30. november – Petek, dan za začetek padca skorumpiranih politikov !

Po Mariboru se je včeraj začela dogajati še Ljubljana. Ljudska vstaja lovi polne obrate. Postaviti se zase postaja krovna vrlina poštenih in pravičnosti željnih državljanov. Ja, res je bil že čas. Tudi v Ljubljani se je začelo številčno, a to je itak šele začetek nadgradnje masovnih dimenzij. Le pogumni začnejo. In pogumnih nas je vedno več, tako, da bo že ta vikend pogumno po različnih mestih. Začela se je resnična osamosvojitev naše male podalpske….

V Ljubljani so včeraj tik takale ure. Skorumpiranim politikom, ki hočejo dokončno uničiti našo državo. Ljudstvo ej začelo dvigovati upognjene glave, plod ponižanj in ustrahovanj oblastnikov, sploh Janševe vlade. Ponovna slika druženja vseh generacij ljudstva, politično nezasužnjenih, upokojencev, mamic z otroci, mladih in vsega vmes, je bila nova nepozabna slika, ki piše korenito spremembo zgodovine državljanov naše male podalpske.

Očitno je bila lekcija policiji, zaradi zlorabe prekomerne sile v Mariboru zaenkrat dovolj v poduk, da so v Ljubljani sicer popolnoma izolirali Šubičevo, a izločili helikopter, konjenico in solzivce. A spet so policaji izzivali in povzročali nasilništvo. Bomo že preživeli tudi njih.

Odlično opravljeno, Ljubljančani. A zdaj gremo naprej….prihajajo Jesenice, Koper, Kranj, Celje, Murska Sobota, Postojna, Novo Mesto, Gorica, Izola, Domžale, Velenje, Ravne na koroškem….skratka prihaja ljudski naval za osvoboditev Slovenije izpod krempljev izdajalsko skorumpiranih politikov.

Spomladi sem napovedal, da se bom čez poletje odpočil, ker nas čaka peklenska jesen. In zdaj je tukaj. prihaja pekel za politike. A za ljudstvo jesen mavričnih barv, ki združuje državljane naše male podalpske v eno veliko srce, ne glede na barvo, spol, garderobo, drugačnost…..Veliko srce, ki bije za pravičnost in napredek naše države. Srce, ki ljubi iskreno svojo domovino.

Napočil je čas, da naši ljubljeni deželi vrnemo, kar nam pripada in kar so nam politiki pokradli. Napočil je je glas ljudstva. Glas, ki se širi kot sončni žarek na vse strani in ga ne bo nikoli več nihče utišal !

Za bodoče protestnike je dobro vedeti…..

Gorenak – Fertik si ! Tudi ti…..
Ne nasedajmo floskulam politikom in sodnikov, da ne smejo dopustiti, da državi zavlada ulica. Oni se bodo res trudili za to. S takšnim izražanjem izkazujejo samo še večje nespoštovanje do državljanov in dodatno ponižujejo ljudstvo, ki smo jih hranili vsa ta leta, da so oni zapravili večino našega premoženja. Odgovarjati bodo morali ljudstvu za vsak koruptivno zapravljen cent in zapravljen ugled in ponos te države, tako levi, kot desni.

Demonstracije oz. protesti so legitimni. So ustavna pravica. So naša dolžnost ! Pa če se Gorenak razpoči v razlaganju, da temu ni tako. Sploh pa, kdo še verjame policaju, ki je kradel naše podpise. Gorenak hoče prijavljene demonstracije, da bi lahko ustrahovali organizatorje. Janša hoče pozapreti vse državljane, ki ne podpiramo te vlade.

Izvolite gospoda. Organizatorjev nas je že nekaj 100 tisoč, a v zaporih je protora le še za vas.

Kljub Gorenakove sfriziranemu votlemu medušesnemu organu, nam shodov  ni potrebno prijavljati. Sploh en Gorenaku. Shajati se, družiti se, je zakonska in svobodna pravica slehernega državljana in za to ni potrebno dovoljenje Janševe klike. Oblast smo ljudstvo.

Lahko se shajamo kjerkoli, kadarkoli, s komerkoli. In oblečeni smo lahko kakorkoli, tudi v majicah z napisom Gotofi so!, neovirano imamo pravico se gibati tudi s plakati, letaki, pa čeprav na njih piše isto ali Fertik si!, ali kaj podobnega. Protesti so legitimni.

Bodimo ponosni – ne nasedajmo provokacijam ekstremistov
Zelo pomembno je, da na demonstracijah ne nasedamo provokacijam ekstremistov. Tako levi, še dosti bolj pa klero desni ekstremisti, ki so slepo ali zavedno  podvrženi škodljivim politkom, ki so 20 let uničevali to našo državo, bodo poskušali na demonstracijah ustvarjati nasilne izgrede. Njim je v interesu, da se prihodnost našim bodočim rodovom ne spremeni na bolje, ampak, da ostane v dosedanjih koruptivnih okvirih, ki so skoraj pokopali našo državo.

Zato se od takšnih ekstremistov na demonstracijah distancirajmo. Zlahka jih bo prepoznati, saj bodo na demonstracijah vidno samo za to, da bodo razbijali okolico, tako, kot so to do sedaj počeli njih vodje, torej politiki, proti katerim se demonstracije izvajajo.

Sprejeti moramo dejstvo, da bo diktator Janša z Gorenakom težil k uporabi policijske sile,tudi če ne bo potrebe. V ta namen izzivanja provokacij so policaji tudi dodatno usposabljani. Uporabil bi Janša tudi vojaško silo, ampak ta je v domeni ukaza predsednika republike in zato hoče Janša Boruta Pahorja, ki sicer nasprotuje ljudskim protestom, za predsednika.

Bodimo pogumno  neustrašni….
Kljub provokacijam policistov, se nanje ne odzivamo s silo. S provokacijami ja, silo ne. Policaji namreč postanejo izjemno živčni, če se kdo ne odziva s silo na njih provokacije. In z neodzivnostjo bo kateremu od njih zagotovo počil film, da bo vzdignil pendrek in tudi koga zadel. Ker bo policaj v tistem trenutku zlorabil svoja pooblastila je zelo pomembno, da se čim več teh zadev posname, tudi s telefonom, za kasnejše tožbe proti policajem in odškodninske proti državi.

Čeprav ni ne podlage, ne potrebe, bo policija zelo verjetno spet uporabljala solzivec. Janša z Gorenakom pač ne izbira sredstev, da skorumpirane politike obdrži na oblasti. Zato je pomembno tudi, da imaš s seboj plastenko vode in robček, katerega navlažiš in si postaviš na dihala v takšnem primeru. Posebej je treba snemati policaje, ki škropijo solzivec.

Brez panike! Četudi je namen policije ustvarjati paniko, ne nasedajmo. Ostanimo skupaj vsaj po trije, štirje in pazimo drug na drugega tudi s snemanji telefona ali kamere.

V primeru, da policija koga privede, je potrebno po izpustu takoj k zdravniku in zapisati morebitne poškodbe, če so nam jih policaji povzročili. Ravno tako je treba vložiti takoj ugovor zoper plačilni nalog, v kolikor je bil izdan. Jaz bom, v kolikor me doleti takšno ravnanje policije, dodatno še prijavil takšnega policista na policiji zaradi nasilništva v zlorabi položaja.

A ponavljam – ostanimo v normah nenasilnega protestiranja. Dejstvo je, da bodo policijske enote vedno bolj okrnjene tudi zaradi tega, ker bo vedno več protestov po različnih koncih države. In ko bodo vsi protesti združeni na isti dan, celo v ponavljanjih, bo policiji zmanjkalo članov. Zagotovo pa bo kar nekaj policajev prestopilo v vrste protestnikov, ker je nekaterim že jasno, da ne bodo več ščitili skorumpiranih političnih lopovov.

Zavedajmo se, da etiketo nasilnih demonstracij lepi ravno Gorenak, ki izdaja diktat nasilništva policajem. Torej je jasno, da je nasilna Janševa vlada, ne protestniki. Tuji mediji so prisotni, snemajo, poročajo, namen protestov pa je, poleg čiščenja parlamenta, prikaz nasilništva Janševe vlade, ne pa protestnikov.

Naši politiki so skozi celo samostojnost, praviloma vedno isti, dobesedno brisali in izbrisali ljudi in dediščino skupnega premoženja. Poniževali in norčevali so se iz državljanov te naše male podalpske. Plačilni dan zanje prihaja..

Ja, napočil je čas. Predolgo smo čakali. Čas je, da vrnemo to našo malo podalpsko ljudstvu. Čas je, da skorumpirano škodljive politike, ki ponižujejo in zatirajo lastno ljudstvo, pošljemo na smetišče zgodovine, s primernimi kaznimi za povzročeno škodo.

Čas je, da vrnemo tej državi ponos, pravičnost, svobodo za vse državljane. Čas je, da počistimo parlament in izdajalsko skorumpirano nesnago ! To smo dolžni tudi sebi, predvsem pa našim bodočim generacijam potomcev.

Začela se je 1. ljudska vstaja v samostojni Sloveniji – vedno več nas bo, vse dokler njih ne bo več !

Don Marko M

19 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “30. november – Petek, dan za začetek padca skorumpiranih politikov !

 1. Najprej Mariborčani zahtevajo odhod Kanglerja. Vsak razumen državljan zahteva za začetek tudi odhod Gorenaka.Čas je za lustracijo kompletne politične elite.S protesti naprej!

 2. Konec floskul o pomladi, o stricih. Vašo pomlad je vzel vrag. Vaša politika je zgnila.Zato vas bomo počistili iz parlamenta.Samo upor prinaša napredek ljudstvu.Zbogom ste!!

 3. In mi naivneži smo mislili, da je komunistična oblast najhuje kar se nam lahko zgodi.. ajej.. naivnost in še enkrat naivnost.
  Tole kar je sedaj vlade ni primerljivo.Fertik so!

 4. To bo zdaj druga republika, vendar ne po meri SDS, ampak ljudstva. Protesti proti taki politiki na vseh nivojih so krvavo nujni, da se nekdo nečesa zave ali pa bo moral položaje zapustiti. Žal, predolgo je tudi SDS skupaj s podrepnico NSi hujskala in spirala ljudi.Ko je konec, je konec, kaj politikom še ni jasno.

 5. Iz tvojega profila:
  Politično prepričanje : Liberalec do konca

  Rdeča zvezda in liberalec do konca??? WTF???

  Malo je koristi od oči če je um slep.
  🙂

 6. Petra, ker vidno kažeš slep um….vedno sem in bom spoštoval rdečo zvezdo, kot simbol prve in edine prave osvoboditve našega naroda v celotni zgodovini, spoštujem torej vrednote NOB, ki se je končal 1945….liberalizem pa je moja stvar, ker živim danes, ne pa leta 1940 – 45……če še česa ne razumeš, kar vprašaj, da ne oslepiš po nepotrebnem….

 7. Nekoč so policaji bili del naroda, danes del represivne Janšistične policije. Mi smo res bili butli, da smo takrat stali na Roški in vzklikali v podporo bodočemu diktatorju!

 8. Zgodila se je ulica in politična elita je zbegana. Narod ne protestira proti poziciji ali opoziciji, ampak proti vsem. In tukaj se vidi vsa beda naših politikov.

 9. 20 let kraje, korupcije, zapravljanja denarja je dovolj. In vedno isti obrazi v slovenski politiki, ki so se vsa ta leta dodobra okoristili, narod pa živel vedno slabše. In temu enkrat mora biti konec.

 10. Če smo se ljudje organizirali za čiščenje nesnage po poplavah, se bomo pa organizirali še za čiščenje politične in kapitalistične NESNAGE. Naj gredo v svoje obljubljene dežele ( Cipre, Avstralije…….) dokler še je čas.

 11. Dovolj je take politike! Čas je za nove, neobremenjene in od narkomafije neodvisne in neskorumpirane politike.

 12. Škoda, da je blo mal ljudi na volitvah – tako se je opcija, ki jo folk daleč NAJBOLJ sovraži še bolj utrdila na oblasti … pomembno je, da se ne pustimo zlorabit:

  Vzorec po katerem deluje je naslednji:

  1) najprej nardi pizdarijo, takšno da bi ga skor vsak, na najbolj krvav način fental.
  Takoj in na mestu.

  2) potem se potuhne in čaka komentarje in reakcije.
  2a) folk se zbere in potrudi oblikovat čim boljši, negativen komentar tega
  kar se je zgodilo (imajo cel kup TV oddaj na ‘to’ temo …).
  2b) po potrebi pošlje pred kamere pajdaša, ki se zgraža nad tem ‘kako zelo
  nedemokratično’ je bilo to početje (ja, nad njim) z namenom, DA ZADEVO
  RAZVODENI (če ni G.V. na razpolago, pošlje koga druzga …)

  3) ko se stvar samo malce poleže, s skisanim obrazom junaka (Svetlana bi to še
  bolj lepo povedala …), ki ga je ta narod kokr ‘neznansko razočaral’, …. s
  popolnoma ISTIMI komentarji, ki so bili prej namenjeni njemu, pljuva po vseh,
  ki jih hoče uničit ( seje izmišljotine kot je naprimer ta, da so bili na protestih tako
  DESNIčarski kot LEVIčarski skrajneži. Vsi smo seveda videli samo desničarske,
  ki jih je poslal on).

  4) nikoli ne čaka dolgo, do naslednje svinjarije (ves čas dreza v rano, da si folk ne
  more priti na jasno kaj od tega, kar trobijo njegova ‘občila’ je sploh res – zato se
  mora vse odvijati čim hitreje. Tako kot se recimo že eno leto sprejemajo zakoni).

  5) vedno se trudi biti žaljiv do VSEH in se vede kot bi imel opravka z največjimi idioti,
  brez kakršnegakoli spomina.

  6) to početje se mu VEDNO obnese, ker tolikšen presežek jeze in besa kot ga sproži s
  svojim sranjem, vsak pri sebi le nekako zatre, saj civilizirani ljudje tega pač ne bi
  zares naredili in potem tudi … naredijo … NIČ …

  Zgodba se potem ponavlja … do protestov …

  Protesti, ki se sedaj odvijajo spadajo pod točki 2 in 3, točka 4 pa je najnovejši predlog za spremembe ustave. No, vsi itak vemo samo to, da je treba ustavo spoštovat, ne pa da jo spreminjajo tisti, ki jo najbolj kršijo, … se nanjo poserjejo. In vse zato, ker je kot taka neuporabna za njihove rabote – jih kot pravijo BLOKIRA, … ubožčke …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *