Dan OF – naj bije močneje srce partizana

Večna slava in vse časti OF ter partizanom/borcem NOB ! Zavedno, za vedno. So trenutki naše zgodovine, kateri morajo živeti večno. Trenutki kot OF in NOB, skozi katera so partizani/borci – srčni, pogumni, zavedni državljani te naše male podalpske, tvegali vse za našo današnjo svobodo…..

Tvegali za prvo in zaenkrat zadnjo osvoboditev te države. Tvegali so življenja. Mnogo jih je ugasnilo. Tvegali in ugašali so zate, zanj, zanjo, zame, za nas, za našo svobodo !

Ne, niso se spraševali, niso dvomili vase, enostavno so se odločili, odločili vsak zase in vsi skupaj, da niti bog, niti okupator, niti izdajalci, nihče več ne bo teptal te naše zemlje, naših državljanov. So trenutki, ko se je treba odločiti. Brez kalkulacij. Z jasnim ciljem. Z mislijo. S srcem. Z dejanji.

Z zaščitniškim nagonom do potomcev. Naslednikov. Za njih boljši jutri. Ker so si njih potomci zaslužili boljši, svobodnejši jutri na svoji zemlji. Ker si tudi danes naši potomci zaslužijo boljši, svobodnejši jutri na svoji zemlji.

OF – rdeča zvezda vedno zmaguje

Ustanovitev OF je bil in je še vedno najčistejši trenutek NOB na naših tleh, ki je takrat imel močan naboj združevanja različnosti v eno vizijo, v skupno prihodnost, v enotnost, v svobodo.

Ta ustanovitveni trenutek OF je pomenil, pomeni in bo vedno pomenil tudi neizbežno zgodovinsko dokazano dejstvo – začetek oboroženega upora ljudstva naše male podalpske proti nacistično/fašističnemu okupatorju, kakor tudi proti domačim izdajalcem.

Ali kot se je slikovito nekoč izrazil naš veliki Oton Župančič :
“Brez Osvobodilne fronte bi bila postala naša država razbita posoda, naši narodi razlito vino !”

Pomenil je začetek neizprosnega in brez usmiljenja boja za prvo in zaenkrat zadnjo osvoboditev te današnje države in državljanov. 4 letnega boja, ki je bil in mora biti čaščen kot bog vseh bogov.

4 letnega boja partizanov/borcev NOB, ki so pod vodstvom največjega voditelja vseh časov, slovenske matere sina – Josipa Broza Tita, že v nadčloveških naporih in tisočih žrtvah, borili in izbojevali svobodo na svoji zemlji. Ker tujega nočemo, a svojega ne damo !

Z izdajalci se sprave ne izvaja !

Jaz lahko spoštujem sovražnika, ki poskuša vdreti na moje ozemlje, a nikoli ne morem in ne bom izdajalca, ki izdaja mene in sodržavljana, ter našo zemljo.

Hinavščino neke sprave,katero se trudijo vsiljevati določeni naši politiki, odločno zavračam. Ker z izdajalci, domobranci, belogardisti in ostalimi petokolonaši, ki so sodelovali z agresorjem na naše ozemlje, naš narod in v imenu fašizma in nacizma dobesedno klali sosede, brate, sestre, sodržavljane, se sprava ne izvaja.

Kot takšni so bili, so in bodo ostali zgolj in edino izdajalci in z izdajalci nihče ne sklepa kompromisov, sploh ne sprave. Ker se še nikoli na svetu ni zgodilo, da bi kdo izvedel spravo z domačimi izdajalci. In tako naj ostane tudi na tej naši zemlji. Ker izdajalce kategorično zavračajo tako tisti, katerim so izdajali, kot tisti izdani.

Tudi danes, kakor vedno, se je treba odločno boriti proti domačin izdajalcem in sploh proti vsakemu njih obujanju spominov z gradnjami spomenikov in ostalimi poskusi potvarjanj zgodovine, ki v resnici zgolj brezsramno opevajo še vedno največji totalitarizem – grozote fašizma in nacizma.

A cel svet še vedno odlično ve zapisano v zgodovino, da so bili edini zmagovalci v času NOB na naših tleh zgolj in edino partizani/borci NOB. Titovi partizani in borci.

Nič  nimam proti, da se poklonimo vsem, torej prav vsem žrtvam 2. svetovne vojne in vseh vojn, ampak ločnica resnice – kdo je bil partizan,borec za svobodo našega naroda, kdo pa domobran,izdajalec našega naroda –  mora ostati nespremenjena in se ne sme dovoliti jo izrabljati v imenu vseh žrtev vojnih grozot.

OF bo živel tako dolgo, kot Slovenija

Že prevečkrat se je dogajalo, da so voditelj, parlamentarci države s svojimi neprimernimi potezami sramotno zaznamovali celoten narod v svetovnem merilu in tudi naši levo desni parlamentarci, ki bodisi podpirajo izdajalce naše zgodovine in gradnje spomenikov v spomin nacizmu in fašizmu, ali pa so do tega vprašanja indiferentni, kar je isto, morajo odgovarjati za takšno svoje ravnanje namernih poskusov potvarjanj zgodovine, s čimer sramotijo celotno državo in državljane.

OF, z njo pa tudi zmagoslavje v NOB sta revolucija, neprecenljivost dogodka, ki bo trajal večno in katera moramo čuvati kot zaklad vseh zakladov in nikomur ne smemo nikoli dovoliti, da bi ta najpomembnejši dogodek naše zgodovine poskušal potvarjati ali kakorkoli drugače omadeževati.

Partizani/borci NOB so postavili visok prag moralnosti, zavesti, srčnosti, ljubezni do domovine in sočloveka, boja za našo družbo, postavili so smernice, ki so naše. In ker so naše, jih moramo ohranjati tako v spominu na tiste čase, kot na današnje in prihajajoče. In jih seveda tudi uporabljati. Smrt fašizmu – svoboda narodu ! Tovarišice in tovariši – Živel dan OF !

Don Marko M

OF (ZA)VEDNO (blog Don Marko M)

12 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Dan OF – naj bije močneje srce partizana

  1. Prepričal si me Zatorej ne bom oporekal 🙂 Le,ne želim zamujati sedanjosti 🙂

  2. no, tega spodrsljaja si pa res ne smeš privoščiti, zamujanja sedanjosti namreč…. 😉 …..le kdor zna živeti v sedanjosti, mu bo preteklost postlala prihodnost….bemti kako sem pameten za praznike…. 🙂

  3. he he, jaz tudi… Prihodnosr je danes, če pomislim na včeraj, zato za praznike delam 😉

  4. Mnogi ne vedo več za kaj so se borili partizani in vsi domoljubi verjamem pa da bomo ponovno zmogli in pokazali, da nam ni vseeno kako bomo živeli v tej naši Sloveniji v prihodnje. Vse dobro.

  5. Ponosen se na partizane in vse ki so se borili za domovino za razliko od vseh lažnivih politikov ki ki jih blatijo ali kako drugače sramotijo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *