Ti si moja čokolada…..

Najprej zakleneš vrata. 2x. Izklopiš telefone. 1x. Potem greš v spalnico in zmečkaš posteljino, da izgleda postelja pospravljena. Potem greš po svojo drago v dnevno in jo odneseš v spalnico. Tam jo tresneš na posteljo in zavežeš roke za posteljo. Potem vzameš tubo tekoče čokolade….in začnež z njo ustvarjati bodi pejting po njej. In potem je treba seveda vse to počistiti. No ja, tudi tako se lahko uživa v čokoladi……
Saj ne vem, če je ravno za se hvaliti, ampak zalotil sem se, da v 5ih letih bloganja še nisem ustvaril nobenega zapisa o – čokoladi. Katero sicer na nek svoj način prav obožujem. No, ta manjko zapisa bom sedaj odpravil.

Ampak, ker mi res ni bilo do tega, da bi razlagal zgolj vse o zgodovini čokolade, od Eve dalje, pa vse tja do viola krave, sem pač začel brskati v smeri drugačnosti. V smeri kreativnosti. Takšen pač sem in takšne kreativne osebe zelo spoštujem.

Od vseh ludih idej, ki že resno ogrožajo moj medušesni organ, je tokrat izstopila tista – hočem svojo čokolado. Hočem jo sam sestaviti in oblikovati. V resnici sem se odločil izdelati 3 različne čokolade, za moje 3 različne punce. Ja, malo jih, na povsem unikaten način, moško razvajati. Česar sicer ne priporočam moškim sotrpinom več kot 1x v kvartalnih letnih obdobjih…..

In tako ti jaz spokam v edino čokoladnico v Kopru, kjer sem zelo jasno izrazil svoj željo. Iz druge strani pulta sem prejel tisti blond ženski pogled vprašaja velikega kot Triglav “pa dobro kaj je tebi – od vseh čokoladnih pripravljenih zadev tukaj, bi ti rad nekaj svojega”. Ja, pač znam. Priznam, da me je ta nefleksibilnost razočarala, a obenem dodala še več zagona, da namero izpeljem. Jebenissimo postane, ko se kozorog odloči vztrajati…..

Koraki so me tako potem pripeljali pred monitor mojega pc-ja in avantura se je nadaljevala. Iskal sem, saj veš, nekoga, ki bi mi omogočil oblikovati svoje čokolade. In ko sem po dobri uri že bil na tem, da grem malo prevetriti podstrešje z mojim Bemfijem, mi je pred oči skočilo…..

Bemti, pa kaj je to ? Harem čokolade ali kaj ? Tudi. Končno sem jo našel – mojo čokolado.

Ja, vztrajnost se vedno obrestuje. In ta stran me je očitno čakala. Na moje veliko veselje me je ob vstopu na stran dobesedno treščil v oči napis – Ustvari čokolado.

Itak, da se mi zdaj, ko sem bil praktično na cilju, naenkrat ni več nikamor mudilo. No, če sem bil do sedaj mnenja, da je čokolada namenjena zgolj sladkemu užitku na jezik in mojemu uvodnemu odstavku – mi pač ne gre zameriti, ker se bolje spoznam na pivo – se je sedaj ponudila prava priložnost nadgradnje razgledanosti na tem področju.

In zdaj je vse drugače. Zdaj vem , da je čokolada uporabna tudi za kozmetiko, nakit (ludo), masaže…..Da o raznolikostih oblik čokolade niti ne razpredam preveč, nenazadnje si sam/a lahko klikneš pot do tja in raziskuješ.

No, po čokoladno koristnih aploudanjih mojega medušesnega organa sem končno zajadral na poglavje ustvarjanja svoje čokolade. 3eh torej. Pardon, 4ih. Naknadno me je pograbilo, da si še eno za svoje razvajanje omislim.

Najprej sem se lotil izdelave čokolad za punčici mojega očesa, Carico in Koki. Eno mlečno sem zložil z dodatki jagode in drobljenega lešnika, okrašeno z pikapolonico, drugo mlečno pa z dodatki gozdnih sadežev in mandeljnov, okrašeno z medvedkom. Obe pa še “graviral” z napisom – Po risanki spat.

Potem sem se lotil tiste za mojo drago,  kateri tako rečem samo takrat, ko je vsaj 15 minut tiho. Prav imaš, ne razmetavam se s temi besedami.

Najprej sem imel v mislih, da bi za zanjo izbral čokoladni nakit, da bi ga lahko spravil v promet med tistim, no, saj veš, početjem. Vem ja, pregrešne misli, ampak nikoli nisem trdil, da sem svetnik, še manj, da bi imel namen to kdaj postati. No potem sem prešel na ploščico čokolade, da ne bo ženske zavisti pod streho, v kateri bi nedvomno, kljub dobrim namenom, nadrsal zgolj sam….

Tudi njej sem izbral mlečno čokolado, kateri pa sem primešal dodatke pomaranče in kokos čipsa, dodal še okrasek šopka, da bo ja prepričljivo kičasto in na koncu še napis – Smrčanje je kul !

In nazadnje sem se posvetil še izdelavi svoje čokolade. Temni, pravi čokoladi. Kateri sem dodal čili, florentince in okrasek Viagra. Vem ja, že čokolada je čisto dovolj, ampak okrasek se lahko spravi za katero drugo priložnost, ker se pač nikoli ne ve.

Evo, bil sem zadovoljen. Ker mi je končno nekdo ponudil kreativno priložnost, da sestavim svojo čokolado. Pa ker sem lahko sam poizkusil vse 4 moje dostavljene čokolade, ob vnaprejšnjem vedenju, da punce moje ne bodo. Čili dela čudeže. Še bolj pa sem zadovoljen, da bom poslej čokoladno vajo lahko nadgrajeval, kadar se mi bo zahotelo. Danes je pač eden tistih sladkobnih dni….

Don Marko M

httpv://youtu.be/maSuZPfxoxs

10 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Ti si moja čokolada…..

  1. Uf, že na začetku sem začutila tisto znano ščemenje ob robu čeljusti, v žlezah slinavkah… še dobro, da imam v predalu en emergency pack;)

  2. Mucek to ni zdravo,da me tako zgodaj napališ na čokolado. 😉 Tiste napise na čokoladi si pa izbral zelo romantične. 🙂 Veš da sem šla pokukat na tisto stran in po mojem mi bo moj Medo lahko naročil ene temne uhane in če bo priden jih bo lahko pojedel z mano. Mucek, ma kaj so ti v tej čokoladnici poslali magari eno gratis čokoladico za to? Jaz bi ti cel paket. 😉 Ekola, gremo zdaj z mojimi puncami na vročo čokolado, da to tvoje malo premeljemo če ne bo težko zdržati dan. 🙂

  3. Čokolada je tudi del kolesarske prehrane. Pa me je branje tvojega sestavka prepričalo naj ne čakam na bicikel. Tako sem dva koščka spravil vase kar ob pisanju tega komentarja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *