“Ženska mora biti naravna, dlakasta, nedepilirana”, trdi blogerka Paloma. Of kors….

In da ne bi ostalo zgolj pri besedah, je blogerka Paloma zadevo podkrepila z dejanji. Svojimi. Že 7 mesecev se ne depilira. Niti nog, niti rok, niti pod pazduho, niti tam vmes….In počuti se – ženstveno. Zaradi te poteze je postal njen blog svetovno slaven, torej ona. Pa čeprav ni naredila čisto nič posebnega, razen, da je pustila Naravi naravno. Ampak to je dan danes že posebnost…..

Sploh za večino žensk. In sploh zdaj v času poletja. Večina današnjih žensk, pa tudi nekaterih moških, za katere sicer ne upam ravno trditi, da so tudi zaradi te poteze moški, je že povsem podleglo industriji, ki nalaga modne smernice depiliranj poraščenih delov telesa, od česar ima seveda edino korist prav ta industrija.

Za depiliranja svojih dlak so tako ženske pripravljene žrtvovati tudi bolečine, da ne omenjam vzročno povezanih denarnih zneskov, ki se znajo v letu nabrati že najmanj za soliden dopust. Pobrito mora biti vse, od brkov, brade, ušes, pod pazduho, roke, noge in seveda tudi genitalije…..

Sploh depiliranja tega genitalnega dela znajo biti zelo zanimiva in še največ povedati o osebi, pa naj bo ženska ali moški. Genitalije si namreč v celoti redno depilirajo, če ni zaradi zdravstvenih vzrokov, samo osebe z resnimi psihičnimi motnjami ali nagnjenostjo k pedofiliji ali zelo pogosto menjajočih spolnih partnerjev. Ali pa kar vse troje skupaj…..

Sicer ima depiliranje genitalij svojo zgodovino še iz časov starega Rima, kjer so jo uvedle in tudi redno uporabljale – mestne prostituke. Zgodovina pa se ponavlja…..

In zakaj vse to depiliranje ? Hja, ker industrija pravi, da je tako prav. Prav pa zato, da bo ženska leeeeepa. Kaj pa. Čeprav nekaterim ne bi pomagalo niti, če bi si kožo snele. Z dlakami vred seveda.

No, pa gremo zdaj do blogerke Palome Goni. Vrli Špank je namreč prekipelo in odločila se je postaviti po robu tem industrijskim izkrivljenim idealom lepote in družbenim normam današnjega časa, ki depilirane ženske in moške sprejemajo kot normalne, celo zahtevajo depilacije, obenem pa s prezirom zavračajo tiste, ki zgolj sledijo tistemu, kar jim je Narava podarila, v tem primeru dlakavost.

Zdaj teče 7 mesecev, odkar se Paloma ne depilira in posledično je na blogu objavila fotke, kot pravi, same sebe. Naravne. Obenem je, med ostalim, navedla tudi natančne razloge, zakaj se poslej dlakasto zarašča.

“Depilacija je boleč postopek”, začenja Paloma in dodaja : “Odvzema mi veliko časa in sploh mi ni jasno, zakaj je to opravilo postalo obveznost vsake ženske. Svojo odločitev sem se odločila predstaviti javno zato, ker je prava resnica ta, da imamo tudi ženske dlake in vedno smo jih imele. Če ženska ne depilira svojih dlak se takoj smatra, da ne skrbi za svojo osebno higieno, ni seksi in ni prava ženska, medtem ko pri moških ni tako.”

Paloma torej ni naredila čisto nič drugega, kot se odločila predstavljati svoj naravno lepoto, kakršno ima v resnici prav vsaka ženska v izvirniku. A očitno je bilo to Palomino “bek to d’ nejčur” dejanje več kot zadosten razlog, da so jo začeli vabiti v razne tv oddaje po svetu in seveda tudi preostale medije, sploh socialna omrežja in forumi kar brbotajo od njene naravne lepote, vse skupaj pa je seveda rezultiralo v obsedeno stanje obiskovanja njenega bloga.

Dodatno sicer Paloma, s tem svojim, za nekatere sprejemljivim, drugim bizarnim početjem, navaja, da industrija ne dovoli ženskam, da izgledajo naravno, torej nedepilirano dlakavo in to je tudi edina navedba, kjer se z njo ne strinjam, saj sem mnenja, da je vsak sam svoj gospodar lastnih odločitev depilacije ali ne.

Do kdaj namerava Paloma furati ta kosmati stajling sicer ni natančno povedala, je pa, da ko in če se bo nekega lepega dne spet depilirala, to zagotovo ne bo naredila zaradi industrije, pa še to bo depilirala zgolj noge.

Seveda ne dvomim, da se bo zdaj ustvarila velika gneča industrije v boju pričakovanja in ponujanja svojih produktov depilacije Palomi za ta svečani dan in če bo že kdaj podlegla, bo to zanjo zagotovo biznis z vsaj petimi ničlami honorarja. Ampak ženska si bo določila svojo ceno in bo, za spremembo večine, za depilacijo odlično plačana, namesto, da bi plačala.

Zelo zanimivo pa je branje tujih portalov, tudi njenega bloga, kjer komentirajo Palomino kosmatost in presenetilo me je, da ji dosti žensk dobesedno čestita za takšno pogumno držo ohranjanja kosmate lepote, katere ji je podarila mati Narava, saj same, kot pravijo, nimajo te samozavesti in so klonile udaru industrije, s tem pa zavrnile naravno. A nekatere so vseeno sprejele njeno pot in se bodo potrudile biti spet naravne. Vsaj napisale so tako……

Ni še tako daleč, ko se ženske svojih dlak niso sramovale, celo v modnem in filmskem svetu so se ženske rade slikale z recimo dlakami pod pazduho. In ni še tako daleč, ko se moški niso depilirali. Mislim, da se ženska depilira pa še nekako ajde, ampak da se moški….E bemti život. To nima več nobene veze z moškostjo…..

Moram pa priznati, da tako poraščena Paloma zelo zanimivo izgleda, njen fant pozna še ostale prednosti iz tega naziva in zdaj bom na plaži posvetil še posebno pozornost ženski dlakavosti. In to brez dlake na jeziku….Je pač del telesa, kjer je zaželjeno biti brez dlake, čeprav jih ravno tam večina noče depilirati sproti….

Don Marko M

p.s.
Postani aktiven in ponosen del realne zabavne druščine Hočem, da se to zapiše v Ustavo !

Paloma Goni 1 (blog Don Marko M)

Paloma Goni 2 (blog Don Marko M)

Paloma Goni 3 (blog Don Marko M)

18 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis ““Ženska mora biti naravna, dlakasta, nedepilirana”, trdi blogerka Paloma. Of kors….

  1. joj Nataša, kako pa si ti to zdaj diplomatsko nežno povedala ….ja, se strinjam tudi jaz, da imajo naši kočevski medvedi resno konkurenco…..

  2. Naše none se niso nikoli depilirale,ma so pur preživele. 😉 Ma ima ta Paloma prav ki pravi,da samo naravno živi. Jaz ne vem če bi si upala tako dolge pustiti,do polovice mogoče še. 🙂 Mucek,kako je pa šlo tvoje dlakavo opazovanje na plaži?

  3. Ivonca

    e ja, kaj vse niso preživele naše none…..veš kaj si me spomnila s tem “naravno živi”……vem za kar nekaj žensk, ki stalno govorijo, kako živijo naravno…..kupujejo naravno (bio) zelenjavo, kozmetiko iz naravnih materialov, čevlje iz naravnih materialov, itd…..ampak dlakavost pa se jim vseeno ne zdi naravna….in še za laserske depilacije gonijo lepe denarce, da ja čimbolj uničijo naravno……in to celo svoje….
    danes pa sem imel srečo in na plaži videl 3 nedepilirane po nogah in pod pazduho, po mojem tudi tam vmes ker so kopalke res napeto izgledale, čeprav moram priznati, da Paloma šiša vse te 3 skupaj, pa še kakšno zraven…. 😎

  4. UFFF markec ! Jaz imam še vedno raje DEPILIRANE mrhe , kot neobrite MEDVEDE !!!!!!! Še posebno tiste ALA HITLER ! Ha , ha , haa !

  5. Sam pravim sredici pri ženski kožuh! Bolj ko je skodran, bolje je neđno brkljati s prsti, posebno nam brez vida, tam okrog!

  6. No končno ena somišljenica! Mi je šlo en čas ful na živce, ko so mi vsi govorili; fuuuuj kaj ti se ne briješ … pa me je blo sram in sem nosila samo dolge hlače in majice z rokavi. Zdaj pa mi je tak vseeno, da mi bolj ne bi moglo bit. Dlake so nam zrasle z razlogom, če bi morali biti gladki, bi se rodili brez dlak … Zakaj bi morala biti lepa in privlačna za večino? Zakaj je samo depilirana koža lepa? Ker so nas tako vzgojili … Baaaahhhh! Back to the roots asap!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *