Slovenska policija bo z rumeno barvo zmanjšala prevozne stroške državljanov

Izgledalo je kot predzadnji del zone somraka, ampak zaposleni na Institutu Umetna Gnojila iz Šubičeve so dejansko prišli v službo 2. januarja, čeprav zgolj tisti s parno številko konfekcije in smislom za likovno umetnost vodenk. Zatopljeni v natočeno delo so tako uzakonili vrsto novih samopredlogov, ki bodo državljanom dodatno popestrili leto….

In tako je prvi moder predlog letos – rumen. Ne, ni telefonski imenik. Kolegij Instituta Umetna Gnojila (IUG) je namreč enoglasno potrdil, da moramo pod nujno izboljšati delovne pogoje policije, zato bodo poslej policijska vozila – rumena. Kaki rumena.

Vodja IUG Blond Mortajm je navalu vprašanj predstavnikov 8-1 sile hipoma zanikala, da bi policaji v rumenih vozilih izgledali še bolj preplašeni. Obenem je predstavila še argumente v prid porumenelosti policije :

Za rumeno barvo policijskih vozil smo se odločili, ker je skladna nadaljevanje semaforne reforme predhodnika Pohan Sprincesko. Tako preskakujemo iz rdeče na rumeno.

Še posebej pa bomo tako izboljšali vidljivost policijskih vozil, saj so sedanja bela vozila državljani opazili samo takrat, ko so bila parkirana na skladnem invalidskem prostoru.

Kot ljubiteljica modnega sem predlagala tudi rumene gume, da ne bi vozila izgledala kot kašni gepardi, kar bi lahko preplašilo državljane.

A vprašanj 8-1 sile tukaj še ni bilo konec. Ob vseh spretnih vprašanjih, kjer ni manjkalo tudi tisto “Kaj pa če bo te rumenkote kdo zamenjal za sredino tarče?”, se je pojavilo tudi vprašanje ali rumena vozila pomenijo tudi rumene policijske uniforme in seveda kaj bomo državljani dobrega imeli od rumenkotov.

Za govorniški oder je tako stopil Minister za potrato in ustvarjanje kaosa Giga Zavirant in podal manjkajoče odgovore :

Sprva smo sicer res razmišljali o barvni uskladitvi pleha in policaja, ker gre pač za isto, a so lasje skočili pokonci Jajotu Brezjajčnemu češ, da bi vsaka druga barva uniform pomenila državni udar njegovi barvni dvobojnici.

Tako smo se, zaradi ljubega miru v bajti, odločili, da pustimo rumeno modro kombinacijo, da se bo lahko Jajo Brezjajčni bolj domače, udobneje počutil, ko ga bodo policaji brezplačno prevažali naokoli.

Zavedam se sicer, da bodo državljani v začetni fazi rumena policijska vozila stereotipno zamenjali za kolonialno prevozniško službo, zato bo policija storitve rumenega prevoza omogočila tudi državljanom, kar sicer ne bo brezplačno, temveč bo obračunan nek solidarnostni pavšal od točke A do točke B.

Obenem je Zavirant zagotovil tudi, da bodo slovenski policaji tudi letos sodelovali na vseh ljudskih protestih, kar je del EU programa usposabljanj policajev prilaganja družbi in, za spremembo, tudi legalno zasluženih 300 € na protest, s čimer se bo povečala kupna moč in reševanje gospodarstva države.

In ko je že kazalo, da bo ta rumeni sklep Institutu Umetna Gnojila relativno mirno sprejet tudi v stroki, se je oglasil lobij psihologije s svojim prvakom.

Vesoljni psiho analitik Slavuj Žvižga je strokovno in energično popljuval to rumeno transformacijo, spotoma glasno ugotovil da je Blond Mortajm enakega spola kot skala, zaključil pa z besedami :

Rumena barva je barva preziranih. Simbolizira egoizem, izbruhe jeze in laži. Tudi kot politična barva je rumena vedno igrala negativno vlogo, saj je označevala izdajalce. Če ne veste kaj pomenijo tiste zvezde v EU zastavi.

Pa še izpadanje las povzroča. Poglejte na desno, pa bo vse jasno. Mar res rabimo še rumene butaste policaje ? Kot bi ne imeli že dovolj rumenih.

Očitno bo ta rumeni zakon IUG sprožal nadaljne polemike, saj so svojo povzdignjeno besedo že napovedali pri Združenju čebelarjev, kjer že zbirajo podpise peticije zaradi plagiatorstva barve.

Vsekakor pa zdaj ne bo mogel nihče več reči, da ne vidi rumeno in policajev delati….

Don Marko M

Slovenska policija (blog Don Marko M)

6 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Slovenska policija bo z rumeno barvo zmanjšala prevozne stroške državljanov

  1. Policaji želijo, po neki zrežirani intuiciji, morda, zamenjati vozila..(Saj imajo že slabe gume) in KDAJ bi jih LAŽJE, če ne ob sprejetju tega zakona(IDEJE). Upam, da bodo vsaj na ELektrični pogon..saj se za enkrat po PREPOVEDANEM območju za vozila, v mestu.., še kar IZOGIBAJO PEŠCEV z Škodami

  2. Mihajlo,

    saj zdaj že vemo, da naši parlamentarci začnejo z gumami, nadaljujejo z barvo, končamo pa pri Patriji….drugače pa mislim, da je bolje da policija vozi Škode in bi tako to bila edina škoda, katero povzročajo…. 😎

  3. Ma dajte no , vsi streljate v prazno ! Rumena barva je barva za prihodnost! Čez 8 let bo mlakuža del VATIKANA in to bo barva ŠVICARSKE GARDE v protektoratu !

  4. Ivo,

    pa saj zgoraj je opisana prihodnost, le da si se ti bolj v opisovanje podrobnosti spuščal, ki so itak del vsebine in vesel sem, ko jih bralci razberete…. 😎

  5. Ja g. Leban upam, da imaš prav, če nimaš bo pa Slovenija severnokorejski protektorat – saj veš – psi, raborišča in zazidave v jame, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *