Nova vlada foksi lejdi Alenke Bratušek – Déjà vu

Po včerajšnji sredi ugotavljam, da je v naši mali podalpski, vsaj za dan, še najbolj srečnih tistih 27% katoliških državljanov naše male podalpske. Oni so dobili vsaj novega papeža. In to glanz novega. Jaz pa sem dobil vlado Alenke Bratušek, skupaj v paketu z ljudsko modrostjo – “bolj kot drek mešaš, bolj smrdi”. Za začetek so (se) premešali kar sami v parlamentu….

Potem ko so mladinci SDS privihrali na tiskovko, mahali z nekimi štirimi listi na katerih naj bi bile njih ugotovitve nekih spornosti magisterija Bratuškove, in tako dokazali, da jih je kretenskost njih starejših kolegov z Janšo na čelu še kako prevzela, Virantov Gregor pa je še vedno premikal kroglice na lesenem računalu, je Bratuškova že delila izvode koalicijske pogodbe….

Virant je uletel prisliniti svoj podpis na 30 strani dolgo koalicijsko pogodbo tik pred zdajci, ko je Alenka Bratušek stopila pred mikrofon in izrekla prvo komedijsko : “Politične krize je danes v Sloveniji konec”.

Alenka, ne se zajebavat. Krize nikakor ni konec, sploh ne politične. Konec jo bo šele takrat, ko nobenega, ampak prav nobenega od vas sedanjih 90, ne bo več v parlamentu. Zaenkrat ste se nekateri parlamentarci zgolj presedli v isti sobi, večina še tega ne.

Sicer pa je koalicijska pogodba praktično klon tiste iz začetka Janševe vlade in zdaj je še bolj čudno zakaj takrat Jankoviću ni uspelo zložiti vlade, Bratuškovi, ki je isto seme istega legla, pač. Aja, takrat se Janković in Lukšić nista mogla zmeniti, katera je edina prava leva stranka, PS ali SD, čeprav še slepi vidi, da so oboji v resnici zgolj pogoltni levaki.

In ko sem že pri Zoranu Jankoviću – Zoki je ob “zamrznitvi” predsedniškega statusa v PS, ob oddaji bianco odstopne izjave, takrat veselo zažgolel : “Datum bom vpisal tisti dan, ko ob Alenka Bratušek sestavila vlado”.  E pa Zoki izvoli zdaj, pa vpiši datum – da vidimo tvojo poštenost in ide ti, u životu ide ti…..

Od Alenke Bratušek in njene “nove” vlade, katero sicer priznavam enako kot Janševo, pa pričakujem naslednje :
– agresivno izničevanje in zmanjšanje korupcije za vsaj 50%, sploh v JS
– znižanje davščin realnemu sektorju za 50%
– razveljavitev vseh 160 sprejetih zakonov Janševe vlade
– razveljavitev slabe banke in holdinga
– expresno sojenje tajkunom in odvzem njih premoženja
– preklic EU uredbe podeljevanja koncesij za vodne vire
– takojšnjo doživljensko politično izključitev vseh plagijatorjev v parlamentu
– umik varovalnih ograj in posebnih policijskih enot izpred parlamenta v času ljudskih vstaj
– takojšnjo objavo seznama polnih imen in sojenje tistih, ki so odobrili vse tajkunske kredite od prvega dneva samostojnosti do danes

Evo, toliko za začetek. Samo toliko. Seznam je seveda dosti zajetnejši in ga bom dopolnjeval. Ampak za začetek, gospa Bratuškova, rešite zgornje točke. Časa imate 1 mesec, čeprav se to da rešiti v 2eh tednih. Dokler ne izpeljete uspešno zgornjih točk, se namreč v ničemer ne razlikujete od Janševe vlade.

Aja, pa ko boste hiteli odstavljati Janšev kader, katerega je pospešeno nastavljal še posebej v zadnjih dneh, odločno poskrbite, da jih boste odstavili brez vsakih odškodnin, da ne boste že v štartu državljanom nakopali za nekaj milijonov stroškov.

Sicer bi se spodobilo in celo rad bi vam, vladi Alenke Bratušek, rekel Srečno, ampak ta pozdrav je v lasti tovarišev rudarjev, knapov, s katerimi sem nekoč nekaj časa delil rove krtove dežele in zatorej odlično vem, da vam ni pisan na kožo.

Torej vas, Alenka Bratušek, do naslednjih črk, pozdravljam z –  Acta, non verba !

Don Marko M

Vlada Alenke Bratušek (blog Don Marko M)

14 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Nova vlada foksi lejdi Alenke Bratušek – Déjà vu

 1. Veš Marko,
  tisto kar si ti želiš brez revolucije ne bo šlo.
  V okviru obstoječega sistema pa lahko napredujemo le z majnimi koraki. Alenka nima problemov le zunaj stranke (opozicija, Janša) in problemov s stanjem slovesnke države,
  tudi v sami PS mora počasi rezati vpliv Jankovića. Če bi ga odrezala naenkrat, bi stranko najmanj preklala na pol.
  Zdi se, da se ti pri svojih kritičnih prispevkih ne zavedaš kompleksnosti problema.
  Pa lep pozdrav!

 2. Rado

  seveda, da ne bo šlo brez revolucije, nenazadnje se revolucija že dogaja….to pa, da se dogaja revolucija ljudstva priča samo, da revolucije za ljudstvo niso pripravljeni in nočejo izvajati postavljeni od ljudstva….
  verjel ali ne, ampak še kako se zavedam kompleksnosti problemov v naši mali podalpski, kot se zavedam, da je tudi PS del in povzročitelj teh problemov….naš sistem pa, ki je sicer že nekaj let v očitnem razsulu, bi pa moral s pravo politično voljo biti hitro in fleksibilno rešljiv v vseh težavah ravno zaradi naše majhnosti….težave pa itak niso neke nove, ampak že znane in nekaj let trajajoče, torej se ve kaj je delati….nenazadnje je Janša dokazal, kako se lahko z eno potezo skine 160 muh na en mah, čeprav s katastrofalnimi izvedbami….torej, če se da expresno sprejeti 160 za en penis zakonov, se jih da ravno tako expresno sprejeti najmanj toliko tistih okolju prijaznih….
  za Alenko pa sem že v svojem prvem zapisu na njen račun lepo poudaril, da je zgolj zaradi tega, ker je ženska, pač ne bom prav nič šparal….to pa, koliko in zakaj ji morebitna razklanost PS povzroča težave me res sploh ne gane, čeprav PS zgolj Alenka še drži nad gladino pred potopom….

 3. “nenazadnje je Janša dokazal, kako se lahko z eno potezo skine 160 muh”

  To ni noben dokaz Janševe sposobnosti, ampak je zgolj refleksija na vstajniško gibanje.
  To je hkrati edini izplen vstajniških gibanj (no pa Kanglerja so nesli). Odsihmal je vstajniško gibanje mrtvo. Neartikulirani so, fantazirajoči so v svojih predstavah o možnosti rešitev. Njihovi liderji v TV soočenjih so beda. Če na prihodnjih protestih ne bodo prišli z jasno vizijo in z ljudmi, ki so sposobni artikulacije, je konec!
  Pirjevca in njegovo skupino (edina, ki je bila sposobna artikulirati probleme in nakazati smer rešitve) so zatolkli.
  Organizirati oder, priskrbeti ozvočenje in glasbo je njihov skrajni domet.

  “al….to pa, koliko in zakaj ji morebitna razklanost PS povzroča težave me res sploh ne gane,”
  . . . ja in v svojih pričakovanjih si nerealen. S toliko negativne energije, kot je bila pričakana Alenka, ni bil soočen še nihče doslej. In če ne nočeš akceptirati težav, ki jih ima Alenka v PS (in zaradi tega malo počakati s kritiko) potem pač ne razumeš politike. Politika je umetnost možnega. Pokaži mi ime junaka, ki bi v tej situaciji, lahko naredil več. Alenka ne, Janša ne, Jankovič ne, Virant ne. Kdo torej? Morda Cerar? Sam dobro veš da tudi Cerar ne. Skuhali bi ga v političnem kotlu!
  Torej Marko. Dobronamerno te torej prosim, da nehaš pizditi (s to fazo mora biti zdaj konec), ampak predlagaš rešitve. Tu naj bo zdaj tvoj Rodos.
  V naslednjih kolumnah torej pričakujem predloge.

 4. Najpomembnejša je nova mandatarka, ki je čisto nasprotje pleškota: je brihtna, solarna, odprta, simpatična, sposobna, pozitivna, zdruzujoča, načelna, plemenita…itd… Res se že lažje diha v zatohli Sloveniji.

 5. Alenka & Co. so obljubljali mandatarja strokovnjaka, ministre strokovnjake … In zdaj imamo od teh obljub to “optimalno ekipo”. V stilu “bolj išta nego ništa”

 6. No tako kot je veljalo za Janševo vlado: 100 dni miru, pol pa bomo videl kam pes taco moli. Najverjetneje pa 5. vseljudska vstaja. Če se ne bodo že prej pojedli med sabo.

 7. Sam največji strahopetec je pa Lukšič. Tako je rušil vlado, kadar je le imel priliko, sedaj pa nima poguma, da bi pokazal svoje marksističe ideje o katerih je fantaziral v preteklem letu. Zanj bi lahko rekli veliko kokodakanja pa malo jajc.

 8. Dajmo počakat,kaj bo v parlamentu, nato pa,kako hitro bodo začeli vspostavljati nazaj socialno državo in nehali slepo kimati vsemu kar pride iz Bruslja.Vsak narod ima svoje specifične potrebe, ki morajo biti spoštovane, ne pa da se je porušilo vse kar smo že imeli v imenu neke EU, ki je še veliko bolj nemogoča skupnost, kot je bila Jugoslavija, kar nam je bilo tako zelo napoti, da smo jo morali razbiti do temeljev.
  To se mora spremeniti zelo hitro, sicer pa protesti ne smejo biti zgolj kulturne prireditve, pač pa bo potrebno kaj več, tudi fizična odstranitev barab.>

 9. Rado,

  jaz nisem rekel, da je bila tisto Janševa sposobnost, ampak sem le prislikal, da se vse da hitro rešiti, če se le hoče….
  in Rado, prve korake rešitev sem predlagal že v tem zapisu, pa čeprav jih ti, tako kot cel parlament, zavračaš….sicer trdim, da reševanje teh predlogov lahko zavračajo samo tisti, ki bi zaradi ureditve le teh bili krepko na izgubi….za preostale, tiste bolj hard predloge pa bom uporabil kar Alenkino strategijo in jih s protestniškim gibanjem predstavil tik pred dvanajsto, zato da, kot je rekla Alenka, ne bodo predmet polemik javnosti, pa tudi zato, da jih ne bi uporabili trenutno še parlamentarci in bi potem izpadli pametni, lepi in nedolžni….nenazadnje se moramo vseh njih rešiti v prvi vrsti….
  s tem pa, ko konstantno ponavljaš, da ima Alenka težave s PS, kar pomeni, da ima PS težave, samo potrjuješ, da hoče vladanje prevzeti stranka polna težav….po tej logiki je torej pričakovanje, da bi stranka, ki ni sposobna rešiti niti svojih vrst kako drugače vodila vlado, čista utopija….
  ponavljam pa, da ne razumem tvoje ihte poskočnosti vsakič, ko se omenja Alenka, še manj tvojih navedb, da sem karkoli negativnega rekel o Bratuškovi….ne Rado, to je šele moj drugi zapis, kjer omenjam Alenko in v obeh nisem izrekel še nobene negativne na njen račun, a tudi pozitivne ne….čeprav nisem preslišal, kako je povsem vehemntno poudarila, da Janković ni problem politike državne ravni, ampak samo in zgolj ljubljančanov….kot da financiranje Ljubljane ni problem vseh državljanov, kajne Rado…
  glede na to pa, da sem dokaj aktiven v protestniškem gibanju, pa se tvojim opazkam o gibanju lahko le nasmejim, pa brez zamere….pač vidim tisto, česar ti še ne vidiš, po svoje me celo veseli, da si med tistimi podcenjevalci gibanja, nenazadnje je to samo voda na mlin protestniškega gibanja….pa ne čudi se, če bova naslednje leto ob tem času rekla kakšno o novi vladi, v kateri bo že vsaj tretjina članov iz protestniškega gibanja, kar pa bo le začetek čiščenja parlamenta teh današnjih zakrknjenih fosilov….tega ne ustavi nihče več, pa če ti paše ali ne…

 10. Binč

  seveda 100 dni miru…da se lahko na miru pripravimo za naslednjo vseslovensko vstajo, že ker ta vlada, tudi ta, očitno nima namena prisluhniti protestniškemu gibanju in večini državljanov…

 11. Dragica,

  saj čakamo….jaz sem samo povedal, kaj pričakujem od vlade istih parlamentarcev in to ali vsaj nekaj od tega lahko začnejo reševati že v prvem mesecu….da so nas praktično vse državljane bivše Juge politiki takrat krepko nategnili s to EU pa danes itak ni več nobenega dvoma…..se pa čisto strinjam s tabo, da bodo morali protesti pritisniti na plin, v kolikor še kakšen mesec ne bo odziva parlamentarcev….če jih bo treba odnesti iz Šubičeve, se jih bo pač odneslo….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *