Ne moški, ne ženska, čeprav človek…..

Človek bi si mislil, da se večje bizarnosti, kot jih proizvajajo naši politiki in sodstvo, po svetu ne dogajajo ravno. A svet je seveda ravno toliko velik, da je majhen in ravno tako majhen, da je velik. O tem malce kasneje, kajti pred tem me zanima odgovor na enostavno vprašanje. Tožilec Harij Furlan – zakaj še nisi odstopil ?…..

Ne glede na včerajšno sodbo janši, ki je vsaj za nekaj ur razveselila 98% državljanov in dala neko upanje, da bi lahko tožilstvo in sodstvo krenilo po neki odločni poti iztrebljanja korupcije, je v dnevu streznitve after parti jasno, da je naše tožilstvo, sodstvo in parlamentarstvo še vedno in ravno tako nesposobno in prepotentno, kot je bilo dan prej.

Tožilec Harij Furlan, zaradi dokazane napake v postopku Hilda Tovšak, namreč še vedno ni odstopil.

In to kljub temu, da je preiskava dokazala, da je naredil napako v postopku, ki je botrovala sprehodu Hilde. Koliko in kako usodna bi bila ta napaka Furlana, v kolikor se Hilda ne bi sama vrnila, verjetno ni potrebno dosti ugibati.

Harij Furlan je pred začetkom preiskave njegove napake izjavil, da bo odstopil, v kolikor bo preiskava dokazala njegovo napako. Preiskava je dokazala njegovo napako.

A Furlan se je zdaj premislil in pravi, da ne bo odstopil.

Zdaj sta torej na potezi Zvonko Fišer in Senko Pličanič. V kolikor ne bosta zahtevala in izrekla sankcije Furlanu, potem….Hja, potem smo pri tistem, da sodba janši v trenutku zvodeni.

Če se hočeta tožilstvo in sodstvo že hvaliti o svoji uspešnosti v boju proti korupciji, potem bodo pač morali te zadeve najprej urediti v svojih vrstah. Vsekakor pa bo takšno ali drugačno nadaljevanje kariere tožilca Furlana dosti bolj čvrst dokaz o nadaljnih korakih naših tožilcev in sodnikov v boju proti korupciji, kot pa je to bila sodba janši.

Pozor – poslej med nami tudi brezspolniki !
Zgodba v nadaljevanju na prvi videz ni vzročno povezana z zgornjo, a obstaja tudi drugi videz. Priznam sicer, da se do epiloga te zgodbe še nisem dokončno opredelil, a so povezave, katerim ne morem oporekati.

Hetero in istospolni s(m)o namreč dobili konkurenco – brezspolne !

Prvi brezspolni oz. človek “tretjega spola” na Zemlji, ki ima to svojo brezspolnost tudi uradno potrjeno v svojih uradnih dokumentih, kjer imamo ostali vpisano M/Ž, je Norrie May-Welby iz Avstralije.

Avstralija je tako postala prva, ki je uradno registrirala brezspolne, kar pomeni, da se bodo v bodoče Avstralci ob izdelavi dokumentov lahko opredelili v spolu kot – nedoločen – v primeru, ko se posameznik ne bo počutil kot moški ali kot ženska.

Norrie May-Welby, danes 52 letni brezspolnik, ki je prvi Zemljan tega statusa, se je rodil kot moški, kasneje pa, skozi operativne posege, spremenil spol v žensko.

A je po letih v “ženski koži” prišel do spoznanja, da to ni to, kot si je pred posegi predstavljal. Zato je na sodišče New South Walesa vložil zahtevo, da se lahko deklarira kot oseba nedoločenega spola in bil prvič zavrnjen.

V svoji vztrajnosti pa vajo potem ponovil in pred dnevi je to isto sodišče odločilo, da spolna opredelitev M/Ž nima pomena, s čimer je tudi uradno priznalo opcijo nedoločenemu spolu. In kot kaže, je zdaj Norrie, kot prvi brezspolnik na Zemlji, končno srečna, srečen ali kakor se to že pač sklanja. Me pa zanima, na katero stran v javnih wc-jih bo zdaj vstopal….

Avstralija je tako postala prva na svetu, ki je priznala “tretji spol” in vse kaže, da ji bosta Anglija in ZDA kmalu sledili, saj pri njih že poteka proces sprememb v službenih dokumentih zaradi posvojitev otrok istospolnih partnerjev, zaradi česar jim bo v uradnih dokumentih namesto oče/mati pisalo starš 1 oz. starš 2.

In kakšno zvezo ima spodnja zgodba z zgornjo ?

O, ima, ima. Iskreno namreč upam, da bodo avstralski organi našim parlamentarcem, tožilcem in sodnikom podelili, kot znak dobrih odnosov, ta status brezspolnikov. In to prednostno.Naj imajo pač tej naši “veljaki” tudi uraden status, kot si ga zaslužijo….

Don Marko M

p.s.
Postani aktiven in ponosen del realne zabavne druščine Hočem, da se to zapiše v Ustavo !

Brezspolni (blog Don Marko M)

1 pred teboj je povedal za zapis “Ne moški, ne ženska, čeprav človek…..

  1. brezspolniki bo kar pravi naziv za njih,sam še nevretenčniki se doda,pa so super heroji. Tist avstralc je pa mene skup s sodiščem tud šokiru tolk,da ne vem kaj naj si mislm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *