V Nemčiji revolucija, v Sloveniji prostitucija

Preko 600.000 nemškim gospodinjstvom letno odklopijo elektriko zaradi nezmožnosti plačevanja. Hudičeva, okoli vratu, zategovana zanka v zadolževanja brez možnosti povratka tlači v dno dna vedno večje število Nemcev. Sicer mi ni jasno, zakaj naši mediji nočejo predstavljati te življenske plati današnje Nemčije, a to ne spremeni dejstva, da je že preko 15 % Nemcev zaradi Merklinih “varčevalnih” ukrepov padlo v revščino. In še padajo…..

Mali človek, kar še posebej velja za upokojence in za določen čas pogodbeno zaposlene, ki so itak v večini, je v Nemčiji začel biti boj za obstanek. Boj za golo preživetje….

Vsaka podobnost med Angelo Merkel in pokojno “železno lady” Margaret Thatcher seveda ni naključna, nenazadnje je (bila) ajron lejdi Merklovi vzornica. Kot seveda ni naključje, da je Merklova vzornica Bratuškovi.

Nemčija, ki je že od konca 2. svetovne vojne praktično v lastništvu in diktatu ZDA, je ravno z Merklovo pokazala svoj drugi, za mnoge pravi obraz. Merkline skoraj 10 letne reforme prihajajo v kulminacijo in razgaljajo vsem na oči tisti drobni tisk teh reform tudi v Nemčiji.

Za osvežitev spomina. Merklova je še pred začetkom izvedb svojih reform, ki so v resnici refrome diktata ZDA, napovedovala, da bo naredila vse, da bo povečala konkurenčnost nemškega gospodarstva. In zato je sledilo….

Delodajalcem je bila podeljena “pravica”, da enostavneje in lažje odpuščajo delavce. Število delovnih dni v tednu lahko delodajalec poljubno oblikuje, seveda navzgor. Še posebej pa se je Merklova zavzemala za zmanjševanja socialnih pravic državljanov, kar se še vedno. Posledično niti ne čudi, da si je dovolila svojim državljamo odvzeti pravico do vode, kot človekovi pravici. 

In čeprav so ravno delavci juga Evrope tisti, ki so praktično zgradili današnjo podobo Nemčije, to Merklove ni oviralo da ne bi, v dodatno zaščito svojih reform, nacionalistično hujskaško vcepljala Nemcem, da so “južnjaki” sami delomrzneži, lenobe in zapravljivci, torej glavni krivci za krizo v EU, za katere mora nemški narod več delati in manj imeti.

Enostavne resnice jim Merklova seveda ni upala povedati, a prišel je čas, ko so Nemci tudi sami sešteli in spregledali. Postaja jim jasno, da ni toliko krivda v celi EU, kot je krivda v Merklinih kolegih v Bruslju, ki so te Merkline reforme potrdili v prenos izvedbe na EU raven.

Že lani sem napovedal, da bo letos začelo “pokati” tudi v Nemčiji in sobotni množični ljudski protesti po Nemčiji, katerim smo bili priče, so zgolj nežna predigra, proti temu, kar prihaja. Še letos. V Nemčiji državljani v protestih namreč Merklini (z)družbi ne bodo podarjali – rožic. Nimajo več časa za takšna sranja. Večina Nemcev zdaj namreč že dobro ve, iz izkušenj na lastni koži, da so Merkline reforme “varčevalnih ukrepov” namenjene predvsem ustvarjanju – živih mrtvecev.

Večine živih mrtvecev na eni strani in peščice vedno oblj živih na račun mrtvecev na drugi strani.

Preko 600.000 nemških gospodinjstev danes ne zmore več poravnavati položnic za elektriko in v nekaj letih se je takšnih nabralo že za preko 15% državljanov. Prizadeti so brez elektrike in tudi brez gretja pozimi, ob tem pa se cena elektrike in plina vsako leto povprečno draži za 10 %.

Tako so v ta začaran krog ob sveči in v mrazu padli predvsem upokojenci, katerim se pokojnine že leta niso zvišale, kljub enormni rasti življenskih stroškov zadnjih let, kakor tudi pogodbeni delavci z nižjimi plačami in starši samohranilci.

Ljudje padajo v hudičev krog brez vidnega izhoda – najprej so porabili osebne prihranke, zdaj pa, da bi si omogočali vsaj osnovne življenske pogoje, se morajo zadolževati. In zadolževati. In ko pridejo v krogu do cilja, ko se nimajo več kje in od koga zadolževati, sledi kolaps odklapljanja elektrike, plina in posledično dno revščine.

Na videz jo v Nemčiji mogoče bolje, če se sploh da v teh primerih govoriti boljše-slabše, odnesejo prejemniki socialne pomoči. Država jim sicer krije stroške električne energije in gretja, a le do določene višine, katero praviloma večina prekorači. In potem pridejo letni poračuni, na osnovi katerih potem prejemniku socialne pomoči le to znižajo v mesečnem obroku vse dokler dolg ni odplačan. In spet smo pri zgodbi kroga zadolževanja.

Mislim, da večje nizkotnosti, kot te, da se ne omogoča vsaj minimalno dostojnega življenja državljanom upokojencem, ki so 10letja s svojim delom pošteno živeli državo, kakor tudi, da delavec dela praktično za revščino, napornih razmerah in v stalnem strahu pred odpovedjo, država ne more prikazati.

V Nemčiji je torej vedno več trnja, kot rožic in ljudske vstaje se bodo začele množiti tudi do grškega scenarija, če ne še dlje. Mladi Nemci, tudi oni, so namreč ozaveščeno spoznali, da s takšnim načinom zanje ni prihodnosti. V Nemčiji se začenja ljudska revolucija.

Pri nas pa….Hja, pri nas pa večina naroda še vedno mirno čaka. Ali pa, namesto glasnega in jasnega izražanja lastne in usode potomcev skrbi za prihodnost, nekatere celo bolj zanima, da gredo na ulice protestirati, a v bran skorumpiranim  lopovom.

Naši parlamentarci pa se medtem, tudi pri Merklovi – prostituirajo. Prostituirajo za ceno višje revščine svojih državljanov. Razlogov, da bi jih prikrajšali za to prostitucijo pa nimamo, anje – prostitucija je pri nas itak legalizirana…..

Don Marko M

p.s.
Postani aktiven in ponosen del zabavne druščine Hočem, da se to zapiše v Ustavo !

Rescue

3 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “V Nemčiji revolucija, v Sloveniji prostitucija

  1. Horjul,

    če bi dobro prebral, bi videl tudi, da je v zapisu govora samo o upokojencih, ki so zasluženo oddelali in delavcih, ki delajo brez ustreznega zaslužka….ampak…če si se hotel poigrati s sarkazmom, potem je moj odgovor – ja, toliko je lenuhov, ki nočejo delati….ampak, da bova oba mirna, daj ti raje skoči preveriti do omenjenih in njim to reci, pa potem pridi povedat, kako ti je šlo….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *