Če si mislil/a, da je slovenska (zdravstvena) zakonodaja v anusu….

Pa si šla…. Je ena tistih čudovitih stvaritev štirih Mi2, ki nekako odlično spremlja odhod Alenke Trop Skaza. A če je odšla napačna Alenka ? V bistvu ne, le ena premalo. Priznam pa, da tako briljantno odigrano, kot je to izpeljala Alenka TS, cel Holivud skupaj lahko samo sanja…..

Sicer je Alenka TS že v zagovoru pred izvolitvijo lepo povedala parlamentarcem, da ne bo ničesar spreminjala, ampak koliko jih je to slišalo. Skratka, v pičlih 3 tednih je naredila vse potrebno, za potrebne.

Nov glavni problem v zdravstvu je poslej – Nina Pirnat, državna sekretarka, namensko nastavljen kader Alenke TS. Sploh ni važno, kdo bo novi minister zdravstva, še manj kdaj bo, kajti zdaj je, na enormno srečo in premetenost ekipe Alenke TS, Pirnatova tista, ki bo skrbela za delitev sredstev razpisov, delovne skupine za pripravo zakonodaje, ter ostale sistemske rešitve.

In Ninina šefica še vedno ostaja – Alenka Trop Skaza……z družino…..

Tako pod rubriko zabavno nam je bilo servirano tudi, da slovenski zdravniki letno pokasirajo 150 milijonov s fušanjem za svoj žep, seveda z uporabo prostorov, materialov in opreme javnega zdravstva. V delovnem času za javno zdravstvo pač počivajo in delajo kolone čakajočih, da jih lahko potem za svoj žep redčijo.

Kaj naj rečem, gospodje zdravniki, s Kuštrinom na čelu…..Imate pač 150 milijonov lakomnih razlogov, da se upirate transparentni reformi zdravstva in farmacije.

Sam bi vas sicer, kot državljan, dobesedno brcnil v sedalo, pobral licenco, službo, pa še premoženje do pokritja pokradenega, pardon, popoldansko zasluženega, a kaj, ko levo desni parlamentarci razumejo vašo finančno stisko in potrebe…..Skratka, vratit če se Walter, jebat če vam mater….

Takšne in podobne zadeve, kot zgornji dve, se seveda dogajajo v veliki meri zaradi naše zakonodaje, ki dejansko ni smešna v prav nobeni točki, še najmanj v tistem delu, kako iz pametnega narediti totalnega bebca. Pisci naše zakonodaje so očitno brez smisla za humor. Tudi tega….

Na veselje pa tega smisla ne primankuje avtorjem zakonov drugod po svetu. Ne glede, kaj si boš mislil/a ob prebiranju teh spešl one zakonov v nadaljevanju ne škodi vedeti,da jih sprejemajo in požegnajo tudi poslanci parlamentov. Tudi norci imajo pravico do svoje družbe, tako nekako.

– kdor v Texasu namerava izpeljati kaznivo dejanje, mora o tej nameri obvestiti policijo 24 ur pred izvedbo dejanja
– spet v Texasu je prepovedano pospravljati stanovanje – nagec
– v Kaliforniji vozi prekoračiti hitrosti 60 milj/h

– v Tennessee-ju kršite zakon, če vozite med spanjem
– v New Yorku je kazen za skakanje iz stavb smrt
– v Pensilvaniji morajo biti vsi hidranti preverjeni 1 uro pred požarom

– v Wisconsin-su se kaznuje moški, ki izstreli metek v času spolnega odnosa, če je njegova partnerka na vrhuncu
– v Franciji je prepovedana prodaja lutkastih igrač, kot recimo E.T., ki nimajo človeškega obraza
– v Washington-u je prepovedan seks z devico, ne glede na okoliščine, vključno s poročno nočjo

– na Floridi je v četrtkih prepovedano prdeti po 6 uri na javnem mestu
– v Massachusetts-u se kaznuje spolni odnos, v kolikor se pred le tem ne okopate, medtem ko drugi zakon prepoveduje kopanje v nedeljah
– v Londonu je prepovedano umreti v stavbi Parlamenta

– v Indiani je prepovedano obleči Barbiko v Kenova oblačila
– v Kentucky-ju ne smete prebarvati svojega travnika v rdeče
– v 24 državah ZDA je moška impotenca zadosten razlog za nemoteno ločitev

– v Ohio-u krši zakon ženska, ki se slači pred sliko moškega
– v Washingtonu ne smete lagati, da imate bogate starše
– v Missouri-ju gasilec ne sme reševati ženske v nočni garderobi

– v San Salvadorju pijane voznike obsodijo na smrt s streljanjem
– na Švedskem ne smete uporabljati uslug prostitutk, čeprav je prostitucija legalna
– v Nevadi ne smete poljubljati ženske, če nosite brke

Kolumbijski zakoni narekujejo, da mora biti mati prisotna pri prvem spolnem odnosu svoje hčerke, medtem ko je na Guamu, otoku Pacifika, ženskam prepovedana poroka v kolikor so še nedolžne.

V Memphis-u je ženskam dovoljena vožnja avta le,  v kolikor moški tečejo pred njimi in z mahanjem z zastavicami obveščajo prihajajoča vozila, da je ženska za volanom.

100 $ kazni si lahko prislužiš v Singapuru, če smetiš po ulicah, čečkaš po zidovih ali lepiš žvečilke. Kaznivo je tudi žvečenje žvečilk v javnosti, razen če imaš zdravniško priporočilo. Prepovedano je tudi kihanje brez robčka, pa tudi zapuščanje wc-ja če ne povlečeš vode po opravljeni potrebi.

Na Kitajskem oblasti prepovedujejo reševanje osebe, ki se davi, ker menijo, da bi se na takšen način preprečila usoda.

V Pensilvanijij kršite zakon tudi, če pojete namakani v kopeli v kadi. V Montani pa se kaznujejo žene, ki odpirajo pošto naslovljeno na moža.

Prepovedano umiranje – ja, tudi to obstaja.
Selitev v Longyearbyen, mesto ki se nahaja na norveškem prekomorskem ozemlju Svalbard, je idealna rešitev za vse, ki bi se radi izognili srečanju s smrtjo. V tem skandinavskem mestu je namreč umiranje protizakonito.

Razlog za takšno odločitev oblasti je v dejstvu, da zaradi nizkih temperatur, ki tam vladajo celo leto, telesa ne trohnijo. Če se slučajno v tem mestu znajde nekdo težko bolan, ga hitro z letalom odpeljejo do kopnega, kjer lahko mirno umre brez kršenja predpisa in straha pred aretacijo.

Namesto konca pa – saj veš, kar ni prepovedano z zakonom, je dovoljeno…..

Don Marko M

Čudni zakoni (blog Don Marko M)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *