Zahtevamo objavo seznama imen skorumpiranih lopovov NLB ! Hm, zakaj že ?

Danes je mednarodni dan boja proti korupciji. Praznujemo ga dostojno – brez Klemenčičeve proti korupcijske komisije. Še vedno smo, z naskokom, najbolj skorumpirana država na svetu, brez dvoma v EU, in če bi bila korupcija merilo uspešnosti napredka, nam ne bi nihče do gležnjev segel. No, saj nam itak ne….

Gledal sem pred dnevi manj kot 100 protestnikov v prestolnici v podporo boju proti korupciji. Namen dober. A motiv napačen. Zagovarjati bran Klemenčiča in KPK dela v odstopu je bila napačna parola, vsaj zame.

Klemenčič je s svojimi bočniki namreč pobegnil. Izdal svoje sodržavljane. In to v trenutku, ko bi prvič moral nekaj resnega, konkretnega narediti. Ko bi moral razgaliti imena, ki so in še koruptivno harajo po NLB. Imena, ki brezvestno zapravljajo naš skupen denar.

Klemenčič je (bil) s svojo komisijo neodvisna institucija, neposredno podrejen(a) s svojim delom in poročanjem državljanom. A Klemenčič je namesto poročanja svojim državljanom o skorumpirancih – odstopil. Ne, ni stopil pred medije in rekel državljanom : “Poslušajte, spoštovani sodržavljani, skorumpirani politiki me ovirajo pri delu, mi grozijo, me onemogočajo, prosim pomagajte mi, da razbijemo to korupcijsko zalego parlamenta in bančnega sektorja.”

Ne, Klemenčič je izdal svoj narod v najbolj pomembnem trenutku. In odstopil. Nepreklicno. A vseeno bo molzel plačo na tem mestu v KPK do (vsaj) marca 2014. Prejemal bo torej polno plačo za dobesedno nič delat.

Klemenčič se je s svojo ekipo postavil na stran skorumpiranih. Tistih, ki uspešno uničujejo našo malo podalpsko. S tem, ko ostaja do marca na svojem mestu, kljub odpovedi, enostavno ne počne nič drugega, kot onemogoča imenovanje novih članov te komisije, da bi začeli/nadaljevali z delom odkrivanja korupcije.

Tudi vprašanje, zakaj 3/4 uslužbencev Javnega sektorja, vključno s svojimi sindikati, noče protestirati proti korupciji, ima svoj odgovor. 3/4 uslužbencev JS je namreč skorumpiranih. S pomočjo korupcije/nepotizma, so namreč dobili svoje službe v JS in proti sebi nimajo namena protestirati, proti tistim, ki so jih korupcijsko zaposlili pa še manj. Pa morala gor ali dol.

Te dni gledam, opazujem, tudi kako po spletu kroži letak, ki poziva k razkritju seznama lastnikov zavoženih kreditov v NLB. Letak, ki me ni prepričal. Amaterski in prozoren. Ker če se že borimo proti korupciji, potem se borimo brez vsakih izjem, ne pa, kot zahtevajo v letaku, zgolj proti tistim, ki so prejeli preko 100k skorumpiranih posojil NLB. Korupcija za 1k se ne razlikuje v ničemer od tiste za 100k in več.

Skratka, zgrešeni so bili na položajih. Najprej imen lastnikov skorumpiranih tajkunskih bančnih kreditov, predvsem v NLB, ni hotel razkriti Janša, čeprav je prisegal na vse živo, da je to njegova primarna naloga.

Seznama imen ni razkril niti princeska Pahor, niti dabl trabl Bratuškova, skratka noben parlamenatrec. In tako niti Virant.

Namesto razkritja seznama najkasneje ob ustanovitvi Slabe banke, smo priče razkošju ščitenja korupcije tudi v bankirskih krogih. Kranjec jeclja, Jazbec menca, Medja pa vsaj iskreno pove, da imen lopovovo državljanskega denarja ne bo povedal, čeprav jih pozna. Pa kaj, če Medjo plačujemo davkoplačevalci.

In potem kriminalisti, pod taktirko Viranta, prijavijo res neverjetno odkritje 300tih milijonov, tajkunsko bankirsko davkoplačevalsko zlorabljenih, a upognjeno priznajo, da jim Medja ne dovoli nadaljnega brskanja. 300 milijonov ?! Samo 300 ? Fantje in dekleta, ne se zajebavat. Iščemo 50 milijard !

50 izpuhtelih davkoplačevalskih milijard !

Virant sicer potem ne zahteva vsaj kazenskega pregona zoper Medjo in vsakega, ki namerno onemogoča kriminaliste pri premetavanju nepravilnosti v banki in posledičnem odkrivanju krivcev, ampak raje osladno pove, da gre pri teh 300 milijonih za uspešen boj proti korupciji, a nič ne naredi, da bi “njegovi” uslužbenci kriminalisti raznesli NLB brez vsakih Medja ovir, obenem pa v bran skorumpiranim tajkunom pove, da jim je kriza že pojedla te kredite. A ja Virant, kako pa to veš ?

Čufer spotoma pove, da bo treba spet dokapitalizirati NLB in NKBM za skoraj milijardo. Vsi skupaj, z Bratuškovo na čelu in celo Janšo pa veselo obveščajo državljane, da bomo morali proizvajati nova socialna odrekanja zaradi polnjenja skorumpiranih zavoženih kreditov, pristalih v Slabi banki.

Bejž no, ko smo pa nekateri pred skoraj 2 letoma opozarjali že ob omembi Janševe ideje o ustanovitvi Slabe banke in Holdinga, kot o najslabši in pogubni opciji za državljane, pa so tej isti govorili, da to ni res in da tej tajkunski zavoženi krediti ne bodo breme državljanov.

In seveda ne smem pozabiti na ministra Pličaniča. Še en Virantov poba. Ki, kot njegov šef, ščiti skorumpirane tajkune in bankirje. Pličanič sanja o gradnji novega sodišča v Ljubljani. Da bo denar spet krožil, kot običajno pri UKC in podobnih.

A problem ni v gradnji novega sodišča, čeprav je problem, ampak v tem, da bi v njem sedeli stari skorumpirani sodniki. Tej isti sodniki, ki pod Pličaničem še vedno niso izrekli niti prve sodbe Jankoviću in Janši zaradi korupcije. Namesto, da bi Pličanič zaradi tega povlekel ustrezne sankcije zoper določene sodnike, jim raje v zameno za podporo korupciji obljublja palačo v oblakih.

Zato pa tej isti Pličaničevi sodniki nimajo nobenih težav izrekati po tekočem traku sodbe rubežev, celo zapornih kazni, malim navadnim smrtnikom državljanom, že če se pregrešijo s pozabo ali nezmožnostjo plačila prekrška za par 10 €.

Prihaja petek 13. Dan D prikaza enega viškov slovenske politično/tajkunsko/bankirske korupcije v naši mali podalpski. Vsi, tudi skorumpirani, pa že nekaj časa pričakujemo objave seznama imen skorumpiranih, tudi prejemnikov kreditov NLB. In kaj sploh bi imeli državljani od objave seznama teh imen, razen morebitnega moralnega potešenja ?

Kaj pomembnega torej prihaja po tem bančnem petku 13 ? Sobota 14. In potem še nedelja. In potem sreda 1. januar 2014.

In v čertek se bo začelo 1,5 letno obdobje, ko bomo morali vsi državljani preko vseh možnih novih prispevkov, dajatev, trošarin in rezanj začeti pospešeno plačevati tajkunske kredite v Slabi banki, zaradi česar se bo stopnja revščine v naši mali podalpski iz sedanjih 25% dvignila na skoraj 50%.

No, vidiš, da objavljeni seznami skorumpiranih lopovov državljanskega (bančnega) premoženja ne bi spremenili nič…..Ker skorumpirani nočejo sprememb….

Don Marko M

Proti korupciji (blog Don Marko M)

5 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Zahtevamo objavo seznama imen skorumpiranih lopovov NLB ! Hm, zakaj že ?

 1. Točno to!! Poimensko izpostavit vse, ki so najemali kredite in vse, ki so te kredite omogočili. Je to tako težko?? Denar, ki se je stekel v davčne oaze, bo tudi treba vrnit domov, ravno tako pa bo treba preverit manevre okoli nakupov slo.podjetij, kjer je najverjetneje v igri pranje denarja – tudi tistega iz oaz – tu se zanašam na tiste strice, ki vedo nekaj o teh malverzacijah in jim ni treba molčati, ker imajo čisto vest. Če sploh obstajajo taki…. ??

 2. Le mi, ljudstvo, smo tisti, ki lahko pritisnemo z vso težo na njih in jih stisnemo v kot kot palačinke. Da ne bodo prišli niti do sapice zraka Don Marko! S pisarijami se ne doseže ama ništa! To že vidimo dolgo časa in to je golo dejstvo. Le s fizično prisotnostjo na cestah, noč in dan. Poglejmo si Ukrajino kaj delajo pri minus 5 stopinjam podnevi in v snegu! Rekel bom iskreno resnico SRAM NAS JE LAHKO Slovenci! Sram. Razvajeni in boječ, narod brez jajc razen nekaj sto ljudi, ki grdo protestirat v Mariboru pa še nekaj v Ljubljani, kjer pa se še vedno zelo dobro živi in zato ljudje ne gredo na cesto. To je ja javna tajna, mislim…zakaj vlagamo toliko energije v odkrivanje tople vode??? Naši predniki so bili veliko bolj bojeviti. Upali so se zgrniti pred puške, pred strojnice in pred bajonete! Kaj pa mi? Razvajeni smo in mislimo, da bo spremembe in pritisk na mafijce ustvaril nekod drug. Vse naj bi opravil za nas nekdo drug..sveti Peter ali kdo? Nemci? Avstrijci? Ponovno Srbi? Kdo potem?! Nihče – le mi ga lahko. KAjti, če ga bo nekdo drugo to ne bo zastonj, malo preberite kaj se je zgodilo v 8. stoletju z do tedaj močno in trdno Karantanijo ko so ji prišli na pomoč Bavarci! Mene čudi vedno znova le nekaj. Vsak je šel skozi izobraževalni sistem. Ampak le malo malo jih zna razmišljati. Je torej šolski sistem tako zelo slab? Slovenci štejemo k tistim ta večjim ovcah. O je že nešteto dokazov, vsak dan vidimo nove. Smo posebej cepljene ovce.
  Če bi se mi zmogl masovno zgrniti na ulice in pritisnili z vso nemilstjo na politike, da bi ti ostali vkleščeni v kot in ne da se delijo rožice pa ne vem kaj (katastrofa no) – bi se tok nepravilnosti in hudih ropanj v nekaj dneh zasukal. Pogoj so le zelo masovni protesti, in to ne za 2 uri, ampak noč in dan dokler zadnji mafijec še kje miga! Le masa dela čudež!
  Kot nekoč čudež pri Kobaridu. Ko 70 človečkov stopica po pločnikih, se politiki menda smejijo do solz ko vidijo kakšno pasivno ljudstvo imajo. In nazdravljajo na tisočletni mafijski rajh, ki ga gradijo. Premorejo vse potrebno orodje. Finanz ministra iz neposredne sredine mafijskega gnezda LB, imajo propagandno mašinerijo, ki ji ljudje neverjetno elegantno in naivno verjamejo vsako izrečeno besedo itn..Zato ravno pravim, največje ovce na svetu.

 3. se strinjam s tabo kofjtar, mi sami smo ovce. itak pa nikol ne bo bolš. kaj ti pomaga vse prasce obest, ko pa na oblast pridejo druge hijene. nikdar ne bo bolš.. ljudje postajamo preveč materjalisti. sevede brez dnara pa ni materjala. če tko pogledaš, pa bi vsi na tem svetu lahko imeli čisto vse. pa vsi bi lahko mel službe. pa vs ta davk ki ga plačujemo državi, bi ga lahko šparali doma pa bi po končani karjeri s tega dnara živu do smrti.

 4. kofetar

  s pisarijami, kot jim praviš, se lahko doseže dosti….včasih je dovolj že en sam stavek, da se nekdo iz pasivneža spremeni v aktivneža dejstev in dejanj na določenem področju….jaz sem recimo tipičen vzorčni primer, da dosti zadev v življenju mogoče ne bi spočel, če ne bi bil deležen predhodne besede v razmislek….seveda sem se za dejanja odločil sam v končni fazi, ampak določene misli določenih so bile tiste, ki so me pripravile v obdelavo nadgradnje in le teh v dejanje….
  drugače pa, tako kot ti, zagovarjam stališče, da je treba besede spraviti v dejanja….tudi zato nisem zamudil, s svojo družino, nobenega protestniškega shoda na našem koncu, enega tudi v Lj….in protestniško bom še naprej (so)deloval na smiselnih protestih….
  moji zapisi pa imajo jasno sporočilo….pasivnost ni rešitev in nič se ne bo zgodilo samo od sebe….to bi moralo biti dovolj, da se vzdignejo riti in se, namesto zgolj zgražanja ali pomislekov “ah, saj bo že kdo drugi”, spokajo na ulico zaščititi vsaj prihodnost naših naslednikov, če se že sami sebi ne zdijo dovolj pomembni….
  moje stališče je, da nihče od trenutnih v parlamentu nima kaj tam iskati….nihče, brez izjem….v ta namen se mi tako zdi povsem smiselna državljansko protestniška “okupacija” parlamenta in izrek prepovedi tej strukturi parlamentarcev še kdaj v parlament, celo v politiko….leto, ki prihaja, bo združevalo te protestniške skupinice po 70, 100 in mislim, da bo kaj videti, vsekakor pa nekaterim ne bo več do smeha…

 5. Ja, potem je tu še Pircmusarjeva, ki trdi, da je protizakonito s strani države Slovenije, da pridobi izpiske računov, ki jih imajo naši tajkuni v davčnih oazah. Tako je to storila Nemčija. Protestniške skupine pa so bolj dezorganizacija in razbijanje manevrskega prostora opozicije, ki pa ima določene programe za rešitev politične krize.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *