Koncert za termite – Dobrodelni koncert za uboge propadle tajkune – dopolni seznam

Vrh ledene gore se je začel topiti pod vročino protestov. Ja, do dna gore nas še čaka dosti dela. Franc Kangler odhaja. A ne slepimo se. Kangler odhaja zgolj kot župan, ne pa tudi kot svetnik DS. Protesti zoper Kanglerja se torej selijo v Ljubljano. Vse dokler ne izgine iz vsake možnosti (u)porabe davkoplačevalskega denarja. Tudi on. V senci Kanglerja pa Janša v vladi s svojo SDS nadaljuje koruptivnost zlorab….

SDS minister Zvonko Černač je v svoj resor zaposlil Marijana Hrvatina, sicer predsednika SDS v Kopru. Hrvatin je bil pred kakšnim mesecem pravnomočno obsojen na pogojno kazen 4 mesecev, zaradi zlorabe službene plačilne kartice na upravi za pomorstvo.

Kljub temu ga je vlada v času sodnega postopka nastavila za v.d. direktorja UP. S 1. decembrom, ko bi lahko spet postal direktor ga je, zaradi pritiska javnosti, minister Černač odpoklical. A ga praktično isti dan zaposlil v svojem Direktoratu za prostor na Ministrstvu za infrastrukturo in prostor.

Hrvatin bo poslej tam opravljal nadzor poglabljanje vplovnih poti in pristaniških bazenov v naši Luki. Ta dela, predvsem preko evropskih sredstev, opravlja podjetje INPO, sicer državno hčerinsko podjetje Luke.

Cilj Černača in Hrvatina, torej Janševe vlade, je seveda jasen – direktorski položaj v INPO za Hrvatina. Dosedanji direktor Mirko Pavšič namreč marca 2013 odhaja v penzijo.

Stric iz ozadja – natanko tako se je oklasificiral Marijan Hrvatin, ko je odhajal iz UP. Zdaj tudi jaz ne morem več reči, da ne poznam nobenega imena stricev ozadja. Hrvatin je namreč tamkajšnjemu predsedniku sindikata  Loredanu Cetinu, povsem v duhu delovanja svoje stranke, v grožnji prijavil : “Zdaj grem od tu, a ne skrbi, še bom imel besedo na Upravi za pomorstvo. Iz ozadja!”

Janševa vlada pa hoče nekaznovanega izpustiti, poleg vseh tajkunov, ki so z njih pomočjo pokradli davkoplačevalske milijarde, tudi vedno bolj zloglasnega Zdenka Pavčka. Pavček ima zdaj nabranih že za preko 300 miljonov kreditnih dolgov, katere je nabral preko davkoplačevalskega denarja v obliki posojil NLB.

Pavček je kredite dobil, kot vsi naši tajkuni, na lepe oči in brez vseh garancij. Kdo je odobril te kredite tajkunom je znano in to polna imena, ampak naši politiki parlamenta, z vlado na čelu, nočejo seznama predstaviti javnosti. V še večji posmeh vsem nam si ta seznam lahko ogleda vsak tuji potencialni kupec NLB. Torej tujec lahko, mi davkoplačevalci, ki smo oropani, pa ne. A prepričan sem, da bo ta seznam kmalu v javnosti.

Zoper Pavčka ni ukrepal niti fosilni sindikalist Dušan Semolič in to kljub temu, da Pavček ni poravnal ne pripevkov, ne plač delavcem. Semolič je očitno še bolj tajkunski, kot tajkuni in nič manj skorumpiran kot tisti, zoper katere protestiramo.

Pavček se sicer sedaj izgovarja, čeprav ga ne preganjajo ne poltiki, ne tožilstvo, ne sodstvo, da premoženja nima, čeprav ima v Srbiji premoženja za vse tuje dolgove. Dodatna kaplja čez rob je, da hoče sedaj Janševa vlada spet dokapitalizirati NLB in to za 375 mio, kar je po nekem čudnem naključju znesek, katerega Pavček dolguje NLB.

In tokrat podajam dva predloga, enega našim skorumpiranim politikom elite v parlamentu in drugega tebi, spoštovan/a sodržavljan/ka.

Vladi predlagam, da uvede – davek na brezposelnost. Že ker to ustvarjajo, naj še obdavčijo. En davek več, v poplavi novih odkritih in prikritih davkov te vlade, ki je predvolilno bila proti dvoganju davkov, lahko skorumpiranim politkom oblasti samo koristi.

Tebi pa predlagam, da pomagaš dopolnjevati seznam tajkunov, ki so s pomočjo politikov zajetno opustošili davkoplačevalska sredstva in so še vedno nekaznovani za to dejanje. Podajam nekaj imen, za dopolnitev seznama pa te vabim, da v komentarje spodaj vpišeš svoj predlog.

Poleg imen tajkunov lahko v seznam dodaš tudi imena kot so Hrvatin, torej tistih javnih uslužbencev, ki so svoje službe pridobili na podlagi nepotizma in/ali strankarske pripadnosti, torej preko skorumpiranih politikov.

Začenjam seznam – dopolni ga

Zdenko Pavček
Dušan Semolič
Bine Kordež
Hilda Tovšak
Ivan Zidar
Igor bavčar
Franc Kangler
Dušan Černigoj
Borut Pahor
Marijan Hrvatin
Stojan Auer
Luka Juri
Gordana Živčec Kalan

Dobrodelni koncert tudi za uboge propadle tajkune (iz seznama tudi)
Za skorumpirane politike parlamenta smo si enotni, da imamo vseh dovolj in da morajo zgasniti in to razločno povemo tudi z napisi DOL S SKORUMPIRANO LOPOVSKIMI POLITIKI ! ali podobnimi. Prav bi bilo, da se na napisih na protestih znajdejo tudi imena iz seznama, saj so za sedanje stanje krivi v enaki meri kot skorumpirani levo desni politiki ali celo še bolj.

Dobrodelni koncert za omenjene, ki bo sicer zgolj dodatni vložek že začetim protestom, bo potekal pod nazivom – Koncert za termite.

Izvajali bomo glasbeno delo Za grlo in uho, ponarodele ljudskega avtorja, pod taktirko državljanov. Nosilni glasbeni instrument dobrodelnega koncerta, ki preverjeno odlično sodeluje z žvižgom,  je – tamburin.

Tamburin se mi zdi odličen pripomoček, saj pooseblja zaključen krog – krog enotnih protestnikov državljanov in to glasnih. Pa še prvi in edini na svetu bomo, ki ga bomo uporabljali na protestih.

Vidimo se na protestih, torej tudi dobrodelnem koncertu. Prihajali bomo vztrajno, ponosno in pogumno – vse dokler jih ne bo več !

Don Marko M

7 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Koncert za termite – Dobrodelni koncert za uboge propadle tajkune – dopolni seznam

 1. Tamburin je odlična ideja.Bom Uporabila in delim naprej.Na seznam dodajam Gordano Živčec Kalan.Gotovi so!

 2. VABILO
  POSILVESTRSKI KONCERT
  ZNANIH SLOVENSKIH POLIT-IKON
  Dvorana Stožice, na sv. Tri kralje

  S P O R E D

  J. Privšek: MAČEK V ŽAKLJU ali CIFRA-MOŽ – poje Janez Šušteršič
  M. Sepe: PRIDI, DALA TI BOM CVET (D. Velkaverh) – poje Maša Kociper
  A. Strajnar: DAN NESKONČNIH SANJ (D. Velkaverh) – poje Janez Janša
  J. Robežnik: TI SI MOJA LJUBEZEN (E. Budau) – Ljudmila Novak, orgle
  T. Hrušovar: DAN LJUBEZNI (D. Velkaverh) – duet Ljudmila Novak&Janez Janša
  J. Robežnik: NA VRHU NEBOTIČNIKA (G. Strniša) – izvaja Mešani pevski zbor slovenskega parlamenta, dirigira Gregor Virant
  M. Sepe: MOJE ORGLICE (F. Milčinski) – igra Lojze Peterle
  M. Sepe: TIHO MELJE MLIN SPOMINA (B. Šömen) – izvaja Jože Tanko
  M. Ferlež: BALKONI MOJE MLADOSTI (E. Budau) – poje Eva Irgl
  T. Domicelj: JAMAJKA (T. Domicelj) – izvaja Jure Jankovič (po Youtubu)
  D. Porenta: TRIDESET LET (D. Porenta) – izvaja raper Ivan Zidar,
  back vokal: Dušan Črnigoj&Hilda Tovšak
  J. Privšek: KAKO SVA SI RAZLIČNA (F. Milčinski) – duet Franc Kangler&Zoran Jankovič
  O D M O R
  (med odmorom odlomek iz filma »STRICI SO MI POVEDALI«, kinooperater Borut Pahor)

  R. Kokošar/M. Švagelj: V VETRU RDEČIH ZASTAV (M. Pintar) – poje Janez Stanovnik
  Jure Robežnik: SKRIVOMA (E. Budau) – poje Vinko Gorenak
  M. Vlašič/B. Grabnar: PESEK V OČI (U.Vlašič) – izvaja Branko Grims (v narečju)
  Ati Soss: VČERAJ, DANES, JUTRI (B. Šömen) – poje Milan Kučan (na playback)
  Ati Soss: URA BREZ KAZALCEV (M. Košuta) – poje Žiga Turk – brez spremljave
  M. Sepe: BREZ BESED (E. Budau) – izvaja kvartet: Branko Marinič, Ivan Vogrin,
  Borut Ambrožič, Srečko Prijatelj
  M. Sepe: MALOKDAJ SE SREČAVA (G. Strniša) – Z.Jankovič&J.Janša (ta točka odpade)
  J. Privšek: SAMO NASMEH JE BOLJ GRENAK (E. Budau) – poje Danilo Türk

  Povezovalec koncerta bo Zmago Jelinčič – plemeniti

  Cena vstopnic je bila že obračunana pri DURS-su, zato je vstop prost. Reprize ne bo!

 3. A je še kje kdo, ki dvomi v koristnost protestov??
  Samo zaradi protestov, je odstopil Kangler, samo zaradi protestov je danes vlada vrnila univerzam 16 mil. evrov in samo zaradi protestov bo vlada v večji meri financirala prehrano v šolah.
  Torej?
  Gremo dalje, vse se da , samo če hočemo.

 4. Mucek,kaj je res šlo bolj hitro danes policajem na protestu? 🙂 Ma glej da ne pozabi Luko Jurija dat na seznam,ki nam bo rovinal anka muzej. 😉

 5. Islandci so bili na ulicah pol leta in uspelo jim je. Pa še načrt so imeli – ne samo za rušenje, ampak tudi za gradnjo novega sistema. V tem je point. 🙂 Aja, pa nismo protestniki in nismo demonstranti, ampak uporniki. Z razlogom 🙂 In če je treba, bomo tudi peli 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *