Tako bi danes izgledala Evropa, če bi Hitlerjevi nacisti zmagali v 2. svetovni vojni (foto)

V Nemčiji, tudi tam, zadnje mesece že težko mine teden z dogajanji vedno več javne ulične borbe proti neonacističnim skupinam in njih političnim strankam SDS kalibra in policija vedno težje kroti te množične pretepe, v katerih neonacisti, kot po pravilu, pušijo batine in zadeve se bodo očitno samo še stopnjevale do kulminacije….

Da ekstremni desničarji v današnjem času lahko poveličujejo grozote nacizma in pozivajo na obnovitev nacistično/fašističnih grozodejstev, kar se zadnje mesece dovolj nazorno prikazuje v Ukrajini, je seveda v prvi vrsti kriva vodstvenega struktura EU parlamenta, predvsem komisarjev. A o tem bom podrobneje v nekem drugem zapisu.

Očitno namreč postaja, da tudi nekateri Slovenci niso edini narod, ki hitro pozablja in da od te ekstremistične bolezni bolehajo tudi Evropejci generalno. Druga svetovna vojna je zaključena šele pred odbrimi 70imi leti, katera so bila namenjena ustvarjanju, grajenju in povezovanju držav po Evropi, in že so nekateri pozabili na nacistična grozodejstva, kakor tudi, da danes živijo v blaginji na račun srečnega in borbenega zaključka rešiteljev 2.svetovne vojne.

Namesto nadgrajevanja teh 70 let v mir in dostojnost življenja, pa sanjajo o obnovitvi okoliščin, ki so pripeljale do 2. svetovne vojne.

In če se kdo kdaj kljub vsemu vprašal, kako bi danes izgledala Evropa, tudi Slovenija, v primeru takratne zmage Hitlerjeve Nemčije, potem ti v nadaljevanju podajam nekaj odgovorov, ki so bazirani na Hitlerjevih govorih, kakor tudi načrtih, katere je razvijal Himmlerjev SS in ostale organizacije, ter vladne agencije takratnega Rajha.

Upam, da si boš lahko ustvaril/a splošno sliko pekla v katerem bi živeli če bi takrat zmagal Hitler, seveda upoštevajoč, če bi sploh lahko bil/a pri življenju.

Hitler germanski rajh 1 (blog Don Marko M)Veliki germanski Rajh

Le ta je bil eden najrazvitejših nacističnih projektov, predvsem SS-ov. Za to državo je bilo predvideno, da združi vse germanske narode, ob čemer bi njih nacionalne države postale navadne province, katerih nacionalne identitete bi bile uničene, razen rasnih, lahko pa bi obdržali svoje jezike.

To tvorbo bi tvorile Nemčija, Nizozemska, Luxemburg, del Belgije, Danska, Švedska, Norveška, Islandija, nemški deli Švice, Lihtenštajn, Češka, ter Slovenija in Istra za kateri je bilo predvideno deportacija, poboji ali asimilacija..

Priključeni bi bili tudi veliki deli severne in vzhodne Francije, Valonije, francoske Švice, medtem ko bi bili romanski narodi počiščeni iz teh območij. Čeprav so nacisti Angleže videli kot germanski anrod, pa bi vseeno bila Velika Britanija izključena iz te države. Bi pa zato v njeno površino padli ogromni deli ozemelj Vzhodne Evrope, ki v tistem času niso bili poseljeni z Nemci.

Prestolnica te države bi bil Berlin, ki bi doživel velike obnove, v njegovem centru pa bi se nahajale številne lokacije predvidene kot politični, ekonomski in kulturni center sveta.

Hitler germanski rajh 2 (blog Don Marko M)Generalplan Ost – splošni načrt za Vzhod

Vzhodna meja germanskega Rajha bi se nahajala na Uralu, ki je igral pomembno vlogo v nacističnih načrtih, jugo-vzhodna pa na Črnem morju, Krimu in Kavkazu, priključena pa bi bila tudi obala Baltskega morja, z izjemo Finske. To bi bile meje Lebensrauma – življenskega prostora, kot si ga je zamislil Adolf Hitler.

Hitler germanski rajh 3 (blog Don Marko M)Ogromno območje, na katerem so v tistem trenutku živeli Rusi, Poljaki, Litvanci, Letonci in Estonci bi bilo po načrtih enostavno etnično počiščeno na najbolj brutalen način, obstanek pa bi bil dovoljen samo tistim, ki bi po rasnih kriterijih nemških znanstvenikov bili primerni za germanizacijo – v ta namen je bilo v času vojne na tisoče poljskih otrok odvzetih staršem in predanih nemškim družinam. Obstali bi tudi tisti, ki bi služili nemškim gospodarjem, s predvideno postopno eliminacijo, medtem ko bi ostali bili pobiti ali pregnani vzhodno od Urala.

Nacisti so delali razliko med t.i. Malim načrtom, kateri bi moral biti izpeljan v času vojne, in med Velikim načrtom, ki bi se izvajal 10letja po vojni, kateri je predvidel tudi fizične eliminacije ali deportacije v Sibirijo 80-85% Poljakov, 50-60% Rusov, 75% Belorusov, 65% Ukrajincev, 85% Litvancev, 50% Letoncev, Estoncev in Čehov, ter 100% Latgaliancev.

Hitler si je še posebej prizadeval izbrisati ime Poljske iz zgodovine in tisto malo Poljakov, kar bi jih ostalo po pobojih in deportacijah, bi uporabil kot suženjsko delovno silo, pa še za te je predvidel izginotje v 15-20ih letih. Varšava je bila predvidena za brisanje iz obličja Zemlje, na njenem mestu pa bi se vzdignilo nemško mesto po načrtih Friedricha Pabsta.

Hitler germanski rajh 4 (blog Don Marko M)Na celem področju Vzhodne Evrope bi se potem naselilo okoli 10 milijonov, število bi s časom raslo, Nemcev in drugih germanov, primerni bi bili tudi germanizirani Slovani in Baltci, ki ne bi bili zgolj kolonisti, temveč tudi branitelji “domovine”, nekakšni kmetje-vojaki.

Živeli bi v skupnostih 30 – 40 kmetij, v samem centru vasi pa bi bili štab NSDAP (Nacionalsocialistična nemška delavska stranka), hiša lokalnega zaslužnega SS ali strankarskega voditelja, ki bi bil tudi poglavar te skupnosti, kmetijski svetovalni center, majhna bolnica in kino.

Cerkva ne bi bilo, čeprav je Himmler rekel, da bo, v kolikor bi verniki zbrali denar za izgradnjo hramov v teh vaseh, le te SS kasneje prevzel in iz njih uredil germanska svetišča. Izračunali so celo točno koliko orožja bi imel vsak kmet v tej vasi.

Hitler germanski rajh 5 (blog Don Marko M)Obstajalo bi tudi 36 urbanih centrov regij, ki bi bili mesta z okoli 20.000 prebivalci, vse pa bi bilo povezano z mrežo avtocest, lokalnih cest in železniških prog. Imena vseh geografskih pojmov bi zamenjali z nemškimi, da bi bilo vsem jasno, komu pripadajo. Krim bi se tako, po Hitlerjevi želji, imenoval Gotenland.

V Sibiriji bi živeli pregnani Slovani iz Vzhodne Evrope, poleg Poljske, pa bi moralo izginiti tudi ime Rusije. Nič ni smelo ogroziti meja nove Nemčije. In ko bi dozorele okoliščine, bi se Rajh začel širiti preko Urala, kaj pa bi se zgodilo z ostanki slovanskih narodov po tem, pa verjetno ve samo vesolje.

Hitler germanski rajh 6 (blog Don Marko M)Načrt za jugovzhod

Slovaška, Madžarska, Romunija, Bolgarija, Srbija, Hrvaška, Črna Gora, Albanija in Grčija bi bili nemški sateliti, torej marionetske države.

Glavni razlog, da je Berlin zanimalo to območje donavskega bazena, je bila ekonomija. V Donavi so videli kot pomemben koridor za nemški izvoz in uvoz. Hitler je takrat izjavil : “Donava je izdelana pot, ki vodi v srce kontinenta in zaradi tega mora biti v združeni Evropi okoli nas tretirana kot nemška reka in mora biti pod nadzorom Nemčije”.

Hitler germanski rajh 7 (blog Don Marko M)Beograd bi bil mesto stalne vojaške baze Wehrmachta, glavne trdnjave na Donavi, preimenovan pa bi bil v Prinz Eugen Stadt. Obstajale so tudi ideje, da bi se vzdolž celotnega toka reke naselilo etnične Nemce in bi to bila posebna oblast Rajha, s centrom oblasti v Beogradu, medtem ko bi preostanek Srbije ostal pod nekakšno obliko stalne nemške uprave.

Beograd bi bio mesto stalne vojne baze Vermahta, glavne tvrđave na Dunavu, a preimenovao bi se u Princ-Eugen-Štat: Grad Princa Eugena. Postojale su i ideje da se duž celog toka ove reke nasele etnički Nemci, da to bude posebna oblast rajha, odnosno “gau”, i da centar te oblasti bude Beograd. Ostatak Srbije bi u svakoj mogućoj kombinaciji ostao pod nekakvom formom stalne nemačke uprave.

Tako bi izgledala Hitlerjeva družba

Razen v primeru da misliš, da je povsem v redu če ti nekdo takoj po rojstvu določi položaj čistilca čevljev zgolj zato, ker tvoj nos ne odgovarja željenemu standardu, bi bil svet pravi pekel za življenje.

Hitler germanski rajh 8 (blog Don Marko M)Meje bi bile zaprte za večino ljudi, življenje posameznika pa bi bilo popolnoma podrejeno kolektivu kateremu bi pripadal, torej dosti dosti huje, kot je bil primer sovjetskega bloka (Jugoslavija ni bila nikoli takšna oblika družbene ureditve, kljub avtoritativni oblasti partije).

Individualnost bi se sistemsko uničevala – tvoje “jaz” ne bi imelo nobene vrednosti proti kolektivnemu “mi” in “naš” interes bi bil tisto, kar določijo vladarji. Tisti, ki ne bi mogli prispevati dobrobiti in življenju kolektiva bi bili umorjeni, npr. defektni otroci.

Demokratska metoda izbora vodstva, kakršno poznamo recimo pri nas, bi bila onemogočena, saj bi samooklicani voditelj določal kdo bo vladal v pokrajinah, pokrajinski guvernerji pa kdo bo vladal občinam. Prostor za korupcijo je tako več kot očiten. Taborišč pa bi bilo, kakopak, v izobilju.

Hitler germanski rajh 9 (blog Don Marko M)Ja, tako bi to bilo še danes, a je bila, na srečo borbenih src, Hitlerjeva Nemčija poražena. Mogoče je kdo v teh zapisu in spodnjem zemljevidu velike Nemčije zaznal kakšen del podobnosti z današnjimi dogajanji po Evropi in ne, ne bom ti rekel, da se motiš…..

Bom pa rekel vsem tistim, ki limajo nacističen križ na majice in še kam in/ali simpatizirajoj nacistično gibanje, naj si prislonijo prst na čelo in vprašajo ali je takšen, tudi zgoraj opisan, svet res tisti kraj, v katerem bi radi živeli. Sam bi namreč naredil vse, da ne bi…..

Don Marko M

Hitler germanski rajh 10 (blog Don Marko M)

7 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Tako bi danes izgledala Evropa, če bi Hitlerjevi nacisti zmagali v 2. svetovni vojni (foto)

  1. bomo šli še enkrat v partizane, samo tokrat ko zmagamo ne bo več nobenega ki bi šel v argentino.

  2. Človek ne more dojeti, kako je lahko v tako majhnem narodu toliko zaslepljenih ljudi, toliko plitkega duha in nizkih moralnih načel. Izdajstvo tujcem, ovajanje šefom in zavist….nas bodo očitno res pokopali…

  3. ja Zlatko, pri pojasnjevanju psihološkega profila tega našega naroda bi nedvomno pogrnili tudi največji umi psihologije v zgodovini….

  4. Slava maršalu Titu,ikoni Jugoslavije in tudi delavskega naroda.Tako da naj se SDS z Janšo vred kar lepo požre od zavisti,ker njihov obsojeni čelavi klovn Titu ne seže do gležnjev.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *