Alenka Bratušek – če je kaj Boga, nikoli več v parlamentu

Nekaj mi je povsem jasno – pred časom je Alenka Bratušek prijavila, da je njena zgodba kot tista glavne junakinje iz, zdaj že zaključene, danske nadaljevanke Borgen (Oblast) in jasno mi je, da Bratuškova tudi zelo enostavno razumljivih tv nadaljevank – ne razume. Sploh pa me je spreletela groza, da si Bratuškova upa pomisliti o kakšni svoji podobnosti z glavno junakinjo Borgen-a….. 

Ko sem pred dobrim mesecem zapisal Alenka Bratušek podala nepreklicen odstop, se je to dalo razumeti tudi kot prvo aprilsko šalo ali mojo prehitevanje dogodkov in nekaj njenih zagriženih oboževalcev mi je sarkastično pripomnilo, da naj ne gojim tovrstnih mokrih sanj. A kaj, ko se vsake sanje izpolnejo, če so le iskrene in vztrajne.

Čeprav svojih antipatij do Bratuškove nisem skrival vse od njenega imenovanja na premierski položaj, kar sem na blogu že večkrat pojasnil, tudi s tem, da ženske prekrižanih nog ne prinašajo nič drugega, razen kopico problemov, pa takrat še nisem vedel, da je Bratuškova – notorična lažnjivka.

In kar je še huje, lagala je in laže brezobzirno vsem državljanom direkt v obraz. Z laganjem in britjem norcev iz državljanov je v slabem letu prekašala celo Janšo v 5ih letih vlade in s svojimi lažmi si je že tolikokrat prevrtala kar sama sebi koleno, da še jaz šepam…..

Z lažjo je celo odstopila : “Izpolnili smo obljubo, da bomo Slovenijo varno pripeljali do volitev – država je še vedno suverena, uspeli smo brez tuje pomoči.”

Ne morem verjeti, da si sploh upa kaj takšnega reči – komu je sploh obljubila varno do volitev in o kakšni suverenosti in brez tuje pomoči sploh upa govoriti po najetih 8 milijardah posojil v manj kot letu dni ?!

In ja, lagala je tudi, da bo v tem letu ustvarila novih 60.000 delovnih mest, v realnosti pa je ustvarila novih 30.000 nezaposlenih.

Zapuščina Alenke Bratušek in njene bande kravatarske

Priznam, nisem si misli, da je možno. Možno, da bi kdorkoli lahko naredil več škode naši državi in državljanom, kot je to uspelo Janši in SDS komunajzarjem. Ampak ja, Bratuškovi je uspelo prekašati celo neprekosljivega Janšo in se čvrsto zapisati v našo zgodovino kot povzročiteljici največ škode državi in državljanom. Žledolom je bil vaginin dim proti njenim dejanjem.

Da je bila Bratuškova daleč najslabši in najbolj destruktiven predsednik vlade v samostojnosti naše male podalpske sploh ni potrebno izvajati poglobljenih analiz, nenazadnje že gola dejstva in rezultati sami povedo največ in brez vsakega dvoma.

Nobene reforme, še bolj razbohotena korupcija v vseh segmentih JS, ščitenje tajkunov, ubijanje sociale in delavskih pravic, s pomočjo imenjakinje Trop Skaza dotolčeno zdravstvo, serijska nabijanja in dvigovanja davkov, legalizacije črnih gradenj partijskim veljakom….

Podržavila je kar 6 slovenskih bank in na polno zagnala slabo banko, s katero je je tudi odkrito zavarovala vse skorumpirane lopove, z RKC vred, in s tem aktivirala daleč največji nateg državljanov v zgodovini slovenstva.

Državno premoženje, podjetja, je razprodajala serijsko in za bagatelo, predvsem Merklovi, nenazadnje ji je tako in že toliko zlezla v anus, da so samo še čevlji vidni.

Za finale pa je v slabem letu zadolžila državo in državljane tako in zelo, za vsaj dve generaciji naprej, kot ni uspelo še nikomur prej, celo Janši ne.

Skratka, Brtauškova ni izpolnila prav nobene svoje izrečene obljube, izjave, pardon, nobene laži. No ja, ni jih izpolnila svojim državljanom, jih je pa Merklovi, IMFu, OECD in ostalim patronom, ki kot jastrebi krožijo nad našo malo podalpsko za plenjenje in uničevanje.

Bratuškova parlamentarcem preskrbela za pol leta polne odlične plače, za nič delat

S tem manevrom odstopa je Bratuškova dosegla zelo uspešno, da naslednje pol leta, do naslednjih volitev, parlamenatrcem ne bo treba praktično nič delati, za kar pa bodo vseeno prejemali polne plače. In za nameček se bo zdaj narod, mediji itak, še ubadal z datumom volitev, namesto da bi se poglobili v temelje škode, katero je povzročila Bratuškova. Kakor tudi njeni predhodniki….

Z odstopom Bratuškove pa preneha mandat tudi vsem ministrom, kar je še dodaten manever poskušanja zakrivanja posledic dosedanjih dejanj tako ministrov, kot vseh 90 poslancev .

V prevodu to pomeni, da bomo do jesenskih volitev plačevali 90parlamenatrcev in cel birokratski ustroj zgolj za opravljanja nujnih poslov, torej ne bo nobenih ukrepov za reševanje države in seveda nobenih klicev na odgovornost, posledično kaznovanj, obenem pa Bratuškova tako igra na karto, z vsemi 90 parlamentarci, da bo narod itak pozabil njih spočetja do volitev in potem veselo tekel na volišča, kot da se nič ni zgodilo.

Smešno in žalostno obenem je tudi, da je praktično istih 90 parlamentarcev v zadnjih 3eh letih same sebe nastavljalo v dve vladi, kakor tudi odstavljalo iz teh dveh vlad. To je možno samo v Sloveniji, ker narod to pač dopušča. In ja – zame sploh ni dvoma, da bi z Bratuškovo moralo odstopiti vseh 90 levo desnih parlamentarcev, brez izjem.

Predvsem pa bi morali z Bratuškovo nemudoma odstopiti tisti njeni poslanci, ki so razbili PS in si še vedno dovoljujejo ostajati poslanci, čeprav so bili zelo jasno izvoljeni kot poslanci PS in če niso več nje člani, potem nimajo več kaj iskati v parlamentu.

Tudi s tem razbijanjem PS je Bratuškova dokazala, da je zgolj sluga Merklove in je pripravljena zanjo razbiti vse svoje doma, tudi stranko, brez katere ne bi nikoli postala predsednik vlade. Ženska pač, kateri ni svetega nič, ne zvestoba, ne hvaležnost, ne kreativnost, ne združevanje.

Če je bila Bratuškova sposobna izdati svojo stranko, potem je povsem razumljivo, da je zlahka izdala svoj narod in ja, izdajalcev v parlamentu nočem ne videti, celo slišati ne zanje.

Po mojem bi bilo še najbolje, če ji že ni živeti brez politike, da bi Bratuškova spokala na EU volitve, bila izvoljena in tam sedela v parlamentu ali kje blizu njega, pa naj na način, kot je v tem letu vodila Slovenijo, izpelje takšen program še tam, pa nam sploh ne bo treba izstopiti iz EU, ker je z Bratuškovo tam v roku 2eh let itak ne bi bilo več…..

Do naslednjih volitev

Če kdaj, potem je tokrat Bratuškova v odstopu, z vsemi 90imi poslanci, nesporno dokazala samo eno – vseh 90 ne le, da si ne zaslužijo slovenskega državljanstva, ne zaslužijo si, vsled svojih dejanj, prav nobene možnosti več, da bi še kdaj delovali v slovenskem političnem prostoru ali drugih sferah, ki so povezane z odločanji do državnega in državljanskega.

In vsak državljan, ki se ima vsaj malo rad in ki vsaj malo spoštuje to našo malo podalpsko, prihodnost svoje družine in sodržavljanov, bo še kako trezno poskrbel, da od naslednjih volitev teh sedanjih 90 parlamentarcev, z Bratuškovo na čelu, ne bo nikoli več niti blizu vhodnih vrat našega parlamenta, zato pa pred odprtimi vrati Doba.

Don Marko M

Alenka Bratušek (blog Don Marko M)

10 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Alenka Bratušek – če je kaj Boga, nikoli več v parlamentu

 1. Saj veš Marko, da Boga ni, ker če bi bil, bi se vsaj malo potrudil prosvetlit svoje ovčke….ki do nezavesti ponavljajo iste napake.

 2. na žalost s takim sistemom preferenčnega glasu bomo dobili točno te idiote spet u parlament. če premier odstopi s položaja bi moral skupaj z poslanci ostati takoj brez plače, revizija poslovanja vlade pa bi morala prinesti kazni kjer bi vsi ti pajaci odgovarjali z lastnim premoženjem pa da vidimo potem kako bi se kdo iz nas še upal zajebavat

 3. stari, ma jaz ne vidim toliko problema v volilnem sistemu, nenazadnje bi se v vsaki obliki tega sistema tej idioti tako ali drugače vsilili oz. se posklušali vsiliti….zadeva je pač takšna, da se jih ne da naenkrat znebiti, v dveh do treh fazah pač…..zato je v prvi fazi zdaj pomembnno, da bodo volitve jeseni, da se nove stranke enakovredno postavijo na volilni parket in z malo trezne pameti državljanov lahko te nove stranke zasedejo 30 – 40% prostora v parlamentu, na naslednjih volitvah pa večino, seveda ob pogoju, da ne zajebejo v dejanjih, ko bodo izvoljeni…..
  sicer pa imamo, v skrajnem primeru, še vedno možnost ljudske okupacije parlamenta in lastnoročno, lastnonožno poterati te škodljivce, uničevalce države in državljanov….

 4. Don, samo vse ljudske demonstracije bi lahko nagnale trenutne parlamentarce v maloro. Če bodo volitve zdaj ali pa v jeseni bodo te barabe spet zasedle stolčke in nam ne bo nič boljše.
  Samo ljudska vstaja bi pomagala, da se rešimo trenutne golazni, ki “delajo v dobro Slovenije”

 5. No ja. Recimo, da sem volivec, ki ne ve koga voliti v jeseni. Rad bi izvedel 5 imen, ki obetajo. Samo 5. Glede na to, da poznaš recept, predvidevaš pač dva koraka, zagotovo poznaš kakšno ime. Žal Tita ni već.

  Če za kakšnega politika rečeš, da je tepec, seveda nikoli ne zgrešiš. Vedno je več tistih, ki ti bodo pritrdili in le malo tistih, ki ti bodo oporekali.

  Ampak napisati nekaj dobrega o aktivnem politiku – to pa je problem.

  Torej, fantje, možje in žene, koga predlagate?

  Upam, da ne bom dobil pavšalnega odgovora, ki bo popplnoma na ravni verskih fanatikov, ki verjamejo v nebesa.

 6. frenk,

  midva sva pa res v nezavidljiviji situaciji, keneda….jaz ne morem voliti Tita, ker ga ni, ti ne moreš janše, ker ga ni….obenem se pa oba v večjem delu strinjava, da v parlamentu ni več mesta nobenemu od te plagijade zadnjih 24 let…..
  kot veš, meni ni noben problem napisati in reči o komerkoli, tudi aktualnemu politiku, če naredi kaj dobrega, sploh za vse državljane, kot mi ni noben problem napisati za škodljivce, uničevalce države in državljanov, da so skorumpirani lopovski kreteni, ki nimajo kaj iskati v parlamentu…..
  če pričakuješ od mene imena, ki bodo sodelovala na naslednjih volitvah, ti jih ne morem predstaviti, ker vem natanko toliko kot ti danes, kdo bo takrat kandidiral….vem le, da če bodo volitve jeseni, da bo konkurenca dovolj močna za vsa presenečenja….drugače pa lahko danes predlagam tebe, že ker trdim vseskozi, da je prav vsakdo boljši od teh levo desnih parlamentarcev zadnjih 24 let….
  bo pa zame veljalo samo eno merilo v mojem izboru oddaje glasa…..da kandidat ni kateri od teh levo desnih zadnjih 24 let….da ima jasno vizijo in jajca, ob čemer mu bo država in državljani na prvem mestu…..da nima predhodnih korupcijskih postopkov ali pravnomočnih obsodb zaradi korupcije…..in seveda najpomembneje – da bodo njegova dejanja sledila njegovim besedam….če izpolnjuješ te kvalitete, boš imel moj glas…
  ekola frenk, jaz verjamem, da bodo tudi takšni kandidati, kot verjamem, da boš ti ostal zvest tem skorumpirancem zadnjih 24 let, vključno z bratuškovo…..

 7. marjan,

  se strinjam, da je ljudska okupacija parlamenta in iznos teh trenutnih na rokah ali nogah iz parlamenta edina sunkovita rešitev….zna pa to priti na vrsto, če se bo dama prekrižanih nog odločila spet vstopiti v parlament po volitvah, nenazadnje med njenimi in janševimi dejanji ni nobene razlike….a zaenkrat nekako verjamem, da utegnejo novi kandidati, novih strank, zasesti med 30-40% prostora v parlamentu, kar bi bilo za prvi korak dovolj, seveda ob predpostavki, da bodo volitve jeseni….če ne pa kaj drugega kot juriš za osvoboditev parlamenta itak ne bo ostalo….

 8. Ja, vsake toliko časa se o kakšni stvari strinjava, vendar iz popolnoma nasprotujočih izhodišč.

  Saj poznaš definicijo norosti. To je tisti, ki vsakič naredi določeno stvar na enak način in pričakuje drugačen rezultat.

  Na vsakih volitvah doslej smo dobili vsaj 30 novih imen in vsaj 1 novo stranko. Tudi to pot bo tako. Upam, da se strinjava tudi v tem, da je bil zadnji parlament najslabši doslej.

  Družbene razmere so pač veliko bolj zapletene, kot se to tebi zdi. Poznal sem kar nekaj politikov, ko to še niso bili in so se mi zdeli krasni in obetajoči voditelji. Do trenutka, ko so vstopili v volilno tekmo.

  Don, sedaj pa se začne najina razlika. Pretežni del Slovencev pričakuje Kralja Matjaža ali Tita, ki bo vse rešil. Nič ne bomo spremenili, la pravilno bomo razdelili, odrezali zahodne pijavke in živeli srečno do konca in še malo čez.

  Moj komentar? to se ne bo zgodilo nikoli.

  Sam mislim, da potrebujemo skupino politikov in še koga zdraven, ki nam sploh ne bo všeč. Ki nam bo povedala nekaj takega kot Mazzini. Ki nam bo povedala, da bo pot okrevanja, ča danes začnemo s spremembami dolga najmanj dve generaciji. Ki nam bo povedal, da odslej niso nič krivi ne komunisti, ne Vatikan, ne kavbojci. Da smo si krivi kar sami, da nismo nič boljši od svojih politikov, da imamo pač take politike, kot smo mi sami. Take imamo radi.

  Moj komentar? Tudi to se ne bo zgodilo, nemogoče je, da bi izvolili politike, ki bi povedali, da je nekaj narobe s tem ljudstvom. Saj smo vendar najbolj delavni, najbolj inteligentni, najbolj podjetni, imamo rešitve za vse dele sveta.

  ps. Ob bližajočih se volitvah prisluhni našim inteligentnim novinarskim navijačem ene ali druge politike. Opozori me, če boš kje zasledil kakšno pronicljivo vprašanje o tem, od kje bo prišel denar za kakšen projekt. Ali npr. o tem, kaj imamo državljani od sto in več agencij, ki skrbijo za naše dobro, vključno z morda, vsaj na videz najpomembnejšo, Uradom za varstvo človekovih pravic.

  Nekaj malega vem o gospodarstvu. Vem, da obstajajo dobri in slabi časi. Vem, da so za ljudstvo celo dobri slabi. Toda ko napočijo slabi časi, je potrebno v gospodarstvu nekaj narediti. Predvsem se je potrebno vprašati, česa v resnici ne potrebujemo, kaj lahko pogrešamo. Šele nato lahko začnemo z novim hazardiranjem (namenoma sem uporabil to besedo), ki bo morda prineslo boljše čase. Morda.

  Prosim, opozori me na to, če boš po naključju naletel na politika, ki bo ljudem povedal, da bo potrebno v prihodnje več delati, več in zares študirati, da bo morala državna uprava deliti usodo gospodarstva in bomo ukinili urade, ki jih zares ne potrebujemo in da bo svoje delo moralo opravljati pravosodje in policija.
  Tisti, ki pa ti bodo govorili, kako bodo pravično razdelili premoženje družbe tako, da bodo vsi srečni, me pa ne zanimajo. Tiste prepuščam vaši opciji. Verjetno bom sicer moral živeti pod njihovo oblastjo, vendar ob zavedanju, da so za moje slabše življenje krivi le deloma.Večji del krivde nosijo kar volivci, na čelu z medijskimi prostitutkami.

 9. frenk,

  meni je že dolgo povsem jasno, da zgolj pričakovanje kralja Matjaža, Tita, janše ali koga ni bistvo rešitve, ker je bistvo shranjeno v vsakem od nas posebej in vseh skupaj, koliko in kako smo pripravljeni narediti za napredek naše družbe…..
  res pa je, da nikoli ne bom pristal na pavšalistična natolcevanja, da smo državljani za vse sami krivi, čeprav povsem drži, da smo krivi za izvoljene predstavnike, a od njih izvolitve dalje se breme odgovornsoti za srkb do državljanov in urejeno državo prenese na izvoljene, nenazadnje so ravno zato izvoljeni, da vodijo državo, državljanska dolžnost pa je sodelovati z njimi in jim pomagati,a nikakor slepo in le dokler ne povzročajo namerne škode….
  je pa čista krivda državljanov, da znova in spet izvolijo osebke, ki so dokazano povzročali razprtije in škodo državi in državljanom…..
  in ja, strinjava se, da je bil zadnji parlament najslabši doslej, nenazadnje to nažigam že zadnja 4 leta, upoštevajoč, da je 80% parlamentarcev praktično nespremenjenih…..poudarek je seveda na parlamentu kot celoti in ne zgolj vladi, saj so po mojem vseh 90 v enaki meri odgovorni za dejanja parlamenta….in teh zadnjih 90 v bistvu ne bi smel potrditi nikoli več noben vsaj malo priseben državljan….
  to pa, da je potrebno narediti red v vseh sferah naše države, pa itak sploh ni dvoma, vsaj zame ne, le da je zdaj tako, da se zdaj že večini ljudstva trže od ust dobesedno, nočejo pa narediti reda…določitev reda bi namreč pomenilo zelo jasna pravila igre česa, koliko in za koliko časa se bom oodpovedali, česar pa prav nihče od teh 90 parlamentarcev ni pripravljen storiti, ker to pač pomeni trdo delo in izničevanje privilegijev marsikateremu do sedaj in predvsem zato, morajo priti v parlament osebe, ki nimajo povezav s temi privilegiranci in začeti stvari postavljati na nove, zdrave temelje in verjamem, da se potem narod ne bi bunil v sledenju nove vizije boljše prihodnosti….skratka levo desne komunajzarje zabrisati iz parlamenta in odločno, pogumno in brezkompromisno naprej, samo to nas še lahko reši….
  in če se tega ne bo dalo izvesti na rednih volitvah, kar lahko zaserjejo itak samo zvesti verniki teh sedanjih skorumpirano lopovskih škodljivih parlamentarcev, potem bo pač zdravo jedro naroda moralo uporabiti puntarske prijeme in jih lastnoročno dobesedno odnesti iz parlamenta in zbrcat čez mejo…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *