Zarota levo-desnih parlamentarcev proti državljanom ni več dvom, ampak dejstvo

Vedno bolj razumem posameznike, ki v obupu pograbijo pištolo in počijo kakšnega “pomebneža”. Ker to, kar pa naši levo – desni parlamenatrci počnejo zadnja 3 leta, je pa že zona somraka. Lahko bi sicer naše parlamentarce primerjal z mafijo, a jih nočem užaliti. Mafije namreč….

Da sem bil ostro proti slabi banki (DUTB) že ko sta jo Janša in Šušteršič prvič omenila, sem tudi na blogu že obrazložil. In ko je Janša s Šušteršičem potem še nacionaliziral NLB, je moj temperament skočil že na stopnjo, ko ne bi več odgovarjal za svoja dejanja, če bi se znašel v neposredni bližini obeh.

Slaba banka, torej naši levo-desni parlamenatrci, je praktično takoj začela kazati sindrom vesoljnega natega državljanov za naslednjih 15 let. Še ena vreča brez dna, v kateri se bo opralo milijarde denarja državljanov, s katerim se “rešuje” banke.

In z nategom so začeli takoj, medtem, ko se jim objava seznama skorumpiranih tajkunov, ki so bančne kredite preselili v davčne oaze, državljani pa jih zdaj plačujemo, ne zdi pomembno objaviti, kaj šele tem pobrati vse premoženje, ker je to “občutljiv” postopek.

So pa, logično, na slabo banko prenesli slabe tudi terjatve NLB, z njimi pa tudi nepremičnine, katere si je lastila NLB iz naziva garancij zavoženih posojil.

In v trenutku je potem slaba banka, torej levo-desni parlamentarci, prepovedala vsako nadaljno prodajo bančnih zaseženih stanovanj.

Kot razlog pa navedli, da bi bil njih cilj – v državni proračun vrniti kar največ davkoplačevalskega denarja – ogrožen. Ne mi ga masturbirat na suho, ma kaj res. In kako boste vrnili od ust trgan denar državljanov za slabo banko, če nočete nič prodati ? Mogoče z bančnimi obrestmi nabranega denarja državljanov ?

Zraven pa so še navrgli, da s tem ščitijo nepremičninski trg pred ogroženostjo. Prevod – ščitijo skorumpirane lopovske kapitaliste oziroma preprečujejo, da bi se nepremičnine prodajale po realni in večini dostopni ceni. Skratka, umetno napihujejo nepremičninski balon. Ki bo itak počil. Spet po žepih državljanov.

In da je absurd še večji – vsa vzdrževalna dela teh krepkih tisočev državnih praznih stanovanj, vključno s temi iz zdaj slabe banke, kakor tudi davke zanje, varovanja in še spremljajoče stroške, kakopak naprtijo v plačilo državljanom brez slabe vesti.

S prenosom stanovanj v Celovških dvorih na slabo banko se je tako ustavila tudi njihova prodaja. Na trgu je malo kupcev, cene so nizke, kar ni v skladu z optimizacijo vrednosti, pravijo na DUTB-ju. Oni itak rečejo, kar jim parlamenatrci naročijo.

Ob dejstvu, da se je za nakup 240 stanovanj Celovških Dvorov, po nižji stečajni ceni, prijavilo kar 6000 !!! zainteresiranih kupcev, izpade ta izjava naših parlamenatrcev kot direktno jebanje v mozak in čisto poniževanje intelekta, tudi tega, državljanov.

Pa si poglejmo, kaj piše na spletni strani DUBT , ki je po nalogu teh levo-desnih parlamentarcev zadolžena za skrb premoženja slabe banke.

Najprej udari v oči slogan – “Iz slabega v dobro”. Kar sem si prevedel kot “iz slabega ropanja državljanov, v dobro ropanje”.

Država je gospodar
In potem še predstavitveni stavek, ki mi je povzročil trenutno erupcijo :
“DUTB upravlja sredstva Sklada za stabilnost bank (SSB) v skladu z načelom dobrega gospodarja in v skladu z mednarodnimi standardi korporativnega upravljanja.”

Poudarek je seveda v delu “upravlja z načelom dobrega gospodarja”.

Definicija “dobrega gospodarja” je torej za naše parlamentarce enostavna – ne bomo prodajali zavoženih projektov lopovskih tajkunov, niti jim nič zasegali, ker imamo itak butaste državljane, ki bodo vse lepo mirno plačevali.

Po mojem bi morali vsi levo-desni parlamentarci zaradi takšnega ravnanja kazensko odgovarjati zaradi namernega ogrožanja življenj državljanov in namernega povzročanja poslovne škode državi. Najmanj to.

Dvoma namreč ni, da bi levo-desni parlamentarci z lahkoto sprejeli zakon, po katerem bi tisoče praznih državnih stanovanj država morala oddati  v najem mladim družinam in tistim s stanovanjskim problemom za do največ 200€ najemnine mesečno. Tako bi hipoma rešili stanovanjsko problematiko vseh državljanov, obenem pa bi ostalo še več kot preveč državnih stanovanj za prodajo.

Preostala državna stanovanja, predvsem ta iz slabe banke, pa bi potem morali, prav morali, prodati natanko po cenah, kakršne bi prosto tržišče v danem času ponujalo. Določena bi morala biti le najnižja cena kvadratnega metra za stanovanje na 500€, kar je realno za kakovst gradenj naših gradbincev, od tu naprej pa prosto tržišče določa cene.

Obenem pa mislim, da bi bilo vsled takšnega ravnanja levo-desnih parlamentarcev, kot ga nam servirajo, tudi v tem slaba banka sistemu, edino smiselno, da državljani samoukinemo financiranje slabe banke za naslednjih 15 let. Pa naj potem začnejo prodajati premoženja bank in skorumpiranih tajkunov, kar bi sicer moral biti nosilni element slabe banke.

Brezvladje
Sam sploh ne dvomim več, da je treba iz našega parlamenta te levo-desne v enem paketu spokati, jim doživljensko prepovedati opravljanje funkcij v politiki in/ali JS, obenem pa še najstrožje kaznovati za uničevalsko tiranijo, katero so spočeli nad državljani in državnim premoženjem.

In ja, tudi za ceno, da bi bili nekaj časa brez vlade. Da se da tudi brez vlade v parlamentu je dokazala uspešno že Belgija, ki je v letu in pol brez vlade napredovala dosti bolj na bolje, kot leta prej.

Sploh pa bi se v času tega “brezvladja” vsaj jasno vedelo, da se ne bi najemalo nekih kreditov, izvajalo skorumpiranih razpisov, razpordajalo energetske vire države in še kaj, bi se pa prodalo premoženje slabe banke po cenah prostega trga.

Bo treba resno nabrusit kose……..

Don Marko M

Banka rop (blog Don Marko M)

5 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Zarota levo-desnih parlamentarcev proti državljanom ni več dvom, ampak dejstvo

  1. v Sloveniji je preveč odvisnikov.. Tudi odvisnikov od drog a oni ne štejejo, so nas pa naučili, kako težka in dolgotrajna je pot k streznitvi. Any idea? Anybody?

  2. ja, Mihajlo, preveč odvisnikov….hujše je le še to, da kdo te odvisnike podpira….med te odvisnike seveda ne prištevam tistih preko 500k na socialnem robu ali v revščini….sam se ogrevam za streznitev v obliki – šok terapije….hipen odvzem sredstev odvisnosti, zdravljenja pa v obliki fizičnega dela….za kakšne dolge strokovne terapije ni več časa, pa še končni učinek bi bil preveč vprašljiv za možnost povratnikov…

  3. Ljudje brez stanovanj bi se morali združiti v eno organizacijo, in ta prazna stanovanja preprosto zasesti, če lahko parlamentarci ropajo nas, zakaj si ne bi ljudje malce vrnili…..

  4. Dragica,

    se strinjam…tudi to je ena od učinkovitih možnosti….nenazadnje bi ljudje zasedali praktično “svoja” stanovanja, saj so državi tako ali drugače prispevali, tudi denar iz katerih so bila deljena tajkunska posojila, zdaj pa še denar za reševanje teh istih podeljenih v megli izginulih posojil….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *