubljeno Švico. Narod pa… Eni trpijo še naprej, drugi smo odšli s trebuhom za kruhom iskati srečo v tujino. Ponosen sem na svojo narodnost, a na domovino že dolgo ne več….

 2. Za to sramoto ‘proslave’ ki jo je prenašala nacionalna televizija bi moral leteti direktor tv programov.Za takšne barabije že ne plačujemo rtv prispevka.Janša sam sebi dela sramoto kar ni nič narobe sam naj neha sramotit vse državljane.

 3. Don,se strinjam.Janševa druščina nam je včeraj pokazala zakaj ni razloga biti ponosen na Slovenijo.Če smo se za to borili pol lahko takoj nehamo obstajati.Samo smisel za humor pa imajo,da so Slovenijo oni osvobodili 1991.Grem jokat od smeha.Lp

 4. Mucek,saj sem že rekla če bi Janša bil za trenutek moj bi ga garbala kot boškarina.Urške nisem videla na proslavi jo je že morala srečati pamet.Samo če bojo Janša,Petrle in une njihove prikazni še kdaj upali tako javno klamfat takšne neumnosti bom spokala v parlament in ga na gobec.

 5. po tistem zmazku včeraj skoraj ni več možnosti da bi še kdaj bli ponosni na Slovenijo

 6. To je bil pogreb kulture in dobrega okusa.Kje so sploh Petrle in prisotni 1991 videli slovensko vojsko?Še pingvini se smejijo.

 7. kva se tuki preseravate ***** ******** če ne bi blo Janeza Janše bi dons bli vsi reveži

 8. Hah, gledal si proslavo? Jaz sem odnehal nekje na polovici Peterletovega govora, ko si ni mogel pomagati, da ni objokoval, da pomlad ni bila dovolj globoka, se pravi, da ni Demos vladal dlje. Prekleti volivci, da so raje dali glas Kučanu za predsednika in so pomagali LDS-u in Drnovšku oblast obdržati tako dolgo. Nekako tako.

  So pa lepo mahali s slovenskimi zastavicami. Ljubko 🙂

 9. ma seveda Jin, da sem gledal….državljanska dolžnost…. 😉
  sem hotel komentirati tiste zastavice, ampak mi niso šle v kontekst zapisa…..je pa to bila edina omembe vredna scena….kot v dobrih Titovih časih…..mahali so kot mali pionirčki, samo ne razumem, zakaj so jih tako krči v roke grabili med mahanjem….ali pa le ni pihal pravi veter…. 🙂 🙂

 10. Ivonca

  te imam na sumu, da si malo besna…..čeprav ne razumem ravno, kako si lahko za dpbesedno prazen in velik nič…malo aspirinčka pa bo bolje…. 😎

 11. Billy

  prosim ne mešat Slovenije in Ponosne Slovenije…..gre za dva neprimerljiva in nezdružljiva pojma, tudi praktično….robčkov pa imaš upam dovolj na zalogi…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *