Morilski stroj – ZDA povzročiteljice 90% vojn po svetu

Vojne so samo organizirani umori, nič več, nič manj. In ZDA organizirano morijo po svetu že 10letja. Predvsem nedolžne civiliste. To jim uspeva malo pod krinko NATA, malo s pomočjo skorumpiranih politikov posameznih držav, dosti pa s svojimi omejenimi državljani….

Objesnost in lakomnost grabljenja tujega po svetu, brez vsake vesti za povzročene žrtve in škodo, so ZDA v bistvu začela že z Marshallovim načrtom leta 1948.

Takrat so si ZDA, pod pretvezo pomoči porušenim državam Evrope vsled nacistične morije, izborile tudi pravico do neomejenega tiskanja dolarja, brez vsake fiskalne odgovornosti, kar počnejo še danes.

V resnici pa je bila ta Marshallova pomoč določenim državam Evrope predvsem vrinjanje ameriškega gospodarstva in politike, vključno s polnim nadzorom ekonomije v teh državah.

Še večjega pomena pa je imel ta načrt v odkriti zahtevi ZDA, da se prejemnice pomoči zoperstavijo komunizmu, torej tudi tem državam, ki so dejansko osvobodile Evropo izpod fašizma/nacizma.

Takšne zahteve so povzročile razdelitev Evrope na dva bloka, ki je trajala 10letja, vse do padca Berlinskega zidu. A tudi brez zidu so ostali zidovi. In ne, za padec Berlinskega zidu nimajo američani prav nobenih zaslug, oni bi ga imeli še naprej, če se ga ne bi Rusi odločili porušiti.

Tej isti Rusi, ki so se takrat Marshallovi “pomoči” američanov, logično, uprle in potegnile s seboj vzhodne države. Še najbolj modro, a tudi z jajci odločitev, sta takrat potegnili Švedska in Jugoslavija z največjim voditeljem vseh časov Titom, kar se je pokazalo tudi pri njunem kasnejšem razvoju.

Še vedno pa si upam trditi – česa in kako so dejansko sposobne ZDA bomo izvedeli, ko se jim bo ukinilo neomejeno tiskanje dolarja, se od njih zahtevalo fiskalno disciplino, kot jo oni zahtevajo od drugih in seveda, ko se jim bo prepovedalo povzročanja vojn po svetu.

Dejansko ZDA živijo zgolj na račun neomejenega tiskanja dolarja in vojaške industrije. Postransko, a donosno, še od švercanj drog. A že od naslednjega leta se začenja drugačna zgodba tudi zanje, o tem pa v naslednjem zapisu.

Vojne so za ZDA največji biznis – potrdili ameriški znanstveniki

Ekipa znanstvenikov, zaposlenih na različnih univerzah po ZDA, je objavila znanstveno delo “The Role of Public Health in the Prevention of War : Rationale and Competencies“, v katerem so razkrili sledeče :

Od 248 vojn, ki so se odvijale na našem planetu v obdobju 1945 – 2001, so jih ZDA začele kar v 201 primerih, na 153 različnih lokacijah držav po svetu.

O številu žrtev, katere so ZDA tako povzročile se še vedno vodijo debate, ki pa ne spremenijo dejstva, da v sodobnih vojnah na 1 umrlega vojaka umre 10 civilistov, torej so v vojnah, katere so spočele ZDA v kar 90% žrtve nedolžni civilisti.

Samo v trojem so ZDA vodilni na tem svetu : v neomejenem tiskanju denarja, izvajanju terorizma in proizvodnji ter prodaji vojaške opreme.

ZDA porabijo daleč največ denarja za oborožitev na svetu ali prevedeno – kar 41% (664 milijard $) od vseh vojaških proračunov vseh držav sveta skupaj si lastijo ZDA.

In čeprav le te trdijo, da sta globalni problem oboroževanja Kitajska in Rusija, pa podatki pokažejo, da zaenkrat Kitajska za svojo oborožitev namenja le 8,2% (139 milijard $), Rusija pa le 4,1% (68 milijard $), medtem ko Velika Britanija in Francija namenjata po 3,6%.

Poleg velikih izdatkov za oborožitev ameriški davkoplačevalci financirajo tudi okoli 1000 njih vojaških baz v preko 100 državah, plačujejo pa tudi vojaško pomoč številnim znanim in neznanim “zaveznikom” ZDA. Za razvoj demokracije pač…..

ZDA so obenem tudi največji proizvajalec in prodajalec konvencionalnega orožja, saj pokrivajo kar 78% delež v svetovni preprodaji orožja, predvsem na račun opremljanj “svojih” članic NATO in seveda svojih “zaveznikov”, tudi terorističnih skupin in skrajnežev, na območjih, kjer zanetijo vojaške spopade.

ZDA kot morilsko narko kartelski dobičkarski stroj

Vedeti je treba, da je od začetka 20. stoletja, pa do danes, v vojnah po svetu umrlo 190 milijonov ljudi, kar je več kot skupno število umrlih v vojnah v 400 letih pred tem, ob čemer sta 1. in 2. svetovna vojna povzročili 80 milijonov umrlih žrtev, preostalih 110 pa se je zgodilo po 2. svetovni vojni.

In ZDA so, kot rečeno, povzročile 85% sodobnih vojn in posledično imajo svoj visok delež med temi 110 milijoni žrtvami. Če koga zanima kdaj bo 3. svetovna vojna….

Seveda verjamem, da obstajajo tudi takšni, ki verjamejo, da ZDA netijo vojne po svetu zato, ker tako širijo svojo demokracijo in svoboščine, a obstajajo tudi drugi razlogi.

Danes namreč že ni več dvoma, da ZDA netijo vojne konflikte zgolj tam po svetu, tudi na Balkanu in Ukrajini, kjer obstajajo zanje materialne koristi, od zalog rudnih bogastev, fosilnih goriv, plodne zemlje, do vode in seveda gonilne panoge – drog.

Primer Afganistan

ZDA so se dokopale Afganistana pod krinko NATA, da bodo tam skrbeli za varnost pred talibani in teroristi. Temi istimi talibani in teroristi, katere z orožjem opremljajo ravno ZDA.

V 13ih letih je do sedaj v Afganistanu ob ameriškem varovanju ali ravno zaradi tega umrlo že preko 32.000 civilistov.

Zdaj, ko bi se moral NATO umakniti iz Afganistana se tudi bodo umaknile vse sodelujoče države članice – razen ZDA, ki so dosegle, da bodo ostale tam še naprej s svojimi 12.000 vojaki, da bodo urili afganistanske sile. Za obrambo pred talibani in teoristi, kakopak….

Uradno bo torej tudi v bodoče, za nedoločen čas, v Afganistanu NATO, čeprav bo le ameriška vojska, vso odgovornost pa bo seveda prevzemal NATO, torej njega članice.

V resnici pa ostajajo američani tam zgolj zato, da bodo še naprej prodajali orožje, a dosti bolj zaradi nenadzorovane proizvodnje in preprodaje – drog.

Afganistan je namreč največji pridelovalec in izvoznik opija na svetu, saj proizvede kar 92% celotne svetovne količine opija.

In vsa ta leta so američani v Afganistanu zelo skrbno, številčno in pozorno varovali – makova polja. Iz katerih pridobivajo opij. In krepke milijarde od prodaje le tega.

Ja, tako se borijo američani tudi proti proizvajalcem droge v Afganistanu. Enostavno so jim jo pobrali. Za svoje potrebe. Da ne bo kdo rekel, da se niso borili. In tako bo v Afganistanu dokler bodo kavboji tam. Tam pa bodo dokler bo makovih polj. In demokracije….

ZDA elita psihopatov in militarizma

Vse vojne, katere spočenjajo američani po svetu, se seveda začnejo – doma. V izbranem krogu njih vodilne elite psihopatov, ki skrbno negujejo militarizem in jih prav malo briga zapravljena količina denarja za orožje, sploh ker to orožje za vojne itak plačujejo njih davkoplačevalci.

O žrtvah, katere spočnejo s tem orožjem kje po svetu, pa itak nimajo pojma, ker so ja oni vedno edini teroristično napadeni…

In ko vodilnim v posamezni državi postanejo priprave na vojno pomembnejše od ohranjanja miru je že mučno težko govoriti o razvoju civilne družbe, temelječe na vrednotah normalnega empatičnega človeškega bitja.

Raziskava teh znanstvenikov je namreč razkrila tudi, da se je militarizem “vgradil” v številna življenska področja v ZDA in je najbolj viden v politični ignoranci ljudstva, religiji, neokonzervatizmu, krepitvi policijske države in tajnih služb, zmanjševanju državljanskih svoboščin in negativnemu odnosu do tujih držav.

Z vojsko tudi nad svoje državljane

Militarizem je postal del ameriškega vsakdana in posledično niti ne čudijo njih morilski vojaški manevri po svetu. Razne reklame in pamfleti za novačenja nabornikov so postali obvezen del v srednjih šolah, vojaško osebje pa odkrito “snubi” mladoletne, čeprav so tudi ZDA podpisnice resolucije ZN po kateri ni dovoljeno nagovarjati otrok za vstop v vojaške enote in ne smejo biti udeleženi v vojaških spopadih.

Znanstveniki so odkrili tudi, da denar in ostala sredstva, katera nenasitno goltata vojska in vojaški proračun, odvračajo profesionalce, podjetja in znanstvenike da bi razvijali izključno civilne in miroljubne tehnologije, ker se večina patentov in idej najprej predstavi vojski.

Tako počasi kopnijo socialne note iz družabnega življenja, vzdrževanje vojaškega aparata pa postaja zajetnejše in dražje.

Zaradi tega v ZDA najbolj trpijo zdravstveni in pokojninski sistem, vzgojne in civilne institucije, ki nimajo z vojsko in policijo nobene skupne točke.

Militarizem in njega metode so se naselile tudi v civilno pravo in policijo, kar je še najbolj vidno na ustvarjanju FEMA kampov (concentration camps), posebnih vojaških enot specializiranih za čuvanje, zapiranje in zasliševanje civilov in seveda famoznega zakona NDAA, s podpisom katerega me je Obama izjemno razočaral.

Obrambno ministrstvo ZDA ima namreč v zakonu NDAA shranjeno zakonsko ustvarjanje vojaških enot, katere imajo polna pooblastila, da lahko zaslišujejo in zapirajo, ter brez vsakega dokaza in dovoljenja sodišča aretirajo in zaprejo za nedoločen čas kadarkoli in kateregakoli državljana ZDA.

Povsem jasno je, da je ta vodilna elita psihopatov v ZDA povsem iztirila in je vojaškim morijam po svetu dodala še adijo pamet totalitarnost svojim državljanom.

Le koliko njih ljudstva bo zdaj še glasnih “Proud to be American”. No ja, zagotovo bodo to tulili dokler ne bodo dojeli, da se nihče nima pravice za prav nič veseliti v vojni. Za prav nič…..

Don Marko M

ZDA vojne (blog Don Marko M)

2 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Morilski stroj – ZDA povzročiteljice 90% vojn po svetu

  1. vse naštete vojne,ki so jih zda povzročile po drugi svetovni vojni…leta 1950 – koreja,1954 – guatemala,1958 – indonezija,1959 – kuba,1961 – vietnam,1964 – laos,1967 – guatemala,1969 – kambodža,1980 – iran1981 salvador,1081 – nikaragva,1983 grenada,1986 – libija,1989 – panama,1991 – irak,1995 – bosna,1998 – sudan,1999 – srbija,2001 – afganistan,2002 – irak….

  2. Lipče, tnx za poimensko dopolnitev…..sam sem se tega namerno izognil, ker bi mi to naštevanje pobralo polovico bloga……je pa do 201 še dolg seznam…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *