Riba Pacu napadla našega domačina Istrana in se zadušila s plenom

Prava drama, ki se je odvijala minuli vikend v našem morju, je postregla s srečnim koncem. Čeprav ne za vse, ampak poslej se lahko kopalci našega dela severnega Jadrana oddahnejo in spet veselo ter brezskrbno prepuščajo poletnim radostim morja…..

Riba Pacu, latinoamerikana, sicer tesna sorodnica zloglasne piranje, je bila prvič opažena v Jadranskem morju v soboto in zagnala splošen preplah vzdolž “naše” obale. In to upravičeno. Pacu je riba, ki se zelo rada prehranjuje s prašniki. Moških kopalcev, kakopak.

Potem, ko ji je uspelo v soboto sprazniti vse plaže od Budve do Pirana, je bila nedelja zanjo usodna. Čeprav je Civilna zaščita v Kopru že v soboto pospešeno, tudi preko medijev, obveščala moške kopalce o prihajajoči Pacu ribji nevarnosti, to ni zaustavilo klenih Istranov, ki sicer zase radi rečejo, da se bojijo zgolj in edino serije skupnih žurk kadije in papeža.

V nedeljo, tudi v nedeljo, so se namreč tej kleni Istrani, kot običajno, pojavili na mestni plaži v iskanju osvežitve in začeli puščati svoj ugrez v tem našem končnem zalivu Jadrana, medtem, ko so jih moški kopalci iz kontinenta junaško spremljali s pogledom izpod košatih borovcev.

Iz skupine teh cca. 20 Istranov, ki so kravlali sicer znotraj označenega kopališča in so celo veselo vračali pozdrave reševalcem na pomolih, ki so jim pospešeno mahali, se je na poti proti odprtemu morju izluščil junak naše današnje zgodbe – Mario Bat.

Mario je namreč preplaval striporno bunkasto mrežo, ki označuje mejo zavarovanega kopališča in odplaval, kot vsak poletni dan, da bi obdržal tonus svojih sončno lepo zagorelih in potetoviranih mišic, proti svoji ljubi destinaciji – plavajočemu svetilniku sredi zaliva.

A tokrat je Mario Bat že na polovici poti doživel nepričakovano presenečenje…..

Naenkrat je namreč začutil zelo močno bolečino v področju prašnikov.

“Sprva sem pomislil, da je to moja draga, ki se je potopila pod mene, da bi me spodaj malo presenetila. Spustil sem roki v vodo, da bi jo prijel za lase, pa sem ugotovil, da ima moja Marica škrge”, se Mario nepozabno spominja dogodka v opisovanju.

Riba Paco se je že prav pogoltno zagrizla v njegove prašnike. A ker ji ni uspelo Mariu odgrizniti prašnikov, se ji je čeljust zaskočila in se ni mogla ločiti od žrtve.

Tako je naš junak Mario priplaval do obale in med izhodom iz morja je za seboj vlekel tudi meter dolgo in 25 kg težko Paco, čeljustno obešeno na njegovih prašnikih.

Večina turistov se je ob pogledu na to sceno prestrašila in razbežala, medtem pa je Mario, od vsega hudega, začel gangnam stajlat po plaži.

Ribja zverina se je v tem ritualu sicer živalsko upirala, a se je po dobrih 5 minutah zadušila.

“Najprej sem se zahvalil Bogu, ker mi je ohranil premoženje, potem pa sem poklical Serđota in mu rekel, naj pripravi roštilj, ker sem ujel specialiteto”, je za konec svoje zgodbe še dodal pogumni Mario.

Pod večer se je zbrala vsa njegova druščina, ki je uživala v tej nevsakdanji specialiteti, medtem ko je Mario postal prvi človek na svetu, ki je probal prašnike Pacu ribe iz žar-a. Takoj po tem neljubem dogodku je Mario postal najpopularnejši neporočenec v svojem kraju, zgodba o njegovih prašnikih pa bo zagotovo živela še 100letja.

Don Marko M

Riba Pacu (blog Don Marko M)

2 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Riba Pacu napadla našega domačina Istrana in se zadušila s plenom

  1. eh Mavrična,

    Freud bi, ne glede na razvlečenost analize, le to zaključil, tako kot njegov učenec Vodeb – epilog bi bil v 10 cm globine in 15 višine…. 😎

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *