Vlada izvedla reformo davkov. Po novem davke imenujemo prispevki, dajatve, dodatki, trošarine in/ali doplačila

Po slabem letu in milijardah novih kreditov, za nemoten počitniški mandat do konca, so left/rajt ultrasi Instituta Umetna Gnojila (IUG) na Šubičevi, po 3eh mesecih zdravstva brez zdravja, dopolnili svoj trop. Čeprav so zadeve tekle same od sebe, kljub vsem plačanim, so IUG v igri Lepo je biti milijonar uporabili klic v sili in priklicali Troppo Skazala….

Troppo Skazala  sicer ni podala pravilnega odgovora v klicu v sili, a ker se je oglasila, je bil za Blond Mortajm to že presežek in zadosten razlog, da ji je ponudila milijonsko zahvalo za ministrski stolček.

Še preden pa ji je predala besedo, je Blond Mortajm razgalila v zgodovini še nevideno uspešnost IUG v minulem letu, kar je tudi brez zadržkov utemeljila :

Danes smo boljša država, kot smo bili pred enim letom. Lani smo bili v napol ležečem položaju, letos stabilno ležimo. Zagotavljam, da bomo vse zrihtali. In to tako dobro, da večina ne bo imela več pogojev se pritoževati.

Prvo letošnjo reformo bomo izvedli na področju najemanja kreditov za odpravo posledic žledoloma. Zdaj smo se s kolegi IUG res že zverzirali s krediti in točno vemo, kje so najdražji. Najcenejših pač ne moremo najemati, ker je samo najdražje najboljše za nas.

Cenilci so na terenu peš ocenili, da je te gozdne škode za 20 milijonov, kar bi sicer lahko pokrili s 50 milijoni nepovratnih sredstev EU za naravne nesreče. A ker dobro vemo, da so pri nas prizemljene ocene napačne, smo si po preletu s Fotonom ustvarili zračno sliko škode in takoj sem poklicala EIB za kredit pomoči 200 milijonov, ugodnih obresti 5-1.

Začeli smo tudi davčno reformo. Kot sem obljubila, novih davkov ne bom uvajala. Največja novost na davčnem področju je tako preimenovanje pojma davek v sodobnejše oblike, od dodatni prispevki, dajatve, dodatki, trošarine pa do doplačila po potrebi.

Gre za stimulacijsko potezo, saj so državljani ob omembi “davek” postajali razdraženi, nejevoljni, vznemirjeni, tudi agresivni in je bila ta sprememba prednostna.

Blond Mortajm je ob tej priložnosti tudi odločno obsodila javni primer, ko se je eden 200k nezaposlenih izdajal za tržnega inšpektorja in od lastnikov trgovsko gostinskih lokalov sprejemal podkupnine.

Dejanje je označila kot grob poseg v ustaljeno prakso IUG in zagotovila prevarantu dolgo zaporno kazen z odvzemom vsega premoženja njemu in njegovim 3em kolenom levo in desno.

Pričakoval sem, da se bodo tudi ogoljufani odzvali sorodno besedam Blond Mortajm, zato sem povprašal za mnenje tudi enega teh podjetnikov, katere je goljuf prenesel naokoli s prevaro.

In podjetnik je povedal :
Lažnemu inšpektorju sem sicer dal 50€, a sem kljub temu zadovoljen, saj pravemu inšpektorju dajem najmanj 200€.

Do besede je potem prišla nova ministrica Troppo Skazala, zdravnica nalezljivih bolezni, ki je zaradi tega pomembnega dogodka izpustila dnevno botox terapijo, kozmetičarko in frizerja. Uvodoma je poudarila, da bo kolegom zdravnikom omogočila pravičnejše zaslužke, saj so bili do sedaj zatirani.

V svojem zagovoru je ugotovila tudi, da zdravstvena reforma ni potrebna, saj zadeve tečejo po ustaljenem redu in njeno delo ni kaljenje miru okostnjakov v omarah. Dodala je tudi :
Opažam, da je naše zdravstvo v dobri kondiciji. Zdravstveni kader ima celo toliko kondicije, da v rednem delovnem času opravlja dvojno delo s samoplačniki. To njih požrtvovalnost, pod Hipokratovo prisego, cenim.

Obenem napovedujem oster boj proti korupciji zoper vse nekoruptivne v zdravstvu. Opazila sem tudi, da je tako cel UKC, kot vse naše bolnišnice, potreben zamenjave kompletnih klimatskih naprav, da bomo lažje zadihali.

Kot zdravnica nalezljivih bolezni dobro vem, da so sladkarije, od peciv do sladoledov, nalezljive bolezni, kar velja tudi za mastno hrano, od bureka do kranjskih klobas, ki ne pomagajo, da bi izgledali, kot jaz. Zato sem šefici Blond Mortajm že predlagala, da uvede doplačilo za konzumente sladkega in mastnega. Olje je tudi mastno, masažno tudi.

Vse ostale rešitve za zdravstvo bom, če bo potrebno, povlekla iz predala viseče omarice v spodnjem kotu. V naslednjem letu bom našemu zdravstvu omogočila potrebno strokovno infuzijo z zračnimi mehurčki, zaradi katere se bo naš zdravstveni sistem odzival drugače, kot do sedaj. Mislim, da sem pravi izbor za ministrico s trajnimi rešitvami.

Tiskovko za 8-1 silo bi sicer po napovedih moral skleniti Pohan Sprincesko, a je njegov izostanek opravičil njegov PR, zaradi krožnega drsanja, do nadrsanja.

Don Marko M

Prihaja Alenka Trop Skaza (blog Don Markok M)

1 pred teboj je povedal za zapis “Vlada izvedla reformo davkov. Po novem davke imenujemo prispevki, dajatve, dodatki, trošarine in/ali doplačila

Leave a Reply

Your email address will not be published.