CIA – Tito ni bil Jugoslovan ; Saša Broz – Jaz pa sem Brazilka iz Kamčatke !

CIA, tista ameriška organizacija, ki kao skrbi za nacionalno varnost ZDA, še bolj pa je znana po zdraharskem vtikovanju nosu v razbijanja tujih držav, med katerimi je pomagala tudi nekaterim slovenskim politikom pri razbijanju Jugoslavije, je še vedno, tudi po 33 letih, najbolj goreča oboževalka lika in dela Josipa Broza – Tita….

CIA je namreč pred kratkim iz enega dokumentov zelo založenega arhiva, katerega polnijo njih agenti s svojimi reportažami iz “popotovanj” po svetu, odstranila oznako “Strogo zaupno”. Gre za dokument, v katerega so svoje zgodbe vlagali agenti CIE in katerega dobršen del je posvečen liku in delu Tita vse od začetkov 2. svetovne vojne, pa do Titove smrti.

Tiste dokumente, v katerih agentje agencije opisujejo sodelovanje določenih politikov bivše skupne države, tudi naših, pri sesuvanju Jugoslavije, CIA zaenkrat še uspešno čuva, a tudi tukaj je samo še vprašanje časa nastanka BalkanLeaks.

No, tokrat so, sicer tradicionalno drugače inteligentni američani v razgaljanju teh dokumentov prišli tudi do novega odkritja.

“Josip Broz Tito ni bil Jugoslovan”, trdijo v tem dokumentu.

S tem so delavci CIE povsem nezavedno povzročili še en drug efekt. Vsakemu, ki vsaj malo spremlja dnevna dogajanja v naši mali podalpski namreč ne more uiti, da pripadniki (klero) desničarske struje pri nas že nekaj let neumorno nažigajo, da Tito ni bil Jugoslovan. Poleg drugih pametovanj seveda.

Že leta namreč ponavljajo besede o Titu, ki se nahajajo v tem CIInem odprtem dokumentu, čeprav praktično nihče od njih ni bil niti v načrtu, kaj šele rojen, v času nastajanj teh ameriških dokumentov, ki so bili še do pred nekaj dnevi zaklenjeni za javnost.. No, hvala CIA, da si nehote povedala, koga pri nas zalagaš z informacijami in diktati delovanja.

Pa si poglejmo, zakaj CIA trdi, da Tito ni bil Jugoslovan in da srbskohrvaški jezik ni bil njegova materni jezik…..

CIA do te ugotovitve ni prišla na osnovi recimo DNK dokazov, ampak na osnovi analize govora Josipa Broza Tita, ter nekaterih opazk agentov.

Za začetek primerjalne analize pa so strokovnjaki CIA uporabili kar izjavo Dragoljuba Draže Mihajlovića iz 1941. Tako so agentje CIE takrat zabeležili, da “Je v tej povezavi zanimivo zabeležiti, da je bil Draža Mihajlović, srbski gverilec v 2. svetovni vojni, prepričan, da je Tito Rus, po njunem srečanju 19. septembra 1941”.

Govora je seveda o srečanju med Titom in Dražo Mihajlovićem na Ravni gori, katero je bilo zajetno predstavljeno v zgodovini nastanka SFRJ.
CIA  -Tito (blog Don Marko M)
V nadaljevanju tega dokumenta agentje CIA sicer priznavajo, da je Tito govoril srbohrvaščino, ampak s tujim naglasom.

Tako so potem v svojim zajetnih analizah potencialnih jezikov, kateri bi po njihovem lahko bili Titov materni jezik ali vsaj Titu bližji od srbohrvaškega, navedli ruskega in poljskega.

“Samoglasnik “i” se v srbohrvaškem jeziku izgovarja enako mehko po mehkih in trdih soglasnikih. Po drugi strani, pa bi tisti, katerih materni jezik je ruski ali poljski, verjetno obe besedi izgovarjali z omehčanim “n”. Ravno takšna je Titova izgovorjava srbohrvaščine, katero se najbolje opisuje kot tuji naglas”, navajajo v tej svoji analizi.
CIA  -Tito 1 (blog Don Marko M)
Autorji tega dokumenta navajajo tudi, da bi bilo logično zaključiti, da je Tito Rus ali Poljak, a obenem poudarjajo tudi, da se o njegovi pravi identiteti lahko samo ugiba, čeprav v isti sapi dodajajo, da Tito sigurno nima jugoslovanskega porekla.

Posledično so v svojih ugibanjih zaključili, da ravno to, da Tito ni bil jugoslovanskega porekla, lahko pojasni njegovo nepristranskost in uspešno reševanje raznih problemov in spopadov etničnih skupin v Jugoslaviji.

Pred koncem pa so avtorji analize, katere glavnina je bila opravljena na osnovi Titovega govora iz leta 1977  prišli do zakljčka, da bi vsako nadaljno raziskovanje Titove identitete bilo primerno samo za akademske namene.

Svojo analizo pa CIA zaključuje z navedbo enega svojih agentov, da je bil Tito, ne glede na svoje poreklo, izjemno uspešen, tako v vojni proti Nemcem, kot tudi vodja gibanja Neuvrščenih.

Zadnji stavek te morfološke analize CIA o Titu pa se glasi : “Ostane nam še, da vidimo, ali bodo tisti, ki ga bodo (Tita)  nasledili, enako uspešni kot on”.

Stavek cinične konotacije, ki je bil zabeležen dobro leto po Titovi smrti, rezultati pa znani celemu svetu.

Saša Broz – Jaz pa sem Brazilka iz Kamčatke !
Na te neverjetne analizne ugotovitve CIA o Titu so se temperamentno odzvali praktično po celem Balkanu, kakor tudi državljani Balkanskih držav po svetu. In na tipično začinjeno značilen način se je odzvala tudi Titova kri, vnukinja Saša Broz, ki američanom sporoča :
Saša Broz (blog Don Marko M)
“Po tej poti se zahvaljujem CIA in vsem njenim uslužbencem za več letne napore v odkrivanju porekla mojega nonota (dedka). Poljak pravijo da je, ali Rus. No, z obžalovanjem moram razočarati dotično organizacijo in javno naznaniti, da moj nono sploh ni obstajal, ampak je bil proizvod hipnotizirane mase, ki si je, da bi zabavala sebe in zafrknila CIA, izmislila svojega Čarovnika iz Oza. Obstaja pa tudi dokaz, da sem JAZ rasna Brazilka s poreklom iz Kamčatke, ter da z vašim omenjenim Titom nimam nikakršne veze !”

Jasno je, da američani niso slučajno plasirali tega dokumenta ravno zdaj. Tudi njih apetiti po lepotah Balkana so zajetni, politične strukture v posameznih državah Balkana pa neoliberalno primerne za sodelovanje v njih grabežu, ljudstvo pa je treba odvračati od epicentra namena dogajanj.

Po mojem pa so, dolgoročno, s to potezo naredili sebi medvedjo uslugo. S to potezo so zbudili revolt, uporništvo, v milijonih prebivalcih Balkana. Čeprav edinstvenega več ni in čeprav so tudi američani odkrito, celo spoštljivo priznavali in priznali, da je bil samo eden – Josip Broz Tito.

Don Marko M

CIA 2 (blog Don Marko M)

4 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “CIA – Tito ni bil Jugoslovan ; Saša Broz – Jaz pa sem Brazilka iz Kamčatke !

  1. Ti geniji od Cie, so bili, kolikor se spomnim, popolnoma presenečeni, da je razpadla Sovjetska Zveza. Si misliš, pri vseh njihovih sredstvih, pri vseh njihovih analitikih.

  2. e ja Sašo, oni samo dokazujejo, da vsa sredstva in analitiki niso sposobni izračunati, kar lahko povsem enostavna človeška logika….dobro jim gre pri predvidljivih, beri prodanih dušah, pri nepredvidljivih, ki p auporabljajo moč srca, pa čisto zmrznejo….

  3. Jaz menim, da je irelevantno katerega porekla je bil, pa tudi če je bil vesoljec ne spremeni dejstva, da je bil naš bog v dobrem in slabem. Slava mu!

    P.S. v naslovih mi ne prikaže šumnikov, najbrž nastavljeni fonti za title, h1, h2 itd.. jih ne podpirajo. V style.css probi nastavit druge fonte, ki vsebujejo šumnike.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *