Hočem da se to vpiše v Ustavo !

Spoštovane bralke/bralci tega bloga. V nadaljevanju Vam predstavljam nov projekt, v katerega sem vpet z vsemi 10 prsti, po potrebi aktiviram še preostalih 10. V skrajnem primeru tudi 21ega. Opazil sem namreč, da te želje naših parlamentarcev, katere predstavljajo kot revolucionarne vpise v našo Ustavo, med državljani sprošča nelagodje, gnev, norenje in direktnagobec želje…..

Dejstvo je, da se naši parlamentarci z vpisovanji svojih želja v zakonodajo in Ustavo – zabavajo. Zabavajo na naš račun.

No, prišel je čas za naše želje, našo zabavo. Čas, da vsak od nas pove na glas tisto oz tiste svoje želje, katere je kopičil v sebi, čas, da jih pove odločno, samozavestno in brez dlake na jeziku.

Poslej bo imel namreč sleherni državljan možnost na glas povedati in zahtevati vpis svoje želje v Ustavo. Točno v ta namen je danes ugledala luč dneva projektna FB stran skupnosti Hočem, da se to vpiše v Ustavo !

Stran je prvenstveno namenjena izražanju želja državljanov, za katere s(m)o mneja, da morajo biti zabeležene v Ustavi, obenem pa je namenjena tudi medsebojni komunikaciji v podpiranju želja posameznikov.

Sodelovanje je enostavno. Obiščeš projektno stran in prebereš že zapisane želje državljanov, tudi zato, da lažje razumeš iz že predstavljenih želja državljanov, kakšen je končni namen podobe strani.

Celotno stran lahko lajkaš/všečkaš, kar velja tudi za posamezne že objavljene želje, katere seveda lahko tudi pokomentiraš. Z všečkanjem posamezne želje seveda le tej omogočaš, da korupcijsko preskoči seznam in pristane na samem vrhu tistih vpisanih v Ustavo, kar je seveda povsem skladno s korupcijskim statusom naše male podalpske.

In potem vpišeš še svojo željo. Ni pogoj, želja pač. Ker imaš svoje želje.
Seveda upam, da mi ni treba posebej poudarjati tisto o kultiviranosti obnašanja….

Tiste navite, navihane, (samo)ironične, cinične in spretnega humorja bodo izpostavljene na prvi strani, vse ostale ravno tako na prvi strani, a v dodatnem polju.

Pa še dva od vzorčnih že objavljenih primerov želja :
“Da ne pridem v menopavzo dokler čakam, da se oglasijo operaterji Mobitela. Hočem da se to vpiše v Ustavo !” Mojca T.
“Burek je lahko samo z mesom. Zame je burek naravna skupnost testa in mesa, ničesar drugega.Hočem da se to vpiše v Ustavo !” Matej Č.

Stran seveda lahko deliš in priporočaš vsem svojim prijateljem in na vse strani.

Sprosti se za trenutek od parlamentarnih in ostalih skrbi. Po svetu se govori, da državljani naše male podalpske nimajo smisla za humor, da se ne znamo pohecati kultivirano na svoj in tuj račun.. Ne verjamem. Čas je, da si in še komu olepšaš dan z vsaj kakšno minuto zabave.

Hočem, da se to vpiše v Ustavo !

Don Marko M

Hočem da se to vpiše v Ustavo ! (blog Don Marko M)

2 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Hočem da se to vpiše v Ustavo !

  1. Mucek,superca ideja. 🙂 Moje kombinatke so že začele zlagati svoje predloge za objavo.Fejsa nimam,ti bom tukaj svoj predlog povedala ti ga prenesi. 😉
    “Da ima vsaka ženska 3D tiskalnik,da si sprinta Johnny Deppa in plažo iz Karibov.Hočem,da se to vpiše v Ustavo !”

  2. Marko, tvoja teorija o ženskah s prekrižanimi nogami žal drži. Danes so predstavniki ljudstva (moji ne to) v parlamentu izgubili še zadnji delček mojega spoštovanja. Super ideja da se saj s humorjem branimo 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *