Ukrajina – EU in ZDA povzročata še eno morijo in podlost namernega uničevanja

V današnjih časih je sramotno biti državljan v EU. Glavna krivka za trenutno dogajanje v Ukrajini je namreč v prvi vrsti EU. In najmanj v enaki meri je sokrivka ZDA. Ukrajina je le vzorčen primer in tipičen scenarij, katerega sta EU in ZDA uporabila tako za razbijanje Balkana, kot še marsikatere države. Resnični teroristi tudi v primeru Ukrajine sta EU in ZDA….

Niti pod razno nimam namena naivno padati na prodajanje megle raznih Amnesty International in drugih sorodnih organizacij, da se protestniki na kijevskem Trgu neodvisnosti borijo za svobodo – ker so živeli v svobodni državi. Zahtevati vstop Ukrajine v EU namreč ne pomeni prav nobene svobode in/ali demokracije, vstop v totalitarnost pač.

Me pa zelo moti diktatura medijev in nekaterih “človekoljubnih”  v teh poročanjih iz Kijeva, ko se prav trudijo prikazovati samo “ubogost” protestnikov na trgu in jih prikazovati kot žrtve, medtem ko le redki objektivno poročajo, da tudi protestniki v nič manjši meri pobijajo policiste in civiliste.

Skratka, tej protestniki pobijajo svoje sodržavljane in policaje zgolj zato, ker hočejo na takšen način priti v EU. Pa dobro, kaj niste mogli enostavno spakirati kovčkov in spokati v to EU, če jo že vidite kot sanjsko deželo ?

In ja, pobijanje sodržavljanov, zaradi materialističnega pohlepa tujih kapitalistov, je v vsakem primeru zelo, zelo narobe. Sploh ker je življenje tako protestnikov, kot policije oz. obrambnih organov, povsem enako ovrednoteno in v nobenem primeru ne more biti več sočutja za življenje protestnika ali policaja.

V Ukrajini je zdaj pač tako, da jih od 46 milijonov 0,2 % protestnikov z bojnim orožjem zahteva priključitev Ukrajine EU, 18% Rusov se ve čigavi so, preostalih 80 % Ukrajincev pa si dejansko želijo samo mir.

A miru še ne more biti, za kar sta v prvi vrsti krivi dve ženski, Merklova in Timošenkova, ki sta še kako upravičili pregovorno, da so za vse vojne krive ženske.

Seveda ne moremo pozabiti, da se je današnje vojno stanje v Kijevu začelo že dosti prej, lani pa eskaliralo, glavni povod pa je bila Julija. Julija Timošenko alias Plinska kraljica. V času svojega mandata premierke je namreč na račun goljufanja države postala materialno  najpremožnejša državljanka Ukrajine.

In zaradi teh zlorab je bila obtožena na 7 letno zaporno kazen. Dodatno pa jo čaka še dosmrtna ječa, če bo spoznana za krivo, da je naročila umor nekdanjega poslanca in poslovneža Jevgenija Šerbana. Skratka, z Janezom Janšo jo veže zelo podobna usoda in ne čudi, da drug drugega podpirata.

Prvi protesti, še nenasilni, so se torej začeli zaradi zahteve osvoboditve in izpustitve Timošenkove, sicer tudi voditeljice desničarske stranke Domovina. Tukaj se je začela prvič tudi javno vmešavati Merklova in zahtevala njeno osvoboditev in prehod v Nemčijo. In kaj je Merklova s tem sporočila ?

Hja, da ona osebno in EU komisarji in parlament, ki govorijo v imenu vseh državljanov članic EU, ščitijo lopovske tajkune do stopnje, da so pripravljeni zakuhati tudi vojno v posamezni državi. Sploh če ima ta država dovolj energetskih virov, s katerimi bi praktično zastonj polnila kapitalistične tajkunske riti komisarjev EU in kavbojev.

Skratka, tej uvodoma mirni protesti za osvuboditev tajkunke Julije, kateri so podporo na transparentih izrekali tudi janšistični SDS troli ob izreku sodbe Janši na ljubljanskem sodišču, so se začeli stopnjevati v nasilne od trenutka, ko je  Evgenija Timošenko, hči Julije, po diktatu matere, začela tudi javno paktirati z Merklovo.

Od takrat se je začelo stopnjevanje protestniškega nasilja v Kijevu. In ko se je Merklovi tudi javno pridružil še Vitalij Kličko, nekdanji boksarski prvak, sedaj pa vodja skrajno desničarske nacionalsitične politične stranke Udar, se je začelo pokanje zares.

Ker je še kako pomembno, kdo začne z nasiljem, ne gre zanemariti, da so le tega začeli izvajati ravno desničarski ekstremisti iz protestniških vrst najprej z napadi in uničevanji vladnih poslopij, v nadaljevanju pa še z vkopavanjem barikad na kijevskem Trgu neodvisnosti.

In nenazadnje so protestniki prvi začeli uporabljati bojno orožje proti policistom, kakor tudi snajperiste, kar samo priča, da se je nekdo še kako potrudil jih opremiti za neke povsem druge namene, torej z ubijanjem za EU in ZDA.

To je seveda potem sprožilo uporabo bojnega orožja tudi s strani policije, saj so po prvotni rabi gumijastih nabojev in po 10ih ustreljenih mrtvih policajih dobili pooblastila dovoljenja rabe bojnega orožja za samoobrambo. In totalen kaos nesmisla morije se je začel.

Za prvih 18 mrtvih protestnikov in 10 policajev v teh nasilnih protestih je bil najprej razglašen Dan žalosti. Sledili so poskusi umiritve položaja, a ravno protestniki so prekršili vse dogovore. Dosegli so celo amnestijo za vse zaprte protesnike, v zameno izpraznitve barikadnega trga. Protestnike so izpustili, a namesto odmika barikad so jih protestniki še bolj učvrstili in  začeli napadi vladna poslopja.

Sledila je, kaj pa drugega, policijska akcija izpraznitve trga, kar pa je povzročilo dodatnih preko 500 poškodovanih in novih 15 mrtvih, skupaj že preko 80, tako protestnikov, kot policistov. Obenem pa so protestniki zajeli nekaj policistov, policisti pa protestnikov.

V bistvu me zelo, zelo moti, da so iz spleta, predvsem youtuba, kar serijsko začeli izginjati posneti nasilja, katerega so izvajali ekstremistični protestniki tako nad vladnimi poslopji, kot policisti, obenem pa so določene organizacije in mediji začeli na veliko prikazovati zgolj posnetke nasilja nad protestniki.

A višek EU in ZDA hinavščine, potem ko so zakuhali vse to sranje, se je pokazal, ko sta tako Merklova kot Obama napovedala neke sankcije proti Ukrajini zaradi tega nasilja. Hinavščina je še bolj absurdna, če vemo, kako so se tako Merklova, kot Obama, pa še kateri od EU voditeljev, odzvali na proteste do Ukrajine v podobnih primerih v svojih državah.

Tako Nemčija kot ZDA sta namreč tudi še pred kakšnim tednom gnev tisočev sicer mirnih protestnikov, ki so v svojih državah zahtevali na ulicah samo mogoče, službe in kruh, kar so jim politiki zapravili, dobesedno zatrli z ekspresnimi brutalnimi napadi policijskih sil na protestnike, ki so jih mlatile, dobesedno, vse poprek.

Sploh pa če kdo misli, da bi v naši mali podalpski katera skupina lahko, tako kot v Kijevu, zasedla kateri trg in se tam utaborila, brez da bi jih naša policija ekspresno napadla in tudi nasilno pregnala, se seveda moti. Pri nas velja EU direktiva ekspresnega čiščenja nasilnih demonstrantov, kar je recimo zelo lepo demonstriral Janša z vodnimi topovi v Mariboru, še prej pa je policija grobo čistila tudi mladince, ki so v prestolnici kampirali pred banko, proti bankam.

Vsi dokazi govorijo proti temu, da bi ukrajinski protestniki želeli v neko svobodno EU, ker je jasno, da je EU že zelo totalitaristična tvorba.

Merklova in Obama, kakor tudi ostali voditelji držav EU, so tudi v tem primeru izpadli navadne smrdljive riti, ki so sranje zakuhali, zdaj pa pravijo, tudi po obisku svoje delegacije, da mora Ukrajina sama urediti svoje zadeve, obenem pa brez vsakega zadržka obsojajo vlado, da je že sedaj edina kriva za vse.

Ne bom rekel, da ni nič kriva, pač pa, da nikoli ne more biti samo eden kriv, ker je glavni del krivde vedno na plečih tistega, ki začne. In tudi v Ukrajini sta začela EU in ZDA, za kaj se ve, kot se ve, da je obema že leta v interesu izvesti poseg NATAv Ukrajini. In ja, tudi Slovenija je v NATU in bi v tem primeru bila agresor na Ukrajino.

Ta ista EU, torej tudi politiki Slovenije, pa se je zdaj odločila izvesti sankcije proti Ukrajini, v obliki embarga na prodajo orožja in opreme. To je pa tudi vse, kar lahko EU odvzame Ukrajini.

Zato pa lahko Ukrajina EU odvzame neprimerno več. Potem, ko je Ukrajina janurja letos povsem prekinila nakupovanje plina od EU in ga začela kupovati izključno od Rusije, ker jim je ponudila najnižjo ceno, pa še nekaj nepovratnih milijard za sproti, je zaskrbljenost vodilnih v EU še kako velika, saj lahko Ukrajina enostavno ustavi pretok ruskega plina čez njih ozemlje za EU, ki ga tako uvozi za dobro četrtino.

Najslabši scenarij za Ukrajino bi vsled trenutnih okoliščin bil razpad na vzhodno in zahodno Ukrajino, kar bi sicer ustrezalo tako EU kot ZDA, ne pa tudi Rusom, ki so že napovedali, da bodo svojih 18% ukrajinskih Rusov zaščitili na vse načine takoj, ko bodo izrazili željo po tem.

Obenem pa je splošno znano, da Rusi jemljejo Ukrajince še vedno za bratski narod, kar je, v odgovor obiska EU predstavnikov Ukrajini, potrdil tudi ruski filozov Roganov z besedami “samo klinični idioti računajo na to, da bodo Evropa ali ZDA pritekle v Ukrajino gradit liberalnodemokratski raj na zemlji”, dodatno pa je zadeve našpičil še kolumnist Izvestja z izjavo “Moje srce sliši, da bo kmalu napočil čas, ko bo moral ruski narod priskočiti na pomoč bratskemu ukrajinskemu narodu.”

Angela Merkel, kateri je sicer začela v Nemčiji popularnost pospešeno upadati zaradi številnih afer v njeni stranki, pa se še vedno dela francoza in “svetuje” Janukoviču sprejetje ponudbe EU in drugih partnerjev (ZDA), torej 600 milijonov obrestnih povratnih kreditov, in da podpre pregovore med vlado in opozicijo.

In danes so se v ukrajinskem parlamentu, tudi ob poslanskem pretepanju prostega sloga, že 5ič dogovorili, tokrat, da začne veljati Ustava iz 2004, omejitev pristojnosti predsednika in razpis predčasnih volitev.

Medtem so včeraj po poročanju določenih medijev, sicer pred koncem, ZOI Sochi v Rusiji zapustili tudi nekateri ukrajinski športniki – “uradno” zaradi nemirov v svoji državi in ker jim MOK ni dovolil nositi črnega traku na roki v čast žrtvam protestov – v resnici pa zaradi tega, ker so svoje nastope po redni poti že itak zaključili.

Ker so opozicijski protestniki do sedaj prekšili še vsak poskus in dogovor kot takšen, seveda ne pričakujem, da bi se držali tokratnega dogovora. Pa recimo, da bi se ga po nekem čudežu le držali in bi prišlo do predčasnih volitev. In kaj bo potem, če bodo opozicijski protestniki na volitvah enostavno popušili ?

Hja, jovo na novo, le da še bolj spotencirano iz vseh strani in drsenje po ostrem robu ravno te iste EU, ki se hvali, kako vzdržuje nek mir v Evropi. Enostavno, začela bi se vojna širših razmer, generalna povzročitelja in krivca pa EU in ZDA. In le kateri evropejec je lahko ponosen na takšno EU ? Jaz že ne.

Ali kot je zapisal blogerski kolega Jin :
“V Ukrajini je, kot da bi pri nas Janševi in neonacisti protestirali proti Jankovićevi vladi. Ne moreš navijat ne za ene, ne za druge”.

Don Marko M

Merkel Obama (blog Don Marko M)

11 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Ukrajina – EU in ZDA povzročata še eno morijo in podlost namernega uničevanja

  1. Ne v politiki ne v vojni ni zmagovalcev…Zmagovalci smo mi uboga raja ki se uspevamo prebijati z minusom iz meseca v mesec.

  2. tako je, Tomo….dejanski zmagovalec je tisti, ki s par 100€ uspe preživeti mesec, sploh z družino, ne pa tisti, ki jih zapravi milijone in ne ve, kako preživeti mesec z nekaj tisočaki….in če nekdo ne zna upravljati z milijoni in jih zapravlja za neumnosti, potem jih bo treba razdeliti med te ki znajo s par 100€….

  3. Kar praviš, pomeni, oceniti situacijo. Kar počno oni, je, oceniti položaj.. Spoštovani Don Marko M..je pa prikaz kot si ga razgrnil, zanimiv. Dovolj sprejemljiv. Pa kako ti vse to veš, majkemi, hehe..

  4. Odlična analiza stanja, saj je vzorec itak isti v vseh državah, kamor Amerika in EU izvažata demokracijo…

  5. Zelo dobro napisano.
    Podobnost z arabsko pomladjo je očitna in če je tam rezultiralo v razrastu islamskega ekstremizma, verjemite mi, bo v Ukrajini neonacističnega. Nobena skrivnost ni, da so udarna pest protivladnih protestnikov banderovci (ukrajinski neonacisti) in unijati (katoliki).

    Glavni krivi ženski sta Merlova … in Ashtonova, če smem dodati, Julija je zgolj marioneta, kot vsak pokvarjen skorumpiran politik (podobnost s Slovenijo? nekateri so jo celo oglaševali).

    Opozicija se vede kot Hrvaška do Slovenije, najprej sklene sporazum, nato pa ugotovi, da ji ne paše, pa ga prekrši. V Kijevu so se spopadi kljub premirju nadaljevali.

    OI bo jutri konec in morda se bo vmešala Rusija.

    Potrebno je razmisliti o nekakšni bratski pomoči Ukrajini z dostavo medicinske pomoči.

  6. Dragica,

    res je, princip je nekako isti, le hudič je, kot ponavadi, skrit v malenkostih….ampak mene bolj jezi dejstvo, da smo tudi Slovenija, odkar smo v EU in Nato, po avtomatizmu uradno podporni člani tega Merklinega EU in kavbojskega zdraharstva….to je bit problema….

  7. Veligor,

    podobnosti je že preveč, da bi bile slučajne….sam sicer mislim, da Timošenkova ni zgolj marioneta, ampak zelo aktivna igralka, čeprav je dejansko videti prikazano, da so jo Merklova, EU kompanija in kavbojci uporabili bolj kot krinko za svoja početja….zame ni dvoma, da lahko samo osvoboditev Timošenkove in upanje na njeno ponovno zmago na volitvah spravijo Ukrajino v EU…ali enostavno – ena Julija je zavozila Prešeerna, ta druga pa bi kar celo državo…verjamem pa, da bo večina državljanov Ukrajine to spregledala še pravočasno, ker če ne bo pa zares pokalo po celi Evropi…..
    in ja, mi sicer lahko razmišljamo o bratski pomoči Ukrajini, a dejstvo je, da naši parlamentarci zelo, zelo zagovarjajo Merklovo in polit komisarje EU pri tem početju, kavbojce itak in tako nas vsiljujejo v države, ki se vmešavajo v notranjost Ukrajine in ji povzročajo škodo….enostavno povedano, naši parlamentarci nam državljanom lepijo etiketo agresorja na Ukrajino, ne pa državo, ki bi ji pomagala….

  8. Naša hlapčevska oblast bi še kaj zaj… pri tej zadevi.
    Imel sem v mislih, da bi samiiniciativno stvar izvedli. Kontakt v Ukrajini bi se dalo dobit. Rabili bi eno centralno zbirno mesto v enem večjem slovenskem mestu. Tam bi se medicina zbirala in se od tam poslala v Ukrajino.

  9. Plinsko prineso so izpustili,še malo pa bojo izpustili še Breivika.Me pa zanima če bojo unijaši in jenkiji Ukrajini pomagali sanirati Černobil in okolico.Upam da so vsaj Belorusi bolj pametni.

  10. Prebral sem vse te komentarje pred mano na temo Ukraine…. Še kako se strinjam z vsemi, ki vidijo točno to kar se dogaja… EU je dejansko licemerna, dvolična in ubijalska tvorba…
    Veseli me, da še tudi pri nas v SLO obstajajo ljudje, ki jim mediji ne zamračijo možganov in da ostajajo bistre glave še naprej,,,, Je še nekaj upanja za nas !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *