Glas ljudstva : Janša naj vlada – v vesolju

Simpatije ljudstva do Janševe vlade se iz dneva v dan stopnjujejo in samo vprašanje časa je še, kdaj ji bo večinsko ljudstvo namenilo polno naklonjenost. Naklonjenost odhoda seveda. Zdaj smo že tako daleč, da je večinsko ljudstvo delovanje Janševe vlade začelo obračati na humor in parodije, kar seveda pomeni le, da je eskalacija pred vrati. In ker bo očitno nekdo kmalu moral oditi, sem vas povabil, da oddate svoj glas, kam bi najraje na nepovratne počitnice poslali Janševo vlado. Rezultati so tukaj…..

V dobrem mesecu, kolikor je bila odprta anketa Glas ljudstva, ste na vprašanje “Kam bi najraje poslal/a Janševo vlado na nepovratne počitnice?” oddali skupaj 2204 glasov. V tem času je lahko vsakdo oddal po največ en svoj glas na pripravljene predloge, kar v končnem seštevku izgleda tako…..

Zadnje mesto
Predlog – Nikamor, ljubim to vlado – je prejel 56 glasov, torej 2.54% vseh glasov.
Očitno peščica še vedno tako strastno obožuje Janševo vlado, da jim ne privošči niti odhoda na dopust.

Pred zadnje mesto
Predlog – v Saharo – je prejel 161 glasov, torej 7.3%, vseh glasov.
Se strinjam, Sahara je preblizu in tako blentava, kot je Janševa vlada, bi celo trčila ob edino palmo v puščavi in se naslajala nad nje senco v ugibanju, koliko je ura. Pa po nekem naključju bi jih lahko še kakšen puščavnik našel in povsem po nepotrebnem bi se kamela lahko vrnila v civilizacijo sicer brez puščavnika, a z Janšo na grbi. Prav imaš, ne rabimo kamel….

Pred pred zadnje mesto
Predlogu – na Antarktiko – ste namenili 203 glasov, torej 9.21% vseh glasov.
Tudi tukaj se strinjam. Tudi Antarktika je preblizu, predvsem pa bi obstajala resna okoliška nevarnost, da bi se Janševa vlada tam preveč tesno sinhronizirala s pingvini in kaj lahko bi se zgodilo, da bi čez čas odkrili na Antarktiki neko novo mešanico – Janša pingo. Vse kar nosi podpis Janša pa itak pomeni le obvezna uporaba slamic….

Prihaja vroče…..

Pred pred pred zadnje mesto
Predlog – na goli otok –  je prejel vaših neprecenljivih 891 glasov, kar je naneslo že dobrih 40.43% vseh vaših glasov.
Da me ne bi kateri klero jajo desničar obtoževal nekih vrivanj njih vodje na površja neke zgodovine, sem namenoma namesto Goli otok, ponudil v izbor goli otok. Torej z malo začetnico in posledično možnostjo takšnega otoka kjerkoli na Zemlji. Pogoj je bil le, da je – gol.
In po možnosti dovolj dobro nastanjen v nekem oceanu, kjer gps ne lovi, letalo niti 100km blizu ne preleti, ladje pa se mu ne približajo niti v primeru brodoloma.
Ta predlog vas je tako navdušil, da je zanetil pravo frko in samo Janšev las je manjkal, da ni zmagal.
A da kako bi se počutila Janševa vlada na golem otoku ? Hja, en teden kot tisti stotine tisočev, katere so pahnili v totalno revščino, drugi teden kot ekologi iskanja vodnih virov, tretji teden kot kanibali, četri teden kot zombiji, peti teden….ah, koga briga, itak bi bili tam na nepovratnih počitnicah…..

In zmagovalec je….

Prvo mesto
in največ glasov ste namenili predlogu – na izlet po vesolju. Temu zmagovalnemu predlogu ste namenili 892 glasov, kar je 40.47% vseh oddanih glasov. Samo 1 glas, en edini glas je bil tisti, ki je prevagnil v predlog vesolja. Čista drama.
Prav je in spodobi se, da povem tudi, da sem sam glasoval ravno za ta predlog. In ne, ni bil moj glas tisti zmagovalno usoden, ker sem svoj glas oddal že praktično na začetku.
Vsekakor pa bi tudi jaz najraje poslal Janševo vlado in to že včeraj, na nepozabne, predvsem pa nepovratne počitnice v vesolje. In to z raketo najdaljšega dometa. Dodatno opremljeno z zablokiranim sistemom navigacije, usmerjenim v ravni črti samo naprej. Dokler ne zmanjka goriva. Predvsem pa brez reševalnih predmetov, da se jim ne bi slučajno kakšen Felix dogajal na poti.
A da kako bi prihod Janševe vlade na nepovratne počitnice v vesolje sprejela bitja v vesolju ? Ma ne vem. In me niti ne briga. Saj so na bistveno višji inteligentni stopnji, pa naj se znajdejo. Eno smet več bodo pa ja znali reciklirati…..

Evo, tokratni Glas ljudstva je uspešno zaključen in hvala vsem skupaj, kakor tudi vsakemu posebej, za sodelovanje. A ker se bliža nov veliki pok v naši mali podalpski, Glas ljudstva nadaljuje svoje poslanstvo.
Tokrat te vabim, da, do dneva volilnega molka, v zgornjem kotu bloga oddaš svoj glas na naslednje vprašanje :

Kateri izmed predsedniških kandidatov ne bo postal predsednik Slovenije ?

Don Marko M

9 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Glas ljudstva : Janša naj vlada – v vesolju

  1. Hahe Don,tvoji komentarji so vredni predsedniške kandidature.Nič,gremo pripravljat raketo za Janšev začetek poleta na nepovratne počitnice v vesolje 17 novembra.

  2. Mucek,kombinatke smo pripravljene in komaj čakamo,da Janša začne svoje počitnice. 😉 🙂

  3. Paziti moramo, da bo raketa usmerjena nekam v praznino. Da ne bo na kakšnem zemlji podobnem planetu potem katastrofe.

  4. Tone

    kar na delo veselo…pa prosim niti pod razno pozabiti dodati še nekaj prikolic goriva v vleko….in seveda tankati pred torkovo, jebemti spet, podražitvijo….. 😎

Leave a Reply

Your email address will not be published.