Vse najboljše, gospod predsednik Milan Kučan

Milan Kučan, prvi predsednik samostojne Slovenije, danes praznuje osebni praznik. Danes ugotavljam, da bomo težko še kdaj imeli predsednika Milanovega kalibra. Dostojen, uglajen, odločen, karizmatičen, očetovski, mali veliki človek, ki je bil kot predsednik opora, znak razuma in podoba spoštljivosti državljanov naše male podalpske od prve do zadnje sekunde predsedniškega poslanstva…..

Nobenega dvoma ni, da je Milan Kučan pravi oče tega naroda in da bi brez njegove treznosti in sposobnosti Slovenija tistega 1991 namesto samostojnosti zlahka postala kup ruševin, kot se je dogajalo ostalim po Balkanu.

In tudi v nadaljevanju je Milan v svojih dveh predsedniških mandatih, škoda da jih ne more biti več, ohranjal pozitivnost in pokončno držo, občutek za realnost in ponos, zaradi česar je bil vzor premnogim sodržavljanom, celo tistim, ki ga niso in ga še danes ne morejo.

Za spremembo smo imeli v Milanu Kučanu pametnega, taktnega, ljudskega in sposobnega voditelja in politika, torej to nekaj, kar je po njem in še danes s temi njegovimi nasledniki misija nemogoče.

Zaradi vsega tega in še marsičesa je bil in ostaja Milan Kučan Predsednik z veliko začetnico, deležen velikega spoštovanja sodržavljanov, kakor tudi voditeljev tujih držav.

Imel sem to priložnost, da sem lahko nekoč kot mali državljan segel v roko velikemu predsedniku Milanu in obenem spoznal, da zna biti, poleg vseh omenjenih značilnostu tudi zabaven. Ljudina prava. Trenutek, kateri bo v meni vedno zapisan z največjim Spoštovanjem. Ker so pač ljudje, ki si s svojo karakterno načelno držo to tudi zaslužijo.

Vse najboljše, gospod/tovariš predsednik Milan, na zdravje in še na mnoga leta !

Don Marko M

Milan Kučan (blog Don Marko M)

7 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Vse najboljše, gospod predsednik Milan Kučan

  1. Vse najboljše edinemu predsedniku Slovenije,kateremu do sedaj še nobeden ni dorasel!!!!!Respekt!

  2. Hmm, res je, ko je odšel se mi je zdel Drnovšek ok, ampak mislim da je bil res oče naroda.

  3. Zelo se strinjam z napisanim, najboljši in velik državnik naš bivši predsednik R Slovenije Milan Kučan

  4. Dlje kot se odmika čas njegovega predsednikovanja, bolj se zavedam, kako velik predsednik je bil. Nemoteč, toda v zahtevnih teenutkih dovolj lrecizen in jasen v svojih izjavah. Res VELIK predsednik.

  5. ja, Danijel, njegove male besede enormne teže so bile izrečene vedno ob pravem času in primerni količini…predvsem pa so držale kot pribito….

  6. Vse najboljše gospod Kučan,ne glede na to da ga SDS negativno in žaljivo piše neke pravljice o Murglah je ravno Kučan tisti ki je preprečil še večje posledice desetdnevne vojne za Slovenijo.V primeru zmage Pučnika bi vojna znala trajati dlje kot na Hrvaškem,kar bi takratnemu obrambnemu ministru še kako ugajalo,saj bi se še vedno skrival v kleti Cankarjevega doma…Kučan ni bil za Miloševićevo Jugoslavijo oz Veliko Srbijo temveč za neodvisno republiko ki bi sčasoma postala samostojna država pa še manj žrtvev bi bilo,saj je vedel za Miloševićeve podle igre vendar je Demos tako rekoč izzival vojno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *