Maribor pokazal ogromno srce – Janez Janša in Vinko Gorenak pa pravi svinjski diktatorski obraz

Diktator Janez Janša si je, s svojo vlado, včeraj podpisal kapitulacijo. Zdaj to ne zadeva več samo Maribora. Zdaj je to zadeva vseh državljanov, ki ne podpirajo levo desnih politikov, ampak zahtevajo pravičnost in ponosno državljansko držo. Zdaj prihaja na površje tistih 60% državljanov, ki se ne strinjamo in ne odobravamo svinjarij naše politike in politikov zadnjih 20 let. Tovarišice in tovariši, gospe in gospodje – revolucija se je začela. Gverila je na pohodu, povratka ni več…..

Iskra ljudske revolucije je preskočila včeraj v Mariboru. Lahko bi preskočila kjerkoli v naši mali podalpski. Udarneje se je začelo v Kopru na Primorska ZAvedno, ko je 70k glava množica glasno izžvižgala Janševo vlado, ki ni upala takrat priti niti blizu. Takrat ni bilo niti Boruta Pahorja, ki, kot Primorec, ni podprl Primorcev in takšen Primorec ne more biti moj predsednik.

Že spomladi sem lepo povedal, da se Janševa vlada v svoji eotripovski diktatorski samovšečnosti sploh ne zaveda, kaj se dogaja na terenu. In Mariborčani so včeraj demonstrirali, kaj je v resnici tlelo v srcih poštenih državljanov, državljanov, katerim niti približno ni vseeno za prihodnost te države. Moj poklon Mariborčanom. Zdaj smo vsi Mariborčani.

Diktator Janez Janša seveda noče ljudske volje. Zato je s svojim postreščkom Gorenakom poslal nad ljudstvo glavnino oboroženih policijskih sil. Janez Janša je napadel svoje lastno ljudstvo. Mirne in neoborožene demonstrante je brutalno napadel s silo. Napadel je otroke, ženske, starejše in vse vmes.

Janša je včeraj dokončno izdal lastno ljudstvo in za to dejanje mu lahko ploskajo samo enaki smradi njegovih podpornikov.

Policija je včeraj, po ukazih Vinka Gorenaka, prekoračila in zlorabila vsa pooblastila. Svinjsko in brutalno. Policija je bila tista, ki je sprožila izgrede. Dokazljivo in dokazano. Brez razloga so začeli špricati solzivec na do takrat mirne demonstrante. Policije, torej Gorenaka, niso brigali nedolžni otroci, matere….E moj Gorenak – gotof si !

Samo za primerjavo. Ko so lani študentje na demonstracijah praktično demolirali parlament in celo poškodovali nekaj policajev, ki so stali v zidu pred parlamentom, takrat policija ni ne izzivala ne posredovala proti demonstrantom, čeprav je imela milijon razlogov. Kresalova je vedela, kaj lahko zaneti…..

Gorenak pa je nad Mariborčane spravil ves policijski arsenal, celo konjenico. Zakaj že? Aja, da bi pokazal, kdo je glavni frajer v državi. Gorenak je s to potezo definitivno zlorabil svoj položaj in si zabil še zadnji razlog, da na interpelaciji odleti.

Gorenak je trdil, da so bile demonstracije nelegalne. A tvoja kraja referendumskih podpisov pa je bila legalna, a Vinko ?

Nemire je povzročila policija. Zdaj v to ni več dvoma, saj so video posnetki, kako je policija sama izzivala nerede že na poti ogledovanja po celem svetu.

Za to policijsko nasilje ni opravičila in najmanj, kar bo moralo slediti, je kaznovanje, odstavitev Gorenaka iz ministrskega položaja zaradi zlorabe položaja. Janša še pride na vrsto. Oba sta namreč tudi v tem primeru grobo kršila človekove pravice in verjamem, da bosta za to primerno kaznovana.

Ampak, naj zveni še tako čudno, je ta Janša – Gorenakova diktatorska svinjarija za nekaj dobra. S tem dejanjem so namreč samo še zelo okrepili odpor in upor proti vladi in skorumpirani politiki. Zdaj je ljudstvu tudi dokončno jasno, da Janševa politika noče dobro naši državi, ampak jo hoče uničiti.

Gorenak naklada, da bo policija poiskala krivce. Kakšne krivce, Vinko? Če misliš na tistih 50 Janševih podtaknjenih delikventov, ki so po njegovem diktatu metali kocke v policaje, potem njih imena veš, ker so tvoji plačanci.

Če pa misliš, da so bili krivci 10k nedolžnih in neoboroženih demonstrantov, s tvojo silo brutalno napadeni, potem moraš vedeti, da od danes naprej iščeš že nekaj 100k takšnih krivcev. Pa da se ne boš utrujal v iskanju – sam si kriv, da bo teh nekaj 100k krivcev našlo tebe in Janšo.

Ljudstvo je mogoče nekako še trpelo to socialno Janševo uničevanje, ampak zdaj, ko je Gorenak udaril s palico, se bo bumerang vrnil.

Ljudstvo si ne more in ne bo dovolilo, da bi ga politiki najprej odirali, potem obtoževali za trenutno stanje, dodatno ustrahovali, za finale pa še dobesedno nabili po grbi.

Noben normalno trezen državljan noče in ne rabi politikov, ki celo s policijsko silo branijo dobesedno lopove in škodljivce našega ljudstva, takšnih kot Kangler in podobnih.

Verjamem, da se bo po včerajšnjih dogodkih v Mariboru, na to sem opozarjal že v prejšnjem zapisu o mariborski vstaji, politika ponudila kot rešitelj  Kanglerjeve situacije in verjamem, da bo čudežno v tej rešilni ponudbi izstopal ravno SDS. Naključij ni.

A verjamem tudi, da se bo ljudstvo, več kot pravilno odločilo, zdaj ko je jasno, da jih je ravno Janša SDS vodja z Gorenakom in policijsko silo napadel in jim teptal demokratične pravice.

Verjamem tudi, da se je proti našim lokalnim in parlamentarnim skorumpiranim in proti državljanom politikom z včerajšnjim dnem tudi uradno začelo gverilsko delovanje tistih 60% do sedaj politično neopredeljenih državljanov. Državljanov, ki resnično želijo dobro tej državi in našim bodočim rodovom.

Jasno je, da vsa slovenska policija skupaj, Pahor bi kot predsednik nad svoje ljudstvo poslal še vojsko, ne bo več niti bleda senca tistega, kar so prikazali včeraj v Mariboru, ko bodo prisiljeni biti razpršeni po različnih mestih naše male podalpske v demostracijah ljudstva na isti dan.

In zdaj ko dokazano vemo, da diktatorja Janše policija, čeprav jo plačujemo vsi za delovanje, dobesedno mlati tudi povsem nedolžno ljudstvo po ulicah Maribora tudi nekaj ur po demonstracijah, vemo tudi, da tej isti policaji niso v službeni uniformi non stop, vsaj v trgovino pa itak morajo iti.

Naj zapiše zgodovina, da se nikoli ne pozabi – včeraj se je v Sloveniji tudi uradno rodil Janšev državni fašizem. Gorenakova policija je po vzoru gestapovskih prijemov, s konji, solzivcem in helikopterjem izzvala nasilje in napadla mariborske otroke, starše in upokojence. Včeraj se je v Sloveniji začela vojna med diktatorsko skorumpirano oblastjo in poštenim ljudstvom!

Pa ne pozabimo tudi tega – Borut Pahor, predsedniški kandidat, je zelo odločno izjavil, da ne podpira ljudskih demonstracij, podpira pa Janševo vlado. Torej tudi takšna Janša-Gorenak dejanja, katerim smo bili priča včeraj v Mariboru.

Ampak, Janez Janša in parlamentarci, to morate vedeti – Mi smo včeraj samo malo prišli. Naslednjič nas bo več….In vedno več…Vse dokler vas ne bo več !

p.s. po objavi :

Danes popoldne so se začeli ljudski protesti tudi v Ljubljani. Prvih 500 protestnikov je izžvižgalo Jankovića in Gorenaku podelilo naziv – FERTIK JE !. …se nadaljuje po različnih mestih naše male podalpske….

Don Marko M

23 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Maribor pokazal ogromno srce – Janez Janša in Vinko Gorenak pa pravi svinjski diktatorski obraz

 1. >>Gorenak naklada, da bo policija poiskala krivce. Kakšne krivce, Vinko? Če misliš na tistih 50 Janševih podtaknjenih delikventov, ki so po njegovem diktatu metali kocke v policaje, potem njih imena veš, ker so tvoji plačanci.

  Lahko tole podkrepis s kakim dokazom? Pa ce mas linke do teh videov kjer je vidno da je policija zacela sranje delat.

  Ne me narobe razumet, sem “s tabo”, ampak se mi zdi da je v taki delikatni situaciji treba vse kar napises podpreti z dokazi, ker drugace je to samo se ena brezvezna debata, kjer vsak napise tisto kar bi rad, resnica je pa skrita …

 2. Jan….seveda, izvoli…lahko izbiraš še med vsaj 100 posnetki na Youtubu…zaenkrat ti prilagam tega, ko so policaji začeli brez razloga s solzilcem napadati demonstrante in tako v bistvu oni začeli izgrede….in Jan, saj ti ni treba biti z mano, dovolj je, če si za pravičnost….
  http://www.youtube.com/watch?v=kvnHG-CVq40
  httpv://www.youtube.com/watch?v=kvnHG-CVq40

 3. Dokler govorica ulice nima svoje agende ( združevalne zgodbe , kot sta jih imeli buržuazna in proletarska revolucija) , je edina korist, da požene oblastnikom malo strahu.
  Borba za staro pravdo še ni nikoli pomenila zmage. prihajajo časi nemirov, turbolence, vendar novega bolj pravičnega sveta še ni na obzorju.
  Morda je sedaj Janši jasno, kako prav je imel Pahor s svojimi reformami in kako prav je imela Katarina Kresal, ko je hotela nabaviti še en vodni top.

 4. stric Marč

  v bistvu nočeš videti dogajanj ljudstva v ozadju, kakor tega ni hotel videti Janša….tako tudi ne vidiš oz. nočeš videti, da združevanja ljudstva že potekajo….in tukaj ne gre za borbo za staro pravdo, ampak novo pravdo…..dokler pa ljudstvo ne teži k pravičnosti, toliko časa je ne more biti….ampak ta pot se je začela in Janševo dvigovanje roke nad lastno ljudstvo je le začetek korenitih sprememb med ljudstvom, akterega niti vodni topovi ne bodo več ustavili….lahko bi bilo vse drugače in mirneje rešeno, če bi naši politiki tako hoteli….

 5. Bravo štajerci, prvi ki so dojeli da so levi/desni igrice samo metoda za razkol med narodom da lakho prašiči in psi mirno kradejo vse kar je za pokrast in še za 100 let naprej.

 6. Tuji poročevalci so videli, kaj se je dogajalo, tako, da naj minister Gorenak, ki še kar misli, da je miličnik, neha zavajati. Niso vsi tako tupi, da bi razumeli samo jezik vladajoče hunte, ki ji pripada.Je treba prečekirati še tuje portale ……..

 7. Primitivizem, ki ga je desetletje podžigala desnica, se ji sedaj vrača kot bumerang. Elita trepeta, vendar vidi v protestnikih ljudi, ki jih je ustvarila sama.

 8. Maribor predstavlja celo Slovenijo. Bravo Maribor samo do konca je potrebno iti. Da smo pravna država, danes ne bi bilo nobenega mariborčana na ulici, ker bi Kangla že sedel za rešetkami zaradi korupije. Imamo nesposobno policijo, sodstvo, tožilstvo.

 9. Vete ka bo jutri Janša dal v izjavo za javnost ?
  Bonitetne ocene nam bodo padale zaradi nasilnih protestov.
  Ljudstvo mu bo pa mirne duše odgovorilo : TAJKUNE IN SKORUMPIRANO POLITIKO HOČEMO IMETI NA DOBU.

 10. Bravo Štajerci! In ne mislim (zgolj) tistih, ki so metali granitne kocke in jajca, temveč vse tiste, ki so s svojo prisotnostjo aktivno ali zgolj molče podprli vstajo proti politikantstvu, klientelizmu, samodržnosti, manipulaciji in izigravanju ljudi. GOTOF JE, SVIJA!

 11. Jaz sem bil na protestih samo na začetku. Bilo je toliko ljudi, da niti na Trg svobode nisem mogel, bili pa so vseh vrst, tudi upokojenci pa kar nekaj mladine. Zdaj, gotovo je bilo med njimi tudi nekaj razgretežev, ampak po moje je bilo policiji ukazano, da da ljudstvu lekcijo, da se v prihodnje ne bo več drznilo upirati.

  Verjeti ministru Gorenaku, tistemu ministru, ki je samo slučajno založil podpise za referendum pa res ne gre. Tragedija, da takšne, ki bi jih morali poslati v zapor, brani slovenska policija.

  Še kar se tiče lekcije, ki so jo ljudstvu dali včeraj zvečer: proteste je treba naslednjič izvesti na več krajih hkrati, tako da bo policija imela težavo s pokrivanjem, priskrbeti pa si je treba tudi maske.

 12. bravo Sašo, tako se dela….minister Gorenak je itak prvi, ki bo odletel v čiščenju parlamenta, vsi ostali pa počasi lepo po vrsti….kolikor pa mi je znano, se bodo protesti razpršili korak za korakom po različnih koncih države….ker je treba malo razbremeniti Mariborčane in ker tako razbite policije ne bo niti Janša več zložil na kup, sebe itak ne bo več….prvi del cilja je jasen – Gotofi so !…..

 13. Mariborčan dr. Franc Trček:
  “Sprašujem vas, kaj bo naslednje? Nam boste uvedli policijsko uro? Spašujem vas, kako naj razložim našem devetletniku, zakaj so na nas metali solzilec? Zato, ker si želimo živeti v normalno (so)upravljanem mestu in občini?”

 14. Včeraj je le Jernej Pavlin, vodja službe za stike z javnostjo s SDS, zapisal: »Slab dan za jugoslovenijo. Najprej priznajo, da uradujejo s Cipra, potem izgubijo soočenje na TV, pa še policija jim spusti solzivec v Mb.”

  Za tiste, ki še podpirate SDS.

 15. Policisti organizirano sprovocirajo situacijo med množico, ki je ocenjena kot varnostni riziko in jo je potrebno umakniti.(nekdo-kriminalist pod krinko-začne npr. razbijati izložbe, ostali sledijo, nakar policisti poredujejo proti “vandalom” …) – učbeniški primer.

 16. Tudi naslednjič bom stal tam in to iz dveh preprostih razlogov:
  1. ker vsak glas šteje
  2. ker bom pazil na tistega, ki bo stal zraven mene
  Brez odstopanja, brez popuščanja in brez obžalovanja.
  Če pade eden, pademo vsi

 17. VINKO! GOTOV SI!
  Roko dvigaš nad ljudstvom, ki je suvereno v tej državi!
  Ne bomo se dalo orožarski mafiji in raznim korumpiranim županom!

 18. Bil sem šokiran nad neizmerno silo, ki jo je uprabil Gorenak nad Mariborčane in kako je instrumentaliziral policiste. Marsikateri navadni policaj bi raje bil v množici protestnikov, pa je moral opraviti svoje delo. Takemu ne želim granitne kocke v glavo. Sumim pa, da so določeni ljudje bili najeti, da delajo zgago samo da očrnijo legitimne proteste. Zahtevam odstop ministra in šefov policije, ki so se izživljali nad množico, pravtako zahtevam, da Kangler in Janša odstopita, ker nimata več zaupanja volilcev. Naj bo 2012 leto volitev, naj jih imamo 3 če treba, naj se končno počisti z kariernimi politiki, ki uničujejo demokracijo in plenijo državno blagajno. Če bi dva dni nazaj bil doma v Mariboru, bi se pridružil shodu. Vsaka čast tistim, ki so se zbrali. Se veselim 3. vztaje.

 19. Še pred volitvami sem napisal, da bodo ljudje janše siti šele ko bodo dovolj lačni.

  Žal ljudje zelo hitro postajajo lačni.

 20. Marko,
  strinjam se, da morata pasti tako Janša kot Gorenak. A ne glede na to, policijske akcije ne gre kar tako na počez obtoževati.
  Jaz presojam policijsko akcijo samo (na svojem blogu) kot korektno. Odpovedala pa je politična elita, ker ni razumela – hotela razumeti manjših demonstracij nekaj dni prej!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *