Za goljufijo ministra Vinka Gorenaka 1 – 8 let zapora

Vedno bolj očitno je, da je Janševa vlada zgolj skupek nemoralnih škodljivcev in goljufov, ki nimajo nobenega namena spoštovati sodržavljanov, demokracije itak. In minister Gorenak je član Janševe vlade in še Janševe SDS. Medtem, ko so SDS zahtevali policijski pregon zaradi samo njim spornega podpisa Župevčeve, je njih policijski minister Gorenak izvedel pravi desant na demokracijo državljanov in jo zlorabil do mere, da je ponižal celo volilce SDS….

To dejanje Gorenaka bi seveda zlahka obrnil v sarkazem, da Gorenak pač zbira podpise za njih predsedniškega kandidata Milana Zvera ali celo za vlado za naslednje predčasne volitve, a zadeva je prehuda, da bi bila smešna celo v sarkazmu in cinizmu. Zdaj je vprašanje, katera policija, tožilstvo in sodstvo bodo kaznovali Gorenaka za dokazano zlorabo…..

A da so se podpisi “izgubili” ? Ne, če se nekaj izgubi, potem se to ne najde nikoli več. Ne reče se zastonj izgubljeno. Sindikalni podpisi pa so se nanekrat od nekod prikazali, čeprav niso zapustili Gorenakovega MNZ.

Stvar tokrat namreč ni samo v goljufiji podpisov, ampak namernem teptanju, poniževanju in izničevanju demokratične volje ljudstva, državljanov kot posameznikov in celote.

Mnister Vinko Gorenak bi moral zaradi tega dejanja, če bi premogel vsaj minimum higiene in pravičnosti, da ne omenjam profesionalnosti, sam ponuditi svoj nepreklicni odstop. Janez Janša pa bi moral, če bi bil pravi predsednik vlade, Gorenaka nemudoma odstaviti iz položaja.

A namesto tega bomo, vsaj zaenkrat in povsem v skladu načina delovanja SDS in vlade, priče Gorenakovemu dodatnemu posmehovanju izvajanja internega pregleda o tem, kam so izginili podpisi sindikalistov na MNZ.

Enostavno povedano – Gorenak je odredil svojim uslužbencem, da preiščejo, kdo od njih je ogoljufal s temi podpisi. Ne, kot minister te zadeve ni prijavil organom pregona, da oni opravijo postopek preiskave, kar bi sicer moral, ampak bodo preiskavo izvajale kar njegove tajnice.

Osvežimo.

KNG – sindikat kemične, nekovinske in gumarske industrije je Virantu v DZ vložil zahtevo za referendum o zakonu o stabilnosti bank, za kar je priložil 307 listov, na katerih je bilo 3127 podpisov. Originalnih seveda.

Virant je vse te podpise sindikata poslal Gorenaku v preverbo ustreznosti in (ne)potrditev veljavnosti vseh podpisov. Tako trdi Virant.

Potem je imel Gorenak teden časa za potrditev verodostojnosti podpisov, torej tudi podatkov podpisnikov, kar bi sicer lahko njegovi uslužbenci lahko naredili v nekaj urah. A Gorenak je podpise vrnil v DZ šele zadnji dan, ki še dopušča možnost ugovora in to 15 minut pred iztekom roka, da ja ne bi mogli KNG podati morebitnega ugovora in bi tako bil postopek razveljavljen.

Za vsak primer pa Gorenak Virantu ni vrnil vseh 307 listov z 3127 podpisi KNG, ampak – 271 strani, torej 36 strani manj oz. 394 podpisov manj.

In toliko manj vrnjenih podpisov je pomenilo, da NKG ni dostavil zakonsko potrebnih najmanj 2500 podpisov za razpis referenduma in Virant je pač zaradi manjka podpisov razveljavil to pobudo sindikata.

A stvar se je obrnila, ker KNG niso molčali in od Viranta zahtevali preverbo izginotja podpisov. Stvar je bila v seštevanju enostavna – tako KNG, kot Virant so razpolagali z identično kvoto podpisov na 307 listih. Le Gorenak jih je imel 271.

Oziroma, da smo bili deležni malo holivuda – celo Gorenak je naenkrat imel 307 listov. In to potem, ko je Virant že razveljavil sindikalno pobudo zaradi manjka podpisov, ker mu jih je pač Gorenak dostavil premalo.

Če bi Gorenak imel vsaj malo SDS pameti bi seveda vztrajal, da ima še vedno samo 271 listov, ker jih je toliko pač dobil od Viranta.

Povsem jasno je, da je za izginotje podpisov kriv človeški faktor. In četudi bo Gorenak izbral katerega uslužbenca za grešnega kozla, ga za to žrtvovanje mogoče celo ustrezno nagradil, vse skupaj ne spremni dejstva.

Dejstva, da je vedno in za vse odgovoren in kriv šef. In šef je Vinko Gorenak.

V tem primeru gre za klasiko goljufije, tudi po naši zakonodaji, za kar se izreče kazen  od določene denarne, če bi se KNG odločili za tožbo proti Gorenaku celo za zajetno denarne, pa vse tja do 8 let zapora.

O tem, da bi v vsaki demokratični državi minister, kakor tudi politik, za takšno dejanje dobil prepoved političneg adelovanja ever pa ni treba posebej poudarjati.

In ne glede, ali se bo KNG mogoče celo nekako dogovoril z vladino željo po umiku zahteve za referendum, za kar jim bo Janša seveda nekaj ljudskega moral podariti v zameno, to ne more in ne sme spremeniti dejstva, da zloraba ministrstva Vinka Gorenaka ostaja in mora biti zakonsko kaznovana. Moralno itak.

Volilci pa bomo o takšnih in podobnih potezah svoje itak povedali na volitvah. Tudi predčasnih. Pa na še kakšnem referendumu. Če že ne prej na ulici. Toliko zavednosti, ponosa in moralnosti pa večinsko ljudstvo že premore, da si ne dovoli poistoveti z dejanji te vlade…..

Don Marko M

32 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Za goljufijo ministra Vinka Gorenaka 1 – 8 let zapora

 1. In kako naj verjamem v pravno državo in neodvisno tožilstvo? Po tem takem, ko ministrstvo MNZ tepta demokeacijo, zakone in ustavo, naj veramem stranki SDS?
  To je sramota za ministra, ki bi moral prevzet odgovornost in odstopiti!!!!

 2. Nesposobneži, ne znajo poneverjat, ne znajo ponarejat in ne znajo krast – eh tud balkan ni več to kar je bil

 3. Saj te farse in razpada demokratičnih temeljev naše boge države več nima smisla komentirat.Dobro, da je 1. november že mimo, ker si ta država ne zasluži niti sveče več v spomin.
  Sramota in kriminal. Ne razumem državnih uradnikov, da v taki pizdariji mirno sodelujejo. Brez vesti niso samo odgovorni politiki temveč vsi ki jim držijo štango.

 4. Gorenak je neposredno odgovoren za te zadeve…postavil je svoje sodelavce na položaje, tudi na direktorat, torej je neposredno odgovoren za nastalo štalo.Kako bi dejal Janša: “V normalnih demokratičnih državah bi minister že odstopil.”

 5. Predvidevam, da je minister Gorenak prebiral liste s podpisi na WC-ju. Da pa mu je ob vsem njegovem sranju zadostovalo trideset listov pa skoraj ne morem verjeti. Nekaj je še na gatah ostalo.

 6. aha Zoran….to je bilo jasno že ob predstavitvi te “ideje”….ko hoče politika imeti združeno več koncev na enem mestu, pomeni samo centralizacijo….zato pa zdaj hočejo še holding in slabo banko…..

 7. Hahaha, burleske. Miličnik Gorenak bo ugotovil na neugotovljenem mestu med MNZ in DZ, ob neugotovljenem času na neugotovljen način. Krivi pa ….. normalno strici iz ozadja, rdeče komunjare in predsednik države

 8. v tujini se odstopa za take stvari… no še za manjše… OBJEKTIVNA ODGOVORNOST gospod minister…

 9. Če Gorenak ne bo prevzel objektivne odgovornosti, se bom hudičevo potrudil priti 17. na Kongresni trg, pa prej niti slučajno nisem imel tega namena

 10. Bo treba vse iz parlamenta potegnit, pa v Ljubljanico zmetat. Druge nam očitno res ne ostane, če ne nas bodo pri živem mesu pojedli.

 11. Gorenak bi moral leteti naravnost v zapor, Virant pa zaradi odgovornosti, ki jo kot predsednik DZ mora prevzeti, takoj odstopiti. Policija bi morala začeti preverjati stranke na oblasti.

 12. Čas je, da Gorenak odide, da s sabo vzame tudi direktorja direktorata za upravne notranje zadeve, ki ga je sam nastavil, pridruži pa se mu še cela vlada.

 13. Evropa bi nam morala poslat evropsko sodišče da naredi red v tej državi.
  Drugače bomo na evropskem zemljevidu zapisani kot prevarantska država, ki si ne zasluži nobenega zaupanja.

 14. Če sta dve interni preiskavi dveh inštitucij, ki sta vpleteni v ta nedopustni dogodek, prišli do različnih ugotovitev, potem je jasno, da je zadeva bila namensko storjena in da ena preiskava daje lažne rezultate.

 15. Ja,ja Gorenak odstopi. Ti si tudi nonstop govoru v prejšni vladi odstopite, odstopite g. Pahor itd,

 16. Da se je tega sistema spomnil Pahor, bi imeli pod streho pokojninsko in še marsikatero drugo reformo.

 17. To je ta vlada, ja…pfuj bedniki, sramota narodu ste! Tako početje je kriminal in izigravanje ustave in tudi ljudstva. Vendar nekateri spet ne bodo spregledali!

 18. Žalostno je, da si ta vlada z Ustavo briše r**… njih pa res ne zanima, kaj tam not piše, je tako pretežka snov za njihovo možgansko kapaciteto- oni bi raje slikanico, na treh listih, pa po možnosti brez rdeče barve.

 19. Janša in Gorenak že nestrpno čakata, da gre narod na ulice in da pošlje nanjo vojsko in policijo. Prav sline se jima cedijo.

 20. To je največji škandal v samostojni Sloveniji – kraja referendumskih podpisov!!!
  Virant more odstopit, Gorenaka pa direkt v zapor.

  Na predsedniških volitvah v nedeljo pa bi bilo dobro, če bi prisostvovali kakšni opazovalci OVSE.

 21. bibi…mogoče….a tudi če imata takšne želje, bosta tiste sline kar nazaj lepo pogoltnila…..noben naš policaj ali vojak ni tako neumen, da bi se za Gorenaka in Janšo spravil nad ljudstvo…..

 22. Janković je pa ravno taprav, da zahteva čigaršenj odstop. Lopov bi moral biti kak kvartal stoletja že zaprt, ne pa da gobca tam po parlamentu.

 23. Raziskati, odkriti in kaznovati prevarante. Kljub še ne vem kakšnim provokacijam, nasprotnikov, si nobena vlada kaj takšnega ne more privoščiti!

 24. Ljudje, kot sta Gorenak in Virant, če ne, pa naj povesta kdo jima je tako ukazal in zakaj tega ukaza nista mogla zavrniti, se ne smejo nikoli več pojaviti v politiki, ker so najresnejša grožnja demokraciji. To dejanje in nič bolj pritlehno in pokvarjeno kot tisto ponarejanje in zlaganje “arhivskih papirjev”. Namen je pa še hujši, izigrati državljane in jih na podlagi te podlosti oropati najmanj 4 miljard in “naše” tajkune oprati krivde in poskrbeti, da davkoplačevalci plačajo njih dolgove.

 25. Za to kar se je zgodilo pri nas, bi v Nemčiji vmešani politiki leteli iz parlamenta direktno v zapor, sodilo pa bi se jim prednostno pred vsemi ostalimi. V kolikor bi bil vmešan še njihov premier, pa bi letela celotna vlada. Tam na nekaj takega ne upajo niti pomisliti, ker bi bil narod na ulicah, opozicija pa bi zahtevala glave.
  Kot vse kaže bomo tudi na tem izpitu padli. Imam občutek, da bi sedanja SDS lahko izvedla poln državni udar, pa ljudje nebi niti mignili s prstom.

 26. Pod vladavino SDS Slovenija počasi postaja enaka Belorusiji. Hvala za diktatorski režim, smo ga imeli dovolj v letih 1945-1990. Janša, go home and get retired!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *